
lekker kip piri piri recept
maandag 21 december 2009 om 17:00

maandag 21 december 2009 om 18:01
Deze lijkt mij lekker
GALINHA A PIRI PIRI (KIP PIRI PIRI)
Piri piri is een klein, zeer heet pepertje dat in Angola gindungo heet. Het lijkt op de kleine Thaise pepers die ook worden gebruikt in tabascosaus. Gebruik 2 - 3 pepertjes voor een milde versie of voeg er zo veel toe als uw verhemelte kan verdragen. Sommige Afrikaanse koks gebruiken er wel tien!
De kip moet voor bereiding 12 uur marineren.
6 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierbladeren
¼ theelepel heet paprikapoeder
3 fijngehakte Spaanse pepers (Thaise pepertjes) of naar smaak
5 dl verse kokosmelk
2 kippen (elk 1350 - 1800 g)
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels boter
3 eetlepels olijfolie
Meng de knoflook, laurierbladeren, het paprikapoeder en de pepertjes in een grote kom tot een dikke massa en voeg langzaam de kokosmelk toe. Meng alles goed. Snijd de kip in stukken en kerf het vel in. Leg de kip in de marinade, trek er plasticfolie overheen en zet de kip circa 12 uur in de koelkast, waarbij u de stukken regelmatig omdraait, zodat ze aan alle kanten goed bedekt worden met de marinade.
Haal voor de bereiding de kip uit de marinade maar bewaar deze. Doe het citroensap, de boter en olijfolie erbij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Bewaar een beetje marinade in een kommetje als dipsaus. Laat het mengsel een beetje afkoelen en bedruip de kip ermee. Rooster of gril de kip en gebruik de marinade om de kip te bedruipen. Serveer warm, met de bewaarde marinade als dipsaus.
Variatie: vervang de kip door 150 g grote, rauwe garnalen.
GALINHA A PIRI PIRI (KIP PIRI PIRI)
Piri piri is een klein, zeer heet pepertje dat in Angola gindungo heet. Het lijkt op de kleine Thaise pepers die ook worden gebruikt in tabascosaus. Gebruik 2 - 3 pepertjes voor een milde versie of voeg er zo veel toe als uw verhemelte kan verdragen. Sommige Afrikaanse koks gebruiken er wel tien!
De kip moet voor bereiding 12 uur marineren.
6 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierbladeren
¼ theelepel heet paprikapoeder
3 fijngehakte Spaanse pepers (Thaise pepertjes) of naar smaak
5 dl verse kokosmelk
2 kippen (elk 1350 - 1800 g)
1 eetlepel vers citroensap
2 eetlepels boter
3 eetlepels olijfolie
Meng de knoflook, laurierbladeren, het paprikapoeder en de pepertjes in een grote kom tot een dikke massa en voeg langzaam de kokosmelk toe. Meng alles goed. Snijd de kip in stukken en kerf het vel in. Leg de kip in de marinade, trek er plasticfolie overheen en zet de kip circa 12 uur in de koelkast, waarbij u de stukken regelmatig omdraait, zodat ze aan alle kanten goed bedekt worden met de marinade.
Haal voor de bereiding de kip uit de marinade maar bewaar deze. Doe het citroensap, de boter en olijfolie erbij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Bewaar een beetje marinade in een kommetje als dipsaus. Laat het mengsel een beetje afkoelen en bedruip de kip ermee. Rooster of gril de kip en gebruik de marinade om de kip te bedruipen. Serveer warm, met de bewaarde marinade als dipsaus.
Variatie: vervang de kip door 150 g grote, rauwe garnalen.