zoontje 9 weken in ziekenhuis wegens fles weigeren

07-03-2014 08:49 269 berichten
Alle reacties Link kopieren
alle tips zijn welkom want ik ben de wanhoop nabij en zo.moe.



Ons zoontje is.nu.ruim.9.weken en heeft de eerste 3 weken afgekolfde moedermelk gekregen en sindsdien kunstvoeding..Eerst nutrilon.HA, toen Friso Comfort en nu in het ziekenhuis weer Nutrilon.

Drinken is vanaf het begin een struggle geweest: de eerste helft gaat er rustig en goed in, vanaf dan.begint het geklooi.met onrust in zijn lijfje, draaien, boeren, scheten, niet meer willen. Sinds een paar weken is hier overstrekken bij gekomen en soms (gelukkig niet bij elke fles, maar dat.is ook meteen het gekke) compleet weigeren. Hij.raakt dan.al in paniek bij het zien van de.fles.

van alles hebben we geprobeerd: lactatiedeskundigen,

osteophaat, allerlei soorten flessen.en.spenen, verschillende houdingen etc. Steeds lijkt het even beter te gaan, maar dan begint het weer opnieuw. Sinds maandag zijn we in het.ziekenhuis en hebben ze hem geobserveerd. Logopedisten zijn langsgeweest, fysiotherapie, psychologie, verschillende verpleegsters kijken mee of geven de voeding. Het ging goed de afgelopen dagen: een liggende houding op zijn zij bleek goed uit te pakken plus hem af en.toe op adem laten komen (hij heeft een lichte vorm van laryngomalacie). Deze ochtend zouden we naar huis mogen. Het is nu echter weer helemaal mis en niemand weet eigenlijk nog hoe of wat. Tot nu toe krijgt ie gelukkig toch nog steeds genoeg binnen, maar ik ben zo bang voor het moment dat hij alle flessen gaat weigeren.

We snappen er niks van. Waarom ene fles wel ('s nachts bv gaat het veel beter) en bij de andere totale paniek? Reflux lijkt hij niet te hebben volgens ziekenhuis, krampjes wel. Tussen de voedingen door is hij indianen en super vrolijk.

Ik heb er alles voor over dat hij lekker gaat drinken, dit is slopend. Alle ervaringen en tips zijn welkom.

dank.
wat fijn cath!



de een begint met 6 maanden, de ander met 4. mijn zoon is nu bijna 19wk en probeer zo af en toe wat banaan en pap te introduceren. (hij geeft nogal wat mondjes terug, met nutriton beter maar nog steeds niet je van het) dit op advies cb.

overleg anders met kinderarts.
Alle reacties Link kopieren
Hij is nu bijna vier. Eten en drinken is langzaamaan beter gegaan, maar het is nog steeds niet zijn grootste hobby. Misschien wel omdat ik er vanaf dat gedoe zo gefixeerd op ben geweest. Zijn grote zus is ook nooit zo'n grote melkdrinker geweest als baby. Ik heb nu een baby van 4,5 maand die geregeld over de liter melk per dag heen gaat, ik weet niet wat me overkomt .



Vanaf vier maanden 'mag' je inderdaad beginnen met hapjes. Wie weet haalt dat wel de focus van de flessen af tegen die tijd.
Alle reacties Link kopieren
Dat van dat slapend voeden is ook nog een goede tip inderdaad! Dat hebben wij ook een tijd gedaan bij onze dochter. Dan gaf ik haar rond middernacht nog een fles als ze goed in slaap was. Die dronk ze dan meestal gewoon slapend leeg en dan had ze toch weer wat binnen.
What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal, goed nieuws: vandaag bij de kinderarts bleek dat ons zoontje bijna 200 gram is aangekomen in één week ! Een week die bestond uit waardeloze dagen en een paar echt goede dagen. Heel fijn dat hij dus groeit, ook al drinkt hij een paar dagen (stukken) minder.
zozo das flink! wat goed! een heerlijke opsteker zo.
Alle reacties Link kopieren
Super! Misschien heeft hij gewoon wat minder nodig...
Alle reacties Link kopieren
dank voor jullie betrokkenheid!
Alle reacties Link kopieren
wat goed dat hij 200 gram is aangekomen! zijn de voedingen nog steeds een strijd? Of zit er wat vooruitgang in?
Alle reacties Link kopieren
Hartstikke fijn Cath!
Ha, wat goed!

Als hij zo veel groeit met wat minder drinken, dan heeft hij gewoon minder dan gemiddeld nodig, lijkt mij.
Alle reacties Link kopieren
nu ging het een week best goed -hij groeide als kool en alleen maar lachen- sinds gisterenavond weer hetzelfde verhaal: hij dronk net maar 40 van de 165cc, het is al de hele dag weer helemaal mis. Snap er echt niks van. Nadat het zo goed ging, weliswaar met veel trucjes en gedoe, maar hij dronk uiteindelijk rustig zijn flesjes op...
wat jammer cath. hopelijk is t van tijdelijke aard.

je weet iig wel dat hij wel goed drinken kan. blijf positief al kan ik me je teleurstelling en verdriet goed voorstellen.
Alle reacties Link kopieren
hoi allemaal.

we zijn weer in het ziekenhuis, een ander ziekenhuis nu, bij een kinderarts gespecialiseerd oa in voedingsproblematiek bij baby's.

er zijn nu (eindelijk) allerlei onderzoeken gedaan, uitslag volgt vanmiddag.

Ondertussen drinkt hij alleen nog maar slapend.

alle tips zijn welkom. Ik vrees dat we afstevenen op een sonde, precies dat wat ik altijd wilde voorkomen.
Wat ontzettend jammer. Ik hoop dat jullie in elk geval snel duidelijkheid hebben, en dat er een oplossing komt! Sterkte, wat moeten dit zware weken voor jullie zijn.
Sterkte! Ik hoop dat het ziekenhuis wat voor jullie kan doen.

Achteraf vond ik de tip om slapend te voeden ook de slechtste die ik gekregen heb. Het lost namelijk niets op, behalve dan dat er ongemerkt(en dat is dus het probleem, kind heeft niet door dat er voeding binnenkomt, krijgt dus geen hongerprikkel meer als het wakker is) eten in gaat.



Een sonde geeft wel veel rust, het is niet alleen kommer en kwel. Wij vonden het heerlijk om niet meer 24 uur per dag met voeding bezig te zijn, op een gegeven moment is dat echt slecht voor de band met je kind.
Alle reacties Link kopieren
Het klinkt mjj toch echt als een KMA in de oren. Mijn dochter vertoonde precies hetzelfde gedrag en pas toen ik volledig koemelk vrij at (ik gaf BV) ging het over en ging ze goed en rustig drinken.



Ik zou dus absoluut aandringen op zowel medicijnen voor reflux als gaan voeden met Pepti of Nutramigen. Als dat werkt kan je provoceren met Nutrilon en dan is die KMA ook meteen duidelijk. Zelfde geldt voor de reflux medicatie.



En kom voor jezelf op. Schop een scene als de artsen niet luisteren. Wordt boos, heel boos en dwing ze om aan jou uit te leggen waarom ze KMA en reflux uitsluiten zonder dit fatsoenlijk uitgezocht te hebben. Echt, ga op je strepen staan. Je hoeft niet aardig gevonden te worden, ze moeten je alleen maar helpen en meer niet.



Ik heb zelf veel ziekenhuizen gezien met mijn oudste en ik heb echt geleerd volledig op mijn inituitie te vertrouwen en desnoods op zeer boze toon zaken te eisen. Schreeuwen is uiteraard niet zo handig, maar laten zien dat je heel boos bent dat er zo met je kind gesolt wordt, kan echt geen kwaad.
Alle reacties Link kopieren
die sonde zit er hoogstwaarschijnlijk aan te komen.Er komt nl niks uit alle onderzoeken, hartje ook bekeken, gelukkig allemaal goed.

Ik wil graag positieve verhalen horen over een.sonde, zoals die van lughnasad. Iemand?
Tsja, wat is positief?

Dochter had geen last van de sonde, ze zat er nooit aan, trok 'm er nooit uit. We hoefden niet meer voortdurend bezig te zijn om er genoeg vocht in te krijgen, we hoefden niet meer bang te zijn dat ze zou uitdrogen of ondervoed zou raken en dat gaf een hoop rust, zowel voor ons als voor haar. Zij werd weer een vrolijk meisje, wij waren verlost van een hoop stress.

Maar natuurlijk zijn er ook nadelen, het is hoe dan ook beslist niet leuk om je kind afhankelijk van een sonde te zien en ook op praktisch gebied is het natuurlijk niet allemaal leuk.
Alle reacties Link kopieren
wat moet er praktisch gebeuren?



hoe lang heeft de sonde er bij jullie ingezeten?
Alle reacties Link kopieren
cath2013, Onze dochter heeft een paar maanden geleden een week een maagsonde gehad (ze was toen 13 maanden). Ik zal niet liegen, het inbrengen was vreselijk. Ze verzette zich heel hevig, moest vreselijk huilen. Toen hij eenmaal zat, leek ze er geen last van te hebben. Ze heeft er die hele week nooit aan gezeten en ook niet geprobeerd om het slangetje eruit te trekken ofzo. Slapen was wat lastig met alle slangetjes, maar ging in principe best. Je mobiliteit neemt natuurlijk sterk af, want je kunt nergens meer heen met je kind, dat vond ik wel lastig.
What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?
Nou ja, die sonde moet er ten eerste in. De eerste keer heeft de verpleging dat gedaan, maar wij mochten haar pas meenemen uit het ziekenhuis als wij dat zelf ook konden. We hadden de gespecialiseerde thuiszorg wel als achterwacht, maar het was de bedoeling dat we de sonde elke 6 weken zelf zouden vervangen.

Het is even puzzelen hoe de sonde het beste vastgeplakt kan worden, bij dochter mocht ie bv niet het randje van haar neusvleugel raken, anders ging dat binnen de kortste keren ontsteken.

Pleisters moeten verschoond worden, je kunt niet 6 weken lang dezelfde pleisters er op laten zitten, dat wordt enorm smerig.

Dochter werd op een gegeven moment allergisch voor de kleefstoffen, daardoor lag haar wang voortdurend open. Als het koud is, zie je nu nog steeds witte vlekken waar de huid open heeft gelegen.

De sonde moet aangesloten worden op de pomp, wij hadden een mobiele, was handig, want je zette kind in de kinderwagen en hing de pomp er aan. Is op zich helemaal niet moeilijk, maar je moet wel zorgen dat je dat zo schoon mogelijk doet allemaal. En het ding maakt ook nog herrie, ik hoor 'm soms nog in mijn slaap.

De pompsnelheid is even puzzelen, als het te snel gaat, gaan ze spugen, te langzaam duurt veel te lang en een continu volle maag is niet goed voor de hongerprikkel.

Je moet ervoor zorgen dat je genoeg voorraad hebt wbt voeding, sondes, pleisters, koppelingetjes, voedingscontainers, spuiten en afsluitdopjes en ook op tijd bestellen, bij ons is er een paar keer een pakket "kwijtgeraakt" bij de post.



Dochter heeft bijna 2 jaar een sonde gehad.
Alle reacties Link kopieren
Cath, ik heb niet alles gelezen, ik reageer even op je laatste vraag. Zoontje van toen een week of 12 heeft ook even (klein weekje) een sonde gehad. Inbrengen vond hij een beetje onprettig maar niet heel erg, uithalen had hij eigenlijk weinig last van. Eraan zitten deed hij op die leeftijd nog niet echt. Misschien is dit een geruststelling. Op dat moment waren wij vooral heel blij dat hij gewoon genoeg eten binnen kreeg en de strijd over eten gewoon weg was. Hij moest even over een hobbel heen geholpen worden, weer aansterken, en kon toen weer zelf drinken. Klinkt anders dan jullie situatie, dus kan je niet verder helpen, maar wilde je even een kleine positieve ervaring meegeven over sondes op die leeftijd. En je natuurlijk heel veel sterkte wensen, heel ellendig allemaal.
Wij gingen overal heen met kind, qua mobiliteit hebben we niets ingeleverd. We zijn zelfs ruim twee weken in de Schotse Hooglanden geweest met haar. In de rugdrager, pomp er aan en lopen maar. Musea, ruines, met een boot op Loch Ness, met een stoeltjeslift op de Ben Nevis, dolfijnencruise, ging allemaal prima.

Kamperen, naar evenementen, we hebben er weinig voor gelaten. Alleen de hygiene goed in de gaten houden. En rekening houden met starende blikken en nieuwsgierige mensen.
Alle reacties Link kopieren
sjezus, ikschrik me eerlijk gezegd kapot.
Alle reacties Link kopieren
Ben je nu nog in het ziekenhuis? Denken ze dat het kma kan zijn of vinden ze dat niet waarwschijnlijk? Of zijn ze bereid om wel dieet voeding te proberen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven