
Ons bin zuunig
woensdag 17 februari 2010 om 14:08
De sucadelappen zijn deze week in de aanbieding en as we type staat mijn indische stoofvlees zijn weg naar de goddelijkheid te pruttelen. Nou griezel ik van vetrandjes, zeentjes en andere drellen in mijn mond, dus die heb ik er fijn afgesneden. Al doende vroeg ik me af of ik daar, samen met de uienschillen en een toevoeginkje hier of daar, nog een lekker jusje of bouillon van zou kunnen trekken. Vast wel, oh oud-Hollandsche keukengodinnen, enlighten me!
woensdag 17 februari 2010 om 14:35
Getver, kan het recept niet meer vinden, typen dus.
Snij een kilo stoofvlees (magere runderlappen/ sucadelappen) in brokken (minus vieze randjes dus) , stevig peper en zout, daarna door de bloem halen.
Als het vlees niet meer koud is (dan wordt het taai) in een flinke pan aanbakken in een mengsel van boter en olie.
Als het vlees bruin is onderstaande 1,2, 3 erbij gooien, 5 uur laten pruttelen, laatste uur zonder deksel.
1 maak met 2 bouillonblokjes, 1 biertje, stevige scheut ketjap en kokend water een liter onwelriekende drap.
2 twee a drie grote uien grof snijden en een zetmeelgroente in stukken. Kunnen een stel wortels zijn, pompoen gaat ook prima, aardappel niet vanaf het begin af aan (kan wel) want koekt aan.
3 Overige ingredienten. Ik klooi met wat ik in huis heb. Iig sambal en verse knof (respectievelijk een flinke theelepel en 3 tenen) Boemboe sate, hot curry powder. Citroengras, gewone kerrie, koenjit, gember, dat soort dingen. Ongeveer een a twee theelepels per ingredient.
klont kokoscreme. Pakje kokosmelk zou ook kunnen.
Snij een kilo stoofvlees (magere runderlappen/ sucadelappen) in brokken (minus vieze randjes dus) , stevig peper en zout, daarna door de bloem halen.
Als het vlees niet meer koud is (dan wordt het taai) in een flinke pan aanbakken in een mengsel van boter en olie.
Als het vlees bruin is onderstaande 1,2, 3 erbij gooien, 5 uur laten pruttelen, laatste uur zonder deksel.
1 maak met 2 bouillonblokjes, 1 biertje, stevige scheut ketjap en kokend water een liter onwelriekende drap.
2 twee a drie grote uien grof snijden en een zetmeelgroente in stukken. Kunnen een stel wortels zijn, pompoen gaat ook prima, aardappel niet vanaf het begin af aan (kan wel) want koekt aan.
3 Overige ingredienten. Ik klooi met wat ik in huis heb. Iig sambal en verse knof (respectievelijk een flinke theelepel en 3 tenen) Boemboe sate, hot curry powder. Citroengras, gewone kerrie, koenjit, gember, dat soort dingen. Ongeveer een a twee theelepels per ingredient.
klont kokoscreme. Pakje kokosmelk zou ook kunnen.


woensdag 17 februari 2010 om 15:48

