
te moe om te koken

maandag 2 november 2009 om 10:40
Hallo Bankje,
Ik had vorig jaar rond deze tijd hetzelfde als jou. Bij kwam het omdat ik met zware tegenzin naar school maar vooral naar stage ging. Naarnaast at ik ook makkelijk en vaak dan ook niet helemaal gezond. Het was toen van alles wat en ook omdat het winter was. Zit dan toch altijd wat minder lekker in mijn vel.
Ik ben naar de dokter geweest en hij dacht dat ik bloedarmoede had, dus bloedonderzoeken. Na een tijd kreeg ik laast van mijn darmen. Dus weer terug naar de dokter. Ik heb twee dagen in het ziekenhuis gelegen, omdat ze eerst dachten dat het met mijn blindedarm was. Toen ze dit niet mee dachten, moest ik toch nog voor controle blijven. Pff
Ze hebben het er maar opgegooit dat ik waarschijnlijk darmkrappen krijg als ik mij heel erg druk maak, dus met zulke dingen waar je echt met zware tegenzin heen gaat of moet doen. (Niet zomaar een dagje geen zin..)
Ik weet niet of je je ook ergens druk om maakt of dat je ergens met zware tegenzin heen gaat. Bijv. werk ect. Maar dit betekent bij mij dat ik dus ook heel moe ben en duf. Heb me hoofd er dan ook niet bij en gaat alles zo beetje langs mij heen. Ben dan ook erg prikkelbaar en snel boos etc.
Afwachten hoe het deze winter gaat. Ik werk nu lkkr thuis, dus het zal wel heel veel schelen.
Wat ik hier boven ook al heb gelezen van de reactie van andere. Hoeft koken niet lang te duren. Appie heeft vaak ook lkkre, makkelijke recepten op die kaartjes die mee mag nemen. Verder is een kant en klaarmaaltijd volgens mij ook niet erg. Ik eet ook regelmatig bietjes, worteltjes o.i.d. uit die glazen potjes. Hoef ik alleen op te warmen. Lkkr stukje vlees erbij en aardappeltjes. Er zijn ook van die potten met bonenschotel (Verschillende smaken) en als ik dit eet dan maak eerst de gehakt klaar en kook ik rijst. Dan die bonenschotelsaus bij de gehakt. Even opwarmen en klaar. Is een klein kwartiertje. En bijv. bij lasagne ben ik ook nooit lang bezig. Ik maak de gehakt en groente en saus klaar in de wok. Dan vul ik de ovenschaal daarmee. En als het in de oven staat kan ik even iets in het huishouden doen ofzo. Of op de bank wachten;) Verder eten wij ook wel eens tosti''s, soep met stokbroodje of idd iets van de vorige dag waar nog veel van over was.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Als ik jou was zou ik wel even bij de dokter langs gaan. Als je je echt heel moe blijft voelen. Soms is een praatje ook al erg fijn.
Sterkte ermee!
Ik had vorig jaar rond deze tijd hetzelfde als jou. Bij kwam het omdat ik met zware tegenzin naar school maar vooral naar stage ging. Naarnaast at ik ook makkelijk en vaak dan ook niet helemaal gezond. Het was toen van alles wat en ook omdat het winter was. Zit dan toch altijd wat minder lekker in mijn vel.
Ik ben naar de dokter geweest en hij dacht dat ik bloedarmoede had, dus bloedonderzoeken. Na een tijd kreeg ik laast van mijn darmen. Dus weer terug naar de dokter. Ik heb twee dagen in het ziekenhuis gelegen, omdat ze eerst dachten dat het met mijn blindedarm was. Toen ze dit niet mee dachten, moest ik toch nog voor controle blijven. Pff
Ze hebben het er maar opgegooit dat ik waarschijnlijk darmkrappen krijg als ik mij heel erg druk maak, dus met zulke dingen waar je echt met zware tegenzin heen gaat of moet doen. (Niet zomaar een dagje geen zin..)
Ik weet niet of je je ook ergens druk om maakt of dat je ergens met zware tegenzin heen gaat. Bijv. werk ect. Maar dit betekent bij mij dat ik dus ook heel moe ben en duf. Heb me hoofd er dan ook niet bij en gaat alles zo beetje langs mij heen. Ben dan ook erg prikkelbaar en snel boos etc.
Afwachten hoe het deze winter gaat. Ik werk nu lkkr thuis, dus het zal wel heel veel schelen.
Wat ik hier boven ook al heb gelezen van de reactie van andere. Hoeft koken niet lang te duren. Appie heeft vaak ook lkkre, makkelijke recepten op die kaartjes die mee mag nemen. Verder is een kant en klaarmaaltijd volgens mij ook niet erg. Ik eet ook regelmatig bietjes, worteltjes o.i.d. uit die glazen potjes. Hoef ik alleen op te warmen. Lkkr stukje vlees erbij en aardappeltjes. Er zijn ook van die potten met bonenschotel (Verschillende smaken) en als ik dit eet dan maak eerst de gehakt klaar en kook ik rijst. Dan die bonenschotelsaus bij de gehakt. Even opwarmen en klaar. Is een klein kwartiertje. En bijv. bij lasagne ben ik ook nooit lang bezig. Ik maak de gehakt en groente en saus klaar in de wok. Dan vul ik de ovenschaal daarmee. En als het in de oven staat kan ik even iets in het huishouden doen ofzo. Of op de bank wachten;) Verder eten wij ook wel eens tosti''s, soep met stokbroodje of idd iets van de vorige dag waar nog veel van over was.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Als ik jou was zou ik wel even bij de dokter langs gaan. Als je je echt heel moe blijft voelen. Soms is een praatje ook al erg fijn.
Sterkte ermee!
maandag 2 november 2009 om 11:35
Ik herken het. Ben nu net 3 maanden zwanger, en ik was 2 maanden echt te beroerd en te misselijk om normaal te koken. Stond te kokhalzen boven de pan.
We hebben iets vaker patat en pizza gehaald, pannekoeken gebakken etc. Veel makkelijk gedaan, spagetti, saus en spekjes. Manlief deed de avond van tevoren al het snijwerk al, zodat ik het alleen hoefde op te zetten, etc.
Ik baal er wel gigantisch van, want ik wil graag gezond eten enzo, maar ik lust het gewoon even niet, en ik heb ook geen puf om het te maken. Dus maar even makkelijk doen. Hopelijk wordt het snel weer beter en heb je meer zin om te koken!!
We hebben iets vaker patat en pizza gehaald, pannekoeken gebakken etc. Veel makkelijk gedaan, spagetti, saus en spekjes. Manlief deed de avond van tevoren al het snijwerk al, zodat ik het alleen hoefde op te zetten, etc.
Ik baal er wel gigantisch van, want ik wil graag gezond eten enzo, maar ik lust het gewoon even niet, en ik heb ook geen puf om het te maken. Dus maar even makkelijk doen. Hopelijk wordt het snel weer beter en heb je meer zin om te koken!!
...
maandag 2 november 2009 om 11:51
dit is iets wat ik wel eens doe als we tijdnood hebben:
koop eens een blik kidneybonen of een pot witte bonen. erg voedzaam. mini-tomaatjes erbij bijv. die hoef je alleen te wassen. ziet er misschien niet mooi uit op je bord maar het smaakt niet slecht,(zeker niet als je er een beetje dressing bij doet) en is toch gezond. bak er vissticks bij bijv. en je hebt de hele schijf van vijf op je bord.
koop eens een blik kidneybonen of een pot witte bonen. erg voedzaam. mini-tomaatjes erbij bijv. die hoef je alleen te wassen. ziet er misschien niet mooi uit op je bord maar het smaakt niet slecht,(zeker niet als je er een beetje dressing bij doet) en is toch gezond. bak er vissticks bij bijv. en je hebt de hele schijf van vijf op je bord.
