
Cake maken zonder mixer
woensdag 26 mei 2010 om 15:43
quote:Nemhain schreef op 26 mei 2010 @ 15:30:
Ik smelt de boter in de magnetron en roer dan met een houten lepel de boel door elkaar. Werkt als een trein. Een garde kan ook.
edit: ik heb gewoon een mixer, maar dit is veel sneller dan de mixer pakken en het is minder afwas Zoiets doe ik ook, maar dan met een pan. Boter in pan, smelten, dan de rest erbij en roeren.
Ik smelt de boter in de magnetron en roer dan met een houten lepel de boel door elkaar. Werkt als een trein. Een garde kan ook.
edit: ik heb gewoon een mixer, maar dit is veel sneller dan de mixer pakken en het is minder afwas Zoiets doe ik ook, maar dan met een pan. Boter in pan, smelten, dan de rest erbij en roeren.
woensdag 26 mei 2010 om 15:45
je hebt ook 1 minute chocolate magnetron cake..... ff googlelen voor je
edit: dit dus http://www.dizzy-dee.com/recipe/chocola ... -5-minutes (ok. ok, 5 minuutjes)
edit: dit dus http://www.dizzy-dee.com/recipe/chocola ... -5-minutes (ok. ok, 5 minuutjes)
We dont make mistakes here, we just have happy accidents. We want happy, happy paintings. If you want sad things, watch the news. Everything is possible here. This is your little universe -Bob Ross
woensdag 26 mei 2010 om 15:54

woensdag 26 mei 2010 om 15:56
quote:Rebex schreef op 26 mei 2010 @ 15:54:
Ik heb liever verse
En heb mn eigen recept ervoor, erg apart en lekker voor een keer.
Maar dat met die gesmolten boter ga ik proberen, dank voor de tip!
Zou ik twee halve verschillende cakes kunnen maken in 1 blik met een stukje aluminiumfolie ertussen (zodat de cakes niet in elkaar overlopen)?Volgens mij wel. Al lijkt bakpapier dat je er ook een klein stukje ondervouwt mij handiger, dan gaat het niet zo plakken.
Ik heb liever verse
En heb mn eigen recept ervoor, erg apart en lekker voor een keer.
Maar dat met die gesmolten boter ga ik proberen, dank voor de tip!
Zou ik twee halve verschillende cakes kunnen maken in 1 blik met een stukje aluminiumfolie ertussen (zodat de cakes niet in elkaar overlopen)?Volgens mij wel. Al lijkt bakpapier dat je er ook een klein stukje ondervouwt mij handiger, dan gaat het niet zo plakken.
woensdag 26 mei 2010 om 15:57
Ik denk dat dat met dat folie alleen lukt als je beide kanten tegelijkertijd in de vorm giet, zodat er tegelijk van beide zijden druk komt te staan op het "muurtje". Anders stroomt het er gewoon langs en onderdoor denk ik.
Je kunt het proberen, als je het niet erg vindt dat het misgaat en je een groot middenstuk krijgt met beide smaken erin.
Of je mengt het zelf al door elkaar, dan is het marmercake.
Je kunt het proberen, als je het niet erg vindt dat het misgaat en je een groot middenstuk krijgt met beide smaken erin.
Of je mengt het zelf al door elkaar, dan is het marmercake.

woensdag 26 mei 2010 om 16:09
Ja hoor, zonder mixer gaat prima, met een houten lepel.
En bedoel je dat je twee smaken in een cake wil, of twee verschillende cakes? Twee lagen in één cake kan zo: beslag in cakevorm, laagje bloem erover, andere smaak beslag bovenop. Dan lopen de lagen niet door elkaar. Verticaal scheiden lijkt me moeilijker, vanwege wat delphicat zegt.
En bedoel je dat je twee smaken in een cake wil, of twee verschillende cakes? Twee lagen in één cake kan zo: beslag in cakevorm, laagje bloem erover, andere smaak beslag bovenop. Dan lopen de lagen niet door elkaar. Verticaal scheiden lijkt me moeilijker, vanwege wat delphicat zegt.
This is an unacceptable timeline
woensdag 26 mei 2010 om 16:31
Het is duidelijk nodig om de luie-vrouwen-cake-bak-methode wat uitgebreider uit te leggen.
Je stopt de boter in een pan die je op het vuur zet. Zogauw de boter half gesmolten is, haal je de pan eraf en begin je te roeren. Als alles gesmolten is doe je de suiker en de bloem erdoor, op het laatst pas de eieren.
Echt, bij mij is de boel nog nooit gaan stollen...
Je stopt de boter in een pan die je op het vuur zet. Zogauw de boter half gesmolten is, haal je de pan eraf en begin je te roeren. Als alles gesmolten is doe je de suiker en de bloem erdoor, op het laatst pas de eieren.
Echt, bij mij is de boel nog nooit gaan stollen...

woensdag 26 mei 2010 om 16:58
quote:Rebex schreef op 26 mei 2010 @ 16:47:
Even hierop inhakend met een ander beslag:
kan er ook appeltaartbeslag gemaakt worden zonder mixer?deeg voor appeltaart kan je prima met je handen kneden (dat is geen beslag, beslag is dunner). Het deeg uitrollen met een deegroller of een fles wijn (dicht of leeg uiteraard..) eventueel licht bestrooien met bloem tegen plakken.
Even hierop inhakend met een ander beslag:
kan er ook appeltaartbeslag gemaakt worden zonder mixer?deeg voor appeltaart kan je prima met je handen kneden (dat is geen beslag, beslag is dunner). Het deeg uitrollen met een deegroller of een fles wijn (dicht of leeg uiteraard..) eventueel licht bestrooien met bloem tegen plakken.
woensdag 26 mei 2010 om 17:01
quote:mips schreef op 26 mei 2010 @ 16:58:
[...]
deeg voor appeltaart kan je prima met je handen kneden (dat is geen beslag, beslag is dunner). Het deeg uitrollen met een deegroller of een fles wijn (dicht of leeg uiteraard..) eventueel licht bestrooien met bloem tegen plakken.
Ik bedoel ook deeg..
Maar ben nog aan het werk, dus post telkens ff tussen de werkzaamheden door, dan gaat het wel eens mis
Bedankt voor de uitleg!
[...]
deeg voor appeltaart kan je prima met je handen kneden (dat is geen beslag, beslag is dunner). Het deeg uitrollen met een deegroller of een fles wijn (dicht of leeg uiteraard..) eventueel licht bestrooien met bloem tegen plakken.
Ik bedoel ook deeg..
Maar ben nog aan het werk, dus post telkens ff tussen de werkzaamheden door, dan gaat het wel eens mis
Bedankt voor de uitleg!
woensdag 26 mei 2010 om 17:13
quote:Rebex schreef op 26 mei 2010 @ 17:01:
[...]
Ik bedoel ook deeg..
Maar ben nog aan het werk, dus post telkens ff tussen de werkzaamheden door, dan gaat het wel eens mis
Bedankt voor de uitleg!
graag gedaan ! En gooi in de appelvulling wat cranberries ipv krenten/rozijnen (kan je oa bij de AH krijgen, liggen naast de krenten) of/en doe er wat rum doorheen.
Wel goede appels kopen, fris hard zurig. Geen zachte zoete appels, dat is minder lekker.
[...]
Ik bedoel ook deeg..
Maar ben nog aan het werk, dus post telkens ff tussen de werkzaamheden door, dan gaat het wel eens mis
Bedankt voor de uitleg!
graag gedaan ! En gooi in de appelvulling wat cranberries ipv krenten/rozijnen (kan je oa bij de AH krijgen, liggen naast de krenten) of/en doe er wat rum doorheen.
Wel goede appels kopen, fris hard zurig. Geen zachte zoete appels, dat is minder lekker.