
Gehakt rul bakken weer mislukt!
dinsdag 18 januari 2011 om 15:01
dinsdag 18 januari 2011 om 22:00
quote:mutsy20 schreef op 18 januari 2011 @ 21:52:
Soooo de tering, viva heeft mooi weer even een f u c k i n g leven gered. Het wás een leuk topic.
Soooo de tering, viva heeft mooi weer even een f u c k i n g leven gered. Het wás een leuk topic.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
dinsdag 18 januari 2011 om 22:24
Ja, dat kan ik volmondig zeggen. Eindelijk heb ik het onder de knie. Ik weet alleen niet hoe ik de foto's moet plaatsen. Als ik afbeelding toevoegen aanklik moet ik een http:// adres opgeven. Alleen mijn foto's hebben dat niet, die staan op de harde schijf van mijn computer. Zo los je het ene "probleem" op en heb je een andere...............

dinsdag 18 januari 2011 om 23:00
quote:hanneke000 schreef op 18 januari 2011 @ 22:37:
En, even evalueren, waar zat het 'm nou in, dat dat rullen niet lukte? Ik denk in de temperatuur. Ik heb de pan warm laten worden, het gehakt erin gelegd en ben gaan hakken/ roeren. Heb dat de hele tijd volgehouden en ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Rul gehakt..........ik wist niet wat ik zag! Ik heb ook een grotere pan dan normaal gebruikt (hapjespan) dus ik had de ruimte. Geweldig!
En, even evalueren, waar zat het 'm nou in, dat dat rullen niet lukte? Ik denk in de temperatuur. Ik heb de pan warm laten worden, het gehakt erin gelegd en ben gaan hakken/ roeren. Heb dat de hele tijd volgehouden en ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Rul gehakt..........ik wist niet wat ik zag! Ik heb ook een grotere pan dan normaal gebruikt (hapjespan) dus ik had de ruimte. Geweldig!

woensdag 19 januari 2011 om 08:24
quote:hanneke000 schreef op 18 januari 2011 @ 15:29:
Bij mij warmt het gehakt ook gelijk op met de pan (wat een kromme zin, sorry), en ik heb nooit een probleem. Volgens mij gaat het mis dat je wacht met hakken. Gewoon, hups, meteen de spatel erin, en slachten dat gehakt He lekker ding , moet zo om je lachen maar je hebt wel gelijk!
Bij mij warmt het gehakt ook gelijk op met de pan (wat een kromme zin, sorry), en ik heb nooit een probleem. Volgens mij gaat het mis dat je wacht met hakken. Gewoon, hups, meteen de spatel erin, en slachten dat gehakt He lekker ding , moet zo om je lachen maar je hebt wel gelijk!
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
woensdag 19 januari 2011 om 08:34
quote:jas schreef op 18 januari 2011 @ 15:42:
Je pakt zo'n soort ding:
[afbeelding]
In je vuist (dus zoals je de stamper voor aardappelpuree ook vasthoudt) en hakt er dan in het gehakt op los. Gooi gewoon al je agressie eruit meid en hak er op los.
Overdwars en alle kanten op net zolang tot het rul is.
En belangrijk: géén ei door het gehakt, die doet alles aan elkaar plakken.
Zo hele topic gelezen, wat heb ik moeten lachen. Toelachen hoor, niet uitlachen. Blij te lezen dat het gelukt is. En deze tip van de houten spatel wil ik nog even aanhalen. Die moet je gebruiken, geen vork wat ik overal lees, dan beschadig je je anti-aanbaklaag. Zonde van je pan.
Als je nog tips wilt hoe je je foto's hier plaatst dan hoor ik het wel.
Ik heb mijn foto's staan op www.mijnalbum.nl en www.photobucket.com , laatste vind ik beter maar eerste is makkelijker als je niet precies weet hoe het moet.
Ik moet denk ik nog wel een email hebben hoe je het precies stap voor stap moet doen. Als het je niet lukt wil ik wel kijken hoe ik je kan helpen. Succes.
Je pakt zo'n soort ding:
[afbeelding]
In je vuist (dus zoals je de stamper voor aardappelpuree ook vasthoudt) en hakt er dan in het gehakt op los. Gooi gewoon al je agressie eruit meid en hak er op los.
Overdwars en alle kanten op net zolang tot het rul is.
En belangrijk: géén ei door het gehakt, die doet alles aan elkaar plakken.
Zo hele topic gelezen, wat heb ik moeten lachen. Toelachen hoor, niet uitlachen. Blij te lezen dat het gelukt is. En deze tip van de houten spatel wil ik nog even aanhalen. Die moet je gebruiken, geen vork wat ik overal lees, dan beschadig je je anti-aanbaklaag. Zonde van je pan.
Als je nog tips wilt hoe je je foto's hier plaatst dan hoor ik het wel.
Ik heb mijn foto's staan op www.mijnalbum.nl en www.photobucket.com , laatste vind ik beter maar eerste is makkelijker als je niet precies weet hoe het moet.
Ik moet denk ik nog wel een email hebben hoe je het precies stap voor stap moet doen. Als het je niet lukt wil ik wel kijken hoe ik je kan helpen. Succes.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven

woensdag 19 januari 2011 om 09:59
quote:Dammes schreef op 18 januari 2011 @ 23:00:
[...]
Ik denk in de temperatuur. Ik heb de pan warm laten worden, het gehakt erin gelegd en ben gaan hakken/ roeren. Heb dat de hele tijd volgehouden en ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Rul gehakt..........ik wist niet wat ik zag! Ik heb ook een grotere pan dan normaal gebruikt (hapjespan) dus ik had de ruimte. Geweldig!Heeeeeee! Een mega-levensverandering! Je weet hoe je gehakt moet rullen!
[...]
Ik denk in de temperatuur. Ik heb de pan warm laten worden, het gehakt erin gelegd en ben gaan hakken/ roeren. Heb dat de hele tijd volgehouden en ik zag het voor mijn ogen gebeuren. Rul gehakt..........ik wist niet wat ik zag! Ik heb ook een grotere pan dan normaal gebruikt (hapjespan) dus ik had de ruimte. Geweldig!Heeeeeee! Een mega-levensverandering! Je weet hoe je gehakt moet rullen!
woensdag 19 januari 2011 om 13:41
Hahahaha...wat een hilarisch topic! Maar blij dat het zo goed is afgelopen!
Overigens kan bevroren gehakt rullen ook prima hoor...kost wel wat meer tijd en moeite. Maar als je het blok gehakt in de pan legt, eht dunne laagje dat gaar geworden is er af schraapt, het blok omdraait en steeds weer het gaar geworden laagje eraf schraapt, krijg je prima geruld gehakt.
Maar misschien is dit gehakt rullen voor gevorderden?
Overigens kan bevroren gehakt rullen ook prima hoor...kost wel wat meer tijd en moeite. Maar als je het blok gehakt in de pan legt, eht dunne laagje dat gaar geworden is er af schraapt, het blok omdraait en steeds weer het gaar geworden laagje eraf schraapt, krijg je prima geruld gehakt.
Maar misschien is dit gehakt rullen voor gevorderden?
woensdag 19 januari 2011 om 13:49
quote:Mittens schreef op 19 januari 2011 @ 13:41:
Hahahaha...wat een hilarisch topic! Maar blij dat het zo goed is afgelopen!
Overigens kan bevroren gehakt rullen ook prima hoor...kost wel wat meer tijd en moeite. Maar als je het blok gehakt in de pan legt, eht dunne laagje dat gaar geworden is er af schraapt, het blok omdraait en steeds weer het gaar geworden laagje eraf schraapt, krijg je prima geruld gehakt.
Maar misschien is dit gehakt rullen voor gevorderden? Ja dat zeker, ik dacht ik begin er maar nog niet over.
Hahahaha...wat een hilarisch topic! Maar blij dat het zo goed is afgelopen!
Overigens kan bevroren gehakt rullen ook prima hoor...kost wel wat meer tijd en moeite. Maar als je het blok gehakt in de pan legt, eht dunne laagje dat gaar geworden is er af schraapt, het blok omdraait en steeds weer het gaar geworden laagje eraf schraapt, krijg je prima geruld gehakt.
Maar misschien is dit gehakt rullen voor gevorderden? Ja dat zeker, ik dacht ik begin er maar nog niet over.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven