zelf wafels maken

27-12-2009 09:25 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
De kerstdagen zitten er op...dus oud- en nieuw komt er aan.

Ik wil kleine harde wafeltjes maken, maar ben het recept kwijt.

Op internet vind ik vooral recepten voor luikse wafels, brusselse wafels.



Wie kan me aan een lekker recept helpen?
Alle reacties Link kopieren
http://www.starfishandcoffee.nl/recept/Kniepertjes
Alle reacties Link kopieren
quote:leeuw68 schreef op 27 december 2009 @ 09:31:

http://www.starfishandcoffee.nl/recept/Kniepertjes





Ik geloof inderdaad dat dit de wafeltjes zijn die ik zoek.

Maar ik wist niet dat ze kniepertjes heten.....



Als jullie nog andere recepten hebben... laat het gerust weten
Alle reacties Link kopieren
Heb je wel een kniepertiesiezer dan??
Sloerie en Huppelkut, aangenaam!
Alle reacties Link kopieren
Overigens ook te vinden onder knijpertjes.

1001 recepten..
Sloerie en Huppelkut, aangenaam!
Wat hebben wafeltjes/kniepertjes met oud&nieuw te maken?
Alle reacties Link kopieren
Ik ken het als traditie, inderdaad knieperties en daar heb je wel een speciaal apparaat voor nodig :-)
Alle reacties Link kopieren
quote:Paque_in_Pink schreef op 27 december 2009 @ 10:52:

Heb je wel een kniepertiesiezer dan??



oké, da's een klein probleempje....

heb wel een ijzer voor harde wafels maar niet speciaal voor kniepertjes.... iemand nog een ander recept???
Alle reacties Link kopieren
quote:misschicken schreef op 27 december 2009 @ 11:01:

Wat hebben wafeltjes/kniepertjes met oud&nieuw te maken?volgens mij net zo veel als oud&nieuw en oliebollen...
Weer wat geleerd, in een bepaalde streek ofzo? Ik weet niet beter dan van de oliebollen en de flappen.
Alle reacties Link kopieren
Kniepertjes! De kunst is de wafel daarna op te rollen zonder dat ie breekt.

Ik deed dat met iemand die uit Drenthe kwam. Komt uit die streek dacht ik.
Drents en Gronings gebruik. De bekende Vegtersrolletjes zijn er van af gekeken, maar dan opgerold.
Ah die ken ik dan weer wel, maar bij een ijscoupe ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Knieperties: heerlijk. Een drents, groningens gebruik voor oudjaar.

Rolletjes heb je aan het begin van het jaar, dan is het jaar nog rond, je weet niet wat er gaat gebeuren en aan het eind van het jaar eet je de platte kniepterties, want dan is het jaar al uitgerold.

Tenminste, volgens mij is dit de aloude betekenis van rolletjes en kniepeties. Ik heb ze al in huis, handgemaakt (door anderen) en ze zijn heeeeerlijk!

Dan heb je ook nog joarskoeken, dan zijn slappe, grote knieperties... ook een drents gebruik, en ook heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
quote:bosbloemen schreef op 27 december 2009 @ 11:44:

Kniepertjes! De kunst is de wafel daarna op te rollen zonder dat ie breekt.

Ik deed dat met iemand die uit Drenthe kwam. Komt uit die streek dacht ik.Ik rol ze altijd nog zacht op, zo uit het ijzer nog.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ikbenanoniem schreef op 27 december 2009 @ 11:50:

Drents en Gronings gebruik. De bekende Vegtersrolletjes zijn er van af gekeken, maar dan opgerold.



Hier (lees: in Limburg) worden ook veel wafels gegeten.

Maar geen opgerolde...die versie ken ik dan weer niet (oké, wel bij een ijscoupe, niet als wafel)
Alle reacties Link kopieren
Voor harde wafels met n gewoon wafelijzer...



Ons familie recept

500 gr.zelfrijzenbakmeel

250gr. witte basterd suiker

250gr zachte boter voor extra lekkere room boter

4 eieren vaille suiker of rum extract of citroen extract

boter suiker en eieren mengen dan meel erbij een paar uur in de koelkast en bakken maar, voor hardere wafels een ei minder voor zachtere een ei meer en fo scheutje melk.

Eet smakelijk



Tijd terug van internet geplukt en je kan ze zo hard/zacht maken als je zelf wil: hoe meer eieren hoe zachter ze worden! Ik vond dit recept t lekkerste, heb er meerdere geprobeerd en ook van die kant-en-klaar dingen uit de supermarkt.. allemaal te zacht en zoet! Hoop dat je er wat aan hebt...
Alle reacties Link kopieren
quote:HeksjeE schreef op 27 december 2009 @ 12:40:

Voor harde wafels met n gewoon wafelijzer...



Ons familie recept

500 gr.zelfrijzenbakmeel

250gr. witte basterd suiker

250gr zachte boter voor extra lekkere room boter

4 eieren vaille suiker of rum extract of citroen extract

boter suiker en eieren mengen dan meel erbij een paar uur in de koelkast en bakken maar, voor hardere wafels een ei minder voor zachtere een ei meer en fo scheutje melk.

Eet smakelijk



Tijd terug van internet geplukt en je kan ze zo hard/zacht maken als je zelf wil: hoe meer eieren hoe zachter ze worden! Ik vond dit recept t lekkerste, heb er meerdere geprobeerd en ook van die kant-en-klaar dingen uit de supermarkt.. allemaal te zacht en zoet! Hoop dat je er wat aan hebt...



ziet er echt heerlijk uit.

weet je nog hoeveel zakjes vanille suiker?

eentje?
quote:Vinyl schreef op 27 december 2009 @ 12:04:

[...]



Ik rol ze altijd nog zacht op, zo uit het ijzer nog.Yep, dan zijn ze goed rolbaar. Alleen loeiheet, dus na een paar honderd rolletjes zijn je vingertoppen erg gevoelig.
quote:kiki schreef op 27 december 2009 @ 12:02:

Knieperties: heerlijk. Een drents, groningens gebruik voor oudjaar.

Rolletjes heb je aan het begin van het jaar, dan is het jaar nog rond, je weet niet wat er gaat gebeuren en aan het eind van het jaar eet je de platte kniepterties, want dan is het jaar al uitgerold.

Tenminste, volgens mij is dit de aloude betekenis van rolletjes en kniepeties. Ik heb ze al in huis, handgemaakt (door anderen) en ze zijn heeeeerlijk!

Dan heb je ook nog joarskoeken, dan zijn slappe, grote knieperties... ook een drents gebruik, en ook heerlijk!Je uitleg over de platte kniepertjes en de nieuwjaarsrolletjes (opgerolde kniepertjes) klopt helemaal Kiki.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ikbenanoniem schreef op 27 december 2009 @ 12:50:

[...]



Yep, dan zijn ze goed rolbaar. Alleen loeiheet, dus na een paar honderd rolletjes zijn je vingertoppen erg gevoelig. Klopt ja, dat was ik al helemaal weer vergeten
Alle reacties Link kopieren
quote:Ikbenanoniem schreef op 27 december 2009 @ 12:50:

[...]



Yep, dan zijn ze goed rolbaar. Alleen loeiheet, dus na een paar honderd rolletjes zijn je vingertoppen erg gevoelig. Een paar honderd rolletjes? Heb je een weeshuis thuis?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven