
boemboes?
donderdag 22 april 2010 om 16:24
Misschien kom je binnenkort in de buurt van een toko en kun je een boemboe kopen van Sarirasa. Ik vind (als Indo zijnde )de smaken van deze boemboe's vele malen lekkerder dan die van bijv Conimex of andere bij de supermarkt verkrijgbare boemboe's. Maar smaken verschillen uiteraard. Vers is overigens ook niet al te moeilijk en het allerlekkerst.
donderdag 22 april 2010 om 18:12
Ik ben dol op boemboe's! Wij doen altijd 1 met kip, bijv. Ajam smoor of ajam paniki en 1x boemboe boontjes, ook wel sambal goreng boontjes geheten. Het merk maakt eigenlijk niet uit, hoe onbekender hoe beter eigenlijk. Groene curry is ook een aanrader, maar dan met pangasius oid. Oja en das allemaal net genoeg voor 4 niet grote eters. Lukt ons soms ook best met zijn tweetjes. Witte rijst, kroepoek, gebakken uitjes en atjar erbij en smullen maar!
zaterdag 24 april 2010 om 12:25
quote:madamemicmac schreef op 23 april 2010 @ 21:35:
Ik koop altijd 10 drumsticks, die braad ik even aan en dan 2 pakjes Ajam Paniki (400) ml water en een uurtje laten sudderen. Heerlijk! En dan eten met rijst en Sajoer Boontjes. Mmmm. super recept! en voor 2 personen zo'n 4-6 drumsticks, en dan 200 ml water en 1 boemboe?? of gwn 2??
Ik koop altijd 10 drumsticks, die braad ik even aan en dan 2 pakjes Ajam Paniki (400) ml water en een uurtje laten sudderen. Heerlijk! En dan eten met rijst en Sajoer Boontjes. Mmmm. super recept! en voor 2 personen zo'n 4-6 drumsticks, en dan 200 ml water en 1 boemboe?? of gwn 2??
zaterdag 24 april 2010 om 16:05
Boeboes van toko Lien zijn heel lekker. Ik ben indo van afkomst maar als ik geen zin heb om het vers te maken dan neem ik deze boemboes.
Enige wat ik altijd doe ne dat is niet standaard, ik fruit de boeboe in olie, dan vlees, kip of vis erbij (afhankelijk van welke boeboe) en dan pas water toevoegen. In geval van kip heb ik deze al voorgebakken in olie ik hou niet van kip die geheel klaar gekookt is)
Boemboe als Roedjak (lekker met varkensvlees) daar voeg ik geen water aan toe. boemboe in de pan, even aanbakken, vlees erbij en met het vlees bakken. Ik eet dit naast de nasi of naast rijst en dan sajor boontjes erbij en evt wat sambal goreng eieren.
Enige wat ik altijd doe ne dat is niet standaard, ik fruit de boeboe in olie, dan vlees, kip of vis erbij (afhankelijk van welke boeboe) en dan pas water toevoegen. In geval van kip heb ik deze al voorgebakken in olie ik hou niet van kip die geheel klaar gekookt is)
Boemboe als Roedjak (lekker met varkensvlees) daar voeg ik geen water aan toe. boemboe in de pan, even aanbakken, vlees erbij en met het vlees bakken. Ik eet dit naast de nasi of naast rijst en dan sajor boontjes erbij en evt wat sambal goreng eieren.
zaterdag 24 april 2010 om 16:47
quote:Tjeempie schreef op 24 april 2010 @ 16:05:
Boeboes van toko Lien zijn heel lekker. Ik ben indo van afkomst maar als ik geen zin heb om het vers te maken dan neem ik deze boemboes.
Enige wat ik altijd doe ne dat is niet standaard, ik fruit de boeboe in olie, dan vlees, kip of vis erbij (afhankelijk van welke boeboe) en dan pas water toevoegen. In geval van kip heb ik deze al voorgebakken in olie ik hou niet van kip die geheel klaar gekookt is)
Boemboe als Roedjak (lekker met varkensvlees) daar voeg ik geen water aan toe. boemboe in de pan, even aanbakken, vlees erbij en met het vlees bakken. Ik eet dit naast de nasi of naast rijst en dan sajor boontjes erbij en evt wat sambal goreng eieren.Mag ik vragen hoe jij sajoer boontjes maakt?
Boeboes van toko Lien zijn heel lekker. Ik ben indo van afkomst maar als ik geen zin heb om het vers te maken dan neem ik deze boemboes.
Enige wat ik altijd doe ne dat is niet standaard, ik fruit de boeboe in olie, dan vlees, kip of vis erbij (afhankelijk van welke boeboe) en dan pas water toevoegen. In geval van kip heb ik deze al voorgebakken in olie ik hou niet van kip die geheel klaar gekookt is)
Boemboe als Roedjak (lekker met varkensvlees) daar voeg ik geen water aan toe. boemboe in de pan, even aanbakken, vlees erbij en met het vlees bakken. Ik eet dit naast de nasi of naast rijst en dan sajor boontjes erbij en evt wat sambal goreng eieren.Mag ik vragen hoe jij sajoer boontjes maakt?
zondag 25 april 2010 om 10:41
quote:xxxS schreef op 24 april 2010 @ 12:25:
[...]
super recept! en voor 2 personen zo'n 4-6 drumsticks, en dan 200 ml water en 1 boemboe?? of gwn 2??Bij AH heb je zo'n bak met 9 of 10 drumstickjes en daar zit verrassend veel vlees aan. Wij hebben 2 á 3 pootjes per persoon. En seroendeng en gefrituurde uitjes ebij is ook lekker.
[...]
super recept! en voor 2 personen zo'n 4-6 drumsticks, en dan 200 ml water en 1 boemboe?? of gwn 2??Bij AH heb je zo'n bak met 9 of 10 drumstickjes en daar zit verrassend veel vlees aan. Wij hebben 2 á 3 pootjes per persoon. En seroendeng en gefrituurde uitjes ebij is ook lekker.
zondag 25 april 2010 om 12:07
zondag 25 april 2010 om 12:19
quote:summer73 schreef op 25 april 2010 @ 12:07:
Grappig, heb dezelfde voorkeur als tjeemie, evenals mijn (indische) schoonmoeder. Die van toko lien dus, en eerst even fruiten. Vooral de boemboe soto is van Lien het lekkerst. Met wat extra sereh en wel zelfgemaakte bouillon (of anders v struik).
wat bedoel je met eerst even fruiten.. sorry ik snap t niet helemaal
X
Grappig, heb dezelfde voorkeur als tjeemie, evenals mijn (indische) schoonmoeder. Die van toko lien dus, en eerst even fruiten. Vooral de boemboe soto is van Lien het lekkerst. Met wat extra sereh en wel zelfgemaakte bouillon (of anders v struik).
wat bedoel je met eerst even fruiten.. sorry ik snap t niet helemaal
X