Help kerstdiner grote groep, kleine keuken

14-12-2010 10:44 45 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie kan me helpen met het kerstdiner? Kerst wordt bij ons gevierd omdat niemand t wilde organiseren. 12 man en een klein kind. We zijn klein behuisd. Gourmetten is geen optie.

Wat kan ik ze als kerstdiner voorzetten?

Ik dacht vooraf carpaccio of iets kouds. Soepje. Maar wat als hoofdgerecht!??

We hebben geen oven, wel kleine magetron/combi oven. Geen frituurpan.

Maat hoe krijg ik dan voor zoveel mensen wat lekkers en kerstwaardigs op tafel?? 

Wie heeft ervaring of al een leuk kerstmenu voor me?

Smulden en dat soort sites spit ik helemaal door. Maar wild lusten veel niet. En iets uit de oven kan ook niet. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar kan krijgen en hoe te combineren?



Hopelijk is hier een goede keukenprinses met tips??
Alle reacties Link kopieren
Lekker zelfgemaakt kruidenbotertje en een uiencompote? Kun je vooraf maken. Of op drie pannen vlees bakken en op nummer 3 de saus opwarmen (vooraf maken). In de magnetron kun je eventueel stoomgroenten van de Appie tegelijk maken, heb je ook nog warme groenten erbij.
Alle reacties Link kopieren
Je kunt ook puree van tevoren maakt en deze warmhouden met de tip van mevrouw de kees, je een rollade braden met rode wijn, tijm en champignons en zoiets erbij serveren. Met een beetje creativiteit kun je er daar wel genoeg van maken in een combimagnetron. Je moet alleen willen. Desnoods kook je alleen bonen, wikkel je spek eromheen en bak je ze even rondom aan in een pan. Denk dat het dan ook heerlijk smaakt én het ziet er leuk uit.
Alle reacties Link kopieren
Een grote pan erwtensoep of minestronesoep? Is weer eens wat anders.



Anders hapjesbuffet of de mensen zelf mee laten nemen.
Alle reacties Link kopieren
Of een zo groot mogelijke schaal met puree maken en je grootste pan(nen) met - gegaarde - krieltjes die je bakt.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Hapjesbuffetideeen;



Een berg kleine bordjes met vorkjes.



Een grote schaal met carpaccio waar de mensen dan zelf een portie van af kunnen pakken. Prima in het vooruit te maken.







Een soep op een lichtje en soepkommetjes met lepels, of chique glaasjes

(foto gepikt van medeforumster MyleneValerie)







Kleine clubsandwiches met bijvoorbeeld advocadoroom en kip









Schaal hapjes als wraprolletjes met zalm, broodrolletjes met pate







Mini-pita's met gehaktballetjes, warm serveren en als ze koud zijn zijn ze ook nog lekker





Sateetjes warm in een schaal met satesaus op een lichtje



PAstasalde tonijn, ui, ei, paprika etc.



Google eens op warme en koude hapjes, zoveel ideeen.



Een ragout oid met rijst kan ook prima warm gehouden wordne op tafel. LAat bij gebrek aan warmhoudplaatjes, rechouds of theelichtjes je visite deze meebrengen.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
En natuurlijk een berg stokbrood, toastjes met schaaltjes met pate, kruidenboter, eiersalade, andere salade en een schaal bowl voor toe.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Carpaccio is prima "opener". Lekker brood erbij met olie, zeezout, balsamico azijn.



Als hoofdgerecht een rollade. Vooraf te bereiden en op een snijmachine of met de hand mooi dun snijden. Die kun je dan koud serveren. Dan de pitten gebruiken voor een saus, een groente, een lekkere appel- of rabarbercompote erbij (kant en klaar uit de koelkast) en misschien kun je aardappelpuree met knolselderij vooraf maken zodat je deze 's middags alleen hoeft op te warmen.



Als dessert kan je een fruitsoepje maken in de blender en deze in de koelkast bewaren. Hierop een bolletje ijs en een kletskop.
Alle reacties Link kopieren
Als er veel mensen komen maak ik vaak de dag ervoor een grote schaal met gegrilde groenten, die meng ik de volgende dag met couscous en wat kippebouillon.

Ondertussen een paar kippepoten braden met wat ui en citroen, de kip kruiden met een mengsel van olie, zout en peper en evt. wat djinten.

Als de kip gaar is af laten koelen en het vlees eraf plukken en bovenop de couscous leggen.

Groot succes hier.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind zelfgemaakte kippensoep altijd heel lekker. Je neemt dan heel veel kippenpoten/bouten om de soep te trekken en gebruikt kippenbouillonblokken om die op smaak te brengen. Dan flink veel sliertjes erin. Heerlijk!
Alle reacties Link kopieren
Varkenshaas met DL pepersaus en frietjes of krieltjes. Broccoli met botersaus. IJs toe.
Alle reacties Link kopieren
Herkenbaar, ik heb een soort gelijk 'probleem' .

We hebben wel een redelijke keuken inclusief oven, alleen te weinig plek om te zitten (eettafel staat bij ons in de keuken) en ik heb ook geen zin om de hele tijd in de keuken te staan als de visite er al is. Nu wil ik op de eettafel alles neerzetten en dat iedereen het dan in het zitgedeelte op schoot kan opeten.



Zat te denken aan het volgende:



Vooraf:

- 2 soorten soep

- Stokbrood met kruidenboter/tapenade



Hoofdgerecht:

- 2 soorten groenten (ik denk brocolli en witlof met ham en kaas uit de oven)

- aardappelkroketjes/aardappelbolletjes

- Verschillende soorten vleesspiesjes (heb deze bij de hema besteld, maar is eventueel ook makkelijk zelf te maken)



Nagerecht:

- 2 soorten IJs



Hopelijk heb je er iets aan!
Wat het ook altijd goed doet bij grote groepen, en waar geen oven voor nodig is: wraps (maar misschien vind je dat niet kerstig genoeg) Je hebt er niet veel werk van want je kan vrijwel alles van tevoren klaarmaken / snijden.



Je zet 2 pannen met vlees op tafel. 1 pan met gehakt en 1 pan met stukjes kip (en meegebakken ui, champignons, paprika, prei, tauge, wat je maar lekker vindt)

Op tafel zet je een groot bord met wraps, en daarnaast zet je de tafel vol met kleine schaaltjes ingredienten. Iedereen kan dan zelf z'n wrap vullen met wat ie lekker vindt. Ik vind het altijd heel gezellig en iedereen lust het, want je vult 'm immers zelf met ingredienten.

Wat je op tafel kan zetten is bijv.: zure room, guacemole, rode salsa, champignons, mexicaanse bonen, mais, paprika, tomaatjes, fetablokjes, ijsbergsla, prei, gesnipperd uitje, champignons, geraspte kaas, rucola, ananas.... etc. etc.



En dan kan je er een voorgerechtje en een nagerechtje bij doen. Misschien is het dan leuk om in de mexicaanse sfeer te blijven.
Alle reacties Link kopieren
Eten jullie aan tafel of 'met bord op schoot'? Kan ook van invloed zijn op wat je maakt.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook gaan voor het buffet. 2 soorten soep met lekkere luxe broodjes en allerlei smeerseltjes.

Daarna een heerlijk buffet met gemaakte salades, carpaccio, een aantal vleessoorten in saus, etc.

En daarna een grand dessert. Mmm! Volzetten met chocolademousses, ijstaarten, soesjestoren, fruit, etc!



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Je zou ook voor kaasfondue kunnen gaan. Ik zou zorgen voor drie ovenschalen/kaasfonduepannen en eventueel voor drie verschillende soorten kaasfondue. Kan je met z'n vieren een pan delen. Daar allerlei broodjes, salade of wat dan ook bij

Eventueel soepje vooraf en ijs etc na.



Zit je toch met elkaar aan tafel en niet al te veel werk.
Alle reacties Link kopieren
Omdat,niemand het wil organiseren draai jij er voor op?

Ik zou gewoon wat bij de chinees halen niet duur ,en vaak lekker veel.
Alle reacties Link kopieren
Supergoede ideeën van jullie!! Ga vanavond met mijn vriend alles ff bekijken en opschrijven wat haalbaar is en past bij elkaar. Het wordt of hapjesbuffet of koken met jullie ideetjes. Er staan veel lekkere dingen bij en joken vind ik leuk. Maar Ger moet haalbaar zijn idd.



Ook goede tip van die warmhouddingen lenen



@thee we eten aan tafel. Vind ik wel zo leuk!



En kerst is bij ons omdat de anderen het andere jaren gedaan hebben. Het bij hun niet uitkomt ivm andere kerstdag, verjaardag de dag ervoor etc. Mijn schoonouders wilden ook al met de hele groep familie bij ons komen. Maar dat heeft mijn vriend afgewimpeld..2 dagen is teveel.
Alle reacties Link kopieren
Bij een buffet, welke vleessoorten kunnen dan? Behalve rollade? Dan zit ik ook met warmmaken??
Alle reacties Link kopieren
Gehaktballetjes in lekkere saus, stukjes kip (met bijv. satesaus), plakjes varkenshaas (in een lekkere (room)saus), beenham etc. Je zit inderdaad wel met verwarmen. Maar als je warmhouders hebt (of kunt lenen) kun je ze daar op zetten?
Koude hapjes met vlees, te bereiden zonder oven:



- meloen in seranoham

- hammousse met portgelei

- wijnbladeren gevuld met lamsgehakt

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven