De perfecte Mojito

15-08-2009 12:49 17 berichten
Hoe maak jij een Mojito?
Alle reacties Link kopieren
Van de bijsluiter van mijn fles Havana Club rum:



In a tall glass, crush some fresh mint with the juice of half a lime and one spoonfull of sugar. Add 5cl of Havana Club Anejo 3 anos rum and two or three ice cubes. Top wit sparkling water, stir and garnish with a ming spring.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Blaadjes van twee takjes mint beetje muddlen (crushen) in glas. Daar sap van halve limoen bij doen en vier theelepels bruine rietsuiker. Dit even laten intrekken zodat suiker wat oplost in sap van de limoen. 50 cc witte rum (Havana Club) er bij gieten. Dan glas zo goed als helemaal vullen met crushed ijd (ijsblokjes in theedoek en flink er op slaan met hamer of deegroller) en dan afvullen met sodawater. Mmmm!
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, iets minder zoetig? Dan minder suiker. Logisch



http://toetje.punt.nl/?id=452387&r=1&tbl_archief=&
Alle reacties Link kopieren
Met minder suiker en meer rum dan je ze in de kroeg krijgt
quote:Mevrouwdekees schreef op 15 augustus 2009 @ 14:35:

Met minder suiker en meer rum dan je ze in de kroeg krijgt
Alle reacties Link kopieren
simpel



3 spatjes limoen.

10 ml lime rose

theelepeltje rietsuiker of crystalsuiker

heel klein scheutje suikerwater.(50%suiker | 50% water)

muddele (sap eruit persen niet te hard )

____________________________________________



crushed ijs ( ijsklontjes in een theedoek vouwen. hamer erop slaan tot alleen maar stukjes zijn )



5 muntblaadjes (in je hand leggen andere hand 1 keer op slaan)

op de crushedijs leggen.



rum eroverheen gieten ongeveer 35 tot 50 ml

lange theelepel verticaal roeren (niet te hard)

berg ijs erop aftoppen met soda water en een topje munt aan de zijkant van het glas.



probeer ook andere smaken ik vind een apple smaak heel lekker

doe je gewoon applesour erin in de plaats van rum

of hazelnoot smaak. franjelico zo kun je er meerdere maken.



heb je nog vragen stuur maar prive bericht leg nog wel meer uit als je wilt
Alle reacties Link kopieren
Wat is 'muddele'?

En hoeveel is een 'spatje'? Is dat een druppel?
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Ik ben vast niet hip genoeg maar ik snap geen hol van het recept van dersan. Ook zie ik het nut niet zo in van het gebruiken van suiker én suikersiroop.



Recept hier (ongeveerrrr)

Neem een stapel Amsterdammertje (zoeen met een randje erin) Crush mintblaadjes

flinke theelepel suiker en sap van een halve limoen toevoegen

Meer roeren/ crushen

rum toevoegen tot net boven stapelrandje

ijsklonten

spa rood
Alle reacties Link kopieren
heb em vanavond 100 x moeten maken werk in een cocktailbar :P

het is vrij simpel eigenlijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:himalaya schreef op 15 augustus 2009 @ 16:13:

Wat is 'muddele'?

En hoeveel is een 'spatje'? Is dat een druppel?



mm ken je de barcadi reclame vast wel het stokje wat hij vast heeft is een muddeler. soort stamper eigenlijk...

spatje is 1/6 deel van een limoen doe je 3 stuks( halve limoen dus) van in een glas en nog wat dingen erbij en dan muddle,zodat de sappen vrij komen.

hoop dat het zo duidelijker is ;)
Thanks. Ik ga het maken.

Drink hem vaak op het terras, maar die is wel zwak, denk dat ik zelf van een iets steviger houd
Alle reacties Link kopieren
daarvoor is er ook geen perfecte moijito iedereen wilt hem anders! met het suiker kun je gewoon spelen...
Alle reacties Link kopieren
Up upper de up!



Ik heb munt te over in mijn tuin maar geen idee wat ik als muddler kan gebruiken.



Weet iemand waar ik er een kan kopen of wat ik er voor in de plaats kan gebruiken?
Alle reacties Link kopieren
1x is genoeg
Alle reacties Link kopieren
Ik stamp de mojito's hier met de steel van een houten lepel. Werkt prima!
Alle reacties Link kopieren
Halve limoen in kleine partjes snijden en in glas droppen. Flink wat mintblaadjes erbovenop (ik doe ongeveer 2 topjes) en een schep rietsuiker, een koffielepel ongeveer. Dan fijnstampen met iets. Zo'n cocktailstamper werkt het best (is dat zo'n muddler ding?) maar met iets anders kan ook. Rum naar smaak erbij. Afmaken met gecrushed ijs en bubbeltjeswater en een scheutje

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven