Pasta machine
woensdag 3 november 2010 om 15:10
Hoi
Enige tijd geleden heb ik bij een bedrijfsuitje (kookworkshop) voor het eerst een pastamachine gebruikt. Ik wil er nu graag een kopen zodat ik ook zelf verse pasta kan maken. Maar......ik zie door de bomen het bos niet meer.
Er zijn zoveel verschillende prijzen etc. zo zie ik er bij de kijkshop al een voor 14.99, maar andere kosten dan weer 180 euro.
Wie heeft tips voor een goede pastamachine voor een aantrekkelijke prijs?
Groeten,
Judith
Enige tijd geleden heb ik bij een bedrijfsuitje (kookworkshop) voor het eerst een pastamachine gebruikt. Ik wil er nu graag een kopen zodat ik ook zelf verse pasta kan maken. Maar......ik zie door de bomen het bos niet meer.
Er zijn zoveel verschillende prijzen etc. zo zie ik er bij de kijkshop al een voor 14.99, maar andere kosten dan weer 180 euro.
Wie heeft tips voor een goede pastamachine voor een aantrekkelijke prijs?
Groeten,
Judith
woensdag 3 november 2010 om 16:19
Hels karwei? Och, dat valt toch wel mee? Ik maak bijna elk weekend zelf pasta en een hels karwei kan ik het toch echt niet noemen. Ongeveer een kwartiertje werk en de hele week lol, want ik snij een stukje pasta af, draai er spaghetti van (ongeveer 1 minuut werk) en dat is in 2 minuten gaar, dus razendsnel eten als ik laat thuis ben.
Ik heb een machine van ongeveer vijftig euro, ik gebruik 'm (dus) vaak. Gekocht bij een kookwinkel.
Bij Chinese winkels en toko's hebben ze ze soms ook, zijn ze iets goedkoper.
Let erop dat je de machine goed aan de tafel of het aanrecht kunt vastschroeven (sommige machines hebben zuignapjes maar dat werkt niet).
Ik heb een machine van ongeveer vijftig euro, ik gebruik 'm (dus) vaak. Gekocht bij een kookwinkel.
Bij Chinese winkels en toko's hebben ze ze soms ook, zijn ze iets goedkoper.
Let erop dat je de machine goed aan de tafel of het aanrecht kunt vastschroeven (sommige machines hebben zuignapjes maar dat werkt niet).
woensdag 3 november 2010 om 16:24
Ik vind het ook niet zo'n hels karwei hoor. Zelfgemaakte pasta is zoooo lekker!
Ik heb zelf n mixer van KitchenAid en daarbij de hulpstukken voor tagliatella, spaghetti, kleine en grote macaroni, fusili. Maar ja, die zijn niet goedkoop! Maar ik gebruik ze erg vaak en het voordeel is dat je zelf niet hoeft te draaien, dat doet de mixer. Je hoeft alleen maar t deeg door te voeren!
Ik wil alleen nog n x een Italiaanse kookworkshop doen....
Ik heb zelf n mixer van KitchenAid en daarbij de hulpstukken voor tagliatella, spaghetti, kleine en grote macaroni, fusili. Maar ja, die zijn niet goedkoop! Maar ik gebruik ze erg vaak en het voordeel is dat je zelf niet hoeft te draaien, dat doet de mixer. Je hoeft alleen maar t deeg door te voeren!
Ik wil alleen nog n x een Italiaanse kookworkshop doen....
woensdag 3 november 2010 om 19:50
quote:koekkie schreef op 03 november 2010 @ 16:24:
Ik vind het ook niet zo'n hels karwei hoor. Zelfgemaakte pasta is zoooo lekker!
Ik heb zelf n mixer van KitchenAid en daarbij de hulpstukken voor tagliatella, spaghetti, kleine en grote macaroni, fusili. Maar ja, die zijn niet goedkoop! Maar ik gebruik ze erg vaak en het voordeel is dat je zelf niet hoeft te draaien, dat doet de mixer. Je hoeft alleen maar t deeg door te voeren!Ik wil alleen nog n x een Italiaanse kookworkshop doen....
Jaaaaaaaaaaa, jou moet ik hebben
Werkt dat goed met de KitchenAid? Ik heb een KitchenAid, maar ik twijfel heel erg of ik een losse pastamachine wil kopen of de hulpstukken voor de KA. Pastamachine vind ik teveel ruimte innemen, dus die hulpstukken lijken me ideaal, maar ik zoek een ervaringsdeskundige. Jij bent er tevreden over?
Ik vind het ook niet zo'n hels karwei hoor. Zelfgemaakte pasta is zoooo lekker!
Ik heb zelf n mixer van KitchenAid en daarbij de hulpstukken voor tagliatella, spaghetti, kleine en grote macaroni, fusili. Maar ja, die zijn niet goedkoop! Maar ik gebruik ze erg vaak en het voordeel is dat je zelf niet hoeft te draaien, dat doet de mixer. Je hoeft alleen maar t deeg door te voeren!Ik wil alleen nog n x een Italiaanse kookworkshop doen....
Jaaaaaaaaaaa, jou moet ik hebben
Werkt dat goed met de KitchenAid? Ik heb een KitchenAid, maar ik twijfel heel erg of ik een losse pastamachine wil kopen of de hulpstukken voor de KA. Pastamachine vind ik teveel ruimte innemen, dus die hulpstukken lijken me ideaal, maar ik zoek een ervaringsdeskundige. Jij bent er tevreden over?
woensdag 3 november 2010 om 23:34
@Flooriane: voordat je 'm door de spaghettisnijder draait, aan allebei kanten bestuiven met een beetje pastabloem, dat helpt bij mij.
@Judith: ik heb eentje die spaghetti en tagliatelli kan maken. En lasagnavellen, die ik ook gebruik om ravioli te maken (en al die andere opgevouwen, dichtgeknoopte of weet ik wat voor vormen). Ik begreep van de mevrouw van de kookwinkel dat het opzetstuk om ravioli te maken, weggegooid geld is: schijnt niet goed te werken.
Je zou er eigenlijk een paar weken eentje van iemand moeten kunnen lenen, dan weet je meteen of je het een handig apparaat vindt en of je 'm vaak gebruikt. Koop je niet iets wat achterin het keukenkastje belandt...
Helaas, mijne kan ik je niet aanbieden want ik gebruik 'm te vaak, kan 'm niet missen.
@Judith: ik heb eentje die spaghetti en tagliatelli kan maken. En lasagnavellen, die ik ook gebruik om ravioli te maken (en al die andere opgevouwen, dichtgeknoopte of weet ik wat voor vormen). Ik begreep van de mevrouw van de kookwinkel dat het opzetstuk om ravioli te maken, weggegooid geld is: schijnt niet goed te werken.
Je zou er eigenlijk een paar weken eentje van iemand moeten kunnen lenen, dan weet je meteen of je het een handig apparaat vindt en of je 'm vaak gebruikt. Koop je niet iets wat achterin het keukenkastje belandt...
Helaas, mijne kan ik je niet aanbieden want ik gebruik 'm te vaak, kan 'm niet missen.
donderdag 4 november 2010 om 00:15
Blackdress,
Ja, ik ben er wel tevreden over! Ik heb in eerste instantie alleen de hulpstukken voor spaghetti/tagliatella gekocht en de droogstandaard. En een jaar later de uitbreiding voor macaroni etc. die heb ik nou sinds een paar maanden. Vooral fusili gebruik ik daarvan vaak. Ideaal dat je je handen vrij heb om het deeg door te voeren of af te snijden zonder dat je aan een hendel moet draaien......
Ik heb nooit een pasta machine gehad die je met de hand moet draaien om het deeg door te voeren, dus daar kan ik niet mee vergelijken en heb daar dus ook geen ervaring mee.
Als je nog meer vragen heb, dan lees ik ze hier wel......
Maar één ding weet ik zeker: ik kan niet meer zonder KA! (maar dat heeft weer niets met dit topic te maken)
Ja, ik ben er wel tevreden over! Ik heb in eerste instantie alleen de hulpstukken voor spaghetti/tagliatella gekocht en de droogstandaard. En een jaar later de uitbreiding voor macaroni etc. die heb ik nou sinds een paar maanden. Vooral fusili gebruik ik daarvan vaak. Ideaal dat je je handen vrij heb om het deeg door te voeren of af te snijden zonder dat je aan een hendel moet draaien......
Ik heb nooit een pasta machine gehad die je met de hand moet draaien om het deeg door te voeren, dus daar kan ik niet mee vergelijken en heb daar dus ook geen ervaring mee.
Als je nog meer vragen heb, dan lees ik ze hier wel......
Maar één ding weet ik zeker: ik kan niet meer zonder KA! (maar dat heeft weer niets met dit topic te maken)
donderdag 4 november 2010 om 14:37
donderdag 4 november 2010 om 19:26
O ja, die heb ik ook. Was n actie toen ik mijn KA kocht. Heb m afgelopen zomer eigenlijk niet gebruikt, ik moet een hele lade uit mijn vriezer halen omdat hij er anders niet in past.... en mijn vriezer zit eigenlijk altijd vol.
Maar als je hem heb, dan moet je eens het recept uit het bijbehorende KA boekje maken: 3 chocolade ijs.......
Maar als je hem heb, dan moet je eens het recept uit het bijbehorende KA boekje maken: 3 chocolade ijs.......