Wat geef ik m'n schoonvader te eten?

17-03-2010 19:51 81 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vrijdag komt m'n schoonvader langs en blijft een hapje eten. Op zich niet vreemd, hij komt wel vaker, maar dan wel altijd met m'n schoonmoeder. Meestal maak ik dan een hartige taart, maar ik weet dat hij dat niet superlekker vindt (en m'n schoonmoeder wel).



De vraag is dus wat ik moet maken. Ik ben echt een waardeloze kok, een biefstukje een beetje smakelijk bakken kan ik eigenlijk niet. Jammer, want anders had ik dat wel gedaan.



Maar ja, wat dan? Hij houdt niet van spaghetti, vindt rijst ook niet superlekker en eet gewoon het liefst de Hollandse pot. Ik zit dus een beetje klem.....



Hebben jullie nog suggesties?
Alle reacties Link kopieren
quote:SuperCow schreef op 17 maart 2010 @ 20:02:

[...]





Ik dacht aan kunstgebitten en blenderfood...



Gehaktbal vind ik een goede, salade of gekookte groenten erbij. Aardappels bakken (voorgaren in de magnetron, zijn ze alvast gaar, luie-huisvrouwen-tip), later nog wat spekjes en een uitje meebakken. Deed het bij mijn schoonvader altijd goed.Gewoon koken tot bijna gaar kan ook.
Alle reacties Link kopieren
Hollandse pot; zeer makkelijk.

Let op; ik ga je redden.



Lentestamppotje



Ingredienten:

aardappelen

veldsla

kleine trostomaatjes

créme fraîche

magere spekblokjes

peper en zout





Kook de aardappelen gaar. Bak intussen de spekblokjes lekker knapperig. (bakken in koekepan zonder boter!)

Was de veldsla en verwijder de worteltjes (erafdraaien)

Als de aard. gaar zijn deze afgieten en met de créme fraîche (en evt wat melk als t te dik blijft) pureren. Kan met stamper of met mixer. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Snij de tomaatjes door de helft.

Voeg de sla, de tomaatjes en de spekjes toe aan de puree en voila; een heerlijk lentestamppotje!!

Als je schoonvader erg van vlees gooi je als extra toevoeging nog een rookworst in de magnetron (gebruiksaanwijzing staat op de verpakking)



Nou, kind kan de was doen toch?
Alle reacties Link kopieren
Vooruit: gebakken aardappels:



schil een aantal vastkokende aardappels en kook ze 10 minuten. Laat wat afkoelen en snijd ze in dunne plakjes of parten.



Verhit een flinke scheut olie in de pan, heet laten worden en gooi aardappel schijfjes/ parten erin. Strooi zout, peper en eventueel beetje knoflookpoeder voor de smaak erbij. Niet met spatel omscheppen maar schudden met de pan

en aardappels omgooien, anders heb je straks moes ipv gebakken aardappels. Doe dat een paar minuten op hoog vuur, draai dan vuur laag, deksel erop en af en toe omschudden zeker 10/ 15 minuten laten staan op zachte vuur. (plakjes gaan sneller dan parten. Dit is om binnekant lekker zacht te krijgen)



Vervolgens haal je deksel van pan, doet paar stukken roomboter erbij en gooit vuur weer hoog en schudt en gooit de aardappels weer om en om, net zolang totdat ze mooi goudbruin zijn en knapperig korstje hebben.

Nu heb je heerlijk gebakken aardappels, zacht en romig van binnen, knapperig van buiten.
Die ga ik opslaan 69.
Alle reacties Link kopieren
Al héél veel nuttige schoonoudertips gezien hier!



Ik scoorde zelf goed met mijn andijviestampot met een mosterdkarbonade en gekaramelliseerde appeltjes.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 17 maart 2010 @ 20:08:

Die ga ik opslaan 69.Zeker doen star! Echt lekkel
Ik snap eigenlijk niet dat je wel een hartige taart (echt, zooooo 1990) kan maken, maar geen biefstuk!
En nu hou ik op over die hartige taart (wie eet dat nog??).
Alle reacties Link kopieren
Geweldige titel!!

Joh, lekker overschoteltje met iets van groente, gerulde gehakt en aardappelpuree. Maak je in de middag klaar en kan niet mislukken.

Man blij, jij geen gestress. Want als het toch misgaat haal je gewoon een frietje of doe je soep met brood.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie hier veel suggesties voorbijkomen die echt niet makkelijk zijn als je nog geen biefstukje kunt bakken.

ik bedoel gehaktballen....nou, dat moet je maar kunnen (echte lekkere maken he, bedoel ik dan)

Gekaramelisserde appeltjes? Flint weet denk ik bij wijze niet eens wat karameliseren is.

Dus Flint, gewoon lentestamppotje doen, echt makkelijk en echt, echt, echt heel erg lekker
Alle reacties Link kopieren
Stoofvlees, bloemkool en aardappels of aardappelpuree.

Hollandser kan bijna niet denk ik.

Als het een hollandse pot liefhebber is dan hoef je denk ik ook niet met rijst, spaghetti en gratins aan te komen.

Mijn vader was ook zo'n hollandse pot liefhebber, "publiek" knoflookgebruik kon volgens hem al niet.

Laat staan rijst of pasta

Mijn schoonvader zit in dezelfde categorie :-)



(incl prakken)

Maar ja, als hij toch lekker gegeten heeft ?!
O da's ook een idee inderdaad Amalia.



Gehakt rul bakken, spekjes erdoor, in ovenschaal. Zakje roerbakgroenten (Italiaans ofzo) roerbakken, scheutje Tomato Frito erdoor, in ovenschaal. Aardappelpuree erover en twintig minuten in de oven.
Publiek knoflookgebruik
Alle reacties Link kopieren
rucola stampotje met catalaanse worst, heerlijk en heel makkelijk.



aardappelpuree, spekjes erdoor heen, kleine stukjes kaas, rucola sla (klein gemaakt en niet alles tegelijkertijd erin)



worst bakken (al aan beginnen terwijl de aardappels op staan)

sjeu aanmaken.



eet smakelijk
Alle reacties Link kopieren
quote:biebelie schreef op 17 maart 2010 @ 19:56:

Nou gewoon hollandse pot dus...als je weet dat hem daar een plezier mee doet.



Hoe moeilijk kan het zijn?

Gehaktbal (kun je gedraaid en al bij de keurslager halen,alleen nog braden)

Spinazie (uit de vries)

Gekookte aardappelen (moet ook wel lukken)

Paar extra gekookte eitjes erbij.



en een lekker puddinkje van Mona na.



Nog niet alles gelezen maar dit had ik willen schrijven. Als hij Hollandse pot lekker vindt, dan weet je toch wat je kan maken.



-gehaktbal met gebakken aardappeltjes en groente wat hij lekker vindt.

-stoofvlees met aardappelpuree en rode kool en appeltjes

-biefstukje met champignons, aardappels en spercieboontjes (of groente wat hij lekker vindt)

-kipfilet met broccoli of bloemkool met kaassaus en aardappels

-tartaar met champignons, friet of gebakken aardappels en sla



Of een lekker stamppotje. Met gehaktballen of rookworst.



nou ja zo iets?
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Tomato frito!? Dat bestaat toch al jaren niet meer? Dat deed mijn moeder vroeger in de '90s door de lasagne.
De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon lekker maggibraadzak met kipfilet,(niet kluiven met schoonpapa aan tafel) Dan denk niet de knoflook variant, sperziebonen en krielaardappeltjes, dit kan niet mislukken, lees goed de aanwijzingen op het pakje, varieer als je aandurft.
Hotdogs?
Alle reacties Link kopieren
Ga lekker naar de afhaal chinees,lust bijna iedereen toch
quote:EvyBlissy schreef op 17 maart 2010 @ 20:16:

Tomato frito!? Dat bestaat toch al jaren niet meer? Dat deed mijn moeder vroeger in de '90s door de lasagne.



Ja dat was toen hip

Bestaat nog steeds.
quote:daffyduck schreef op 17 maart 2010 @ 20:23:

Ga lekker naar de afhaal chinees,lust bijna iedereen toch:puke:
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 17 maart 2010 @ 20:14:

Publiek knoflookgebruik



Volgens hem was dit en heel speciaal ingredient.

Wou hij dus echt niet eten.

( Wat de boer niet kent enzo)



At hij wel eens uit "opoffering" spaghetti mee, kreunde hij altijd over knoflook.



Totdat mijn ma geen knof had en het dus niet erbij kon doen, klaagde hij dat "het" (pasta) de vorige keren toch wel íets beter te eten was.



Tja...
Alle reacties Link kopieren
Ik zou aardappels koken (kan weinig aan mis), braadworst bakken (kan ook weinig aan mis) en een simpele groente erbij serveren, eventueel uit pot (rode kool met appeltjes ofzo!). Als de braadworst klaar is, kun je met behulp van wat juspoeder een prima jus maken van het braadvet. Als je schoonvader van Hollandse pot houdt zonder al teveel fratsen zou ik er echt niet meer werk van maken dan dit.



Dingen als braadlappen/stoofvlees daar zou ik niet eens aan begínnen eerlijk gezegd. Veel te veel kans dat dat mislukt en dan zit je met veel te taai stoofvlees.
Alle reacties Link kopieren
Ben nu wel benieuwd wat TO gaat maken...



De Wet van Wuiles: hoe langer de OP, hoe kleiner de kans op een duurzame relatie.
Alle reacties Link kopieren
quote:Jala5 schreef op 17 maart 2010 @ 20:18:

Gewoon lekker maggibraadzak met kipfilet,(niet kluiven met schoonpapa aan tafel) Dan denk niet de knoflook variant, sperziebonen en krielaardappeltjes, dit kan niet mislukken, lees goed de aanwijzingen op het pakje, varieer als je aandurft.Ook een goede. Of even bij de poelier een gebraden kippetje halen anders, kan ook niet mislukken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven