Gevulde uien - Jamie Oliver

10-09-2010 11:42 33 berichten
Hello



Ik maak wel eens gevulde uien a la Jamie (recept hieronder). Geweldig lekker vind ik, maar niet te vaak eten, dan gaat de smaak er af Vandaag is het weer een goede dag voor gevulde uien



Maar! Ik heb altijd een probleem bij het uithollen van de uien (zie recept - dikgedrukt). Op de één of andere manier lukt het nooit goed, uien vallen een beetje uit elkaar, etc. Ik krijg dus geen mooie holte in de ui om het te vullen!



Iemand tips???





Recept:



Ingrediënten:

6 grote witte uien

6 plakken gerookt spek

peper

zout

olijf olie

1 teentje knoflook

rozemarijn takjes (meer dan 6 )

8 eetlepels room

250 g parmezaanse kaas



Bereiding:

Dompel de uien in kokend water en kook 15 minuten.

Giet het water af en koel de uien in een zeef.

Snijd de top van de ui.

Maak dan een holte in het midden van de de uien: plaats uw mes in een hoek in de ui en draai de ui rond.

Wat overblijft is de ui met een holte om op te vullen.



Snijd de verwijderde "uien-kegels" fijn,

doe ze in een pan en voeg olijfolie,

een goede snuif peper en een goede snuif zout toe.

Laat bakken en roer zo nu en dan om.



Snijd 1 teentje knoflook in schijfjes en voeg bij in de pan.

Neem enkele twijgjes rozemarijn en ontdoe ze van de bladeren.

Hak de bladeren fijn en voeg ze bij in de pan.



Voor elk van de 6 uien: neem 1 plak spek en wind die rond de top van de ui.

Snijd het onderste van de rozemarijn-twijgen in een scherpe hoek

en prik met 1 twijgje rozemarijn het spek aan de ui.

herhaal voor de overige uien en plaats ze in een ovenschotel.



Neem de pan van het vuur en voeg 6 to 8 soeplepels room toe.

Goed roeren.



Rasp de Parmesaanse kaas.

Hou er een vierde van opzij.

Voeg 3/4 van de geraspte kaas bij het uien-room-mengsel en roer nogmaals om.

Vul de 6 uien met dit mengsel.

De ui mag overvol zijn: al wat overloopt zal lekker rondom het spek bakken.

Strooi de rest van de parmesaan over de uien.



Plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.



anoniem_110766 wijzigde dit bericht op 10-09-2010 11:43
Reden: ploatie
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik las 'gevulde uilen'

Maar ziet er heerlijk uit!
Alle reacties Link kopieren
Is het niet makkelijker om de laagjes er uit te peuteren ipv met een mes een holte maken?
Lekker! Probeer het eens met een meloenbolletjesapparaatsnijdermesjeding
Haha nee geen uilen



Eruit peuteren lukt niet, daarvoor zitten ze aan de onderkant te vast....bovendien denk ik, als het wel lukt, dat je dan aan de onderkant ook een gat hebt



Suus; heb ik niet!
kopen!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dit gerecht ook lekker, maar pas het wel een beetje aan. Bijv. gemengde champignons erdoor te doen of geruld gehakt.

gevulde ui



En wat een succes is bij het topic En wat eten we vandaag;

(ik ga die zondag maken maar andere hebben het al gemaakt)



Ja niet gevuld maar schijnt heel lekker te zijn;

hier



Uithollen, heb je een meloenbolletjes-tangetje? Daar doe ik het eerste deel mee, dan heel voorzichtig met een mesje de rest. Maar je moet niet te dun willen. Ik gebruik het liefste wat grotere uien en laat dan 2 of 3 ringen heel.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Suus
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Ja ik heb ook grote uien, formaat tennisbal



En nee meloendingetje heb ik niet, zie ook geen kans die vandaag nog te kopen. Maar het lukt daar dus wel mee? Kan je dat bij Blokker kopen?
Oh enneeh varieren met gehakt/champs vind ik zonde van de smaak
Volgens mij wel Saar, heb ze ook wel eens bij de action gezien
Ik ga ze van het weekend ook eens maken, het klinkt erg lekker
Ja doen!

Ga morgen even kijken bij Blokker dan, daar kom ik wel in de buurt (action niet, maar onthou ik)
Alle reacties Link kopieren
Ik kreeg heb hem destijds bij AH gekocht, kreeg je een meloenkookboekje bij. Morgen of maandag moet ik bij Blokker en AH zijn, dan wil ik wel even voor je kijken.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Action bij mij heeft het niet. Maar AH zit naast de Action en Blokker dus als je het vandaag niet vindt Saar dan kijk ik wel voor je.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
zal wel een domme vraag zijn, maar eeh wich one? (klik erop en hij vergroot)

Oh AH kom ik morgen ook langs! (Vandaag lukt sowieso niet om naar NL te gaan daarvoor, moet fietsen he )
Alle reacties Link kopieren
vierde van links zou ik zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb even een foto van de mijne gemaakt;



Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:Garden_of_Sarah schreef op 10 september 2010 @ 12:07:

zal wel een domme vraag zijn, maar eeh wich one? (klik erop en hij vergroot)

[afbeelding]Wow wat een geweldige set zeg.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Thanx, dan weet ik waar ik naar moet zoeken
Alle reacties Link kopieren
quote:maedl schreef op 10 september 2010 @ 12:14:

vierde van links zou ik zeggen.Ik zou de zesde van links zeggen.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Oe dat klinkt echt heel erg lekker, wat eet je er bij?
quote:mylenevalerie schreef op 10 september 2010 @ 12:30:

[...]





Ik zou de zesde van links zeggen.ik ook.
quote:Mette Mare schreef op 10 september 2010 @ 12:45:

Oe dat klinkt echt heel erg lekker, wat eet je er bij?Ik ga vandaag voor de aardappels uit de oven en gemarineerde kipfiletlapjes.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven