
Goedkope lekkere en gezellige hapjes
donderdag 11 maart 2010 om 15:45
Hallo meiden,
In een ander topic had ik het er al over dat ik niet zoveel geld heb om mijn verjaardag te vieren.
Nu is het bijna zover (volgende week) en ik vroeg me af of jullie zin hebben om me te helpem met het verzinnen van goedkope maar lekkere en gezellig uitziende hapjes. Ik wil het liefst geen gewone kaas en worst, dat is mijn laatste uitweg zeg maar. Ik wil er best wat tijd in steken om de hapjes te maken - als het maar goedkoop is! Tapasjes? Tomaatje klein bolletje mozzarella blaadje bascilicum, zulke dingen... (weet eigenlijk helemaal niet hoe duur het is, heb nooit zo hoeven te budgeteren )
Alvast heul erg bedankt voor jullie inspiratie!!
In een ander topic had ik het er al over dat ik niet zoveel geld heb om mijn verjaardag te vieren.
Nu is het bijna zover (volgende week) en ik vroeg me af of jullie zin hebben om me te helpem met het verzinnen van goedkope maar lekkere en gezellig uitziende hapjes. Ik wil het liefst geen gewone kaas en worst, dat is mijn laatste uitweg zeg maar. Ik wil er best wat tijd in steken om de hapjes te maken - als het maar goedkoop is! Tapasjes? Tomaatje klein bolletje mozzarella blaadje bascilicum, zulke dingen... (weet eigenlijk helemaal niet hoe duur het is, heb nooit zo hoeven te budgeteren )
Alvast heul erg bedankt voor jullie inspiratie!!
donderdag 11 maart 2010 om 16:45
quote:Janna80 schreef op 11 maart 2010 @ 16:41:
[...]
Maar ik vind hapjes wel 'verzorgder' staan. En als je wel tijd hebt om er iets leuks van te maken, maar alleen geen geld is dit toch een prima idee?Ja natuurlijk, maar het kost altijd meer geld natuurlijk. Je hebt over het algemeen extra ingredienten nodig.
[...]
Maar ik vind hapjes wel 'verzorgder' staan. En als je wel tijd hebt om er iets leuks van te maken, maar alleen geen geld is dit toch een prima idee?Ja natuurlijk, maar het kost altijd meer geld natuurlijk. Je hebt over het algemeen extra ingredienten nodig.
donderdag 11 maart 2010 om 16:53
Idd wat ik al zag staan gehaktballetjes, vind ik iig altijd heerlijk op tafel.
Met bladerdeeg kan je hele leuke dingen maken. Snij het bladerdeeg al instukken voordat je er iets van gaat maken dan heb je al meteen meer (en kleinere) hapjes. Vult het bv met brie en zoute ham, welke allebij ook niet duur hoeven te zijn.
Ik vind een mini augurkje gerold in echte boterhammen ook erg lekker en leuk staan, en ook weer betaalbaar.
Je kan ook met stokbrood zelf een soort van minipizza's maken. Stokbrood afbakken in gelijke sneeen snijden, beleggen/smeren met tomatenpuree, kaas, tonijn, hamblokjes, paprika verzin het maar alles kan er op.
Dat waren mijn verzinsels voor nu.
Met bladerdeeg kan je hele leuke dingen maken. Snij het bladerdeeg al instukken voordat je er iets van gaat maken dan heb je al meteen meer (en kleinere) hapjes. Vult het bv met brie en zoute ham, welke allebij ook niet duur hoeven te zijn.
Ik vind een mini augurkje gerold in echte boterhammen ook erg lekker en leuk staan, en ook weer betaalbaar.
Je kan ook met stokbrood zelf een soort van minipizza's maken. Stokbrood afbakken in gelijke sneeen snijden, beleggen/smeren met tomatenpuree, kaas, tonijn, hamblokjes, paprika verzin het maar alles kan er op.
Dat waren mijn verzinsels voor nu.
donderdag 11 maart 2010 om 18:30
quote:Kapara schreef op 11 maart 2010 @ 16:11:
@Pannetje Ik heb een oven... bladerdeeghapjes klinkt leuk.. heb je een receptje?? Of een site waar ik het kan zoeken?
.
Ik vul ze gewoon met wat kaas...bestrijken met losgeklopt ei..kaas erover..klaar is klara.
Of je vult ze met ham en kaas..of een beetje gehakt....echt zo simpel..kun je niks fout aan doen.
of je maakt kleine samosa's met chilisaus.
kruimige aardappels, knofloos, kerriepoeder, doperwten, uien...
Zoek maar eens op google op samosa's.
Hmmmmm..heb nu al honger.
En wat ook altijd in de smaak valt: koop goed vers turks brood (die platte dus), snij die in repen en doe daar aoli bij...
@Pannetje Ik heb een oven... bladerdeeghapjes klinkt leuk.. heb je een receptje?? Of een site waar ik het kan zoeken?
.
Ik vul ze gewoon met wat kaas...bestrijken met losgeklopt ei..kaas erover..klaar is klara.
Of je vult ze met ham en kaas..of een beetje gehakt....echt zo simpel..kun je niks fout aan doen.
of je maakt kleine samosa's met chilisaus.
kruimige aardappels, knofloos, kerriepoeder, doperwten, uien...
Zoek maar eens op google op samosa's.
Hmmmmm..heb nu al honger.
En wat ook altijd in de smaak valt: koop goed vers turks brood (die platte dus), snij die in repen en doe daar aoli bij...

donderdag 11 maart 2010 om 19:25
Bladerdeeg-gehakthapjes, overheerlijk!
Voor 40 stuks:
400 gram rundergehakt
1 rode en 1 gele paprika
2 grote uien
2 eetlepels Philadelphia bieslook (of gewoon van AH)
olijfolie
potje rode pesto (140 gram)
sambal
20 velletjes bladerdeeg
eventueel 2 eieren
• Bak het gehakt rul zonder boter in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijdt ondertussen de uien en de paprika’s in kleine blokjes.
• Wanneer het gehakt gaar is, giet het dan af. Doe dan de uien en paprika erbij met een klein scheutje olijfolie. Bak dit ongeveer vijf minuten.
• Doe twee eetlepels philadelphia bieslook en het potje pesto door groenten- en gehaktmix. Roer het goed en doe er een theelepeltje sambal bij en eventueel wat peper.
• Laat dit lekker sudderen zodat de smaken goed mengen. Je saus is nu klaar!
• Bestuif je werkvlak met bloem, zodat het bladerdeeg niet gaat plakken.
• Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijdt ze allemaal in vieren. De helft van de vierkantjes neem je apart en daar maak je met een mes sneetjes in. Dit is bovenkant voor de hapjes.
Schep op elk vierkantje zonder sneetjes een hoopje vleesmengsel.
Leg de bovenkantjes met de sneetjes op het vlees en druk de zijkanten met een vork aan.
Je kan nu de hapjes nog besmeren met losgeklopt ei, maar dat is niet nodig.
Twintig minuutjes in de oven op 200 graden en klaar zijn je hapjes!
Je kan deze hapjes heel makkelijk een paar dagen vooraf maken. Loop alle stappen gewoon door, je gaat ze alleen niet bakken. Doe ze in de diepvries en bak ze af op de dag dat je ze wilt serveren. Eet smakelijk!
Voor 40 stuks:
400 gram rundergehakt
1 rode en 1 gele paprika
2 grote uien
2 eetlepels Philadelphia bieslook (of gewoon van AH)
olijfolie
potje rode pesto (140 gram)
sambal
20 velletjes bladerdeeg
eventueel 2 eieren
• Bak het gehakt rul zonder boter in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijdt ondertussen de uien en de paprika’s in kleine blokjes.
• Wanneer het gehakt gaar is, giet het dan af. Doe dan de uien en paprika erbij met een klein scheutje olijfolie. Bak dit ongeveer vijf minuten.
• Doe twee eetlepels philadelphia bieslook en het potje pesto door groenten- en gehaktmix. Roer het goed en doe er een theelepeltje sambal bij en eventueel wat peper.
• Laat dit lekker sudderen zodat de smaken goed mengen. Je saus is nu klaar!
• Bestuif je werkvlak met bloem, zodat het bladerdeeg niet gaat plakken.
• Ontdooi de velletjes bladerdeeg en snijdt ze allemaal in vieren. De helft van de vierkantjes neem je apart en daar maak je met een mes sneetjes in. Dit is bovenkant voor de hapjes.
Schep op elk vierkantje zonder sneetjes een hoopje vleesmengsel.
Leg de bovenkantjes met de sneetjes op het vlees en druk de zijkanten met een vork aan.
Je kan nu de hapjes nog besmeren met losgeklopt ei, maar dat is niet nodig.
Twintig minuutjes in de oven op 200 graden en klaar zijn je hapjes!
Je kan deze hapjes heel makkelijk een paar dagen vooraf maken. Loop alle stappen gewoon door, je gaat ze alleen niet bakken. Doe ze in de diepvries en bak ze af op de dag dat je ze wilt serveren. Eet smakelijk!
donderdag 11 maart 2010 om 20:21
http://www.iensrecepten.n ... a-culinair-genieten-serie
Hier staan een paar recepten uit een kookboek op een rijtje.
Ik zocht de komkommersalade en die anderen stonden er ook bij.
De komkommersalade met yoghurt en munt maak ik zelf vaak zonder het gedoe met het zout en neem kwark i.p.v. yoghurt, omdat het dikker is. Vaak doe ik er ook wat citroensap bij.
EDIT: Ik zie dat @1983 een ander recept heeft voor ongeveer hetzelfde.
Variant erop is kwark, met fijngesnipperde rode ui, gesnipperde munt (of gemalen koriander) en citroensap. Evt. citroensap, zout en peper naar smaak.
Hier staan een paar recepten uit een kookboek op een rijtje.
Ik zocht de komkommersalade en die anderen stonden er ook bij.
De komkommersalade met yoghurt en munt maak ik zelf vaak zonder het gedoe met het zout en neem kwark i.p.v. yoghurt, omdat het dikker is. Vaak doe ik er ook wat citroensap bij.
EDIT: Ik zie dat @1983 een ander recept heeft voor ongeveer hetzelfde.
Variant erop is kwark, met fijngesnipperde rode ui, gesnipperde munt (of gemalen koriander) en citroensap. Evt. citroensap, zout en peper naar smaak.
anoniem_89694 wijzigde dit bericht op 11-03-2010 20:52
Reden: EDIT variant.
Reden: EDIT variant.
% gewijzigd
donderdag 11 maart 2010 om 22:59
vrijdag 12 maart 2010 om 11:49
Fijn dat je ermee aan de slag kunt!
Ook wel lekker en goedkoop, paar eitjes loskloppen met wat water, peper, zout, evt. bieslook of peterselie, stukjes tomaat, gesnipperde ui en evt. (goedkope) spekblokjes. (Spekjes evt. vast vooraf wat aanfruiten met de ui).
Mooie goudgele ometlet van bakken, oprollen en stukjes ± 1,5 cm snijden, prikkertje erdoor. Kun je prima koud serveren.
En eigenlijk kun je er allerlei restjes/dingen door doen.
Ook wel lekker en goedkoop, paar eitjes loskloppen met wat water, peper, zout, evt. bieslook of peterselie, stukjes tomaat, gesnipperde ui en evt. (goedkope) spekblokjes. (Spekjes evt. vast vooraf wat aanfruiten met de ui).
Mooie goudgele ometlet van bakken, oprollen en stukjes ± 1,5 cm snijden, prikkertje erdoor. Kun je prima koud serveren.
En eigenlijk kun je er allerlei restjes/dingen door doen.
dinsdag 23 maart 2010 om 14:47
Hey meiden, ik dacht ik zal ff laten weten wat het geworden is, het was trouwens een super geslaagde avond!!
Ik had een bord met groentetjes op tafel gezet en daarbij aioli dip zelf gemaakt. Uhmm komkommer met krabsalade erop - erg geslaagd! Mini worstjes in bladerdeeg, ik had gelukkig smiddags al een paar proefgemaakt want het moest heel lang in de oven... tenminste 25 minuten ofzo voor ze een beetje kleurden. Maar ze vonden het allemaal erg lekker. De tonijnsalade met kruidenkaas op een witlofschuitje, stond zo gezellig!! En dan had ik nog een grote bak met nacho chips met zelfgemaakte chilidip. En ik had nog brood op tafel met zelfgemaakte eiersalade. Ik kreeg van iedereen complimentjes!! Helemaal geslaagd dus!
Bedankt lieve meiden!!
x Kapara
Ik had een bord met groentetjes op tafel gezet en daarbij aioli dip zelf gemaakt. Uhmm komkommer met krabsalade erop - erg geslaagd! Mini worstjes in bladerdeeg, ik had gelukkig smiddags al een paar proefgemaakt want het moest heel lang in de oven... tenminste 25 minuten ofzo voor ze een beetje kleurden. Maar ze vonden het allemaal erg lekker. De tonijnsalade met kruidenkaas op een witlofschuitje, stond zo gezellig!! En dan had ik nog een grote bak met nacho chips met zelfgemaakte chilidip. En ik had nog brood op tafel met zelfgemaakte eiersalade. Ik kreeg van iedereen complimentjes!! Helemaal geslaagd dus!
Bedankt lieve meiden!!
x Kapara