Ragout te 'bloemerig'

19-11-2010 11:49 14 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zojuist van een ragout voor zondag staan maken. Hij ziet er mooi uit, maar ik vind het teveel naar bloem smaken. Ik durf er nu niet vanalles bij te gooien, straks verpest ik de hele ragout. Misschien heeft iemand een tip om de smaak wat op te halen?



Ik heb gebruikt:

Kipfilet laten meekoken/meetrekken met de bouillon (helaas groentenbouillon gebruik ipv kippenbouillon..)

Laurierblaadje erbij

uitje en preitje fijngesnipperd meegekookt.



Dit heeft een uurtje staan trekken.



Toen heb ik roomboter laten smelten, en met bloem en de bouillon een rouxtje gemaakt (heet dat zo?).

Vervolgens de kip en groenten erbij gedaan.

Daarna nog peper en zout, wat aromat en ketjap om de smaak wat naar voren te halen, maar hij is (nog) niet naar mijn zin.



Tips zijn welkom!



Ik wil 'm serveren met een cupje, lekker ouderwets
Volgens mij moet je gewoon wat vocht toevoegen, en de ragout nog wat verder laten garen.
Alle reacties Link kopieren
Mij heeft m'n moeder me geleerd om de roux zelf, goed even te laten doorkoken......zo voorkom je dan idd de bloem-smaak. Maar hoe je hem nu weg krijgt......? Neen, sorry, dat weet ik niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk nog wat verder laten garen idd. En zelf ben ik niet zo weg van Aromat, heb je Worcestershiresauce in huis? Paar drupjes kunnen de smaak goed oppeppen.
Alle reacties Link kopieren
Even een beetje goed doorkoken. Helpt tegen de bloemsmaak!
Alle reacties Link kopieren
Doorkoken, evt wat bleekselderij met ui en wortel kleinhakken aanzweten in wat bouillon garen en erbij doen en heel veel vers gesneden bieslook/peterselie.Succes
Alle reacties Link kopieren
De bloem moet gaar worden in de eerste stap: dus roomboter smelten, bloem erbij, bouillon erbij. Dat laat je een dikke minuut of nog wat langer pruttelen (terwijl je roert als een gek anders krijg je klonten). Dan heeft de bloem tijd om gaar te worden. Dat is het probleem.



Nu: aan de kook brengen en alsnog laten pruttelen. Dan gaat de bloemsmaak eraf.

Stevig op smaak brengen, doe vooral niet te weinig zout want dan wordt het helemaal niks.
Alle reacties Link kopieren
Heb je wel bloem en boter in de juiste verhouding gebruikt? Want als je teveel bloem hebt gebruikt, dan gaat garen niet helpen...
Als je de ragout hebt door laten garen, kun je er een beetje ongeklopte slagroom bij gooien, dat maakt de smaak, je raad het al, een stuk romiger en heb je geen last meer van die bloemige smaak.
Alle reacties Link kopieren
okee, ik ga hem doorkoken en wat slagroom erbij doen. De peterselie wilde ik zondag pas doen.



Bedankt allemaal!!
Alle reacties Link kopieren
Haha......ja, gewoon ook alles nu laten doorkoken.

Dat ik daar zelf niet op kon komen......
Alle reacties Link kopieren
Staat ondertussen te pruttelen een klein half uurtje, maar ik ben nog niet tevreden. Wat bouillon er weer bij gedaan, want het dikte in. Nou, ik wacht het lekker af. En anders heb ik nog genoeg andere dingen te eten....
Alle reacties Link kopieren
quote:Appelsientje schreef op 19 november 2010 @ 12:15:

De bloem moet gaar worden in de eerste stap: dus roomboter smelten, bloem erbij, bouillon erbij. Dat laat je een dikke minuut of nog wat langer pruttelen (terwijl je roert als een gek anders krijg je klonten). Dan heeft de bloem tijd om gaar te worden. Dat is het probleem.



Nu: aan de kook brengen en alsnog laten pruttelen. Dan gaat de bloemsmaak eraf.

Stevig op smaak brengen, doe vooral niet te weinig zout want dan wordt het helemaal niks.Dit dus. Maar als het bij de eerste stap al misgaat, dus de bloem niet lang genoeg in de boter laat garen is er volgens mij niets meer aan te doen en ga je die smaak niet echt meer veranderen.
Alle reacties Link kopieren
Uiteindelijk nog best lekker geworden! Niet bloemerig meer, maar wel iets zoetig en dat kwam volgens mij door de ketjap of doordat ik groentenbouillon had ipv kippenbouillon

Doorkoken was echt de tip! Thanx!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven