Gezondheid alle pijlers

ziekzeiktopic

29-09-2016 22:18 86 berichten
Alle reacties Link kopieren
Blegh. in een paar maanden tijd:

Longontsteking

Voedselvergiftiging

Diarree



En nu sinds vandaag griep. Lig met hoofdpijn en koorts op bed. Mijn weerstand is altijd goed geweest, maar nu? Lijkt wel alsof ik alles te pakken krijg. Meer mensen in de ziekenboeg vandaag? Tips om je weerstand weer helemaal in orde te krijgen?
Jij ook sterkte en beterschap Notalwaysdark. Jij kunt wel praten?
Alle reacties Link kopieren
quote:miekemv schreef op 30 september 2016 @ 11:01:

Jij ook sterkte en beterschap Notalwaysdark. Jij kunt wel praten?Ja
quote:notalwaysdark schreef op 30 september 2016 @ 11:09:

[...]





Ja



Beter



Iedereen beterschap!
Alle reacties Link kopieren
Waarmee vermaken jullie je de hele dag?
Bah, hier nog steeds niet beter zelfs niet een klein beetje. Met mijn zoontje gaat het gelukkig wel een stukje beter zeg.
Alle reacties Link kopieren
Balen lovely & beterschap.

Hier is het echt overgegaan in keelpijn en hoesten. Voelt een beetje hetzelfde als de vorige keer toen ik een longontsteking kreeg. Ook benauwd. En dan ben ik morgen nog de hele dag buiten, iets wat ik niet af kan zeggen. dus mooi kut.
Alle reacties Link kopieren
Oh en ik was trouwens in de AH, geen vlierbessensiroop te vinden, heb maar wat anders gehaald. Gember&citroengas thee ofzo.
Vandaag bij mijn specialist geweest. Eerst zei hij dat de huisarts me naar een ander specialisme had moeten sturen en daarna moest ik bloed laten prikken. Over 10 dagen (!!!) krijg ik de uitslag. Ik vrees dat het allemaal geen zin heeft gehad.

Als ik weer zo ziek word moet ik gewoon binnen een paar dagen bij hem terecht kunnen. Nu heb ik eerst gewacht (want het zal wel overgaan) en toen eerst naar de huisarts die het allemaal eerst zelf wil onderzoeken en nu zijn mijn klachten bijna over en weet ik nog niks.





En voor iedereen die nog ziek is:

quote:knabbelenbabbel schreef op 30 september 2016 @ 07:53:

Bij Ikea hebben ze vlierbessen siroop.



En je kan niet van elke struik zomaar plukken. Er zit wel verschil in. Hoe en wat, weet ik verder ook niet.



Waarom niet? Moet jij eens opletten. Tuurlijk kan dat wel. Mensen plukken ook bramen tegenwoordig overal, heb je dat nooit gezien? Vroegah plukten we ook rozenbottels en maakten daar jam van. Maar die staan langs wegen. Vlierbesstruiken niet. Je kunt gewoon van elke struik bessen plukken, alleen zijn er wel nieuwe idiote milieuwetten dus ik kijk altijd even om me heen, of ik geen boswachter of diender zie lopen. Tja, beetje ongehoorzaam misschien want officieel zijn die struiken van de gemeente maar anders eten de vogels ze op. En je betaalt gemeentelijke belasting he!



O en lekker beargumenteerd, hoe en wat, weet ik verder ook niet. Een vlierbesstruik is een vlierbesstruik. Wel goed kijken natuurlijk. Kijk maar op pinterest voor recepten en plaatjes enzo. Ontzettend lekkere jam en sap kun je ervan maken en het is gratis en voor niks. Beetje lef hebben hoor!
Ze zijn nu trouwens kaal dus ja, volgend jaar kan dat weer. Vanaf het voorjaar kun je de bloesems plukken en vanaf de zomer de bessen.
Alle reacties Link kopieren
Jezus hoelang duurt dat bellen naar de huisartsenpost. Sta echt al dertig jaar in de wachtrij.
Alle reacties Link kopieren
Hoezo moest je bellen naar de huisartsenpost?



Ik voelde me vanmorgen wel weer oke, dus uitgebreid gedoucht en lekker aangekleed maar voel me toch niet meer zo oke
Nee man, hier net zo. Gisteravond zat ik letterlijk te klappertanden en naar bed gegaan met 2 dekbedden over. Dan lijkt de opstart goed te gaan maar nu zit ik weer op de bank. Heb voor een aantal dagen eten in huis gehaald want als ik van de week nog ziek ben kun je controle krijgen. Mijn pup was ook strontvervelend want die wil graag de normale dagactiviteiten. Pffff.
Hier al wat verbetering. Keelpijn is weg maar die snotneus, spierpijn en zere oren zijn er nog maar iets minder. Wel hoest ik echt enorm veel en ben echt benauwd. Kom de trap niet eens meer normaal op en koorts heb ik ook nog. Vorig jaar is dat omgegaan in een longontsteking en hoop echt dat het deze keer niet weer zo is.
Alle reacties Link kopieren
Ik werd echt heeeeel erg benauwd. Raakte ook helemaal in paniek, dus besloot toch om te bellen. Gewoon ter geruststelling. Maar ik moest dus een half uur wachten, dus de paniek zakte weer. Alleen die benauwdheid. Bah, zo naar. Vandaag ook de hele dag last gehad, nu lijkt het beter te gaan. Gelukkig.
Hebben jullie het ook zo koud?
Weet je zeker dat je griep hebt, notalwaysdark? Paniek hoort niet bij de griep. Ik zou wel langs de huisarts gaan maandag en even naar je longen te laten luisteren. Je bent niet bekend met astma?
Ik lijk trouwens toch niet helemaal beter maar ben ook aan het verhuizen en het inpakken. Maar goed, ik nies ook veel door al het stof wat boven komt waaien. Ik ben niet zo'n goeie huisvrouw. 1 voordeel, vele eenzame sokken zijn herenigd met hun verloren gewaande maatje. Ik heb ook vreselijk koude handen en voeten, maar hik ook tegen de overgang aan. Dus ach ja, we gaan gewoon door hoor. Geen koorts dus dan kun je best weer actief worden. Vind ik. Maar ben wel brakkerig.
Alle reacties Link kopieren
quote:Ameliaaa schreef op 01 oktober 2016 @ 23:47:

Weet je zeker dat je griep hebt, notalwaysdark? Paniek hoort niet bij de griep. Ik zou wel langs de huisarts gaan maandag en even naar je longen te laten luisteren. Je bent niet bekend met astma?Niet bekend met astma, maar heb al wel lang benauwdheidsklachten. Ga maandag wel eventjes langs ja. Heb er ook een nare hoest bij.
Zou ik wel doen, ja, ik lees nu dat je al een keer longontsteking hebt gehad. Da's wel een indicatie om nog eens langs te gaan bij griep, benauwdheid en erg hard hoesten. Wist je, dat je je eigen ribben kunt kneuzen en zelfs breken, door hard hoesten? Ik ken ook iemand, die 6 weken in het ziekenhuis heeft gelegen omdat ze doorliep met een griepje, vette longontsteking. Je denkt misschien dat een longontsteking veel erger voelt ofzo, denk ik dan maar, dat mensen zich daarin kunnen vergissen. Beterschap en succes bij de huisarts.
Alle reacties Link kopieren
Ja ik kon op een gegeven moment amper bewegen van de pijn in mijn ribben. Denk ook zeker dat die overbelast waren door het hoesten. Gelukkig heb ik pijn nu niet, heb idd de neiging om iets als dit te onderschatten. 'Gaat wel weer over'. Maar die benauwdheid vind ik nog het k*tst. Dus maar uitsluiten dat dit een longontsteking is en anders lekker aan de antibiotica.
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht dat ik beter aan het worden was, maar voelde me vandaag weer wat slechter. Als het maar niet weer overnieuw begint...
Laat los wie je denkt te moeten zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:notalwaysdark schreef op 02 oktober 2016 @ 01:02:

Ja ik kon op een gegeven moment amper bewegen van de pijn in mijn ribben. Denk ook zeker dat die overbelast waren door het hoesten. Gelukkig heb ik pijn nu niet, heb idd de neiging om iets als dit te onderschatten. 'Gaat wel weer over'. Maar die benauwdheid vind ik nog het k*tst. Dus maar uitsluiten dat dit een longontsteking is en anders lekker aan de antibiotica.



Wat vervelend! Spieren tussen je ribben kunnen inderdaad overbelast zijn. Zo pijnlijk is dat.



Hoe is het verder met iedereen? Ik voel me vandaag wel weer oke. Nog heel veel last in m'n hals onder mijn oren. Voelt een beetje warm/koortsachtig aan. Daar zitten de lymfeklieren toch? Of zullen het de spieren zijn? Ontdekte ook nog een bobbeltje aan de achterkant van mijn nek



Verder nog last van mijn oren.

Ga morgen wel gewoon weer aan het werk
quote:Jessiee schreef op 02 oktober 2016 @ 03:02:

Ik dacht dat ik beter aan het worden was, maar voelde me vandaag weer wat slechter. Als het maar niet weer overnieuw begint...Ik dacht ook dat ik beter werd maar sinds een paar uur voel ik mij net weer als op dag 1. Lijkt wel of ik herbesmet ben ofzo.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven