Beenham, vraagje!

20-12-2025 15:20 12 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hallo,

Ik voel me even heel blond, maar ik kan even niet verzinnen wat handig is (iets met Moe met een hoofdletter M)

Ik heb voor Kerstmis twee ongeveer even grote beenhammetjes (400 en 450 gram). Ik heb één vleesthermometer. Ik doe de beenhammetjes in dezelfde oven. In welke van de twee steek ik mijn thermometer?

In welke ham gaat de thermometer?

Totaal aantal stemmen: 36

In de kleinere van 400 gr (17%)
In de grotere van 450 gr (67%)
Het maakt niet uit (17%)
"Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire." -Voltaire
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik vind overgaar en droog echt vies dus ik steek hem in de kleinste en dan laat je de iets grotere evt. 5 minuutjes langer staan.
Als je voedselveiligheid het belangrijkste vind steek je hem in de grootste en als die dan bijna de temp heeft, haal je de kleinste er alvast uit.
Alle reacties Link kopieren Quote
In de kleinste, als die goed is, haal je die eruit en steek je de thermometer in de grootste tot die ook klaar is.
Iedereen heeft het recht veilig over straat te kunnen gaan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Maakt niet zoveel uit. Die 50 gram verschil is te verwaarlozen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbena schreef:
20-12-2025 15:58
In de kleinste, als die goed is, haal je die eruit en steek je de thermometer in de grootste tot die ook klaar is.
:idee:
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbena schreef:
20-12-2025 15:58
In de kleinste, als die goed is, haal je die eruit en steek je de thermometer in de grootste tot die ook klaar is.
Soms is iets zo logisch :facepalm: Had ik nooit zelf bedacht.
Look me in the eyes and tell me what you see.
Alle reacties Link kopieren Quote
Appletje schreef:
20-12-2025 16:00
Maakt niet zoveel uit. Die 50 gram verschil is te verwaarlozen.
Dat denk ik ook.
Vrijheid, gelijkheid, zusterschap
Alle reacties Link kopieren Quote
Verbena schreef:
20-12-2025 15:58
In de kleinste, als die goed is, haal je die eruit en steek je de thermometer in de grootste tot die ook klaar is.
Dank u! Dit klinkt inderdaad als de handigste oplossing!
"Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire." -Voltaire
Alle reacties Link kopieren Quote
ladadieladieda schreef:
20-12-2025 15:28
Ik vind overgaar en droog echt vies dus ik steek hem in de kleinste en dan laat je de iets grotere evt. 5 minuutjes langer staan.
Als je voedselveiligheid het belangrijkste vind steek je hem in de grootste en als die dan bijna de temp heeft, haal je de kleinste er alvast uit.
De kerntemperatuur van de beenham echt niet hoger laten komen dan 65 graden. Inpakken in aluminium folie en 10 minuten laten rusten.
Dan heb je een heerlijk sappig stuk vlees.

Eet smakelijk.
Alle reacties Link kopieren Quote
NightNurse schreef:
20-12-2025 17:42
Dank u! Dit klinkt inderdaad als de handigste oplossing!
Toch opletten welke dikker is. Gewicht zegt natuurlijk niet alles.
Alle reacties Link kopieren Quote
Nyx• schreef:
20-12-2025 16:44
Soms is iets zo logisch :facepalm: Had ik nooit zelf bedacht.
Haha ja dat dus.
Monsters are real, ghostes are real too. They live inside us, and sometimes, they win.
Stephen King
Alle reacties Link kopieren Quote
vivapimpelmees schreef:
20-12-2025 21:24
Toch opletten welke dikker is. Gewicht zegt natuurlijk niet alles.
Voor zover ik het kan zien, zijn ze allebei even dik, de ene is alleen ietsje langer.
"Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire." -Voltaire

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven