Weer zwanger na gescheurde baarmoeder

26-06-2019 11:56 21 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie is er weer zwanger geraakt na een eerdere gescheurde baarmoeder?
Alle reacties Link kopieren
Ik lees mee. Mijn baarmoeder is gescheurd bij mijn vorige bevalling. Nu zijn we 6 maanden later en ik ben nog niet opnieuw zwanger.
Wanneer is hij bij jou gescheurd?
Alle reacties Link kopieren
Bij mijn zoontje zijn geboorte in augustus 2017. Het litteken stond 6 cm open maar heb hier geen last van gehad omdat mijn blaas erbovenop lag en alles dus heeft tegen gehouden. Het was een geplande keizersnede met 38 zonder dat ik weeën heb gehad.
Ben nu onverwachts weer in verwachting (7 weken denk ik) dus as vrijdag een afspraak bij gespecialiseerd ziekenhuis en dan horen we of dit kindje kan blijven zitten of dat de zwangerschap te risicovol is..
Alle reacties Link kopieren
Wat spannend. Wij hebben toen ook veel gesprekken gehad met verschillende gynaecologen. Ons zoontje is bij de geboorte overleden door zuurstoftekort door het scheuren van mijn baarmoeder.
Er is ons gezegd dat we het beste 6 maanden kon wachten met proberen om opnieuw zwanger te worden. En mocht ik zwanger zijn dan krijg ik sowieso een geplande keizersnede.
Ze gaan me dan ook tijdens de zwangerschap heel streng onder controle houden en ze kunnen blijkbaar het litteken ook controleren. Dat vind ik wel een fijn idee!

Heb je nu in totaal 2 keizersnedes gehad? Ik ben erg benieuwd wat ze er vrijdag over zeggen. Ben je wel blij met de zwangerschap?
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat heftig. Hoever was je toen of is het met de bevalling gebeurt door de weeën?
Het geeft me wel hoop dat jullie nogmaals zwanger mogen worden. En heel geruststellend om te horen dat ze het litteken wel kunnen controleren de gehele zwangerschap! Dit is eigenlijk het belangrijkste.

Ja klopt. Mijn tweeling is geboren met 27+5 dmv een keizersnede en daardoor moest nr 3 ook geboren worden dmv een geplande keizersnede met 38 weken ivm extra kans op scheuren, dit bleek dus achteraf maar goed te zijn want als ik weeën had gekregen had het bij ons ook helemaal fout kunnen gaan. Jaa het kindje zou meer dan welkom zijn de wens voor een vierde kindje is altijd heel erg groot geweest maar het is afgeraden ivm de te grote risico's.
Ik ook ben best wel heel zenuwachtig en bang voor wat ze gaan zeggen. Word echt een keuze tussen ons verstand en gevoel.
Alle reacties Link kopieren
Mijn vliezen braken met 35+4 en tijdens het persen is mijn baarmoeder gescheurd. Ik kreeg hem er niet uitgeperst en daarom werd besloten om een keizersnede uit te voeren. Toen ze mn buik open maakten zagen ze dat mn baarmoeder gescheurd was. Ons zoontje had toen al lange tijd zonder zuurstof gezeten zonder dat iemand het door had.

Gelukkig waren ze er toen bij jou nog op tijd bij! Ik hoop heel erg voor je dat je vrijdag goed advies krijgt en je aan het einde van de rit een gezonde baby hebt :heart: ik verwacht niet dat ze gaan zeggen dat je het moet afbreken. Ik denk eerder dat ze je heel goed in de gaten gaan houden en dat je sowieso weer een geplande keizersnede gaat krijgen!
Alle reacties Link kopieren
Wat lijkt me dat hartverscheurend. Ik krijg al tranen in mijn ogen bij het lezen 😢 ergste wat er is een kindje verliezen!

Jaa mijn blaas lag er bovenop en dat is mijn redding geweest die heeft alles tegengehouden. Want het litteken was al 6cm geweken.

Er is door de gynaecologen in eerste instantie een negatief advies gegeven maar nu dus door naar specialist voor advies ect. Ik hoop heel erg dat ze alles goed kunnen controleren en in de gaten kunnen houden zodat het voor mij zoiezo veilig blijft (ivm dat onze 3 zoontjes hun mama niet kwijt kunnen raken, dat heeft hoe moeilijk ook prioriteit 😔) maar als er op die manier een kans is dat ik de 36 weken kan halen en dan een geplande keizersnede krijg zou natuurlijk geweldig zijn! En desnoods als het niet goed gaat ze het nog eerder gaan halen.. Liever niet natuurlijk, maar wil het als het veilig is voor mij zoiezo een kans geven, als ik het nu laat weg halen overleefd hij of zij het zeker niet..
Alle reacties Link kopieren
Hoelang is jou bevalling nu geleden? En durven jullie het nog een keer aan km straks zwanger te worden?
Alle reacties Link kopieren
Het is nu 6 maanden geleden... en indd echt verschrikkelijk om mee te maken. Nooit gedacht om ons eigen kindje los te moeten laten...

We willen heel erg graag nog een kindje. De wens is groter dan de angst. Volgens mijn gynaecoloog is de kans op scheuren het grootst tijdens het persen, daarom wordt het de volgende keer (als die er ooit komt) sowieso een keizersnede. En dat vind ik wel een geruststellend idee.
Natuurlijk gaat die zwangerschap heel erg moeilijk en vol angst zijn, maar dat heb ik er absoluut voor over.

Maar ik snap jou ook heel goed... ik zou heel goed met de gynaecoloog bespreken wat de risico's voor jezelf zijn. Hoeveel tijd zat er tussen je eerste en tweede keizersnede?
Alle reacties Link kopieren
Nee zeker met dat termijn ga je er eigenlijk wel vanuit dat alles goed gaat 😔 hebben jullie het wel een plekje kunnen geven? (zover dat kan)
Jaa snap dat de wens groter is dan de angst en hoop echt dat jullie straks een gezond kindje ter wereld kunnen zetten ❤️

Jaa vind het heel moeilijk omdat we al 3 zoontjes hebben.. Is het dan zo een groot risico waard. Maar zal je zeker laten weten want de gynaecoloog zegt vrijdag!!
Ik ben oktober 2015 bevallen van de tweeling en augustus 2017 bevallen van ons jongste zoontje. Dus na ongeveer een jaar weer zwanger geworden en ruim anderhalf jaar later bevallen.
Alle reacties Link kopieren
Hij heeft het allermooiste plekje in ons hart, maar het verdriet is nog heel intens en het gemis is enorm... gelukkig zitten er ook goede dagen tussen en ik geniet enorm van mn andere zoontje.

In jouw geval kan ik je twijfel heel goed snappen. Je hebt al 3 kindjes die hun moeder heel hard nodig hebben. Maar ik snap ook heel goed dat dit kindje ook heel erg welkom is. Hopelijk hoef je deze moeilijke keuze niet te maken en kan de gynaecoloog jullie helpen.
Tegen mij is gezegd dat ik echt nog zwanger mag worden, dus daar vertrouw ik wel op.
Alle reacties Link kopieren
Ben zo blij om jou goede reacties te lezen! Hoop echt heel erg op goed nieuws vrijdag maar dit geeft wel weer een beetje vertrouwen 💖
Alle reacties Link kopieren
Wat een afspraak! Een voorlopig advies gehad en dit zag er redelijk positief uit, risico's voor mij zijn klein. Kans op vroeggeboorte wel groter maar 34 weken moet zekerukken denken ze. Ze gaan nu nog achter het operatieverslag van de eerste keizersnede aan en dam krijg ik over anderhalve week officiële advies. Maar voor ons voelde het goed.
Vervolgens een echo gemaakt om te kijken hoe ver ik was, toch een soort naar uitgekeken na dit toch wel positieve gesprek! Daar bleek of de zwangerschap nog heel pril te zijn (4-5 weken) of een miskraam want er was een leeg vruchtzakje te zien 😔 nu over een paar dagen nog een echo om te kijken of het toch een prille zwangerschap is en er dan wel wat te zien is maar compleet verslagen het ziekenhuis weer uitgelopen. Zo dubbel, dit was het enige waar we niet op hadden gerekend een goede uitslag maar misschien geen zwangerschap meer!
Alle reacties Link kopieren
Tjonge wat een rollercoaster Wepie! Heel erg dubbel inderdaad... fijn dat het een positief gesprek was en dat de kans groot is dat het gewoon goed zou komen, maar dan die echo...... :cry: hoop zo voor je dat je minder ver bent dan gedacht! Zou dat kunnen of weet je precies wanneer je eisprong was?

Wel een heel fijn idee dat het risico voor jezelf heel klein is. Ik hoop natuurlijk voor je dat dit alsnog een goede zwangerschap wordt en anders is dit fijn om te weten voor de toekomst.

Veel sterkte nog de komende dagen. Hopelijk heb je genoeg afleiding en is je volgende echo snel!
Alle reacties Link kopieren
Jaa hoop ook zo dat er de volgende echo wel wat te zien is. Ja zou zeker kunnen dat ik minder ver ben dan gedacht! Blijf ook wel een goed gevoel houden van het is goed, al zegt dat soms nog niet zoveel.

Jaa wel echt super fijn van het gesprek. Word alleen nog moeilijker als dit toch een miskraam blijkt te zijn want dan weten we dus nu dat het toch kan en de wens voor een 4e blijft alleen ga je er dan echt bewust voor kiezen. Maar dat zien we straks wel hopelijk hoeft dat helemaal niet!

Jaa kan altijd wel goed mijn afleiding vinden en het even los te laten gelukkig ☺️ wel heel fijn om het met jou te kunnen delen!!
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop met je mee dat het goed zit! Laat je het hier nog weten? Weet je al wanneer je de volgende echo hebt?
Alle reacties Link kopieren
Jaa laat het je zeker weten. As maandag al! Dus nog maar 2 nachtjes slapen 😊
Alle reacties Link kopieren
Vanmiddag de echo gehad en hij/zij is nog heeeeeeel klein maar er zit toch echt een baby 😍 nu de eerste weekjes genieten en hopelijk valt de angst en spanning straks de laatste weekjes mee!
Alle reacties Link kopieren
Super goed nieuws!! Fijn zeg :flirting: hoever word je nu geschat? En wanneer mag je weer terug komen voor een echo?
Alle reacties Link kopieren
Ongeveer 6 weken. Volgende week 🥰
Alle reacties Link kopieren
Hoe is het nu Wepie? Al opnieuw een echo gehad? Ik ben benieuwd!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven