Pangasiusfilet uit de oven

23-03-2010 13:32 13 berichten
Alle reacties Link kopieren
Heeft iemand hier een lekker recept voor?

En hoelang moet het in de oven?



Ik heb net deze vis gekocht maar heb eerlijk gezegd geen idee voor een lekker recept!
Alle reacties Link kopieren
Marokkaanse visschotel



ongeveer 1/2 kg vis (je kan alle soorten gebruiken)

bosje (peterselie en koriander)

2 teendjes knoflook in kleine stukjes

1/2 theelepel komijn

1 theelepel gember

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel zwarte en witte peper

zout

1 theelepel kurkuma

1 zakje safraan

halve theeglas gemengde olie (dus olijfolie en zonnebloemolie

sap van een halve citroen

halve peper in kleine stukjes (of anders 1 theelepel sambal gebruiken)





aardappel schijven

wortel eventueel

1 1/2 paprika

1 tomaat



dit meng je allemaal samen (behalve de groenten natuurlijk) en smeer je je vis ermee. Dan snij je een paar aardappeltjes in schijven (niet te dun,ik gebruik ook zoete aardappels naast de gewone,je kan ook wortel erbij doen.) en die doe je als eerste in je ovenschaal. Daarna de paprika en als laatst tomaat schijven.





dan als laatste je vis erop en de overgebleven saus doe je een heel klein beetje water erbij,echt heel weinig anders is het net een zwembad ,want vis in de oven laat eigen vocht los.



dit kook je in de oven op hoogste stand (ik doe 250 geraden)..voor ongeveer een uur tot anderhalf uur met folie bedekt(ligt aan soort vis die je hebt) daarna ongeveer 10 minuutjes in de oven doen zonder folie.
Alle reacties Link kopieren
In aluminiumfolie met pesto! Aluminiumfolie met olie bestrijken, filet erop leggen, met pesto (groen of rood, wat jij lekker vind) bestrijken, folie dichtvouwen en 10 minuten op 200 graden (voorverwarmd)

Eet smakelijk!
Alle reacties Link kopieren
Pasta met witte vis en pijnboompitten



Ingrediënten:

(verse) pasta

(verse) pesto

Witte vis, bijvoorbeeld pangafilet

Pijnboompitten (flink veel)

Olijfolie

Peper en zout

Tomaten



Bereiding:

Hak/stamp/mep de pijnboompitten een beetje fijn. Meng deze met wat olijfolie en peper en zout. Mag een flinke hoeveelheid zijn! Doe de vis in een ingevette ovenschaal en bedek de vis met het pijnboompittenmengsel. Doe het in de oven totdat de vis gaar is.

Maak intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Meng wat pesto door de pasta.



Serveer de vis met pasta en tomaten.
Alle reacties Link kopieren
Visrolletjes van maken met zalm en spinazie, 20 minuutjes in de oven en klaar.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dit recept afgelopen weekend gemaakt, erg lekker!



Romige pangasiusfilet



Ingrediënten voor 2 personen

Twee pangasiusfilets (visboer)

1 kleine rode ui of sjalot

1 teentje knoflook

3 eetlepels creme fraiche

1/2 theelepel grove mosterd

wat geraspte kaas

peper naar smaak



Hulpmiddelen

Bakpapier op de bakplaat van oven leggen.



Voorbereiding

Leg de filets op een met bakpapier beklede ovenplaat. Maak de topping van de creme fraiche, mosterd en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui of sjalot in ringen, tjop het knoflookteentje in plakjes.



Bereidingswijze

Souteer de ui met wat boter in een koekpan. Daarna de knoflook erbij doen, en het geheel eventjes zachtjes bakken. Als de ui licht gekleurd is doe je de creme fraichetopping erbij, mengen met de ui en knoflook en verwarm dit een half minuutje mee. Daarna uit pan scheppen en mooi over de filets verdelen. Maak het af met wat geraspte kaas (bescheiden hoeveelheid) en grof gemalen zwarte peper. Schuif de bakplaat met de filets in het midden van de oven. Na ongeveer 25 minuten kun je smullen!



Serveertips

Lekker met pasta, rijst en groene bladgroentes Dit recept past Tilapiafilet ook als een verrukkelijk maatpak!



bron: http://www.smulweb.nl/134 ... ept/Romige-pangasiusfilet
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie snelle reacties!



@ Virginia hoelang doe je dat met pangasius? Lijkt me erg lekker!
Alle reacties Link kopieren
Ik had het volgens mij een half uurtje in de oven gezet, totdat je aardappels gaar zijn.

Hij is ook erg lekker.
Alle reacties Link kopieren
Wij eten vanavond ook witvis, alleen dan de gemakkelijke variant:



In folie wikkelen (in de ovenschaal), over de vis óf ketjap óf soja-saus en wat soepgroenten. 20 minuutjes ofzo (niet heel heet) in de oven; heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
hoelang doe je vis eigenlijk in zo'n klein grill oventje? 1x geprobeerd...was net rubber.
Alle reacties Link kopieren
@ Nazife...niet te lang! Hij moet wel gaar zijn, maar als het zover is dan niet te lang in de oven laten. Ik snij hem meestal gewoon even door en kijk dan. In de gewone oven is het volgens mij een minuut of 15 á 20.



Leuk trouwens, al die recepten. Ben gek op mijn vis met pijnboompitten, maar een keer iets anders is ook leuk!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb laatst dit gemaakt, en het was erg lekker:



1 bakje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden

3 tomaten

500 gram pangasiusfilet

1 eetlepel citroensap

zout, versgemalen peper

2 eetlepels bieslook

75 gram geraspte kaas



Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.



Wij aten het met rijst.
Alle reacties Link kopieren
Ik bestrijk de pangafilets met wokolie en bestrooi ze daarna met viskruiden. Op de ovenplaat met bakpapier leggen en dan in het midden van de oven ongeveer 15 minuten.



Erbij maak ik meestal rijst en als groente heb ik laatst ui, champignons en paprika gebakken met een theelepel suiker erdoorheen. Was erg lekker.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven