
Gerookte zamforel, wat moet ik ermee?
maandag 7 juni 2010 om 19:48
maandag 7 juni 2010 om 19:58
Ook een van mijn favo visgerechten. Beetje peper/zout, bakken in ruim boter, bakvet afgieten en even afblussen met scheutje wodka of cointreau en wat plakjes champignogs als het verse zalmforel is.
Bij gerookt (en gaar) lekker in koude pastasalade (met evt. stukje (gegrilde) avocado, pijnboompitten en wat lichte dressing of op geroosterd brood evt. met beetje remouladesaus of tonijnmayo of 'mengsel van wat ansjovispasta met beetje mierikswortelpasta'.
Grinn, vist ie ook voor medeforummers ?
Bij gerookt (en gaar) lekker in koude pastasalade (met evt. stukje (gegrilde) avocado, pijnboompitten en wat lichte dressing of op geroosterd brood evt. met beetje remouladesaus of tonijnmayo of 'mengsel van wat ansjovispasta met beetje mierikswortelpasta'.
Grinn, vist ie ook voor medeforummers ?
dinsdag 8 juni 2010 om 01:14
quote:cevree schreef op 07 juni 2010 @ 22:05:
domme vraag: is zalmforel het zelfde als zalm? of wat is het verschil?
heb een receptje liggen met zalmforel
cevree, volgens mij is zalmforel forel gevoed met voeding/zalm zodat de forel de kleur van zalm krijgt maar wel forel blijft, niet natuurlijk dus maar kweekvijfers. Geen zalm dus, maar meer rose forel.
En, volgesns mij dus niet zaligmakend , als je ergens forel eet, bijv. uit folie met amandelen is het echte/gewone forel, maar ook wel erg lekker!
domme vraag: is zalmforel het zelfde als zalm? of wat is het verschil?
heb een receptje liggen met zalmforel
cevree, volgens mij is zalmforel forel gevoed met voeding/zalm zodat de forel de kleur van zalm krijgt maar wel forel blijft, niet natuurlijk dus maar kweekvijfers. Geen zalm dus, maar meer rose forel.
En, volgesns mij dus niet zaligmakend , als je ergens forel eet, bijv. uit folie met amandelen is het echte/gewone forel, maar ook wel erg lekker!
dinsdag 8 juni 2010 om 06:47
Als ik hier kijk:
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Vis/vissoorten.html
Dan heb je gelijk.
Als ik elders ga googlen kom ik, zeker bij die visvijvers, vissen tegen die meer op regenboogforel lijken.
Anyway, bereiden als forel dus. En zeker bijna net oz lekker als paling alleen goedkoper, veel minder bedreigd en minder vet.
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Vis/vissoorten.html
Dan heb je gelijk.
Als ik elders ga googlen kom ik, zeker bij die visvijvers, vissen tegen die meer op regenboogforel lijken.
Anyway, bereiden als forel dus. En zeker bijna net oz lekker als paling alleen goedkoper, veel minder bedreigd en minder vet.
dinsdag 8 juni 2010 om 11:06
quote:thee schreef op 08 juni 2010 @ 01:14:
[...]
cevree, volgens mij is zalmforel forel gevoed met voeding/zalm zodat de forel de kleur van zalm krijgt maar wel forel blijft, niet natuurlijk dus maar kweekvijfers. Geen zalm dus, maar meer rose forel.
En, volgesns mij dus niet zaligmakend , als je ergens forel eet, bijv. uit folie met amandelen is het echte/gewone forel, maar ook wel erg lekker!
Je hebt gelijk dat het gewoon een gekweekte forel is maar die kleur komt niet doordat ze zalm gevoerd krijgen.. (zou wat zijn, dure zalm aan een forel gaan voeren voor de kleur...). De naam is een verzonnen naam voor een regenboogforel die door voeding anders kleurt.
Kleur komt van voeding die wordt gemaakt van vismeel, (afgeschreven) garnaaltjes en kleurstof...
[...]
cevree, volgens mij is zalmforel forel gevoed met voeding/zalm zodat de forel de kleur van zalm krijgt maar wel forel blijft, niet natuurlijk dus maar kweekvijfers. Geen zalm dus, maar meer rose forel.
En, volgesns mij dus niet zaligmakend , als je ergens forel eet, bijv. uit folie met amandelen is het echte/gewone forel, maar ook wel erg lekker!
Je hebt gelijk dat het gewoon een gekweekte forel is maar die kleur komt niet doordat ze zalm gevoerd krijgen.. (zou wat zijn, dure zalm aan een forel gaan voeren voor de kleur...). De naam is een verzonnen naam voor een regenboogforel die door voeding anders kleurt.
Kleur komt van voeding die wordt gemaakt van vismeel, (afgeschreven) garnaaltjes en kleurstof...