Tips etentje met zes mensen, kleine oven en beperkte kok

17-10-2025 19:32 97 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Help. Zondag komen er zes mensen eten, en ik ben geen geweldige kok. Ik heb maar drie gaspitten en een kleine oven, dus ik wil het mezelf niet te moeilijk maken. Multitasken in de keuken gaat me niet zo goed af, dus ik zoek vooral gerechten die ik van tevoren kan bereiden of makkelijk kan opwarmen.

Hebben jullie tips of ideeën voor een menu dat haalbaar is met beperkte ruimte en stressbestendig genoeg voor een kok die niet zoveel aankan?
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 20:05
Fruitsalade kan je wel maken toch? Sorbetijs ligt gewoon in het vriesvak van de super.

Of koffie met een likeurtje.
Had het nog over de zuurkool daarvoor :proud: , fruitsalade kan ik aan
saanvi2 wijzigde dit bericht op 17-10-2025 20:06
3.76% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Oja en die zuurkool is echt goed te doen. Door NAH is koken echt een fikse uitdaging voor me, maar deze ging echt prima en lukte in 1x.
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je hoeft niet te timem, want je kan hem volledig vooruit maken.
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 20:06
Oja en die zuurkool is echt goed te doen. Door NAH is koken echt een fikse uitdaging voor me, maar deze ging echt prima en lukte in 1x.
Dat klinkt hoopvol. Ga het morgen proberen
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 20:07
Je hoeft niet te timem, want je kan hem volledig vooruit maken.
Las ik net. Ziet er heerlijk uit
Alle reacties Link kopieren Quote
Saanvi2 schreef:
17-10-2025 20:08
Dat klinkt hoopvol. Ga het morgen proberen
Duurt wel wat langer om te maken dan de standaard zuurkool hè.
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
Saanvi2 schreef:
17-10-2025 20:00
Deze kan ik maken! Heb ik eerder een keer gemaakt (word gelijk enthousiast). Maar moet dan nog wel wat bij, denk ik. Misschien die tomaten uit de oven in de yoghurt? Of zeg ik iets heel raars?
https://ottolenghi.co.uk/pages/recipes/ ... nion-salad
Alle reacties Link kopieren Quote
Waar ik een half uur geleden nog 0 inspiratie had, kan ik nu niet kiezen (luxe probleem). Krijg bijna zin in het etentje, haha
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 20:10
Duurt wel wat langer om te maken dan de standaard zuurkool hè.
Tijd is het probleem niet, heb morgen de hele dag om te oefenen, gelukkig
saanvi2 wijzigde dit bericht op 17-10-2025 20:14
2.44% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Saanvi2 schreef:
17-10-2025 20:12
Waar ik een half uur geleden nog 0 inspiratie had, kan ik nu niet kiezen (luxe probleem). Krijg bijna zin in het etentje, haha
Etentjes zijn altijd leuk. Al is het een kom erwtensoep met roggebrood en spek :hyper:
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 20:13
Etentjes zijn altijd leuk. Al is het een kom erwtensoep met roggebrood en spek :hyper:
Bij een ander vind ik ze altijd nét iets leuker dan bij mijzelf :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Als voorgerecht zou je een lekkere soep kunnen maken.
Maar dan een beetje een bijzondere, met uitgesproken smaken.
Bijvoorbeeld een Tom kha Kai of een kreeftensoepje. Kan je helemaal van te voren klaarmaken en bij het opdienen afmaken met stukjes kreeft of een spiesje garnalen en wat groene verse kruiden.

Wil je geen soep kan je denken aan meloen met ham of een garnalencocktail of bruchettas met serranoham, mozzarella, halfgedroogde tomaatjes .
Alles van te voren klaarzetten en snijden en bij het opdienen alleen nog op een bordje en afmaken met een sausje en wat groen.

Als hoofdgerecht kan je ook al veel voorbereiden een bakplaat met gekruide gehalveerde krieltjes. Een schaal met spruitjes met ui, knoflook en balsamicosiroop. Een schaal met peen met honing.

Overal wat olijfolie op en versgemalen peper.
Stukje vlees marineren en in de oven schuiven of een mooi stukje vis.
Sausje kan je van te voren maken en a la minute opwarmen.

En dan hoef je alleen alles op tijd in de oven te schuiven.

Als dessert kan je alvast iets maken en in de koelkast bewaren, bijvoorbeeld een monchoutaart of glaasjes mousse.

Wij hebben regelmatig etentjes hier, soms wel met 8 gangen en als je alles klaarzet, zodat het zo in de oven kan of even gebakken moet worden, hoef je alleen nog maar de tijd in de gaten te houden.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tom kha Kai vind ik wel vaak machtig, en complex om te maken (als je een echte Thaise maakt).
Alle reacties Link kopieren Quote
MevrouwdeSteen schreef:
17-10-2025 20:17
Als voorgerecht zou je een lekkere soep kunnen maken.
Maar dan een beetje een bijzondere, met uitgesproken smaken.
Bijvoorbeeld een Tom kha Kai of een kreeftensoepje. Kan je helemaal van te voren klaarmaken en bij het opdienen afmaken met stukjes kreeft of een spiesje garnalen en wat groene verse kruiden.

Wil je geen soep kan je denken aan meloen met ham of een garnalencocktail of bruchettas met serranoham, mozzarella, halfgedroogde tomaatjes .
Alles van te voren klaarzetten en snijden en bij het opdienen alleen nog op een bordje en afmaken met een sausje en wat groen.

Als hoofdgerecht kan je ook al veel voorbereiden een bakplaat met gekruide gehalveerde krieltjes. Een schaal met spruitjes met ui, knoflook en balsamicosiroop. Een schaal met peen met honing.

Overal wat olijfolie op en versgemalen peper.
Stukje vlees marineren en in de oven schuiven of een mooi stukje vis.
Sausje kan je van te voren maken en a la minute opwarmen.

En dan hoef je alleen alles op tijd in de oven te schuiven.

Als dessert kan je alvast iets maken en in de koelkast bewaren, bijvoorbeeld een monchoutaart of glaasjes mousse.

Wij hebben regelmatig etentjes hier, soms wel met 8 gangen en als je alles klaarzet, zodat het zo in de oven kan of even gebakken moet worden, hoef je alleen nog maar de tijd in de gaten te houden.
Dit is echt een beetje te hoog gegrepen, ben ik bang :). Klinkt wel heel lekker
Alle reacties Link kopieren Quote
Zolang het lekker is en voedzaam hoeft het echt niet ingewikkeld te zijn.
Echt niet.

De keren dat ik het eten slecht vond was als het alleen diepvriespizza was of alleen te weinig snacks met stokbrood.
Alle reacties Link kopieren Quote
Saanvi2 schreef:
17-10-2025 19:43
Zijn vleeseters (alleen ikzelf niet :)) . Klinkt wel als iets dat ik aankan
Waarom zou je een gerecht met vlees maken als je zelf vegetariër bent? Of eet je wel vlees maar niet zoveel als je gasten?
Ars longa, vita brevis
Alle reacties Link kopieren Quote
Vleeseters en een beperkte keuken?

Ik zoek gourmet of fondue halen voor 6 en bakken maar ...
Met een salade en stokbrood.

Ik zou geen zin hebben in ingewikkeld doen en bergen stress.
Is dit nu later?
Ik snap geen donder van het leven
Ik weet nog steeds niet wie ik ben
Alle reacties Link kopieren Quote
Suggesties:

Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare

Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade

Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes

Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
Alle reacties Link kopieren Quote
mamaonbekend schreef:
17-10-2025 21:30
Suggesties:

Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare

Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade

Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes

Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
Dit vind je geschikt voor iemand die zegt geen goede kok te zijn?
De meeste gerechten maak je echt niet zomaar even, coquilles, brioche, mousse, een crumble, tiramisu? En dan ook nog eens 3 gangen.

En ik weet het budget niet, maar paling, coquilles of eend zijn dure ingredienten.
Dit is eerder iets voor kerst en voor een meer ervaren kok.

Ik zou het dichter bij gerechten zoeken die je al kent TO. Is 3 gangen de bedoeling? Denk ook aan kant en klaar.

Soep is makkelijk van te voren zelf te maken en is makkelijk op te warmen.
Dan een paar verschillende stamppotten.
Leuk opgediend in ringen. Gebakken spekjes extra erbij voor wie wil.
Toetje kant en klaar iets, bijv ijs met chocoladesaus en slagroom oid.
toulouse_74 wijzigde dit bericht op 17-10-2025 22:03
0.50% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
mamaonbekend schreef:
17-10-2025 21:30
Suggesties:

Voorgerechten
Geroosterde paprikasoep, stokbrood met smeersels
Broccolisoep met Vadouvan en uitgebakken spekjes
Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met oesterzwammen en gehakte hazelnoten
Zalm- of tonijntartaar in een ring op een bedje van sla
Steak tartare in een ring opmaken op een bedje van sla
Brioche met citroencreme en gerookte paling / of steak tartare

Hoofd
Zalm Wellington, met aardgratintorentjes ((Aviko), haricots vers en Hollandsaisesaus (pakje)
Eendenborst, rode wijnsaus, spruitjes, pommes duchesse
Kipfilet grillen in plakken snijden met mosterdsaus, aardappelgratin, groene salade

Dessert
Chocolade mousse in kleine glaasjes
Tiramisu
Apple crumble met bolletje ijs en caramelsaus
Tiramisu in kleine glaasjes
Stroopwafel-stoofpeer trifle in kleine glaasjes

Dit zijn allemaal vrij goed te maken recepten, vind ik dan.
Deels goed vantevoren klaar te maken ook.
Echt joh, read the room :facepalm:
Alle reacties Link kopieren Quote
Star⁴ schreef:
17-10-2025 22:03
Echt joh, read the room :facepalm:
Staat zo lekker interessant hè.
Don’t let anyone ruin your day. It’s your day.
Ruin it yourself.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou dan eerder met die airfryer gaan voor bitterballen op een bedje van friet met een amuse van mayonaise.
Si abra la puerta hay lobos.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nou sorry hoor, maar er zitten echt simpele dingen bij hoor..
Bijv, deze brioche is echt 5 minuten werk:

Afbeelding

Iets netter snijden in rechthoekjes, toasten, crème fraiche mengen met citroensap of mierikswortel. Beetje op brioche bestrijken, reepje paling erop, takje dille/bieslook. KLAAR.

Applecrumble is toch ook zo klaar: appels schillen en kaneelsuiker erop. In schaal doen. Kruimels maken van boter/bloem/suiker, erover strooien en in de oven. Bak ijs erbij en ook klaar.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik word een beetje slaperig van al die bedjes.
Onze harten bleven branden door de liefdesvlam
Alle reacties Link kopieren Quote
Moiren schreef:
17-10-2025 19:51
Deze

https://www.culy.nl/recepten/zuurkool-ovenschotel-spek/

Voor 4 man is een kleine kring toch? :hihi:
Mjam!! Deze ga ik maken. Mijn dochter houdt niet zo van zuurkool maar deze is toch wel erg smakelijk.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven