riblappen zijn nog niet gaar!

02-10-2010 18:03 43 berichten
Alle reacties Link kopieren
riblappen staan al anderhalf uur te sudderen maar zijn nog niet mals. Nu ben ik geen ervaren riblappen bereider... komt dit nog goed?
Alle reacties Link kopieren
Bij ons staat het minimaal 3 uur op het vuur
Alle reacties Link kopieren
mijn vader zegt nog 2 1/2 a 3 uur op laten staan is het dan nog niet gaar dan ligt het aan het vlees.

Patatje halen wordt het dan :-)

Succes
Alle reacties Link kopieren
Nog even geduld, rond 19:30 kun je hopelijk eten
Alle reacties Link kopieren
Ik vind succadelappen malser/zachter worden dan riblappen, maar suddervlees staat hier ook 3 tot 4 uur te pruttelen.



Had je gepland het vanavond te eten? Dan vrees ik dat je nog wel even geduld moet hebben.
Alle reacties Link kopieren
nou ik heb nog wel even de tijd, maar dacht dat t na anderhalf uur toch wel al een beetje mals zou moeten zijn... dus vandaar even mijn hysterie
Alle reacties Link kopieren
Tenzij je een snelkookpan hebt, dan kan het in een uurtje gaar zijn.
Alle reacties Link kopieren
Riblappen moet je minstens 3 uur opzetten. Je krijgt het vlees sowieso malser met wijnazijn erbij.
Alle reacties Link kopieren
wijnazijn heb ik! Het is dus normaal dat ze nu nog taai zijn?
Alle reacties Link kopieren
Anderhalf uur is veel te kort. Als het over een uurtje nog niet gaar wordt, dan mag je in paniek raken



Ik zou er zelf geen wijnazijn ofzo bij gaan mikken, omdat ze gewoon nog niet lang genoeg op staan. En ik vind azijn bij vlees niet lekker
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
wat ga je erbij eten? gekookte aardappels met rode kool...heerlijk zo'n hollandse pot!!
Alle reacties Link kopieren
Persoonlijk vind ik riblappen in wijnazijn erg lekker. Halverwege gooi ik er dan wat appelstroop bij en op het einde ontbijtkoek om te binden.



http://www.ah.nl/recepten ... 982&rq=limburgs+zuurvlees



Favorietje van mij
Alle reacties Link kopieren
hutspot!



oke... nog geen reden voor paniek nu dus Thanx!
quote:Bobbi83 schreef op 02 oktober 2010 @ 18:17:

hutspot!



oke... nog geen reden voor paniek nu dus Thanx!Je kan er een beetje gember bij gooien, dan gaat het een stuk sneller.
Alle reacties Link kopieren
lekker hoor!!! ga ik van de week ook maar eens klaar maken.
Alle reacties Link kopieren
Gember heb ik ook maar gelukkig heb ik ook nog wel even de tijd... de laatste keer dat ik riblappen maakte werd het volgens mij alleen wel eerder mals...



Hoop gewoon dat ik niet iets heb gedaan wat de boel heeft verpest, aangezien ik weinig ervaring het met het bereiden van dit soort vlees... maar ik wacht gewoon nog even rustig af.
Alle reacties Link kopieren
@ Missy... ja, als alles goed gaat is het heerlijk. recept van mijn moeke. Met een oud bruin biertje mmmmmmm



( oud bruin biertje bij het sudderen bedoel ik dan he..)
Alle reacties Link kopieren
ik maak het altijd de ene dag klaar en eet het de dag daarna ... dan zijn ze op t best !
Alle reacties Link kopieren
Komt goed, alleen nog wat geduld! Iets zuurs (azijn, tomaat, wijn) zorgt ervoor dat de eiwitten die t taai maken sneller afgebroken worden, dus een slokje wijn erbij kan, drink jij ondertussen ook een glas!
Alle reacties Link kopieren
I'm on it, sassafras!
Alle reacties Link kopieren
Een scheut rode port doet hetzelfde werk als de rode wijnazijn.
Flinke scheut cola (de echte cocoacola, geen neppers en al helemaal geen lightmeuk) en nog even lekker laten staan. Ik ben Rendang aan het maken. Jummie...
Alle reacties Link kopieren
Hier staan de riblappen ook op voor morgen. Nou ja, als hachee dan. Ze staan sinds 2 uur op en morgen mogen ze ook nog even op het kleinste pitje.
Alle reacties Link kopieren
Heb er al cola ( de echte) bij gedaan maar inmiddels staat t al ruim 2 uur op en nog taai.... ben bang dat t m niet gaat worden...



eten we straks heerlijke hutspot met een taai stuk vlees... en ik maar opscheppen over mn kookkunsten ;)



Rendang! lekker! wat is je recept??
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat is waarschijnlijk de fout geweest.. zag net dat ik m iets hoger dan t laagste pitje had...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven