
Appeltaart bakken zonder springvorm?


dinsdag 10 augustus 2010 om 22:48
125 gr Patentbloem
mespuntje zout
100 gr suiker
100 gr koude boter
2 eetl water
1 kg stevige handappels
50 gr zachte boter
Meng de bloem met het zout en 2 eetl suiker. Koude boter in kleine blokjes snijden, toevoegen en tussen vingertoppen kneden/wrijven tot soort broodkruimels. Water toevoegen en tot stevig deeg mengen. Laten rusten.
Appels schillen en klokhuisverwijderen. Naar wens in vieren of in dikke plakken snijden.
Taartvorm met doorsnede van 20 cm goed invetten met zachte boter, vooral de onderkant. Flinke eetlepel suiker eroverheen strooien. De appels in de vorm leggen in een mooi vormpje naar wens. Overgebleven boter over de appels verdelen.
Deeg uitrollen en de appels ermee bedekken. Laat een opening vrij voor stoom.
35 min in voorverwarmde over van 200 graden. Als het deeg te donker wordt kan je het eventueel bedekken met wat aluminiumfolie.
De taart ondersteboven op de taartschaal leggen. Het is de bedoeling dat de appels een beetje gekaramelisseerd zijn. Is dit niet het geval kan je poedersuiker over de appels strooien en nog even onder de gril zetten en bruin laten worden.
Gejat van een ander topic.
mespuntje zout
100 gr suiker
100 gr koude boter
2 eetl water
1 kg stevige handappels
50 gr zachte boter
Meng de bloem met het zout en 2 eetl suiker. Koude boter in kleine blokjes snijden, toevoegen en tussen vingertoppen kneden/wrijven tot soort broodkruimels. Water toevoegen en tot stevig deeg mengen. Laten rusten.
Appels schillen en klokhuisverwijderen. Naar wens in vieren of in dikke plakken snijden.
Taartvorm met doorsnede van 20 cm goed invetten met zachte boter, vooral de onderkant. Flinke eetlepel suiker eroverheen strooien. De appels in de vorm leggen in een mooi vormpje naar wens. Overgebleven boter over de appels verdelen.
Deeg uitrollen en de appels ermee bedekken. Laat een opening vrij voor stoom.
35 min in voorverwarmde over van 200 graden. Als het deeg te donker wordt kan je het eventueel bedekken met wat aluminiumfolie.
De taart ondersteboven op de taartschaal leggen. Het is de bedoeling dat de appels een beetje gekaramelisseerd zijn. Is dit niet het geval kan je poedersuiker over de appels strooien en nog even onder de gril zetten en bruin laten worden.
Gejat van een ander topic.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
dinsdag 10 augustus 2010 om 22:51
quote:Hermes schreef op 10 augustus 2010 @ 22:49:
Tarte tatin is zo makkelijk. Laat je niet afschrikken door allerhande verhalen, maar je hebt geen bladerdeeg, dus ik zeg: ga voor een apple crumble in een ovenschaal!
(Of probeer een appeltaart in een diepe ovenschaal te bakken)Hierboven zit geen bladerdeeg in.
Tarte tatin is zo makkelijk. Laat je niet afschrikken door allerhande verhalen, maar je hebt geen bladerdeeg, dus ik zeg: ga voor een apple crumble in een ovenschaal!
(Of probeer een appeltaart in een diepe ovenschaal te bakken)Hierboven zit geen bladerdeeg in.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
dinsdag 10 augustus 2010 om 22:51
http://www.okokorecepten. ... atin/tarte-tatin-de-echte
of
http://www.koopmans.com/m ... n-makkelijke-versie/1203/
Mosterd tot hier:D
of
http://www.mijnreceptenbo ... n/appelcrumble-12700.html
of
http://www.koopmans.com/m ... n-makkelijke-versie/1203/
Mosterd tot hier:D
of
http://www.mijnreceptenbo ... n/appelcrumble-12700.html
dinsdag 10 augustus 2010 om 22:53
In mini-ragoutbakjes als ik het recept goed gelezen heb.
http://www.okokorecepten. ... ltaart/mini-appeltaartjes voor 2 personen (of is dat niet genoeg?) Het recept is volgens mij ook aan te passen naar gewone appeltaart.
Zoek anders nog even verder op de site. Er staan namelijk ook recepten voor hartige op een andere manier dan met een springvorm. Zoals deze maar dan recept aanpassen.
Ook de site van bijv. Koopmans (een van de koekenbakkers van Nederland) heeft een recept erbij staan waarbij je de bakplaat gebruikt. Dat is compleet met filmpjes. Wel zelf even zoeken. Deze is met papieren muffins maar dat wilde je niet. Hier is nog een appelplaatkoek en ik zou gewoon een paar appelflappen doen. Van het deeg kan je gewoon vierkante lapjes maken volgens mij.
http://www.okokorecepten. ... ltaart/mini-appeltaartjes voor 2 personen (of is dat niet genoeg?) Het recept is volgens mij ook aan te passen naar gewone appeltaart.
Zoek anders nog even verder op de site. Er staan namelijk ook recepten voor hartige op een andere manier dan met een springvorm. Zoals deze maar dan recept aanpassen.
Ook de site van bijv. Koopmans (een van de koekenbakkers van Nederland) heeft een recept erbij staan waarbij je de bakplaat gebruikt. Dat is compleet met filmpjes. Wel zelf even zoeken. Deze is met papieren muffins maar dat wilde je niet. Hier is nog een appelplaatkoek en ik zou gewoon een paar appelflappen doen. Van het deeg kan je gewoon vierkante lapjes maken volgens mij.
dinsdag 10 augustus 2010 om 23:03
Appels schillen in partjes snijden, suiker, kaneel en vanillesuiker en rozijnen er bij en dan 2 uurtjes laten staan. Het mengsel uit laten lekken in een zeef. Deeg verdelen in een schaal, paneermeel erover strooien appelmengsel erin, paneermeel over appelmengsel en dan de rest van het deeg over appelmengsel.
En afbakken maar! Succes gegarandeerd, ik had afgelopen weekend hetzelfde probleem!
En afbakken maar! Succes gegarandeerd, ik had afgelopen weekend hetzelfde probleem!
dinsdag 10 augustus 2010 om 23:07
quote:Hermes schreef op 10 augustus 2010 @ 22:56:
Nouschi, da's officieel ook geen tarte tatin Wel een lekker recept
*off topic: waar is je motto met de lesbo die smoor deed gebleven?*Ik vond het tijd worden voor een nieuwe quote.
Nouschi, da's officieel ook geen tarte tatin Wel een lekker recept
*off topic: waar is je motto met de lesbo die smoor deed gebleven?*Ik vond het tijd worden voor een nieuwe quote.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!