Vlucht MH17 Amsterdam Kuala Lumpur deel 3

24-07-2014 21:04 3020 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hier komen wij vandaan,



Vlucht MH 17. Amsterdam Kuala Lumpur.





En hier praten wij verder over deze ramp.













Voor Star........















Vorige delen zijn hier te vinden;



Deel 1



Deel 2
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alle reacties Link kopieren
AD

Premier Rutte blij met berechting MH17-daders in Nederland

Het kabinet tekent vrijdag een verdrag met Oekraïne om de strafvervolging van de verdachten van de MH17-ramp in Nederland te regelen. Met de regeling kan vervolging namens alle 298 inzittenden van het vliegtuig plaatsvinden, en niet alleen namens de 196 Nederlandse slachtoffers. Premier Rutte en de nabestaanden reageren verheugd.
Maarten van Ast 05-07-17, 08:45 Laatste update: 13:01

Dat schrijven minister Blok van Veiligheid en Justitie en minister Koenders van Buitenlandse zaken vandaag aan de Tweede Kamer. In het verdrag is ook de mogelijkheid om verdachten te horen via een videoverbinding geregeld en de overdracht van het uitvoeren van mogelijke gevangenisstraffen. Het verdrag zal na ondertekening direct aan de Kamer worden voorgelegd voor behandeling.

Daarnaast tekenen alle landen die samenwerken in het Joint Investigation Team (JIT) - Australië, België, Maleisië, Oekraïne en Nederland - waarschijnlijk dit jaar nog een zogeheten Memoranda of Understanding, waarin zij zich zowel politiek als financieel verbinding aan de vervolging van de daders.

Op 17 juli aanstaande is het drie jaar geleden dat het vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven. Onder hen 196 Nederlanders.

[foto:Overblijfselen van een van de motoren van vlucht MH17 © AFP]

Vervolging in Nederland

Blok en Koenders bevestigingen in de brief dat de vervolging van de MH17-daders in Nederland kan plaatsvinden en spreken van een belangrijke stap in de berechting van de daders. 'Alle JIT-landen hebben aangegeven volledig vertrouwen te hebben in het Nederlandse rechtssysteem. (...) Het Nederlandse rechtssysteem heeft internationaal een uitstekende reputatie. Berechting kan hier plaatsvinden binnen bestaande en beproefde kaders. Bovendien is de positie van nabestaanden in Nederland goed geregeld binnen het proces', schrijven de bewindslieden.


Nationale vervolging in een van de JIT-landen was een van de twee overgebleven opties die nog mogelijk waren nadat Rusland een veto had uitgesproken over de oprichting van een VN-tribunaal.
Den Haag

De daders komen mogelijk voor de rechtbank in Den Haag te staan, en niet voor het internationaal strafhof. De rechtbank in Den Haag is bevoegd om te oordelen in internationale zaken. Volgens De Volkskrant is het voordeel van deze keuze dat het proces snel kan beginnen nadat het strafrechtelijk onderzoek is afgerond.

De kans dat er op korte termijn verdachten voor de rechter komen blijft echter klein. Hoewel er een groep betrokkenen in beeld is, zijn er nog geen mensen in staat van beschuldiging gesteld. Daar komt nog bij dat het de verwachting is dat Rusland - maar ook Oekraïne - verdachten niet zullen uitleveren.

De JIT-landen presenteerden vorig jaar de eerste resultaten van het onderzoek. Hieruit bleek dat de Buk-raket waarmee de Boeing 777 van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne werd neergehaald uit Rusland kwam. De raket werd afgevuurd in gebied dat in handen was van pro-Russische rebellen. De lanceerinstallatie is daarna weer teruggebracht naar Rusland.


Lange adem

Demissionair premier Rutte noemt het besluit een 'volgende stap op weg naar het achterhalen van de waarheid, de berechting van verdachten en genoegdoening voor de nabestaanden'. ,,Dit blijft voor de Nederlandse regering de allerhoogste prioriteit houden", laat hij via Facebook weten.

Volgens Rutte is het MH17-onderzoek een zaak van lange adem. ,,Maar stap voor stap worden vorderingen gemaakt en komen we in een fase dat helderheid nodig is over het juridisch kader waarbinnen vervolging kan plaatsvinden. Het is daarom goed dat de landen die betrokken zijn bij het internationaal strafrechtelijk onderzoek nu gezamenlijk hebben besloten dat vervolging en berechting van verdachten in Nederland zal gebeuren, ingebed in internationale samenwerking en steun.''

De nabestaanden zijn tevreden. ,,Het geeft een goed gevoel dat er iets gebeurt, dat de zaak niet op slot zit", zegt Evert van Zijtveld, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, die verder benadrukt dat er geen tijd verloren mag gaan. ,,De personen die vlucht MH17 hebben neergehaald moeten voor de rechter komen en worden berecht. Daar gaat het om. De uitkomst is voor ons het belangrijkste."
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk dat ze dan de echte daders berechten,maar ze hebben nog steeds geen bewijs. Ik begrijp waarom de hoogleraar zich zorgen maakt. :sigh:

NRC

Nederland berecht verdachten MH17

Neergeschoten vliegtuig
Een VN-tribunaal komt er door een Russisch veto niet. Een rechtszaak over MH17 vindt plaats in Nederland, aldus vijf getroffen landen.

Arjen Schreuder 5 juli 2017


[Foto Marcel van Hoorn]

Wanneer de strafzaak begint, is onbekend. Er zijn nog geen dagvaardingen. Het strafrechtelijk onderzoek naar de daders van het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne, binnenkort bijna drie jaar geleden, is een „zaak van lange adem” en „in volle gang”, laat justitie weten. Maar als het zo ver komt, als op enig moment verdachten zijn geïdentificeerd en voor de rechter kunnen worden gebracht, dan zal dat in Nederland gebeuren.

Woensdag maakte het kabinet bekend dat de vijf landen die samenwerken in het Joint Investigation Team (JIT) unaniem hebben besloten dat vervolging en berechting in Nederland plaatsvindt, „ingebed in een hechte en blijvende internationale samenwerking en steun”, schrijven de ministers Blok (Veiligheid en Justitie, VVD) en Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer. Een eerste optie, berechting door een tribunaal van de Verenigde Naties, werd onmogelijk door een veto van Rusland, twee jaar geleden, in de VN-Veiligheidsraad. Een andere optie, internationale berechting door een tribunaal, is nu ook van tafel.

De ‘Nederlandse’ variant heeft niet alleen de voorkeur van alle vijf JIT-landen, maar ook die van het Openbaar Ministerie. De vijf landen blijven intensief samenwerken – volgens het principe ‘één voor allen, allen voor één’ – bijvoorbeeld als vanuit andere landen „druk” wordt uitgeoefend tijdens vervolging en berechting. Er komt waarschijnlijk een internationale „klankbordgroep” die het Nederlandse Openbaar Ministerie bijstaat. Ook zullen buitenlandse nabestaanden het proces kunnen volgen, en krijgen ze spreekrecht zoals in Nederland gebruikelijk is.

Foto AFP/Dominique Faget

Het nieuws komt een dag nadat Australië, als laatste van de vijf JIT-landen, zijn voorkeur voor berechting in Nederland heeft kenbaar gemaakt. Ook wordt deze week een verdrag ondertekend met Oekraïne, waarin dat land het recht op vervolging en berechting van de daders op zijn grondgebied overdraagt aan Nederland. Daarbij is zeker dat vervolging en berechting in Nederland alle slachtoffers uit zeventien landen kan omvatten, ongeacht hun nationaliteit. In het verdrag wordt ook geregeld dat verdachten via een videoverbinding kunnen worden gehoord en dat, als het tot berechting en een uitspraak door Nederlandse rechters komt, een straf ook in Oekraïne kan worden uitgezeten.

Welke straf dat kan zijn, is onbekend. „Dat hangt natuurlijk helemaal af van de dagvaarding”, laat de Raad voor de rechtspraak weten. Eerder heeft onderzoeksleider Fred Westerbeke van het OM verklaard dat het om moord draait. „Maar hoe het neerhalen van MH17 zich vertaalt in een tenlastelegging, is nu nog niet te zeggen”, aldus een woordvoerder. De doodstraf kan het in elk geval niet worden, want alles verloopt volgens Nederland recht.

Over de uitlevering van verdachten is nog onduidelijkheid. „Of dat zal lukken, moet uiteraard worden afgewacht”, schrijft het kabinet. Oekraïne en Rusland leveren geen eigen ingezetenen uit. Een verdachte met de Russische nationaliteit die zich in Oekraïne bevindt, zou weer wél kunnen worden uitgeleverd. Dit alles is van belang, omdat de verdenking vooral uitgaat naar pro-Russische separatisten. Zij zouden op 17 juli 2014 de Boekraket hebben afgevuurd.

Welke rechtbank het proces behandelt, is nog niet bekend. De rechtszaak kan beginnen wanneer de verdachten zijn gedagvaard. Vervolgens begint de rechter-commissaris een vooronderzoek. Volgens de Raad voor de Rechtspraak staan Nederlandse rechters internationaal hoog aangeschreven en behoren ze „tot de onafhankelijkste ter wereld”. Ook hebben ze „veel ervaring met ingewikkelde rechtszaken” met internationale aspecten, zoals die over Srebrenica en de genocide in Rwanda, en zijn in Nederland internationale tribunalen gevestigd.

Minister Koenders laat weten dat de ramp met MH17 heeft laten zien „hoe een gedeeld noodlot kan leiden tot hechte internationale samenwerking en vastberadenheid om recht te doen”. Er was „sprake van veel desinformatie en pogingen om het onderzoek in diskrediet te brengen”, aldus Koenders, maar toch zijn „belangrijke resultaten geboekt” en kan het strafrechtelijk onderzoek „rekenen op vrijwel unanieme steun van de internationale gemeenschap”.

Rusland heeft officieel nog niet gereageerd op het besluit.

Hoogleraar Knoops: kabinet neemt risico

[foto:Geert-Jan Knoops. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP]

Het kabinet neemt een „risico” met het besluit om in Nederland verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 te vervolgen en te berechten. „Hiermee doe je de deur voor Rusland dicht.” Dat zegt advocaat en hoogleraar Geert-Jan Knoops in reactie op het besluit dat de vijf samenwerkende landen hebben genomen.

Knoops wijst erop dat Rusland heeft laten weten wellicht niet uit te sluiten mee te werken aan eventuele berechting en vervolging, indien er een compleet strafrechtelijk dossier met sterke bewijzen ligt. „Dat dossier is er nu nog niet”, zegt Knoops. „Ik heb al eerder geadviseerd om pas een keuze voor berechting te maken als duidelijk is welk bewijs er ligt en welke verdachten in beeld zijn. Er is nu gekozen voor een andere volgorde. Er is een rechtspolitieke keuze gemaakt, mede ingegeven door de wens dat nabestaanden in Nederland spreekrecht hebben. Mijn advies zou ook nu nog zijn: wacht.”

Door niet te wachten, lopen Nederland en de andere landen met slachtoffers de kans dat er straks recht wordt gesproken zonder dat er iemand in de beklaagdenbankjes staat. „Dan worden verdachten bij verstek veroordeeld. Maar er zullen wellicht andere landen die zeggen dat de rechtsgang van Nederland niet deugt.”

Knoops wil wel geloven dat het efficiënt is om gebruik te maken van bestaande Nederlandse rechtbanken. „Maar deze zaak is zó groot en zó belangrijk dat er toch meer tijd had moeten worden genomen. Het is van belang een zo groot mogelijke legitimiteit te bereiken.”

Nabestaanden MH17 blij met besluit

Nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp met MH17, bijna drie jaar geleden, zijn tevreden over het besluit om de vervolging en berechting van de daders in Nederland te laten plaatsvinden. „Het geeft een goed gevoel dat er een stap is gezet, en dat het niet nog jaren duurt en wij er niet meer zijn om een proces mee te maken”, zegt Evert van Zijtveld, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17. „Wij wachten al zo lang. Wij vragen ons steeds weer af: hoe is het mogelijk dat het allemaal zo lang duurt? Het is goed dat er nu iets gebeurt. Er wordt weleens gesproken over geopolitiek en over relaties met andere landen. Welnu, dat mag in dit geval eigenlijk geen rol spelen, het recht moet zegevieren. Dat heeft niet te maken met genoegdoening. Mensen die in een oorlog mensen in koelen bloede vermoorden, die mogen daar niet mee wegkomen. Of opzet daarbij kan worden bewezen, is een tweede.”

Nabestaanden hebben de indruk dat een tribunaal onder de vlag van de Verenigde Naties de beste optie zou zijn geweest, bijvoorbeeld doordat verdachten wellicht dan gemakkelijker zouden kunnen worden uitgeleverd. Maar een berechting in Nederland heeft toch ook veel voordelen. Zo kunnen zij zich voegen in het strafproces. „We kunnen vermoedelijk een zekere vorm van genoegdoening eisen”, zegt nabestaande Piet Ploeg. Er is sprake van een „ervaren rechtssysteem”. Bovendien zullen de nabestaanden, van wie veruit de meesten in Nederland wonen, het proces goed kunnen volgen. Ook van het spreekrecht zal zeker gebruik worden gemaakt. Evert van Zijtveld: „Het moet vreselijk zijn om in een rechtszaal de daders in de ogen te moeten kijken. Dat kan niet iedereen. Niet alle nabestaanden kunnen het opbrengen om alles weer op te rakelen. Maar andere nabestaanden willen dat wel.”

Wat de nabestaanden verder verheugt, is dat het besluit bewijst dat het kennelijk nut heeft om een proces te beginnen. „Wij zijn positief verrast over dit besluit”, zegt nabestaande Thomas Schansman, die spreekt namens een groep nabestaanden die een ‘werkgroep waarheidsvinding’ vormen. „Dit is een hoopgevend besluit, want kennelijk heeft justitie belangrijke vorderingen gemaakt in het onderzoek.” Ook hij is „blij” dat nabestaanden straks spreekrecht krijgen.

Een goede dag dus voor de nabestaanden? Piet Ploeg: „Het had al met al veel slechter gekund.”
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Of ze hier iets mee opschieten betwijfel ik ten zeerste.


NRC

Luchtdoelraket
Georgië geeft Boek-raket aan Nederland voor onderzoek in zaak neerhalen vlucht MH17

Bastiaan Nagtegaal 18 oktober 2017


[Foto ANP]

Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 heeft een Boek-raket naar Nederland laten komen. De raket werd beschikbaar gesteld door Georgië, bevestigt het OM na berichtgeving van RTL Nieuws. Vlucht MH17 stortte in juli 2014 neer nadat het boven Oost-Oekraïne door een wapen van hetzelfde type werd getroffen. Daarbij vielen 298 doden. Het Joint Investigation Team (JIT) heeft de raket naar Nederland gehaald als „referentiemateriaal”, zegt woordvoerder Wim de Bruin. Georgië stelde hem beschikbaar na een rechtshulpverzoek. De raket stelt het onderzoeksteam in de gelegenheid om aangetroffen „sporen en bewijzen in relatie tot MH17″ te vergelijken met de Boek-raket of onderdelen van de raket”, aldus het OM. (NRC)
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
NRC

Boekraket naar Nederland voor MH17-onderzoek

Het onderzoeksteam wil het wapen vergelijken met bewijsstukken en sporen die zijn aangetroffen.

Bastiaan Nagtegaal 17 oktober 2017 om 20:11


[foto: De gereconstrueerde cockpit van de neergehaalde Boeing. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP]

Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 heeft een Boekraket naar Nederland laten komen. De raket werd beschikbaar gesteld door Georgië, bevestigt het Openbaar Ministerie dinsdag na berichtgeving van RTL Nieuws. Vlucht MH17 stortte in juli 2014 neer nadat het boven Oost-Oekraïne door een wapen van hetzelfde type werd getroffen. Daarbij vielen 298 doden.

Het Joint Investigation Team (JIT) heeft de raket naar Nederland gehaald als “referentiemateriaal”, zegt woordvoerder Wim de Bruin. Georgië stelde hem beschikbaar na een rechtshulpverzoek.

Eerdere tests

Het JIT heeft ook rechtshulpverzoeken ingediend bij Finland en Oekraïne, die de raketten eveneens in hun arsenaal hebben. Die twee landen gaven eerder aan dat verzoek gehoor aan door een zogenoemde arenatest te faciliteren.

Bij de arenatest werd zowel een volledige Boekraket als alleen de springkop tot ontploffing gebracht. Rondom de explosie waren onder meer platen aluminium opgesteld, die gebruikt werden om te bestuderen welke schade de raket kon aanrichten aan de romp van het vliegtuig. Het nieuws over die tests werd eerder al naar buiten gebracht.

Bekijk hier beelden van de arenatest.

https://youtu.be/9b4fsCxh8tk

Advies NFI

De Boekraket is sinds 22 februari van dit jaar in Nederland. Het wapen werd overgebracht op advies van het Nederlands Forensisch Instituut, zegt het OM. Het NFI had aangeraden om in het onderzoek naar de ramp zoveel mogelijk bewijsstukken en referentiemateriaal te vergaren.


De raket stelt het onderzoeksteam in de gelegenheid om aangetroffen “sporen en bewijzen in relatie tot MH17″ te vergelijken met de “Boekraket of onderdelen van de raket”, aldus het OM.

Volgens RTL wordt de Boekraket niet alleen gebruikt voor het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Defensie zou het wapen ook gebruiken om te kijken in hoeverre die een bedreiging vormt voor de nieuwe F-35-straaljager, beter bekend als de Joint Strike Fighter. Dat nieuws wilde het OM noch Defensie dinsdagavond bevestigen.

Correctie, 17 oktober. In een eerdere versie van dit bericht stond dat vlucht MH17 boven de Krim werd neergehaald. Dat moest Oost-Oekraïne zijn.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
03-11-2015 10:01
:'(
De Volkskrant



Geen strafrechtelijk onderzoek OM naar nalatigheid MH17



Het Openbaar Ministerie gaat geen strafrechtelijk onderzoek instellen naar mogelijke nalatigheid rond de ramp met vlucht MH17. Dat heeft het OM met een bericht op de besloten website voor nabestaanden geantwoord op vragen.
Bij de ramp met het Maleisische toestel kwamen alle 298 inzittenden om het leven, van wie 196 Nederlanders.

Bewerkt door: Redactie 2 november 2015, 19:48 - Bron: ANP



Het gaat daarbij om nalatigheid van alle betrokken partijen, van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines die over oorlogsgebied vloog tot Oekraïne dat het luchtruim niet had gesloten.



Volgens een woordvoerder is het OM tot de conclusie gekomen dat er geen aanleiding is voor zo'n onderzoek. Ook het onlangs verschenen rapport over de ramp van de Onderzoeksraad voor Veiligheid biedt daar volgens het OM geen aanknopingspunten voor.



De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) stelde eerder deze maand dat de Boeing 777 van Malaysia Airlines door een Buk-raket uit de lucht werd geschoten. De raket zou zijn afgeschoten vanaf gebied dat in handen was van door Rusland gesteunde separatisten.



In het OVV-rapport staat verder dat de Nederlandse ministeries en inlichtingendiensten geen informatie hadden die wees op een concrete dreiging tegen de burgerluchtvaart in Oost-Oekraïne. De OVV stelt ook dat Nederland (als land van vertrek van vlucht MH17) geen verantwoordelijkheid heeft voor de veiligheid van vliegroutes van buitenlandse luchtmaatschappijen.



Bevoegd



Volgens het OM is het niet bevoegd om onderzoek te doen naar strafbare nalatigheid die in andere landen zou zijn begaan. Het OM zou dat alleen kunnen doen als een Nederlander in ons land of in het buitenland of een buitenlander in Nederland de ramp had kunnen voorzien en ook zelf had kunnen voorkomen.



De Oekraïense ambassadeur in Nederland, Olexander Horin, verdedigde zich onlangs tegen kritiek dat zijn land in de aanloop naar de ramp met vlucht MH17 het luchtruim boven het onrustige oosten had moeten sluiten. 'We wisten niet dat de separatisten wapens hadden met een bereik van tien kilometer hoogte', aldus de diplomaat in een interview met De Telegraaf.



Horin wees erop dat het luchtruim boven Syrië en Irak pas werd gesloten nadat onlangs was gewaarschuwd voor Russische kruisraketten. 'Maar daarvoor was er ook oorlog. Werd het luchtruim toen gesloten voor commerciële vluchten? Nee', aldus de ambassadeur.



:swear: .......'We wisten niet dat de separatisten wapens hadden met een bereik van tien kilometer hoogte', aldus de diplomaat in een interview met De Telegraaf......misselijk gelogen-geneuzel want dat wisten ze juist wel. Daarvoor werden diplomaten juist gewaarschuwd tijdens de bijeenkomst (waar foto's van zijn) waar ook Gerry Willems aanwezig was.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
AD

[foto:Op de achtergrond praat de Nederlandse plaatsvervangend ambassadeur Gerrie Willems (op de rug gezien) met de ambassadeur van Groot-Brittannië (links). © AD]

Diplomaten wisten voor ramp MH-17 al van zwaar geschut

Vliegramp MH17Dit is de bijeenkomst in Kiev waarover de Nederlandse regering geen details wil geven. Op 14 juli 2014, drie dagen voor het neerstorten van MH17, worden diplomaten tijdens deze briefing bijgepraat over de veiligheid in het land. De Tweede Kamer wil over deze briefing al wekenlang meer details horen: wat is op de bijeenkomst gezegd en wat ervan is doorgemeld aan Den Haag, blijkt een half jaar later van grote politieke betekenis. Want wist de Nederlandse regering door de briefing dat het luchtruim in Oost-Oekraïne gevaarlijk was?

Door: Jeroen de Vreede 22-01-15, 05:59 Laatste update: 04-03-16, 10:26

Dankzij foto's en een verslag van de Oekraïense regering zijn details nu in te vullen over de bijeenkomst. De Nederlandse viceambassadeur Willems was aanwezig en de diplomaten krijgen te horen dat voor het eerst zwaar luchtafweergeschut is gebruikt in Oost-Oekraïne. Een Oekraïens Antonov-toestel is neergehaald door separatisten.

Traditionele bijeenkomst
De bijeenkomst vond tweewekelijks plaats. Het plaatsvervangend hoofd van de presidentiële staf, Valeriy Chaly, noemt het zelfs de 'inmiddels traditionele bijeenkomst'. Minister Klimkin van Buitenlandse Zaken verwelkomt samen met Chaly ongeveer twintig gasten. Onder hen de ambassadeurs Christof Weil (Duitsland), Simon Smith (Groot-Britannië) en Geoffrey Pyatt (Verenigde Staten).

Op de foto's luisteren zij naar Klimkin en Chaly die vanaf een kleine verhoging vanachter een bureau hun briefing geven. Gerrie Willems van de Nederlandse ambassade is te zien op één van de foto's. Ze overlegt met de Britse ambassadeur Simon Smith.

'Zwaar militair materieel'
Volgens de Oekraïense samenvatting, gedateerd 15 juli, zijn de diplomaten bijgepraat over het illegaal oversteken van de Russische-Oekraïense grens met 'zwaar militair materieel' door de Russen en het leveren van 'Russische wapens en technologie aan militanten' in de regio Donetsk en Loehansk.

[foto:De bijeenkomst met op de voorgrond van links naar rechts: de ambassadeurs van Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. © AD]

Het neerhalen van een vrachttoestel eerder op 14 juli wordt volgens het Oekraïense verslag 'in het bijzonder' genoemd: ,,In het bijzonder rapporteerde de heer Chaly dat de Antonov An-24 van het leger van Oekraïne was geraakt op een manier die niet door de terroristen wordt toegepast'.

Russische wapensystemen
Kiev doelt hiermee op de Russen of hun zwaardere wapensystemen. Minister Klimkin voegt er iets aan toe. Hij zegt dat 'dat het toestel vloog op een hoogte van 6500 meter, en alleen geraakt kan zijn door luchtafweergeschut of een ander toestel.'

Die toevoeging is cruciaal: er zijn al eerder toestellen neergestort in Oekraïne, maar bij deze Antonov moet voor het eerst zwaar materieel zijn gebruikt. 's Middags op de 14de juli wordt dat ook nog eens benadrukt door de Oekraïense minister van Defensie, Valeriy Heletey over de Antonov.

Geraakt door krachtig systeem
Hij zegt: ,,Gegeven het feit dat het toestel vloog op 6500 meter hoogte, is een aanval door Manpads - raketwerpers vanaf de schouder - onmogelijk. Kortom, het toestel was neergehaald door een ander, krachtiger raketsysteem.

De diplomaten en hun regeringen zijn dus 3 dagen voor het neerhalen van MH17 gewaarschuwd voor een toenemend gevaar in de lucht. Deze informatie is in ieder geval door de Amerikanen snel doorgesluisd naar het Witte Huis. Op 15 juli al worden journalisten bijgepraat over de Antonov. De Amerikanen hebben dezelfde woordkeuze als de Oekraïense regering: ,,Alleen zeer geavanceerde wapensystemen zijn in staat deze hoogte te halen.''

[foto:De bijeenkomst wordt geleid door de Oekraïense minister van Buitenlandse zaken Klimkin (links) en de vice-chef van de presidentiële administratie Chaly (rechts). © AD]

Wat is er met info gedaan?
Wat is er in Nederland met deze informatie uit de bijeenkomst in Kiev gedaan? Volgens de Nederlandse regering is over de bijeenkomst 'via de gebruikelijke interdepartementale kanalen' gerapporteerd door de ambassade. Wát er is gemeld, wil de regering niet zeggen, maar heeft in ieder geval niet tot aanpassingen geleid:

,,Uit de informatie die op dat moment bekend was bij het kabinet, is niet geconcludeerd dat extra maatregelen moesten worden genomen,'' schreef het kabinet 2 weken geleden aan de Tweede Kamer. Premier Rutte voegde daar later aan toe dat de Nederlandse regering geen inschattingsfout heeft gemaakt. Tot onvrede van de Tweede Kamer zijn details over de briefing of een verslag van de bijeenkomst niet vrijgegeven door de regering.

'Geen grote openheid'
Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) hebben zich vastgebeten in de opstelling van het kabinet over MH17. Ze vinden het méér dan tijd, dat de regering met antwoorden komt. ,,De regering biedt geen grote openheid over MH17. Het is tijd om te stoppen met geheimhouding en om volledige duidelijkheid te geven. Deze nieuwe details, foto's en persberichten maken het des te prangender,'' zegt Omtzigt. ,,Het kabinet moet aangeven wat er is gemeld, aan wie dat is gemeld, wie dat wist in Den Haag en wat ermee is gebeurd.''

Volgens Sjoerdsma lijkt er steeds meer sprake van een inschattingsfout. ,,Het lijkt er steeds meer op dat Nederland belangrijke informatie heeft ontvangen in aanloop naar de noodlottige dag van 17 juli, maar dat deze informatie niet op juiste waarde is geschat. Deze berichten tonen dat Oekraïne er serieus rekening mee hield dat de Antonov met geavanceerde grond-luchtraketten uit de lucht is geschoten.''

Sjoerd Sjoerdsma en Pieter Omtzigt vinden het overigens vreemd dat Oekraïne niet zelf het luchtruim volledig sloot na het neerhalen van de Antonov. Het blijft voor hen nog een onduidelijk waarom dat niet is gebeurd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt op vragen van het AD dat zij nooit namen noemt van betrokken diplomaten en verwijst verder naar Kamervragen. Kamerleden hebben in totaal 87 vragen ingediend bij het kabinet.

Lees hier het volledige AD-dossier over de ramp met Malaysia Airlines vlucht MH17

[luchtvaartkaart]

Driekwart van alle luchtvaartmaatschappij vloog op 17 juli nog boven het conflictgebied. De rest heeft een maand daarvoor al besloten de regio te mijden. In de week voor de MH17-ramp doorkruisen ongeveer 900 toestellen, van onder meer KLM, Aeroflot, Singapore Airlines en Lufthansa, het oorlogsgebied op zo'n 10.000 meter hoogte.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
"onafhankelijkheid onderzoek' ?......laat me niet lachen.
"Ik laat me niet vertellen dat de mensen van het Joint Investigation Team hun werk niet goed doen"zegt Mark Rutte. TUURLIJK NIET, TUURLIJK NIET, want Mark zelf is tekort geschoten door die ernstige waarschuwingen van Gerrie Willems in de wind te slaan. Hij stond ook pal achter Fred Teeven en Ivo Opstelten met onder andere hun bonnetjesaffaire.



AD

[foto:Mark Rutte © ANP]

Kabinet woest over moddergooien Russische ambassadeur

Het kabinet heeft woedend gereageerd op aantijgingen van de Russische ambassadeur die zegt dat het onderzoek naar de MH17-ramp niet deugt. Premier Rutte zegt dat hij ‘pal staat voor de onafhankelijkheid van het onderzoek’. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken noemt de Russische kritiek ‘pijnlijk’.
Peter Winterman 15-12-17, 16:19

De beschuldigingen van de ambassadeur helpen niet
Minister Ollongren


In een interview zegt de Russische ambassadeur in Nederland, Alexander Sjoelgin, dat het onderzoek naar de ramp in Oekraïne op 17 juli 2014 ‘partijdig’ is. Volgens hem nemen onderzoekers door Rusland aangeleverde informatie minder serieus dan informatie van amateurspeurders.

,,Ik vind dit pijnlijk”, zegt minister Ollongren. ,,Wij hebben er alles aan gedaan om heel grondig en onafhankelijk onderzoek te doen. Dan misstaat het om daar kritiek op te hebben.” Volgens Ollongren wordt de relatie met Rusland er niet beter op. ,,De beschuldigingen van de ambassadeur helpen niet.”

Ik laat me niet vertellen dat de mensen van het Joint Investigation Team hun werk niet goed doen
Premier Rutte


Onafhankelijk

Ook premier Rutte reageert fel. ,,Ik laat me niet vertellen dat de mensen van het Joint Investigation Team (JIT) hun werk niet goed doen”, laat hij weten vanuit Brussel. ,,Ik sta pal voor hun onafhankelijkheid en die van het Openbaar Ministerie. De Nederlandse regering wil zich politiek niet bemoeien met het onderzoek. Maar als mensen de kwaliteit en onafhankelijkheid ervan in twijfel trekken, dan heb ik de verantwoordelijkheid die verwijten te verwerpen.”

Ambassadeur Sjoelgin werd in september nog op het matje geroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Ook toen had de Rus ‘ongefundeerde kritiek’ geuit op het MH17-onderzoek.

Sjoelgin meldde vandaag dat Rusland zich niet bezighoudt met politieke inmenging in Nederland. Zo ontkent hij dat Rusland nepnieuws maakt. Minister Ollongren reageert daar laconiek op: ,,Ik had niet verwacht dat de autoriteiten van Rusland zouden bevestigingen dat ze aan heimelijke beïnvloeding doen.” Volgens haar bestaat daar veel bewijs voor.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Piloot die volgens Rusland MH17 neerschoot dood gevonden

De Telegraaf
1 uur geleden


De piloot die door Rusland werd beschuldigd van het neerschieten van MH17 is dood gevonden met een schotwond in zijn lichaam, zo melden internationale media.

Vladislav Voloshin (29) was piloot van een Soe-25 vliegtuig in de Oekraïense luchtmacht toen de MH17 werd neergeschoten. Een collega van hem, Evgeni Agapov, verklaarde aanvankelijk anoniem dat Voloshin het vliegtuig per ongeluk zou hebben neergeschoten vanuit de lucht, omdat het toestel verward zou zijn met een ander vliegtuig.

Later maakte Rusland de identiteit van Agapov bekend. Voloshin stelde in een BBC-documentaire dat de beschuldigingen ongegrond zijn. Hij zegt slachtoffer te zijn geworden van een grote Russische smeercampagne. „Ik heb de MH17 niet neergeschoten. Een voormalige militaire vriend van me, een werktuigbouwkundig ingenieur, heeft valse verklaringen afgegeven. We vlogen niet eens die dag. Hij vertelt dat we drie vluchten uitvoerden, maar dat was zes dagen later.”

Voloshin, nu directeur van het Mykolayiv International Airport, werd thuis gevonden. Volgens internationale media lijkt het scenario van zelfmoord aannemelijk. Zijn vrouw en collega’s stelden in een reactie in Oekraïense media dat hij zich de laatste tijd „depressief” voelde.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder dat het MH17-toestel met een Russische BUK-raket is neergehaald die vlak daarvoor vanuit Rusland naar Oekraïne was gereden. Justitie gaat daar ook vanuit.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Afbeelding

Al met al een knap stukje speurwerk.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
27-05-2018 00:13
Afbeelding

Al met al een knap stukje speurwerk.

Inderdaad, knap speurwerk, eindelijk iets meer zekerheid, maar eigenlijk toch niks nieuws, want dat is hier toch al meerdere malen genoemd. Zoals Rusland de separatisten hielp, zo hielp Brussel de tegenpartij.

Het had gewoon NOOIT nooit nooit nooit mogen gebeuren.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
27-05-2018 17:31
Inderdaad, knap speurwerk, eindelijk iets meer zekerheid, maar eigenlijk toch niks nieuws, want dat is hier toch al meerdere malen genoemd. Zoals Rusland de separatisten hielp, zo hielp Brussel de tegenpartij.

Het had gewoon NOOIT nooit nooit nooit mogen gebeuren.
Dat is allemaal heel interessant maar niet voor dit onderzoek.
Dit onderzoek gaat over WIE MH17 neerhaalde niet over de politieke verhoudingen in Oekraïne.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
30-09-2016 23:59
Wat een "politiekbelangengedoe". Er word nooit een dader gepakt, en als ze een dader hebben twijfel ik er aan of ze de juiste dader hebben.



Ik denk dat de dader niet wist dat het een burgertoestel was, maar diegenen die dringend gewaarschuwd zijn voor zorgwekkend gevaar en met deze waarschuwing NIETS hebben gedaan zijn in mijn ogen ook dader.



De boekraket was van Russisch afkomst zegt men. Maar waar kwamen de centen voor de kogels die het leger van Oekraïne vandaan?? Kreeg Oekraïne dan niet meer dan 11 miljard van de EU? Eerst lazen we dat er geen geld meer was voor de soldaten, en toch zijn er daarna nog maandenlang zware vuurgevechten geweest tussen het leger en een deel van de pro-Rus-bevolking in Oekraïne.



Rusland heeft gelijk, Nederland is in dit onderzoek niet onafhankelijk. Pososjenko ging een paar dagen vóór de MH17-ramp naar Brussel om te vragen om Rusland aan te pakken en een stevige EU-actie te laten zien.



En Dijsselbloem vond dat Nederlandse banken konden beleggen in kernwapens.... als straks een kernwapen word gebruikt is Nederland dan ook dader?
:sherlock:

Dit schreef ik in 2016. Ik vind het daarom niet echt groot nieuws meer dat ze na zo langgggg onderzoek eindelijk weten dat het van Russische afkomst was. Er word niet echt iets gezegd wat we niet allang wisten.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
16-07-2016 14:57
Morgen al twee jaar geleden.



Saturday , 16 July 2016 up in the sky



Nabestaanden MH17 klagen Malaysia Airlines aan



Redactie 15/07/2016 Airlines, Incidenten, Nieuws, NL nieuws



De nabestaanden van zeven passagiers die omkwamen bij de aanslag op vlucht MH17 klagen Malaysia Airlines aan.



Volgens de Maleisische advocaat van de families eisen ze schadevergoedingen, onder andere om de kosten van uitvaarten te dekken.



De aanklacht komt op het allerlaatste moment. Volgens een internationaal luchtvaartverdrag kunnen nabestaanden van crashes de maatschappijen tot twee jaar na de crash aansprakelijk stellen. Zondag 17 juli is het twee jaar geleden dat het toestel van Malaysia Airlines boven Oekraïne uit de lucht geschoten werd. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.



“Deze aanklacht is eigenlijk het uitvloeisel van de conventie van Montreal, waar de nabestaanden recht op hebben”, stelt advocaat Arunan Selvaraj tegen de Maleisische krant Malay Online.



Vliegroute

Een andere Maleisische advocaat klaagt de maatschappij aan namens de nabestaanden van acht andere Maleisische slachtoffers. Hij stelt dat Malaysia de passagiers bewust in gevaar bracht. “De kern van deze aanklacht is dat Malaysia een route gebruikte die überhaupt nooit gebruikt moest worden”, stelt Shailender Bhar. “De maatschappij bracht het vliegtuig, de crew en de passagiers in gevaar.”
We zijn al bijna vier jaar verder.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
https://youtu.be/JWZAZZTLx1g MH17. De Kiev-briefing: een diplomatieke doofpot

Ik vind de uitslag van het onderzoek niks nieuws dus.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
27-05-2018 23:29
https://youtu.be/JWZAZZTLx1g MH17. De Kiev-briefing: een diplomatieke doofpot

Ik vind de uitslag van het onderzoek niks nieuws dus.
Officieel waren het vermoedens, nu is er een aanklacht richting Rusland
Dat de Russen door het publiek al beschuldigd waren staat daar los van.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
https://youtu.be/goX2Gn9WeJM Gesprek op Niveau - Jan Roos en Lucas Hartong Gepubliceerd op 4 feb. 2016

Een ouder filmpje, maar het zegt nog steeds veel over de dreigende toestand tussen Rusland en Oekraïne-EU. Als het filmpje/gesprek te lang is, kijk dan vooral bij minuut 10:45 en bij 12:00 (gesprek over Porosjenko's woorden) en 12:45 minuut.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
27-05-2018 23:45
Officieel waren het vermoedens, nu is er een aanklacht richting Rusland
Dat de Russen door het publiek al beschuldigd waren staat daar los van.
Ach tuurlijk,

Dit onderzoek was niet eens nodig want deze uitslag kenden we allang van te voren, jij noemt het knap speurwerk, het is meer dan knap, eigenlijk iets té knap. Er is een aanklacht richting Rusland? Oei, ze zullen daar vast onder de indruk zijn.

Er is zoveel mis gegaan, deze ramp had heel makkelijk voorkomen kunnen worden, maar Oekraïne wil persé Rusland op het matje, want Porosjenko wil met Guy om de tafel, en de EU zal en moet mee doen, maar verder onderzoek naar al die andere tekortkomingen vond men natuurlijk niet nodig.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
.............., maar verder onderzoek naar al die andere tekortkomingen vond men natuurlijk niet nodig.


https://www.trouw.nl/home/geen-onderzoe ... ~aa2cb3ea/

en

Geen vervolging om nalatigheid MH17 https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland ... gheid-mh17
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
27-05-2018 23:59
Ach tuurlijk,

Dit onderzoek was niet eens nodig want deze uitslag kenden we allang van te voren, jij noemt het knap speurwerk, het is meer dan knap, eigenlijk iets té knap. Er is een aanklacht richting Rusland? Oei, ze zullen daar vast onder de indruk zijn.

Er is zoveel mis gegaan, deze ramp had heel makkelijk voorkomen kunnen worden, maar Oekraïne wil persé Rusland op het matje, want Porosjenko wil met Guy om de tafel, en de EU zal en moet mee doen, maar verder onderzoek naar al die andere tekortkomingen vond men natuurlijk niet nodig.

Niet relevant of ze onder de indruk zijn.
Nederland is het aan de nabestaanden verplicht om grondig onderzoek te doen en dat is gebeurt.

Dat de aanwijzingen al veel eerder naar Rusland wezen is ook niet relevant, bij een rechtbank kan je niet aankomen met vermoedens.

Een rechtbank wil wettelijk en overtuigend bewijs.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
28-05-2018 13:06
Niet relevant of ze onder de indruk zijn.
Nederland is het aan de nabestaanden verplicht om grondig onderzoek te doen en dat is gebeurt.

Dat de aanwijzingen al veel eerder naar Rusland wezen is ook niet relevant, bij een rechtbank kan je niet aankomen met vermoedens.

Een rechtbank wil wettelijk en overtuigend bewijs.

Inderdaad. Maar dan niet belangrijke onderzoeken overslaan. De nabestaanden vroegen voor onderzoek naar nalatigheid van oa bewindslieden. Zie de link. Onderzoek naar nalatigheid vond men niet nodig.Waarom niet??


https://www.trouw.nl/home/geen-onderzoe ... ~aa2cb3ea/

en ook geen vervolging om nalatigheid. Waarom niet?? Nabestaanden hadden daarom gevraagd.

Geen vervolging om nalatigheid MH17 https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland ... gheid-mh17

Dat noem ik half werk.

De nabestaanden willen eerlijkheid en gerechtigheid, ze denken dat ze een fikse schadevergoeding gaan krijgen van Rusland. Maar hiermee is de kous nog lang niet af. De eerlijke steen moet boven komen.

*Als Guy (
925.nl:Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas wil boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese unie in worden gerommeld. Daarbij worden criminele handelingen van corrupte bankiers en politici in die landen door de vingers gezien of zelfs gesubsidiëerd. De vergrote unie krijgt vervolgens uniforme milieuregels, dezelfde als de VS, om dat fracking mogelijk te maken. Ook dit wordt gesubsidiëerd met Nederlands belastinggeld...enz.enz.enz.... niet als een Adolf Hitler met zijn maat Hans in Kiev het volk had toegeroepen om te vechten voor de EU (https://youtu.be/rQnXo2HMriQ feb. 2014) en van alles te beloven in ruil voor het gevecht voor de EU, en never give up until you win that fight'

*dan had de inmiddels 50% pro-EU-bevolking niet hoeven te vechten tegen de 50% pro-Rus-bevolking. Dan had de EU geen miljarden aan het leger van Oekraïne hoeven betalen voor kogels en bommen. Denk je dat die kogels tegen struiken en bomen zijn geschoten? Waarom mag Brussel miljarden euro's geven voor de bommen in Oekraïne, om op pro-Rus-burgers te schieten, en vind men dat oké, en word er een peperduur onderzoek ingesteld als Rusland vervolgens bommen geeft aan de pro-Rus-bevolking? Zo krom, hypocriet en misdadig allemaal.

*Dan had Pechtold niet in verlegenheid hoeven komen of van corruptie verdacht hoeven worden.
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/17/vl ... d-a1408531

*Als Porosjenko niet een paar dagen voor de ramp in Brussel ging vragen voor een stevige EU-actie tegen Rusland....

*Als Malysian Airlynes niet was afgeweken van de normale vliegroute, (ik vraag me af wat er meteen ná de ramp zo dringend in het geheim ondertekend moest worden? Hoezo zwijgverbod?)...Dit was Russisch roulette

*Als Ivo Opstelten niet had gelogen dat het boven een bepaalde hoogte veilig was terwijl het op alle hoogtes onveilig was dan had het vliegtuig daar nooit mogen vliegen.

*Als Rutte (ná de dringende brieving waar Nederlandse diplomaten bij waren) de luchtvaart/Schiphol had gewaarschuwd om er niet te vliegen omdat het gevaar duidelijk was, en had verteld dat andere landen er al
langer niet meer vlogen, dan had deze ramp niet hoeven en niet mogen gebeuren.

missie_m wijzigde dit bericht op 29-05-2018 22:53
4.90% gewijzigd
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Staat helemaal los van het JIT onderzoek.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
hollebollegijs schreef:
28-05-2018 20:40
Staat helemaal los van het JIT onderzoek.
Vind ik niet.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
28-05-2018 22:31
Vind ik niet.
Het takenpakket van het JIT


Het strafrechtelijk onderzoek is gericht op de opsporing van verdachten en wordt uitgevoerd door het Joint Investigation Team (JIT). Hierin werkt het Nederlands Openbaar Ministerie en de Nederlandse politie samen met de politie en justitiële autoriteiten van Australië, België, Maleisië en Oekraïne. Het doel van het strafrechtelijk onderzoek is waarheidsvinding, het vaststellen van de feiten, het identificeren van de verantwoordelijken voor de crash en het verzamelen van strafrechtelijk bewijs voor een vervolging.
https://www.om.nl/onderwerpen/mh17-vliegramp/

Het is een strafrechtelijk onderzoek.
Alles dat jij aanhaalt heeft meer te maken met politieke verantwoordelijkheid en vraagstukken of het verstandig was over Oekraïne te vliegen.
Maar dat heeft allemaal weinig met de opsporing van de verdachten te maken.

Mocht je er anders over denken staat het je vrij een brief te sturen
https://www.om.nl/contact/

En mochten ze daar niet afdoende op reageren een
artikel 12 procedure te starten
https://www.om.nl/contact/klachten/klacht-vervolging/

Houd je ons wel op de hoogte ;)
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
Feit is dat het verboden was boven oorlogsgebied te vliegen, feit is dat veel luchtvaartmaatschappijen wel waren ingelicht en er niet meer vlogen, maar velen dachten dat ze boven een bepaalde hoogte veilig waren. Onder andere onze regering wist dat op alle hoogtes groot gevaar was. Zij waren ingelicht over dit grote gevaar maar verzuimden er iets mee te doen. Dát is een feit.

Als een kind aan het balkon hangt is de vader die het kind lange tijd alleen liet verantwoordelijk en niet de huisbaas.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Als je op je fiets door rood licht rijd op een gevaarlijk kruispunt dan weet je dat het gevaarlijk is. Word je dan door een giga buldozer aangereden kun je niet alleen die buldozer de schuld geven.

Als je tegen een blinde zegt 'je kan rechtdoor blijven lopen want de loopbrug is in orde' terwijl je weet dat er planken ontbreken in de oude brug, dan kun je niet de maker van die oude brug beschuldigen als die blinde toevallig in dat gat op de brug stapt. Dat is Russisch roulette, dat mag je niet spelen.
Je had de brug moeten sluiten.
LOEP ME MAAR aub.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven