Comfort Food

26-09-2025 10:06 42 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
De herfst heeft zijn intrede gedaan en langzaamaan wordt het steeds wat kouder. Dus als je het mij vraagt tijd voor heerlijke gevulde soepen, lekkere stoofpotten en andere heerlijke comfort food recepten.

Deel hier je favorieten stoofpot, soep, ovenschotel, stamppot of ander comfort food recept.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
Noëlle_ismijnnaam schreef:
26-09-2025 14:08
https://www.jumbo.com/recepten/echte-za ... -1354009-7

Deze is echt zo heerlijk, je eet je vingers erbij op.
Hier zijn ze niet gek op zuurkool, maar misschien dit es proberen.
Maarre…spekjes meekoken met de zuurkool?
Alle reacties Link kopieren Quote
Gehaktballen in Belgische biersaus zijn ook heerlijke !
Dit recept, maar ik bak de ballen eerst even kort aan en dan in de saus verder garen:
https://deliciousmagazine.nl/recepten/g ... -biersaus/

Lekker met sperzieboontjes en geroosterde aardappeltjes in de schil met knoflook en rozemarijn..
Alle reacties Link kopieren Quote
Tvp!
Alle reacties Link kopieren Quote
Deze zuurkoolschotel is ook erg lekker:

https://www.culy.nl/recepten/zuurkool-ovenschotel-spek/
Alle reacties Link kopieren Quote
mamaonbekend schreef:
26-09-2025 15:42
Hier zijn ze niet gek op zuurkool, maar misschien dit es proberen.
Maarre…spekjes meekoken met de zuurkool?
Zelf ben ik ook geen zuurkool liefhebber, en toen de kinderen hier kwamen eten baalden ze in eerste instantie ook dat er zuurkool op het menu stond. Maar echt, het is zo lekker! En de spekjes kook je inderdaad mee, ik doe er geen room bij maar een scheut melk.
Alle reacties Link kopieren Quote
Volg :cheer:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind zuurkool zo lekker dat ik het gerust rauw eet. Maar in de stamppot kook ik alles bij elkaar. 500 gram aardappel, 500 gram zuurkool, stukje zuurkoolspek. Als de aardappels bijna gaar zijn, het stuk spek eruit halen en in stukjes snijden (de ‘dril’ doe ik weg, dus alleen het roze vlees). Afgieten en stampen, met wat kookroom of (of boter, als je dat lust). Ik eet er ook nog rookworst bij, dus je hebt wel veel vlees :)
Risotto met pompoenblokjes en champignons vind ik ook lekker. De groente bak ik in de oven. Dus je maakt gewoon je risotto met bouillon en flink wat kaas erdoor en op het laatst roer je de groente erdoor (of er apart bij serveren).
Alle reacties Link kopieren Quote
KamilleT schreef:
27-09-2025 20:45
Ik vind zuurkool zo lekker dat ik het gerust rauw eet. Maar in de stamppot kook ik alles bij elkaar. 500 gram aardappel, 500 gram zuurkool, stukje zuurkoolspek. Als de aardappels bijna gaar zijn, het stuk spek eruit halen en in stukjes snijden (de ‘dril’ doe ik weg, dus alleen het roze vlees). Afgieten en stampen, met wat kookroom of (of boter, als je dat lust). Ik eet er ook nog rookworst bij, dus je hebt wel veel vlees :)
Risotto met pompoenblokjes en champignons vind ik ook lekker. De groente bak ik in de oven. Dus je maakt gewoon je risotto met bouillon en flink wat kaas erdoor en op het laatst roer je de groente erdoor (of er apart bij serveren).
Ik vind zuurkool ook echt zalig. Ook rauw op een broodje met een stuk rookworst.
Helaas ben ik thuis echt de enige en krijg ik het er niet in bij ze.. dus het is al jaren geleden dat ik het op heb.

Ik nodig mezelf dus graag bij je uit :-) .


De risotto klinkt goed. Die schrijf ik even op voor deze week! Lekker
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren Quote
Niet per se het eerste waar je bij herfst/winter aan denkt, maar ik vind een schaal melanzane alla parmigiana op en op comfort food, jaarrond :) Ik gebruik het recept van hello fresh. Wel met buffelmozzarella, dat verschil proef je echt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb nu trouwens ook enorme zin in een broodje rauwe zuurkool met worst.
Alle reacties Link kopieren Quote
Charlie591 schreef:
28-09-2025 09:46
Niet per se het eerste waar je bij herfst/winter aan denkt, maar ik vind een schaal melanzane alla parmigiana op en op comfort food, jaarrond :) Ik gebruik het recept van hello fresh. Wel met buffelmozzarella, dat verschil proef je echt.
Oh dat vind ik ook zo lekker! Ik heb een oud recept van Allerhande, maar het werkt allemaal hetzelfde denk ik.
Sowieso worden wij blij van alle gerechten met mozzarella of burrata (pananzella met burrata).
kamillet wijzigde dit bericht op 28-09-2025 11:44
10.05% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Dit kan je niet eens echt een recept noemen maar na een lange dag met kou en regen vind ik het zooo fijn om een tuna melt tosti in romige tomatensoep te dippen :love: Of een shakshuka met knoflookbrood.
Alle reacties Link kopieren Quote
KamilleT schreef:
28-09-2025 11:41
Oh dat vind ik ook zo lekker! Ik heb een oud recept van Allerhande, maar het werkt allemaal hetzelfde denk ik.
Ja zal weinig verschillen denk ik. In die van hello fresh zit een scheut balsamico-azijn wat ik heel lekker vind en een soort croutons van ciabatta (gesneden ciabatta gemixt met olijfolie) erop.
Alle reacties Link kopieren Quote
Charlie591 schreef:
28-09-2025 09:46
Niet per se het eerste waar je bij herfst/winter aan denkt, maar ik vind een schaal melanzane alla parmigiana op en op comfort food, jaarrond :) Ik gebruik het recept van hello fresh. Wel met buffelmozzarella, dat verschil proef je echt.
Kun je het recept delen?
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is dan wel geen food, maar van lekkere warme chocolademelk tijdens de herfst wordt ik altijd heerlijk comfy.

Binnenkort maar eens een goede stoofpot maken, de pompoen ligt inmiddels al klaar... :D
Alle reacties Link kopieren Quote
Noëlle_ismijnnaam schreef:
28-09-2025 11:57
Kun je het recept delen?
https://www.hellofresh.nl/recipes/melan ... 21dd4c7e77

Maar neem je tijd, want die 50 min kooktijd, die haal ik echt nooit, en ik heb het al tientallen keren gemaakt en kan het dromen 😛 Veel stapjes, en vooral het snijden/zouten/droogmaken en bloemen/bakken van de aubergine kost even tijd (de plakken moeten dun - dus idd die halve cm dik - zijn, dat is het lekkerste vind ik).
Alle reacties Link kopieren Quote
biol schreef:
28-09-2025 09:35
Ik vind zuurkool ook echt zalig. Ook rauw op een broodje met een stuk rookworst.
Helaas ben ik thuis echt de enige en krijg ik het er niet in bij ze.. dus het is al jaren geleden dat ik het op heb.

Ik nodig mezelf dus graag bij je uit :-) .


De risotto klinkt goed. Die schrijf ik even op voor deze week! Lekker
Ik ga regelmatig bij ons naar de natuurwinkel en daar hebben ze zuurkool uit het vat.
Ik neem dan voor 50 cent een onsje en eet dat zo op.
Lekker hoor.
There's nothing fair in this world,there's nothing sure in this world,there is nothing pure,so you better look for something left in this world.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven