Vislasagne

04-12-2009 14:26 10 berichten
Alle reacties Link kopieren
Iemand een super recept voor een lekkere vis-lasagne? Liever niet met spinazie, want ik wil het vooraf kunnen maken en 's avonds alleen hoeven opwarmen (via google kom ik vooral op recepten met zalm en spinazie).... Iemand een favoriet recept dat (a) lekker is en (b) niet al te moeilijk (ben niet zo'n keukenprinses haha).



bedankt!!
Alle reacties Link kopieren
deze lijkt me heerlijk:

http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift ... ?id=252669
Alle reacties Link kopieren
Je zou denk ik een lasagne kunnen maken met laagjes vis/groente en dan als saus een wittewijnsaus kunnen maken.

Ik zou een uitje met knoflook en venkel roerbakken en dan laagjes opbouwen met stukjes vis en de groente met flink wat witte wijnsaus.
Alle reacties Link kopieren
Als je op ah.nl lasagne en vis intoets, krijg je een heleboel vis lasagnes zónder spinazie.
Alle reacties Link kopieren
Of deze:

En dan de spinazie vervangen door preim de lasagnebladen kant en klaar, en ook kant en klare pesto gebruiken:



Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Ingrediënten voor 10 personen

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet)

* 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden

* 250 g gepelde garnalen





Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken.



* 600 g bloem

* snuifje zout

* 6 eieren

* 2 eetlepels olijfolie





Tomatensaus:

* 5 tomaten

* 2 sjalotten

* 1 teentje look

* olijfolie

* 250 ml tomatenpulp

* 1 eetlepel mascarpone

* 2 takjes tijm

* 1 blaadje laurier

* peper en zout





Groenten:



* 2 stengels prei

* 3 wortelen

* 400 g spinazie

* 200 g ricotta

* boter

* peper en zout





Pesto:



* 2 teentjes look

* 60 g basilicum

* 20 g pijnboompitten

* 100 ml olijfolie

* 50 g parmezaan



Hulpmiddelen





Voorbereiding

1. Voor het pastadeeg:

zeef de bloem en voeg zout toe. Maak een kuiltje en doe er de eieren in. Besprenkel de bloem met olijfolie. Klop de eieren met een vork los. Meng alles goed totdat het deeg glad is (niet te droog niet te vochtig). Wikkel het in plastic folie en laat een uur rusten. Rol het deeg uit met het pastamachine tot brede, lange plakken.



Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken.



Bereidingswijze

2. Voor de tomatensaus: dompel de tomaten 15 seconden in kokende water, koel af in in koud water. Verwijder de pel, snij in vier en haal de pitten eruit.Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotten en de look. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de tomaten, tijm en laurier aan toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Voeg de tomatenpulp en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en mix de saus.





3. Voor de groenten:



- Snij de prei in twee en was hem grondig met koud water. Snij de prei fijn en kook eventjes af.



- Schil de wortelen en snij ze met de rasp in lange, brede plakjes.



- Verwijder het steeltje van de spinazie en was in koud water. Stoof de spinazie kort in boter en kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta.





4. Voor de pesto:

mix alle ingredi?nten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa.

Je kan ook kant-en-klare pesto gebruiken, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een

pittigere smaak.





5. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en bedek die helemaal met pastadeeg. Ga vervolgens als volgt te werk: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, koolvis, pastadeeg,

tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella.





6. Bak de lasagne 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180?C.



Serveertips

7. Versnijd de lasagne in porties en leg ! ze midden op het bord. Strooi er de garnalen op, zodat ze de warmte van de lasagne voelen en lepel de pesto errond
Alle reacties Link kopieren
Deze (link) maak ik altijd. Is welliswaar met gerookte zalm en spinazie, maar kun je best vantevoren maken en bewaren.



Ik gebruik trouwens gewoon gerookte zalm zoals je die in de supermarkt kan kopen, niet zelf roken zoals in het recept staat.



Hij is echt heerlijk!
Je kunt spinazie prima opwarmen:

Ook het opnieuw opwarmen van een kliek spinazie vormt geen enkel probleem. Dan is er nog de combinatie van vis en spinazie. Die zou een probleempje kunnen vormen. In de maag samengebracht kunnen ze daar leiden tot vorming van nitrosamines. Waarbij we weer terug zijn bij de eerder genoemde ratten. Het probleem lijkt vooral theoretisch. Men moet dan wel heel vaak spinazie (of andijvie of sla) met vis eten. Bovendien vallen waarschijnlijk de eventuele nadelige gevolgen van nitrosamines in het niet bij de gunstige effecten van vis en groente.



bron:

Food-info.net
Alle reacties Link kopieren
Ik maak het vnl. met zeevruchten zoals gamba's, inktvis en mosselen. Als groentelaag maak ik courgette met blokjes verse tomaat en de bechamelsaus maak ik zelf met een roux.



Neem de verse lasagnevellen. Die hoeven nl. niet zo lang in de oven, want als je zeevruchten te gaar worden dan zijn ze zo taai.
Alle reacties Link kopieren
http://www.ah.nl/recepten ... rq=lasagne+zalm+komkommer



deze is zóóó lekker!! en supermakkelijk te maken!!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle reacties! Ik ga er zeker mee aan de slag...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven