kippensoep is verdampt!

07-12-2009 21:35 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
ik ben vanmiddag lekker aan de slag gegaan om zelf kippensoep te maken.



dus ik soepkip gekocht, groenten, kippenbouillon blokjes en een kruidenbuiltje.



dus ik heb ongeveer anderhalve liter water in een pan gedaan, kip erbij, en alle andere bovenstaande ingredienten.



dit heb ik aan de kook gebracht en na ongeveer een kwartier heb ik het vuur wat lager gezet.



nu keek ik dus 2 uur later in de pan, ligt er sirieus nog maar een laagje water van 1 cm in de pan!!



wat o wat heb ik toch verkeerd gedaan? ik ben nog een beginneling in de keuken dus ik heb geen behoefte aan antwoorden als : wat stom, dat weet je toch! of hoe kon je dat doen?!



nou ik ben benieuwd!! de kip is inmiddels aan de bovenkant best wel uitgedroogd dus denk dat ik die inmiddels wel weg kan gooien!



maar wat heb ik toch verkeerde gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Water meet ik nooit af, doe altijd ruim boven het vlees.

En i.t.t. jullie doe ik deksel er nooit op.

Ik gebruik geen bouillonblokjes/poeder. Bouillon is heerlijk!



Deksel kan er natuurlijk wel op, maar dan kookt het wat harder en ik vind em lekkerder worden als het heeel langzaam trekt.

Maar dan moet er natuurlijk wel voldoende water bij.



En het ruikt ook zo lekker.
Alle reacties Link kopieren
Je moet eerst bouillon maken zonder groente (anders worden de groenten veel te veel doorgekookt) en vermicelli.

Pas als je bouillon klaar is na anderhalf uur, pluk je de kip en doe je de groente en vermicelli erbij en laat je het langzaam weer aan de kook komen.
Alle reacties Link kopieren
Komt ie:



Zet de kippenpoten op in ruim water.

Voeg kruidenbuiltjes toe

Voeg uien bestoken met kruidnagels toe

Winterpeen

Bosje bouquet garni

evt bouillonblokjes.



Breng aan de kook. Temper het vuur en laat zacht trekken (niet koken!) paar uur lang.

Haal de kippepoten eruit en de meegetrokken groenten ook.

Pluis de kip uit elkaar en doe vlees in soep.

Voeg versgesneden prei en selderij toe en versgemalen peperkorrels, vermicelli erbij en even laten koken.

Klaar.
Geen bijzonderheden

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven