
Wat geef ik m'n schoonvader te eten?
woensdag 17 maart 2010 om 19:51
Vrijdag komt m'n schoonvader langs en blijft een hapje eten. Op zich niet vreemd, hij komt wel vaker, maar dan wel altijd met m'n schoonmoeder. Meestal maak ik dan een hartige taart, maar ik weet dat hij dat niet superlekker vindt (en m'n schoonmoeder wel).
De vraag is dus wat ik moet maken. Ik ben echt een waardeloze kok, een biefstukje een beetje smakelijk bakken kan ik eigenlijk niet. Jammer, want anders had ik dat wel gedaan.
Maar ja, wat dan? Hij houdt niet van spaghetti, vindt rijst ook niet superlekker en eet gewoon het liefst de Hollandse pot. Ik zit dus een beetje klem.....
Hebben jullie nog suggesties?
De vraag is dus wat ik moet maken. Ik ben echt een waardeloze kok, een biefstukje een beetje smakelijk bakken kan ik eigenlijk niet. Jammer, want anders had ik dat wel gedaan.
Maar ja, wat dan? Hij houdt niet van spaghetti, vindt rijst ook niet superlekker en eet gewoon het liefst de Hollandse pot. Ik zit dus een beetje klem.....
Hebben jullie nog suggesties?



woensdag 17 maart 2010 om 19:55
Mosselen met frietjes!
Mosselen schoonmaken, in koud water, de schelpen die stuk zijn of open blijven staan weggooien. Grote pan opzetten, olijfolie erin, knofje en uitje aanfruiten, zak soepgroenten erbij, 2 glazen witte wijn erbij en als dat kookt de mosselen erbij. Even goed omscheppen (schuimspaan!), deksel op de pan en 5 minuten later is het klaar.
Dat met frietjes, evt nog wat sperzieboontjes of worteltjes erbij, lekker sausje en klaar. Hollandse pot, feestelijk en makkelijk
Mosselen schoonmaken, in koud water, de schelpen die stuk zijn of open blijven staan weggooien. Grote pan opzetten, olijfolie erin, knofje en uitje aanfruiten, zak soepgroenten erbij, 2 glazen witte wijn erbij en als dat kookt de mosselen erbij. Even goed omscheppen (schuimspaan!), deksel op de pan en 5 minuten later is het klaar.
Dat met frietjes, evt nog wat sperzieboontjes of worteltjes erbij, lekker sausje en klaar. Hollandse pot, feestelijk en makkelijk
woensdag 17 maart 2010 om 19:56
Nou gewoon hollandse pot dus...als je weet dat hem daar een plezier mee doet.
Hoe moeilijk kan het zijn?
Gehaktbal (kun je gedraaid en al bij de keurslager halen,alleen nog braden)
Spinazie (uit de vries)
Gekookte aardappelen (moet ook wel lukken)
Paar extra gekookte eitjes erbij.
en een lekker puddinkje van Mona na.
Hoe moeilijk kan het zijn?
Gehaktbal (kun je gedraaid en al bij de keurslager halen,alleen nog braden)
Spinazie (uit de vries)
Gekookte aardappelen (moet ook wel lukken)
Paar extra gekookte eitjes erbij.
en een lekker puddinkje van Mona na.
woensdag 17 maart 2010 om 19:57
Moest wel een beetje lachen om je topic titel, alsof je hem moet voeren...
Kun je geen stamppotje maken? Desnoods koop je kant en klare die je een beetje opleukt met spekjes, gebakken uitjes of iets dergelijke. Of ananas in zuurkoolstamppot.
(Rook)worst er bij. Klaar.
Kun je geen stamppotje maken? Desnoods koop je kant en klare die je een beetje opleukt met spekjes, gebakken uitjes of iets dergelijke. Of ananas in zuurkoolstamppot.
(Rook)worst er bij. Klaar.
anoniem_31941 wijzigde dit bericht op 17-03-2010 19:59
Reden: spelling
Reden: spelling
% gewijzigd
woensdag 17 maart 2010 om 20:01
Biefstukje medium: verwarm over voor op 60 graden.
Men neme een pan, verhit 2 eetlepels boter in de pan (liefst roomboter) en laat dat smelten op hoog vuur.
Doe dan direct de biefstukjes in de pan (niet zouten en peperen!!!)
Schroei biefstukje in 1 á 2 minuten dicht, draai biefstukje om en nogmaal goeie minuut.
Neem biefstukje gelijk uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Leg 10 minuten in midden van de voorverwarmde oven. Dit is om de spier tot rust te laten komen en straks bij het snijden niet al het sap eruit loopt en je biefstukje heerlijk mals is.
Na 10 minuten oventijd biefstuk uit aluminiumfolie halen en beide zijden nogmaals een goeie minuut in pan bakken.
Direkt serveren!!!!!!
Zout en peper en eventueel sausje of kruidenboter op tafel en klaar is Flint!
Brood of gebakken aardappels erbij, misschien iets van groente/ sla en klaar ben je.
Men neme een pan, verhit 2 eetlepels boter in de pan (liefst roomboter) en laat dat smelten op hoog vuur.
Doe dan direct de biefstukjes in de pan (niet zouten en peperen!!!)
Schroei biefstukje in 1 á 2 minuten dicht, draai biefstukje om en nogmaal goeie minuut.
Neem biefstukje gelijk uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Leg 10 minuten in midden van de voorverwarmde oven. Dit is om de spier tot rust te laten komen en straks bij het snijden niet al het sap eruit loopt en je biefstukje heerlijk mals is.
Na 10 minuten oventijd biefstuk uit aluminiumfolie halen en beide zijden nogmaals een goeie minuut in pan bakken.
Direkt serveren!!!!!!
Zout en peper en eventueel sausje of kruidenboter op tafel en klaar is Flint!
Brood of gebakken aardappels erbij, misschien iets van groente/ sla en klaar ben je.
woensdag 17 maart 2010 om 20:02
quote:mandje29 schreef op 17 maart 2010 @ 19:57:
Moest wel een beetje lachen om je topic titel, alsof je hem moet voeren...
Ik dacht aan kunstgebitten en blenderfood...
Gehaktbal vind ik een goede, salade of gekookte groenten erbij. Aardappels bakken (voorgaren in de magnetron, zijn ze alvast gaar, luie-huisvrouwen-tip), later nog wat spekjes en een uitje meebakken. Deed het bij mijn schoonvader altijd goed.
Moest wel een beetje lachen om je topic titel, alsof je hem moet voeren...
Ik dacht aan kunstgebitten en blenderfood...
Gehaktbal vind ik een goede, salade of gekookte groenten erbij. Aardappels bakken (voorgaren in de magnetron, zijn ze alvast gaar, luie-huisvrouwen-tip), later nog wat spekjes en een uitje meebakken. Deed het bij mijn schoonvader altijd goed.
woensdag 17 maart 2010 om 20:03
Mosselen zou ik nooit zomaar voorzetten hoor. Ik ken maar weinig mensen die je daar echt blij mee maakt en het is echt een gerecht dat je of lust, of echt niet.
Maar Hollandse pot is toch niet zo moeilijk?? En anders, bij de appie heb je van die kipfilet die je zo met kruidenboter en al in de oven kan schuiven, hier nog nooit mislukt. Daar heb je ook wel van die lekkere krieltjes in lente-dressing, die gaan in de magnetron. Potje/pakje groente naar keuze en een lekkere salade en je bent klaar!
Maar Hollandse pot is toch niet zo moeilijk?? En anders, bij de appie heb je van die kipfilet die je zo met kruidenboter en al in de oven kan schuiven, hier nog nooit mislukt. Daar heb je ook wel van die lekkere krieltjes in lente-dressing, die gaan in de magnetron. Potje/pakje groente naar keuze en een lekkere salade en je bent klaar!
...
woensdag 17 maart 2010 om 20:03
Mijn hollandse favoriet: witlof met ham kaas en mosterdpuree.
http://www.ah.nl/recepten ... 577414&rq=witlof+ham+kaas
http://www.ah.nl/recepten ... 577414&rq=witlof+ham+kaas

woensdag 17 maart 2010 om 20:04

woensdag 17 maart 2010 om 20:05
