
Snel, makkelijk.. maar heerlijk
zaterdag 17 april 2010 om 19:32
Hallo lieve lezers!
Ik heb een in een opwelling gezegd dat mijn vlam wel kan komen eten morgen.
Waar ik geen rekening mee heb gehouden op dat moment, is dat ik niet gemaakt ben om te koken.
Een ei gaat me goed af.. uit een pakje lukt ook nog wel. Maar ik wil graag echt koken
Ik zou graag was goede tips krijgen van de keukenprinsessen onder ons! De liefde van een man gaat immers door de maag
X Discoding
Ik heb een in een opwelling gezegd dat mijn vlam wel kan komen eten morgen.
Waar ik geen rekening mee heb gehouden op dat moment, is dat ik niet gemaakt ben om te koken.
Een ei gaat me goed af.. uit een pakje lukt ook nog wel. Maar ik wil graag echt koken
Ik zou graag was goede tips krijgen van de keukenprinsessen onder ons! De liefde van een man gaat immers door de maag

X Discoding
zaterdag 17 april 2010 om 19:37
een geitenkaassalade ? t gaat zo lekker weer worden, daar past vast een zomerse salade wel bij... lekker donker stokbroodje erbij...
1 zak gemengde sla - 1 plak geitenkaas (Bettine Blanc) van ca. 2 cm dik - pijnboompitten - 2 el vloeibare honing - 1 stokbrood
Dressing: 3 tl mosterd - 2 tl azijn - 3 el vloeibare honing - 3 el olijfolie - 1 el tijm - 2 tl knoflookpoeder - vers gemalen peper
--------------------------------------------------------------------------------
Meng de ingrediënten voor de dressing. Maak het op smaak. (Bij voorkeur de dressing 2 uur van te voren maken.) Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan. Snij het stokbrood in plakken. Snijd de kaas in 2 plakken van 1 cm en leg ze op een bord. Schep 1 el honing op iedere plak. Grill ze ca. 3 minuten. (De kaas moet warm worden, niet uit elkaar vallen.) Verdeel de sla naar behoefte over de borden. Giet er de dressing over het bord en besprenkel het met pijnboompitten. Leg de plakken op de salade en serveer ze direct. Geef er een mandje stokbrood bij.
1 zak gemengde sla - 1 plak geitenkaas (Bettine Blanc) van ca. 2 cm dik - pijnboompitten - 2 el vloeibare honing - 1 stokbrood
Dressing: 3 tl mosterd - 2 tl azijn - 3 el vloeibare honing - 3 el olijfolie - 1 el tijm - 2 tl knoflookpoeder - vers gemalen peper
--------------------------------------------------------------------------------
Meng de ingrediënten voor de dressing. Maak het op smaak. (Bij voorkeur de dressing 2 uur van te voren maken.) Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekepan. Snij het stokbrood in plakken. Snijd de kaas in 2 plakken van 1 cm en leg ze op een bord. Schep 1 el honing op iedere plak. Grill ze ca. 3 minuten. (De kaas moet warm worden, niet uit elkaar vallen.) Verdeel de sla naar behoefte over de borden. Giet er de dressing over het bord en besprenkel het met pijnboompitten. Leg de plakken op de salade en serveer ze direct. Geef er een mandje stokbrood bij.
zaterdag 17 april 2010 om 19:37
Spinazietaart
Echt heel gemakkelijk én heel lekker, met een lekkere salade (kun je ook kant-en-klaar kopen als je het niet ziet zitten om 'm zelf te maken)!
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=177 ... nazietaart
Echt heel gemakkelijk én heel lekker, met een lekkere salade (kun je ook kant-en-klaar kopen als je het niet ziet zitten om 'm zelf te maken)!
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=177 ... nazietaart
Peas on earth!
zaterdag 17 april 2010 om 19:42
een hartige taart?
de makkelijkste(en ik vind hem erg lekker)
Bekleed een springvorm met plakjes bladerdeeg. prik de bodem in met een vork en smeer de bodem in met joghurt(alleen als je dat toevallig hebt) De joghurt maakt de bodem lekker knapperig.
nu doe je 500 gram cherrytomaatjes in de vorm.
maak een mengsel van 4 eieren, beetje slagroom, groene pesto en geraspte kaas.
bak in de oven op 200 graden voor 35-40 minuten.
serveer met een groene salade, trouwens niet geschikt als je aan de lijn bent.
de makkelijkste(en ik vind hem erg lekker)
Bekleed een springvorm met plakjes bladerdeeg. prik de bodem in met een vork en smeer de bodem in met joghurt(alleen als je dat toevallig hebt) De joghurt maakt de bodem lekker knapperig.
nu doe je 500 gram cherrytomaatjes in de vorm.
maak een mengsel van 4 eieren, beetje slagroom, groene pesto en geraspte kaas.
bak in de oven op 200 graden voor 35-40 minuten.
serveer met een groene salade, trouwens niet geschikt als je aan de lijn bent.
zaterdag 17 april 2010 om 19:44
Dit recept is zo handig en je kan er alle kanten mee op en lekker met dit weer.
Variabele pastasalade
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram pasta - a. 1 krop ijsbergsla of andere sla (bijv. rucola of gemengde sla) - b. 4 tomaten of 3 paprikas - c. 1 blikje mais of ananas (in stukjes) - d. blikje tonijn of blikje zalm of gerookte kip of feta-kaas of mozarella - e. geroosterde pijnboompitten of cashewnoten of croutons (zelfgemaakt of gekocht)
Eventuele dressing: 2 eetlepels balsamico azijn - 3 eetlepels olie (sla-olie/olijfolie) - peper - zout
Voorbereiding
Maak uit de categorieen a t/m e een keuze. Bij ons is favoriet a. ijsbergsla, b. tomaten, c. mais, d. feta-kaas en e. pijnboompitten. En andere combinatie is echter ook mogelijk (en lekker!)
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
a. Snij of scheur de sla in de gewenste grootte en doe deze in een kom.
b. Snij de tomaten/paprika in de gewenste grootte en doe deze bij de sla.
c. Laat de mais/ananas uitlekken en doe deze bij de sla.
d. Laat de tonijn/zalm/feta uitlekken. Snij de tonijn/zalm/kip/mozarella in de gewenste grootte. Doe dit bij de sla.
e. Rooster in een hete, droge koekepan de pitten/noten. Doe de pitten/noten/croutons in een apart kommetje.
Maak de dressing door de azijn, olie, peper en zout te mengen. Doe dit in een kommetje.
Als de pasta beetgaar is, schud deze dan in een vergiet en spoel deze af met koud water.
Als de pasta voldoende is afgekoeld, doe deze dan bij de sla in de kom.
Meng alles goed door elkaar.
Serveertips
Zet de salade, de pitten/noten/croutons en de dressing op tafel. Iedereen kan zijn/haar salade zelf op smaak brengen.
Je kunt er eventueel nog (afgebakken) stokbrood of ciabatta bij serveren.
Erg lekker. Wij hebben vandaag de tonijn gekozen met tomaat en feta. was erg lekker. een kwak mayo erbij smaakt ook lekker als je van iets smeuiger houdt.
Variabele pastasalade
Ingrediënten voor 4 personen
200 gram pasta - a. 1 krop ijsbergsla of andere sla (bijv. rucola of gemengde sla) - b. 4 tomaten of 3 paprikas - c. 1 blikje mais of ananas (in stukjes) - d. blikje tonijn of blikje zalm of gerookte kip of feta-kaas of mozarella - e. geroosterde pijnboompitten of cashewnoten of croutons (zelfgemaakt of gekocht)
Eventuele dressing: 2 eetlepels balsamico azijn - 3 eetlepels olie (sla-olie/olijfolie) - peper - zout
Voorbereiding
Maak uit de categorieen a t/m e een keuze. Bij ons is favoriet a. ijsbergsla, b. tomaten, c. mais, d. feta-kaas en e. pijnboompitten. En andere combinatie is echter ook mogelijk (en lekker!)
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
a. Snij of scheur de sla in de gewenste grootte en doe deze in een kom.
b. Snij de tomaten/paprika in de gewenste grootte en doe deze bij de sla.
c. Laat de mais/ananas uitlekken en doe deze bij de sla.
d. Laat de tonijn/zalm/feta uitlekken. Snij de tonijn/zalm/kip/mozarella in de gewenste grootte. Doe dit bij de sla.
e. Rooster in een hete, droge koekepan de pitten/noten. Doe de pitten/noten/croutons in een apart kommetje.
Maak de dressing door de azijn, olie, peper en zout te mengen. Doe dit in een kommetje.
Als de pasta beetgaar is, schud deze dan in een vergiet en spoel deze af met koud water.
Als de pasta voldoende is afgekoeld, doe deze dan bij de sla in de kom.
Meng alles goed door elkaar.
Serveertips
Zet de salade, de pitten/noten/croutons en de dressing op tafel. Iedereen kan zijn/haar salade zelf op smaak brengen.
Je kunt er eventueel nog (afgebakken) stokbrood of ciabatta bij serveren.
Erg lekker. Wij hebben vandaag de tonijn gekozen met tomaat en feta. was erg lekker. een kwak mayo erbij smaakt ook lekker als je van iets smeuiger houdt.
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
zaterdag 17 april 2010 om 19:46
zaterdag 17 april 2010 om 19:47
zaterdag 17 april 2010 om 19:49
Makkelijk, snel (+/- 20 min.) en lekker als je van pasta en tonijn houdt:
- Tagliatelle
- scheut droge witte wijn
- kappertjes
- creme fraiche
- tonijn in zonnebloemolie van Johnson (blik dus)
- courgette in plakjes geschaaft met kaasschaaf
- rood uitje snipperen
- peper, zout, rozemarijn, thijm
Blikje tonijn openen en olie af laten lekken, met vork los peuteren. Rode ui fruiten, peper en kruiden erbij (nog geen zout). Courgette erbij, hoge vlam. Scheut droge witte wijn erbij (kort op hoge vlam) en laten borrelen op lage vlam. Creme fraiche erbij (lage vlam houden), roeren - niet te driftig, anders krijg je soep. Tonijn verspreid erop leggen (niet roeren), beetje zout, deksel erop en zo voor een paar minuten laten staan (vlam helemaal laag). Tagliatelle op 't bord en daarna de tonijn/courgette smurrie erop leggen. Kappertjes naar smaak.
Als de saus te dun is, eerst wat dikker maken met bindmiddel voor je de tonijn erop legt.
- Tagliatelle
- scheut droge witte wijn
- kappertjes
- creme fraiche
- tonijn in zonnebloemolie van Johnson (blik dus)
- courgette in plakjes geschaaft met kaasschaaf
- rood uitje snipperen
- peper, zout, rozemarijn, thijm
Blikje tonijn openen en olie af laten lekken, met vork los peuteren. Rode ui fruiten, peper en kruiden erbij (nog geen zout). Courgette erbij, hoge vlam. Scheut droge witte wijn erbij (kort op hoge vlam) en laten borrelen op lage vlam. Creme fraiche erbij (lage vlam houden), roeren - niet te driftig, anders krijg je soep. Tonijn verspreid erop leggen (niet roeren), beetje zout, deksel erop en zo voor een paar minuten laten staan (vlam helemaal laag). Tagliatelle op 't bord en daarna de tonijn/courgette smurrie erop leggen. Kappertjes naar smaak.
Als de saus te dun is, eerst wat dikker maken met bindmiddel voor je de tonijn erop legt.
zaterdag 17 april 2010 om 19:57
Asperges zou ik in ieder geval niet doen als je graag indruk wilt maken maar ze nog nooit gemaakt hebt. Stiekem best veel werk met schillen, gekookte eitjes, ham, botersaus etc. Wél goddelijk lekker
Zit al even te piekeren of ik nog een eenvoudig recept heb maar dat gaat even niet lukken.
Wel succes morgen met je Vlam
(is BBQ niets? Mag hij 'm aansteken )
Zit al even te piekeren of ik nog een eenvoudig recept heb maar dat gaat even niet lukken.
Wel succes morgen met je Vlam
(is BBQ niets? Mag hij 'm aansteken )
zaterdag 17 april 2010 om 19:58
quote:Maaswater schreef op 17 april 2010 @ 19:47:
Gewoon een stokbroodje in de oven en van een varkenshaasje saté maken (blokjes snijden, beetje ketjap er overheen voor t bakken), beetje pindsaus in de magnetron, kroepoekje, sla of salade erbij, soepje vooraf, klaar!
Enne, een goeie vlam gaat voor t toetje...!Dat toetje moet wel lukken
Gewoon een stokbroodje in de oven en van een varkenshaasje saté maken (blokjes snijden, beetje ketjap er overheen voor t bakken), beetje pindsaus in de magnetron, kroepoekje, sla of salade erbij, soepje vooraf, klaar!
Enne, een goeie vlam gaat voor t toetje...!Dat toetje moet wel lukken
zaterdag 17 april 2010 om 20:21
zaterdag 17 april 2010 om 20:28
quote:PrinsesOpDeErwt schreef op 17 april 2010 @ 19:37:
Spinazietaart
Echt heel gemakkelijk én heel lekker, met een lekkere salade (kun je ook kant-en-klaar kopen als je het niet ziet zitten om 'm zelf te maken)!
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=177 ... aartEensch! Deze is heurlijk!
Spinazietaart
Echt heel gemakkelijk én heel lekker, met een lekkere salade (kun je ook kant-en-klaar kopen als je het niet ziet zitten om 'm zelf te maken)!
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=177 ... aartEensch! Deze is heurlijk!
zondag 18 april 2010 om 08:50
quote:aventura_ schreef op 17 april 2010 @ 20:21:
Vis en kaas zijn no-no's bij onbekend gezelschap, is mijn ervaring. Dus die pasta met tonijn of dat recept met geitenkaas zou ik zeker niet doen. Het is niet neutraal genoeg, ik ken heel veel mensen die een aversie tegen vis of kaas hebben.Dat soort dingen vraag je toch voor iemand komt eten? Ik ga koken... Lust je tonijn/prei/bietjes/soep/ui/aardappels/ben je misschien vegetarisch?
Ik heb er altijd direct de balen in als iemand zomaar wat voorschotelt zonder te hebben gevraagd of ik er trek in heb of het lust. Ik heb er dan ook geen moeite mee het te laten staan als ik het dus niet lust of niet lekker vind.
Sowieso altijd vragen vind ik!
Vis en kaas zijn no-no's bij onbekend gezelschap, is mijn ervaring. Dus die pasta met tonijn of dat recept met geitenkaas zou ik zeker niet doen. Het is niet neutraal genoeg, ik ken heel veel mensen die een aversie tegen vis of kaas hebben.Dat soort dingen vraag je toch voor iemand komt eten? Ik ga koken... Lust je tonijn/prei/bietjes/soep/ui/aardappels/ben je misschien vegetarisch?
Ik heb er altijd direct de balen in als iemand zomaar wat voorschotelt zonder te hebben gevraagd of ik er trek in heb of het lust. Ik heb er dan ook geen moeite mee het te laten staan als ik het dus niet lust of niet lekker vind.
Sowieso altijd vragen vind ik!
zondag 18 april 2010 om 08:53
quote:meds schreef op 17 april 2010 @ 21:25:
spinazietaart en mannen is ook niet zo'n goede combi. Meeste mannen zijn heel blij met een T-bone steak, frieten en voor de kleur een bakje sla. Helemaal blij maak je ze met een blikje Hak appelmoes. Net als moeder thuis....Mee eens. Spinazie is ook zoiets wat je moet lusten en dat doet lang niet iedereen. Ik lust het alleen als het heel goed is gewassen - per handje spinazie, 2x echt goed wassen zodat al het zand weg is en dat ranzige laagje dat soms op je tanden blijft hangen, helemaal weg is. Ja, ook bij spinazie die al gewassen zou zijn...
spinazietaart en mannen is ook niet zo'n goede combi. Meeste mannen zijn heel blij met een T-bone steak, frieten en voor de kleur een bakje sla. Helemaal blij maak je ze met een blikje Hak appelmoes. Net als moeder thuis....Mee eens. Spinazie is ook zoiets wat je moet lusten en dat doet lang niet iedereen. Ik lust het alleen als het heel goed is gewassen - per handje spinazie, 2x echt goed wassen zodat al het zand weg is en dat ranzige laagje dat soms op je tanden blijft hangen, helemaal weg is. Ja, ook bij spinazie die al gewassen zou zijn...