
Chocolade taart zoals in een restaurant
maandag 2 november 2009 om 09:08
Goedemorgen!
Ik heb dit weekend echt verukkelijke chocoladetaart gegeten in een restaurant. Niet te vergelijken zoals ik hem thuis maak, dan is ie zacht en luchtig, en met een hard choco buitenrand.
Deze was heel sterk van smaak en machtig, een klein stukje was daarom ook voldoende. De taart was ook vrij stevig van structuur, met hardere en zachte laagjes en ook iets met een crunch.
Wie o wie heeft voor mij een tip of recept hoe ik zo'n taartje zelf kan maken?
Ik heb dit weekend echt verukkelijke chocoladetaart gegeten in een restaurant. Niet te vergelijken zoals ik hem thuis maak, dan is ie zacht en luchtig, en met een hard choco buitenrand.
Deze was heel sterk van smaak en machtig, een klein stukje was daarom ook voldoende. De taart was ook vrij stevig van structuur, met hardere en zachte laagjes en ook iets met een crunch.
Wie o wie heeft voor mij een tip of recept hoe ik zo'n taartje zelf kan maken?
maandag 2 november 2009 om 16:25
De chocoladetaarten van Nigella Lawson heb ik ook een paar keer geprobeerd. Erg lekker maar ook erg machtig, werd mij verteld (ik eet zelf geen suiker, maar ben dol op bakken, vandaar). Ze heeft een Honey Bee Chocolate Cake (via haar website te vinden) en een Quadruple Chocolate Cake (met vier soorten chocolade: gesmolten, stukjes, chocoglazuur, en geraspte chocolade). Het ziet er ook enorm lekker uit.