Comfort Food
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 10:06
            
                            
                                                             
                                De herfst heeft zijn intrede gedaan en langzaamaan wordt het steeds wat kouder. Dus als je het mij vraagt tijd voor heerlijke gevulde soepen, lekkere stoofpotten en andere heerlijke comfort food recepten.  
Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
                    Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 10:22
            
                            
                                                             
                                De ragu bolognese van Gennaro:
https://www.citalia.com/gennaro/recipes ... bolognese/
Vlaams stoofvlees met friet van Jeroen Meus:
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten ... -met-friet
                    https://www.citalia.com/gennaro/recipes ... bolognese/
Vlaams stoofvlees met friet van Jeroen Meus:
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten ... -met-friet
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 10:25
            
                            
                                                             
                                Deze chicken pie van Jamie Oliver:
https://www.jamieoliver.com/recipes/chi ... icken-pie/
Canneloni met paddenstoelen:
https://ohmyfoodness.nl/cannelloni-oven ... parmezaan/
                    https://www.jamieoliver.com/recipes/chi ... icken-pie/
Canneloni met paddenstoelen:
https://ohmyfoodness.nl/cannelloni-oven ... parmezaan/
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 10:30
            
                            
                                                             
                                TO begint, maar was even afgeleid en dus niet de eerste)
Beef Stew:
ingredienten:
1 kg riblappen
3 el bloem
1 tl zout
1 tl peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 fijngehakte ui
4 tenen fijngehakte knoflook
2 tl tomatenpasta
1,25 liter runderbouillon
1 tl balsamico azijn
1 tl worcestershire saus
1 kg krieltjes in 2 gesneden
2 winterwortels in kleine blokjes
3 el juspoeder
bereiding
snijd de riblappen in stukken en doe deze in een grote kom. Voeg de bloem, het zout, de peper, de knoflookpoeder en het uienpoeder toe en roer goed door.
verwarm je oven voor op 160 graden
pak een grote braadpan die ook in de oven kan en bak de stukjes vlees aan in een scheut olie op hoog vuur.
haal het vlees eruit en zet opzij.
bak daarna de fijn gehakte ui en knoflook aan tot het glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
voeg dan een kwart liter van de bouillon toe samen met de balsamico azijn om zo het aanbaksel van de pan lol te roeren.
Voeg daarna de rest van de bouillon toe en de worcestershire saus. Roer goed door en doe het deksel op de pan en zet het op het laagste rooster in de oven voor minimaal een uur.
Haal de pan eruit en voeg de aardappels en wortel toe en plaats het weer voor minimaal een uur in de oven.
Haal dan de pan er weer uit en voeg de juspoeder toe. Roer goed door en zet nog een half uur terug in de oven.
eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren met een heerlijk stuk brood.
                    Beef Stew:
ingredienten:
1 kg riblappen
3 el bloem
1 tl zout
1 tl peper
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 fijngehakte ui
4 tenen fijngehakte knoflook
2 tl tomatenpasta
1,25 liter runderbouillon
1 tl balsamico azijn
1 tl worcestershire saus
1 kg krieltjes in 2 gesneden
2 winterwortels in kleine blokjes
3 el juspoeder
bereiding
snijd de riblappen in stukken en doe deze in een grote kom. Voeg de bloem, het zout, de peper, de knoflookpoeder en het uienpoeder toe en roer goed door.
verwarm je oven voor op 160 graden
pak een grote braadpan die ook in de oven kan en bak de stukjes vlees aan in een scheut olie op hoog vuur.
haal het vlees eruit en zet opzij.
bak daarna de fijn gehakte ui en knoflook aan tot het glazig is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
voeg dan een kwart liter van de bouillon toe samen met de balsamico azijn om zo het aanbaksel van de pan lol te roeren.
Voeg daarna de rest van de bouillon toe en de worcestershire saus. Roer goed door en doe het deksel op de pan en zet het op het laagste rooster in de oven voor minimaal een uur.
Haal de pan eruit en voeg de aardappels en wortel toe en plaats het weer voor minimaal een uur in de oven.
Haal dan de pan er weer uit en voeg de juspoeder toe. Roer goed door en zet nog een half uur terug in de oven.
eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren met een heerlijk stuk brood.
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 11:03
            
                            
                                                             
                                Afghaanse pompoenstoof: https://www.ah.nl/r/1194448
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pompoen.
En linzencurry's/linzensoep, het liefst met rode linzen.
Bijvoorbeeld deze:
https://www.jumbo.com/recepten/vegetari ... rry-503493
                    Ook lekker met zoete aardappel in plaats van pompoen.
En linzencurry's/linzensoep, het liefst met rode linzen.
Bijvoorbeeld deze:
https://www.jumbo.com/recepten/vegetari ... rry-503493
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 11:04
            
                            
                                                             
                                Ah lekker, mijn favoriete seizoen qua eten 
https://www.antilliaans-eten.nl/nos-kus ... -gestoofd/
En deze ga ik volgende week proberen:
https://miljuschka.nl/de-meest-creamy-mac-cheese-ooit/
                    https://www.antilliaans-eten.nl/nos-kus ... -gestoofd/
En deze ga ik volgende week proberen:
https://miljuschka.nl/de-meest-creamy-mac-cheese-ooit/
                                    solsol wijzigde dit bericht op 26-09-2025 11:18
                                                                        
                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                        
  26.11% gewijzigd
                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 12:12
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:09
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:15
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:16
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:17
            
                            
                                                             oh man, ik krijg honger van deze site
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:20
            
                            
                                                             dank!
                                    Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
                                
                                                                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:25
            
                            
                                                             
                    
                                
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:40
            
                            
                                                             
                                Kaasfondue
Stoofvlees met bruin bier
Risotto met cantharellen en Italiaanse worst
Hertenbiefstuk met portsaus en spruitjes
Sorry geen recepten, doe het een beetje uit de losse pols. Alleen voor de kaasfondue kan ik de volgende kazen aanraden: Gruyère, Zwitserse Emmenthaler en Appenzeller en dan 1/3 van allemaal.
                    Stoofvlees met bruin bier
Risotto met cantharellen en Italiaanse worst
Hertenbiefstuk met portsaus en spruitjes
Sorry geen recepten, doe het een beetje uit de losse pols. Alleen voor de kaasfondue kan ik de volgende kazen aanraden: Gruyère, Zwitserse Emmenthaler en Appenzeller en dan 1/3 van allemaal.
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 13:59
            
                            
                                                             Oef deze ga ik opslaan
Duitse koolrouladen en Runderrouladen, heul lekker!
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 14:08
            
                            
                                                             
                                https://www.jumbo.com/recepten/echte-za ... -1354009-7
Deze is echt zo heerlijk, je eet je vingers erbij op.
                    Deze is echt zo heerlijk, je eet je vingers erbij op.
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 14:10
            
                            
                                                             
                    
            
                                
              vrijdag 26 september 2025 om 14:21
            
                            
                                                             
                                https://foodbox.15gram.be/recept/gehakt ... nsaus/1099
Dit is zo heerlijk. Veel lekkerder dan "gewone" gehaktballen met wortelpuree.
De kaas, mosterd, paneermeel en de saus doen het
                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                    
                    Dit is zo heerlijk. Veel lekkerder dan "gewone" gehaktballen met wortelpuree.
De kaas, mosterd, paneermeel en de saus doen het
                                    I can keep my mouth shut, but you can read the subtitles on my face.
                                
                                                                                Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
  
    
      
    
    Al een account? Log dan hier in