Appeltaart bakken zonder springvorm?

10-08-2010 22:35 29 berichten
Alle reacties Link kopieren
,
Alle reacties Link kopieren
Heb je bladerdeeg in huis? Dan zou ik appelflappen maken.
Alle reacties Link kopieren
Vragen bij de buren?
Alle reacties Link kopieren
Springvorm kopen bij de Appie (yep die hebben ze)

En anders een ronde ovenschaal gebruiken en een tarte tatin maken.



Overigens ontzettend lief gebaar!
Maak een tarte tatin. Volgens mij kan dat ook in een ovenschaal omdat je de taart vrij snel moet storten op een bord.



Edit: Was ik alweer mosterd!
Alle reacties Link kopieren
Action?
Als je loslaat, heb je twee handen vrij.
Alle reacties Link kopieren
.
Heb je een bakplaat? Dan kun je plaattaart maken, heb je geen springvorm voor nodig en je hebt meteen voorraad voor maanden .
Alle reacties Link kopieren
Appelcrumble maken, ruikt ook heerlijk en kan in een ovenschaal!



Lief van je!
Alle reacties Link kopieren
Maar wil je die taart nu bakken?
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
,
Alle reacties Link kopieren
,
Alle reacties Link kopieren
125 gr Patentbloem

mespuntje zout

100 gr suiker

100 gr koude boter

2 eetl water

1 kg stevige handappels

50 gr zachte boter



Meng de bloem met het zout en 2 eetl suiker. Koude boter in kleine blokjes snijden, toevoegen en tussen vingertoppen kneden/wrijven tot soort broodkruimels. Water toevoegen en tot stevig deeg mengen. Laten rusten.



Appels schillen en klokhuisverwijderen. Naar wens in vieren of in dikke plakken snijden.



Taartvorm met doorsnede van 20 cm goed invetten met zachte boter, vooral de onderkant. Flinke eetlepel suiker eroverheen strooien. De appels in de vorm leggen in een mooi vormpje naar wens. Overgebleven boter over de appels verdelen.

Deeg uitrollen en de appels ermee bedekken. Laat een opening vrij voor stoom.



35 min in voorverwarmde over van 200 graden. Als het deeg te donker wordt kan je het eventueel bedekken met wat aluminiumfolie.



De taart ondersteboven op de taartschaal leggen. Het is de bedoeling dat de appels een beetje gekaramelisseerd zijn. Is dit niet het geval kan je poedersuiker over de appels strooien en nog even onder de gril zetten en bruin laten worden.



Gejat van een ander topic.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Tarte tatin is zo makkelijk. Laat je niet afschrikken door allerhande verhalen, maar je hebt geen bladerdeeg, dus ik zeg: ga voor een apple crumble in een ovenschaal!



(Of probeer een appeltaart in een diepe ovenschaal te bakken)
Alle reacties Link kopieren
quote:Hermes schreef op 10 augustus 2010 @ 22:49:

Tarte tatin is zo makkelijk. Laat je niet afschrikken door allerhande verhalen, maar je hebt geen bladerdeeg, dus ik zeg: ga voor een apple crumble in een ovenschaal!



(Of probeer een appeltaart in een diepe ovenschaal te bakken)Hierboven zit geen bladerdeeg in.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
http://www.okokorecepten. ... atin/tarte-tatin-de-echte



of



http://www.koopmans.com/m ... n-makkelijke-versie/1203/



Mosterd tot hier:D



of



http://www.mijnreceptenbo ... n/appelcrumble-12700.html
Alle reacties Link kopieren
q
Alle reacties Link kopieren
Kruimelappeltaart in ovenschaal; schaal goed invetten met boter en de randen ruim bedekken met paneermeel, dan de taart storten als ie nog warm is. Zou toch moeten lukken?
Alle reacties Link kopieren
In mini-ragoutbakjes als ik het recept goed gelezen heb.

http://www.okokorecepten. ... ltaart/mini-appeltaartjes voor 2 personen (of is dat niet genoeg?) Het recept is volgens mij ook aan te passen naar gewone appeltaart.



Zoek anders nog even verder op de site. Er staan namelijk ook recepten voor hartige op een andere manier dan met een springvorm. Zoals deze maar dan recept aanpassen.

Ook de site van bijv. Koopmans (een van de koekenbakkers van Nederland) heeft een recept erbij staan waarbij je de bakplaat gebruikt. Dat is compleet met filmpjes. Wel zelf even zoeken. Deze is met papieren muffins maar dat wilde je niet. Hier is nog een appelplaatkoek en ik zou gewoon een paar appelflappen doen. Van het deeg kan je gewoon vierkante lapjes maken volgens mij.
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Nouschi, da's officieel ook geen tarte tatin Wel een lekker recept

*off topic: waar is je motto met de lesbo die smoor deed gebleven?*
Alle reacties Link kopieren
Tijdens het typen is het al mosterd geworden....
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Appels schillen in partjes snijden, suiker, kaneel en vanillesuiker en rozijnen er bij en dan 2 uurtjes laten staan. Het mengsel uit laten lekken in een zeef. Deeg verdelen in een schaal, paneermeel erover strooien appelmengsel erin, paneermeel over appelmengsel en dan de rest van het deeg over appelmengsel.

En afbakken maar! Succes gegarandeerd, ik had afgelopen weekend hetzelfde probleem!
Alle reacties Link kopieren
quote:Hermes schreef op 10 augustus 2010 @ 22:56:

Nouschi, da's officieel ook geen tarte tatin Wel een lekker recept

*off topic: waar is je motto met de lesbo die smoor deed gebleven?*Ik vond het tijd worden voor een nieuwe quote.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven