Oma's gehaktbal

13-11-2009 13:25 92 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoe maken jullie gehaktballen?
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
Pond gehakt, gesnipperd uitje, zakje euroshopper gehaktkruiden.

en écht geen andere kruiden!



Bakken in croma, lang laten sudderen.

hmmmmm
Sloerie en Huppelkut, aangenaam!
Alle reacties Link kopieren
Ik snap niet dat jullie allemaal die kant en klare gemixte kruiden gebruiken.

Zelf doen is toch veel lekkerder?
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
quote:Djoels schreef op 13 november 2009 @ 13:51:

Ik lig al een uur dubbel, de tranen biggelen me letterlijk over de wangen.
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
Even een vraag die die hierop aansluit: ik maak vaak gehaktballetjes voor feestjes. Daar doe ik dan voor mijn gevoel veel smaakmakers in en tijdens het braden ruikt het ook lekker. Maar eenmaal afgekoeld en geserveerd vind ik ze meestal nogal flauw smaken en merk je heel weinig van de kruiderij. Hebben jullie dat ook en zo ja hoe los je dat op?
Alle reacties Link kopieren
Vind je het lang duren Amalia? Ik zet het vaak gelijk op met de aardappels en ze zijn gelijk gaar, wat inhoud dat je met zo`n 20 min een heerlijke gehaktbal heb.

Die ik overigens altijd maak met een zakje kruiden van Silvo geloof ik, zo`n oranje zakje.
Alle reacties Link kopieren
quote:schorpioentje29 schreef op 13 november 2009 @ 14:00:

Even een vraag die die hierop aansluit: ik maak vaak gehaktballetjes voor feestjes. Daar doe ik dan voor mijn gevoel veel smaakmakers in en tijdens het braden ruikt het ook lekker. Maar eenmaal afgekoeld en geserveerd vind ik ze meestal nogal flauw smaken en merk je heel weinig van de kruiderij. Hebben jullie dat ook en zo ja hoe los je dat op?



kilo rundgehakt

2 eieren

1 pak beschuit

peper

zout

nootmuskaat



en dan kleine ballen draaien.
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
Ik wil er ook nog wel eens een peer of appel doorheen raspen (ooit eens gezien bij Oprah ) daar worden ze lekker "fris"van.



Ook veel oosterse kruiderij, zoals sereh, ketoembar...en kerriepoeder.
quote:Djoels schreef op 13 november 2009 @ 14:02:

[...]





kilo rundgehakt

2 eieren

1 pak beschuit

peper

zout

nootmuskaat



en dan kleine ballen draaien.
Alle reacties Link kopieren




Ik kom niet meer bij vandaag!
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
Frisse ballen lijkt me dus helemaal niks.

Maakt dat ik aan de vader van Djoels moet denken.
Geen bijzonderheden
Verdenk jij Djoels dr vader van onfrisse ballen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Djoels schreef op 13 november 2009 @ 13:42:

[...]





en waarom smaken mijn vader en oma's ballen dan niet als 'beschuitbal' ?



Pas op wat je zegt hè!!



Mijn vader verkoopt zo'n 500 gehaktballen per jaar op zijn sportvereniging en iedereen wil alleen ma

ar zijn gehaktballen en dat zijn geen beschuitballen!Geen idee, maar zo heb ik het ooit geleerd van 1 of andere kok, 1 of 2 beschuiten, meer niet. Tenzij het goedkoop moet, dan moet je veeeeel beschuiten doen want dan kan er minder gehakt in!
Alle reacties Link kopieren
Wel godkannonnen!



Die arme man.......die vadert van me.



Hij heeft gisteren bij 40 graden stamppot rauwe andijvie gemaakt met gehaktballen. Voor mijn zus en haar vrienden in Brasil. Die ballen van mijn vader zijn écht zo gek nog niet!!
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
Flashy, je moet nooit iets aannemen van 1 of andere kok. neem het nu maar van mij aan en ik van mijn vader, dat is tenminste vertrouwd!
DTEEZ!
Alle reacties Link kopieren
Variatie op de hollanche is een Surinaams-Chinees balletje: met lombok, selderij, knoflook, gesnipperd uitje, gember en erbij een ketjap-sambal dip.
Computer says nooooo
quote:yasmijn schreef op 13 november 2009 @ 13:56:

Ik snap niet dat jullie allemaal die kant en klare gemixte kruiden gebruiken.

Zelf doen is toch veel lekkerder?Ach welnee, sommige van die zakjes zijn zalig.
Alle reacties Link kopieren
Hou op over de ballen van je vader Djoels!



Ik heb spierpijn van het lachen!



Broodballen!



Bij 40 graden zal ie ze ook wel bloot hebben gebraden.



Blootballen.
Geen bijzonderheden
Welja, en een stuk sneller, makkelijker. Leve de zakjes!
quote:Paque_in_Pink schreef op 13 november 2009 @ 13:55:



Bakken in cromaJa. Croma ja.
Alle reacties Link kopieren
quote:eleonora schreef op 13 november 2009 @ 14:16:

[...]





Ach welnee, sommige van die zakjes zijn zalig.Ik hou niet zo van zakjes en pakjes.
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
quote:eleonora schreef op 13 november 2009 @ 14:17:

[...]





Ja. Croma ja.





Croma.



Hebben ze in Brasil wel croma?
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
Ik haat gember, dat gaat 'm niet worden.
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
Mijn gehakt is ontdooid. Ik ga voor die van de vadert van Djoels, alleen dan met minder beschuit
Geen bijzonderheden
Alle reacties Link kopieren
Croma in Brazil?



Goh.



Ik zal eens even skypen!
DTEEZ!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven