Eind 2006, begin 2007: Ukjes met ronde buikjes en mamma´s met flubberbuikjes!!!

21-03-2007 21:47 701 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://i131.photobucket.com/albums/p306/Viva0607/vivatabel.jpg" border="0" />
<br />
Alle reacties Link kopieren
voor in de tabel:

lengte 63 cm, gewicht:6330 gr.

Gister weer met Mayte naar het cb geweest en voor de verandering eens een ontzettende leuke arts! Beetje zo'n moederkloek figuur, leuk met babies en ik ben meteen dol op haar! We moeten met Mayte nog wel een keer naar het ziekenhuis voor een echo van de heupjes omdat bij mij in de familie heupdysplasie voor komt. Zo op het oog was er niks bijzonders maar voor de zekerheid......

Prikjes ook weer gehad en nu was het echt brullen geblazen (ik ook bijna) Ze zeggen dat die prikjes pas na 4 uur beginnen te werken en idd 4 uur nadat ze de prikjes had gehad zette ze het weer op een brullen. echt heel zielig, met tranen, snot en kwijl.....Heb haar maar extra lang aan de borst gelegd, troost en eten duurde gelukkig maar een uurtje, maar wel lastig......



Hier nog geen tandjes, maar zijn talghoopjes......



@Krokus, heb je een beetje kunnen slapen zonder de kies die pijn doet, maar met pijn?



Wat betreft bv uit de vriezer, afgelopen maandag was ook de eerste keer dat ze het niet lustte, kan ook zijn dat we toen iets hebben gegeten met knoflook erin, daardoor wordt het nog net ff wat zuurder ofzo...

OP het cb gevraagd of je kv en bv doorelkaar mag gebruiken. De ene keer kv en de andere keer bv. Dit was geen probleem, zolang zij het maar drinkt.

En kon het niet laten;) maar toch nog ff gevraagd naar het bijvoeden. Het wordt idd geadviseerd om pas met 6 maanden te beginnen, maar er zijn kindjes die al eerder iets extra's nodig zijn of meer variatie in smaakjes. Of wanneer er geen allergieen in de familie zitten, is het verder ook geen punt. Met 4 maanden is het dan ook nog niet een vervanging van een voeding, maar een extraatje......(is dan wel weer goed voor smaakgewenning) je moet dan ook rustig aan beginnen met eerst een paar hapjes en een paar dagen achterelkaar het zelfde geven om te checken of ze er tegen kan of niet......



pfffft inspiratie en geheugen laten me beetje in de steek.....laters!  
Alle reacties Link kopieren
HELP!!!!!!

ik heb een koortslip! Nou heb ik dat wel vaker, maar dit is de eerste keer sinds Ella er is. Wat mag ik wel en wat mag ik niet? Ik heb er al zo'n plakkertje op zitten (wat zwaar onhandig is met drinken) en ik heb haar daarnet niet gekust. Mag ik haar wel knuffelen? Moet ik een mondkapje op? Oh... wat baal ik!



Krokus, ben je van de pijn af? Kiezen trekken is vreselijk (maar eerlijk is eerlijk: als ze vorig jaar tegen me hadden gezegd "zullen we 'm trekken?" dan had ik volmondig JA geroepen, nu heb ik nog steeds ellende)



Pepiet; was je nog op tijd voor DHW??? Je berichtje was nml van half 10 en volgens mij begint het om half 9 (en zoniet, dan heb ik het verkeerde programma opgenomen haha)



Gisteren een dagje gewerkt en nu heb ik lekker vakantie! JIPPIE!!

Vandaag komen ze de badkamer leveren en morgen gaan ze beginnen met breken en slopen. Straks even zorgen dat de ruimte leeg is. Gelukkig heb ik vorige week al heel veel weggemikt en uitgezocht zodat dat al gebeurd is, het hoeft alleen nog maar uit de badkamer.



Bvmama's een vraagje (ga 'm zo ook stellen op het bvtopic).

sinds een paar weken, spuugt Ella meer dan anders. Op het cb zeiden ze dat ik haar na een voeding wat langer moest laten liggen om het beter te laten zakken. Wanneer ik haar liggend voed lukt dat ook wel, maar als ik het zittend doe, wil ze zélf heel snel weer bewegen (dan moppert ze echt). Maar nu is het al 3 keer voorgekomen dat ze écht heel veel spuugt: zo veel dat het de eerste keer achter me op de grond terecht kwam (ik loop meestal rustig rond om haar te laten boeren), de tweede keer spuugde ze het bed onder en vanmorgen was ik zelf klieder nat, haar spuugdoek, het kussen op de bank en haar eigen truitje.... Het kwam er echt in golven uit.

Ze heeft vanmorgen ook heel gulzig gedronken.

Mijn schoonmoeder blijft maar zeggen dat ze  nooit spuugt als ze het flesje heeft gedronken; het zal wel komen omdat je met een borst nou eenmaal niet weet heoveel ze binnenkrijgt en met de fles wel (Tuurlijk! en ik heb ook al geen ontluchtingsventiel op mijn tepels....) Iemand tips???



Zo, 't is poddomme 8 uur, ik heb al gevoed, gedoucht, zelf gegeten, afgewassen en de was gedaan..... ik heb er al een dag opzitten!

Alle reacties Link kopieren
Je schoonmoeder moet niet zeiken Ris. Heb helaas geen tips maar herken het wel. Ruubs spuugde nooit en nu dus wel. Hij vind het ook heerlijk om te wiebelen. Het is bij hem meestal de tweede of derde boer waar hij weer spuugt.

Ringel(?), jij was het toch met de zure melk. Dit was wat Tilalia schreef:

Okee, zure melk:

In mm zitten verschillende enzymen die helpen metde vertering, daarom is mm zo licht verteerbaar, omdat niet alleen de baby het moet verteren maar de melk zelf meehelpt. Bij de meeste vrouwen merk je daar niet veel van. Bij sommige vrouwen wel: na de diepvries (of zelfs al de koelkast!) ruikt de melk vies, zepig of zurig (naar kots, letterlijk). De melk is daarmee NIET bedorven, maar 'gewoon' een beetje voorverteerd. Als je kindje het wil drinken is er niets aan de hand, behalve dan dat het smerig ruikt als je het opwarmt. En dat je baby een beetje (boel ;)) uit de mond stinkt na een flesje mm.



De oplossing hiervoor (zegt bv.com hier, ik ben het zelf nu net aan het testen) is de melk voor het invriezen even heel snel naar het kookpunt brengen, snel laten afkoelen en daarna dus pas invriezen.





Kijk dat geeft de mens weer hoop. Maar ja, nou weet ik niet wat ik met die vijf liter moet doen...
Bloem, balen zeg van die 5 liter als hij dat niet zou drinken!!



Ris, over spugen en bv, heb zelf dus tot 3 maanden ook bv gegeven en bij Milou kwam het ook omhoog, ze spuugde niet altijd maar lag het wel weg te slikken enzo. Ik moest toen nutriton geven (johannesbroodpitmeel). Bij afgekolfde melk kun je het gewoon in een flesje erbij doen, bij bv moet je het van te voren met een lepeltje ofzo geven. Is wel een geklieder, maar het zorgt ervoor dat de voeding in de maag meteen ingedikt wordt en er niet meer uitkomt. Ik vond het zelf niet zo handig om met een lepeltje te geven en Milou werd er ook niet vrolijk van. Wat iets beter ging was met een spuitje (zonder naald natuurlijk he). Nutriton met water aanmaken, opzuigen in spuitje, baby aanleggen en laten drinken en dan spuitje in mondhoek zetten en bijspuiten zeg maar. Het hielp hier wel enigzins tegen omhoog komend eten.
Morgen meiden,



Nou, heb het gisteren weer een keer geprobeerd hoor; op advies van Pepiet heb ik een grotere (90 cm) slaapzak gekocht en Jasmijn daarin in bed gelegd. Het gedeelte waar geen kind in zat (;)) heb ik onder het matras gestopt zodat ze niet gemakkelijk kon draaien. Dit hielp wel enorm want om acht uur sliep Jasmijn en om elf uur werd ze pas voor de eerste keer wakker. Dat was toen geen probleem, want toen ging ik net zelf naar bed dus kon ik haar weer instoppen en een speentje geven. Ik vond het al heel wat; oningebakerd toch drie uur slapen! Maar om 1 uur 's nachts begon het gedoe; constant wakker en 'roepen'. Als wij kwamen lag ze nog wel netjes onder de deken maar was ze gewoon haar speentje kwijt en lag ze zó met haar armen te maaien dat ze zich daardoor wakker hield. Gelukkig lag ze niet meer op haar buik ofzo (dank u Pepiet!). Speen er weer in, armpjes onder het laken....maar tot half 3 zijn we daar steeds mee bezig geweest, want ieder half uur konden we weer naar haar toe. Toen waren we het zat en heeft Mmman haar weer ingebakerd...en vanochtend iets voor half negen heb ik Jasmijn maar wakker gemaakt!!! Toen sliep ze dus nog steeds, en dat komt toch helaas door het inbakeren...maar we willen het wel vaker gaan proberen, ze moet toch een keer er helemaal vanaf!

Zo, dat was ego verhaal, nu nog ff reageren...



@Pebbles: Je kraamverzorgster had gelijk hoor! Daarom ga ik dit nu ook een aantal dagen achter elkaar proberen, wie weet dat het iedere dag een stukje beter gaat...ik hoop er maar op! Een wiegje had idd misschien handiger geweest maar daar had ik weer het probleem in dat ze met haar maaiende armpjes zichzelf raakte in bed...dan had ze 's ochtends allemaal kleine wondjes op haar handjes! En ze lag helemaal klem in de wieg op een gegeven moment, dus toen moesten we haar wel in een ledikantje leggen.



@Pepiet: Wat een leuke dingen heb jij op de rommelmarkt gekocht zeg...hier wel een kleine score, maar niet zoveel leuks te krijgen als jij had hoor!



@Krokus: Succes met je kiesje....of beter gezegd, het gat dat het achter gelaten heeft! Is het al een beetje beter?



@Grizzella: Ik snapte precies wat je bedoelde met houten plank met kralen voor Milou. Toch zo'n ding die in de wachtkamer van dokter en tandarts staat? :P



@Tandenpoetsen: Ik heb een tandenborstelsetje voor babies van de Etos gekregen in mijn kraamweek al. Bestaat uit verschillende borsteltjes, ideaal vanaf het eerste tandje. Het 1e borsteltje lijkt niet eens op een borsteltje; meer een rubber dingetje. Te koop in het wel bekende mintgroene Etos doosje.



@Bv uit de vriezer: Ik heb één keer gehad dat Jasmijn de bv niet wilde drinken die mijn moeder had opgewarmd. Die kwam uit de koelkast en had daar anderhalve dag in gestaan. Kennelijk was hij bedorven, of zoals ik net las, was er al iets 'voorverteerd'? Mijn moeder dacht dat het aan de fles lag en had een andere fles geprobeerd en van alles en nog wat, maar ze dronk het NIET. Gelukkig heeft mijn moeder (die past natuurlijk dinsdags ook op) een pakje Nutrilon kant en klaar liggen, dus heeft ze dat maar gegeven. Dat dronk ze direct! Wel beetje jammer want thuis krijgt ze als bv niet gaat om wat voor reden dan ook Friso hypoallergeen (ik heb astma en eczeem...) maar daar is geen kant en klare van te krijgen. Voor nood heeft mijn moeder gelukkig altijd wat voeding in huis en dat vind ik wel zo'n prettig idee!



Nou meiden, ik ga maar weer eens wat doen, mijn vriendin komt zo koffie drinken met haar dochtertje (14 wkn oud)...



Doei, tot later!



Mmmoi
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Bloem, bedankt voor je raad over stinkende BV, ik heb al een paar keer melk weggegooid omdat ik dacht dat het bedorven was!!!



Over dat boeren, dat doet dreutel ook vaak laatste tijd, ook lijkt hij soms wat meer last te hebben van darmen, is na voeding soms echt pissig, meestal zat er dan een boer of een scheet dwars.



DHW is idd Desperate Housewifes, zo'n leuke serie, al wordt het per seizoen grimmiger!



Ik slik nu sinds een maand de minipil, ben ongeveer 2 weken ongesteld geweest en mijn zin in seks is ook weer aan het dalen, zucht!! Stomme hormonen ook.
Alle reacties Link kopieren
@Ris: hier sinds een week of 2 ook meer last van spugen. Misschien komt het omdat de baby's wat drukker worden of verandert de samenstelling van de melk omdat ze nu andere voedingsstoffen nodig hebben en moeten de darmpjes daar weer even aan wennen. Het gaat nu al weer wat beter.





@bloempje: ik zou die 5 liter niet zomaar weggooien, ik ben al super zuinig op de liter die ik heb liggen. Als hij het niet wil drinken kan je het ook mengen met verse melk, misschien drinkt hij het dan wel.



@mmmoi: veel succes met het afbouwen van het inbakeren. Hopelijk gaat het elke nacht een stukje beter. Is die 90 cm slaapzak niet te groot trouwens bij de hals en de armsgaten of heb je die kleiner gemaakt?



Ik wil graag een draagdoek voor Floor. Ik heb al een babybjorn via MP gekocht die we vandaag gaan ophalen maar het spreidbroekje is dat niet ideaal en het schijnt erg zwaar dragen te zijn. Nu blijken er gigantisch veel draagdoeken te zijn die allemaal net iets anders zijn. Geen idee welke het beste is maar dat schijnt ook per persoon te verschillen, en ze zijn ook best duur.

Je schijnt ze ook zelf te kunnen maken door gewoon een lange lap stof te knopen. Op woensdag ochtend is hier altijd markt dus ik ga zo maar eens kijken of ik wat kan vinden. Het lijkt me zo gezellig, en op vakantie s ook erg handig.
Alle reacties Link kopieren
HELP!!!!!!

ik heb een koortslip! Nou heb ik dat wel vaker, maar dit is de eerste keer sinds Ella er is. Wat mag ik wel en wat mag ik niet? Ik heb er al zo'n plakkertje op zitten (wat zwaar onhandig is met drinken) en ik heb haar daarnet niet gekust. Mag ik haar wel knuffelen? Moet ik een mondkapje op? Oh... wat baal ik!



Vervelend he Ris? Ik heb standaard iedere 2-3 maand een koortslip. Ben dus ervaringsdeskudige.:P

Knuffelen mag zeker als je maar niet met de koortslip tegen Ella komt.

Is een heel gehannes, want dan merk je pas hoeveel je knuffelt, kusjes geeft,...

Mondkapje is dus niet nodig. Is dus een kwestie van goed opletten.

Hopelijk ben je er snel vanaf.



Tanden poetsen. Hier in de verste verte nog geen tanden hoor. Jullie babies zijn wel heel erg snel. Sem had ook pas met 9 maand zijn eerste tand, dus ik verwacht bij Bas en Jip voor het eerst ook nog niks.

Poetsen doe je vanaf dat ze een tandje of 2 hebben, met een babytandenborstel, zonder tandpasta. Je begint hier zo vroeg mee om ze te laten wennen aan het poetsen zodat ze het gewoon zijn tegen de tijd dat ze meer tanden hebben.

Ik weet wel niet hoe zinvol het is om bij een 3-4 maand oude baby al te poetsen.

Als ze groter zijn, zoals Sem nu (is 21 maanden) dan poets je met peutertandpasta, hoeven ze niet uit te spugen. Sem drinkt wel altijd wat water na het poetsen. Hij vindt de tandpasta vooral lekker.:D
Alle reacties Link kopieren
spugen: (ff met 1 hand, want dametje op schoot) doet ze hier ook sinds een paar weken, typisch geval van teveel gedronken (gister ook gevraagd bij cb) zolang het niet bij elke voeding gebeurt en 15 meter (dus grote golf en ver)is er niks aan de hand. bij meeste babies is het maagklepje nog niet goed waardoor ze gaan spugen.zolang ze goed groeit niks aan de hand.



koortslip, kan ik weinig over zeggen ook geen tips, want heb er geen.



@bloempje idd bedankt voor info over zure melk, alleen dat koken tot kookpunt gaat beetje lastig worden op m'n werk......(teveel geouwehoer ook) heb nu baby aan de borst, wordt er steeds handiger in.....en baby slaapt zzzzzzzzzzzzz.



Alle reacties Link kopieren


Hoi hoi,



Bloem, bedankt voor je raad over stinkende BV, ik heb al een paar keer melk weggegooid omdat ik dacht dat het bedorven was!!!



Over dat boeren, dat doet dreutel ook vaak laatste tijd, ook lijkt hij soms wat meer last te hebben van darmen, is na voeding soms echt pissig, meestal zat er dan een boer of een scheet dwars.



DHW is idd Desperate Housewifes, zo'n leuke serie, al wordt het per seizoen grimmiger!



Ik slik nu sinds een maand de minipil, ben ongeveer 2 weken ongesteld geweest en mijn zin in seks is ook weer aan het dalen, zucht!! Stomme hormonen ook.







Annie, hier ook darmprobleempjes. Maar alleen 's nachts he. Wordt meneer om 4 uur wakker en zit echt in een uur tijd 1 minischeetje eruit te werken. Tegen die tijd is hij dan zo wakker dat hij in het dag ritme verder gaat (dus nog maar een uurtje slapen).

Was al gestopt met koolzuurhoudende dranken en chocola, maar dat maakte geen bal uit.
Alle reacties Link kopieren
o ja, over slapen met maaiende armen enz.......je kan ook de armgaten dichtmaken met veiligheids spelden en dan Jasmijn er in doen? las ik ergens anders op het forum.....miss idee?



Zit er nu erg raar bij, tiet uit bh met slapende baby op arm get the picture? ga wijffie ff weg leggen
Alle reacties Link kopieren
Hier ook last van spugen de laatste tijd. Ik noem het "alien-spugen"  omdat het er inderdaad met zo'n grote golf uit komt. Geen idee wat ik er aan kan doen, niet te druk doen is het enige wat ik kan bedenken. Mijn vriendin gebruikt van die johanespitmeel (ofzoiets) en dat schijnt wel te helpen
Alle reacties Link kopieren
pebbles; een doek van 6 meter jersey of tricot. heeft mijn moeder ook voor me gemaakt. en dan dubbel vouwen. hier is de gebruiksaanwijzing om te knopen.http://www.geboortewinkel.nl



en anders op MP kijken voor een tricot doek. van bijv. babycuddle (life tree)

maar zelf maken scheelt ws een hoop centjes. nieuw zijn ze 44 euro en op MP zo rond de 15/20 euro. ff uitrekenen wat de stof per meter kost. en hoe breed ie is. succes!!!
Alle reacties Link kopieren
Ff uit mijn hoofd, stomme bolletje weer vergeten



Spugen: Max spuugt nagenoeg nooit. Is ook wel te zien aan hem (Plindje noemt hem bollewangenhapsnoet en dat is hij ook). Het schijnt rond een maandje of vier normaal te zijn. Ian spuugde altijd, maar bij Des werd het inderdaad rond de vier maanden erger.



Darmkrampjes: Sab Simplex. Ideaal spul! Max heeft nauwelijks meer last van krmapjes en dergelijke, terwijl hij lastig boert.

Als je uk (Annie´s ukkie geloof ik) moeite doet om windjes te laten, kun je hem ook even tempen. Niet frotten met de thermometer, maar gewoon de temp opnemen. Dat geeft ze namelijk een punt om naar te drukken zeg maar. Ze vinden die thermometer irritant, dus proberen ze hem eruit te duwen. Wel luier eronder, want er kan wel eens iets uitlopen.



Tandjes poetsen: die hele kleintjes hoeven nog niet echt met pasta te poetsen hoor. Ongeveer vanaf ze bijvoeding krijgen, poets je met babypasta en dat hoef je niet na te spoelen.



O god, ik ben de rest alweer vergeten. Het lijkt wel of ik meer vergeet in plaats van minder. Wanneer gaan mijn hersenen weer werken?



Ik moet over drie weken weer naar de gyneacoloog. Ik had voor ik zwanger raakte namelijk last van endometriose. Toen ik stopte met de pil werd het steeds erger. We zouden verder gaan onderzoeken en ik moets na mijn menstruatie weer terug komen. Alleen werd ik toen niet ongesteld en daar was Max. Tijdens de zwangerschap heb je er een stuk minder last van (het word beïnvloed door oestrogeen). Maar nu worden de klachten weer erger. En dat is raar, want ik slik de pil. Iets wat bij endometriose vaak wel helpt en dus word aangeraden (tenzij je een kinderwens hebt dan). Dus toch maar even terug en kijken wat er aan de hand is. Irritant, want ik was eigenlijk wel blij van het gefrot daarbeneden af te zijn. In ieder geval tijdelijk. Ach ja, we zien het wel weer.
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal, kennen jullie me nog?:P

Het is een hele lange tijd geleden dat ik nog tot hier ben geraakt, en toen schreef ik nog maar net, dusse... hopelijk kan ik vanaf nu de draad een beetje terug oppikken:)



mmoi: je hebt een erg krachtig weerwoord gegeven aan een 'meelezer'.  Persoonlijk leek het me een inmenging van een oververmoeide, borstgevende moeder die het op zich wel goed bedoeld maar die kampt met hormonen of zo, zo leek het mij alleszins over te komen.  Ach, zijn we niet allen zo met momenten?:P Ik alleszins wel, ik kan mij namelijk vinden in de antwoorden van beiden, en ook kan ik even vurig reageren als ik zelf niet helemaal lekker in mijn vel zit of als ik te weinig nachtrust geniet.  Maar ik hou wel van een beetje 'leven' in de brouwerij moet ik even bekennen, dusse... way the go!;)

( van een dubbele mening gesproken, ehum:-))





Ris: van spugen en zelfs verdoken reflux weet ik nu zo goed als bijna alles.  Als ik je een troost kan geven: je bent hier niet alleen in, en er zijn een aantal 'lapmiddelen' die zouden kunnen helpen.

Aan je schoonmoeder mag je melden dat je tieten perfect werken, beter dan eender flesje, aangezien er nog altijd mééér lucht meekomt in baby's mondje dan dat je haar zou aanleggen.  Tenzij je techniek niet helemaal je dat is, of als Ella niet helemaal haar mond omsloten heeft rond de tepel.  Dan kan je bv. je vingers tegen haar mondhoek plaatsen, zoals je bv ook bij een flesje kan doen, zo kan er minder lucht langs!

Mogelijke andere truucjes om spugen of andere vormen van reflux tegen te gaan: goed laten boeren, na de voeding ipv laten liggen duidelijker rechthouden, tot een half uur na de voeding.  Volgens mij hapt Ella redelijk wat lucht omdat je zegt dat ze pas spuugt na de tweede of derde boer.  Dit is teken dat je haar na de eerste boer nog goed recht moet houden, voorts ff luier verschonen waardoor een resterend boertje wederom omhoog kan komen.  Wat bij ons het beste helpt ( Daaneman is the king of the burps ) is hem tegen me aanhouden met zijn kin zowat op mijn schouder terwijl ik ietwat achterover leun op de bank.  Je kan haar bedje 30 ° omhoog ( hoofdeinde ) zetten , en bv. verschoningskussen ook ietwat verhogen aan hoofeinde, kinderwagenbak kan je bv. oplossen door handdoeken onder matrasje te stoppen,...

Nutriton of johannesbroodpitmeel kàn helpen om de voeding in te dikken, maar de ervaring van veel mensen ( waaronder ik) , is dat je kindje hier echt veel krampjes van kan krijgen.  Het probleem wordt dan ahw een beetje verplaatst, maar je kan het altijd proberen natuurlijk, misschien reageert ze er heel goed op!!!



Bloempje : goeie tip die jij daar geeft omtrent koken bv, maar dan heb ik 1 bedenking, consultatiebureau en lactatiedeskundigen zeggen altijd dat bv niet warmer mag worden dan 35 graden omdat anders de antistoffen en het 'levend' bestanddeel van bv kapot wordt gemaakt?



Annie Ooi: balen he, die ongesteldheid, ik ben er sinds een paar dagen vanaf, maar heb er bijna 9 dagen 'plezier' van gehad. 



Vraagje: was dit bij jullie de 1e maal ook zo veel en fel? Ik had zoooo gehoopt dat ik van dat gezeik nog lekker geen last zou krijgen door de bv, helaas...



Ff ego: het zijn hier hectische weken geweest met Daan en mezelf, hij bleek zware reflux te hebben, ik een zware baarmoederontsteking die met 2 verschillende antibiotica eindelijk bestreden is.  Uiteindelijk na 5 weken sloeg de Zantac eindelijk aan bij Daan waardoor we een heel ander kind kregen!!! De kleine meneer besloot toen trouwens ineens ook maar door te slapen, dus van elk uur wakker 's nachts kregen we ineens een stilte van 20.00 tot 7-8 uur ongeveer!! We besloten hem niet meer wakker te maken voor de laatste voeding, en nét dat deed het hem.

Helaas lijkt zoon laatste dagen te zijn vergeten hoe doorslapen ook alweer werkt, en is nu weer om de 2.5 uur daar voor een voeding.  Ook overdag erg hangerig, huilerig en troostvoeding zoekend aan de borst.  Gelukkig dat ik nog ouderschapsverlof heb zeg.  Zou het een sprongetje kunnen zijn denken jullie? Hij is 14.5 week, zou dit niet te vroeg zijn voor de 19 weken sprong? Die van 12 heeft hij rond week 10-11 gehad lijkt mij...



Alle reacties Link kopieren
Oeps , te vlug geplaatst:D



Nu ben ik wel weer vergeten wat ik verder nog wou zeggen, zoonlief geeft hier een concert dus ben weer ff pleite.  Tot later dames:-)
Alle reacties Link kopieren
Daskja, ik werd vijf weken na de bevalling ongesteld en ben dat drie weken gebeleven. Heel erg heftig en zwaar irritant. Maar de tweede keer na de bevalling was alweer minder lang en heftig (lees twee weken) en als het goed is mag ik volgende week woensdag weer aan de bak (rond 9 mei dus). Ik ben benieuwd.
Alle reacties Link kopieren
@dasjka: leuk om weer van je te horen! jullie hebben zware weken achter de rug als ik het zo hoor. Gelukkig gaat het nu beter.

14,5 week lijkt me ook wel erg vroeg voor een sprongetje. Volgens mij is de laatste regeldag wel rond de 3 maanden, dat zou natuurlijk ook goed kunnen.



@pepiet: bedankt voor de tip voor de draagdoek.



Ik heb net op de markt een stuk tricot gekocht. Koste me 13 euro en hij is breed genoeg voor 2 draagdoeken dus per stuk kosten ze me 6,5 euro. Daar kan geen marktplaats tegen op volgens mij.

Vanmiddag flink geoefend met het knopen. Eerst met een teddybeer (dan voel je je ook een uit de kluiten gegroeide kleuter:D) en daarna met Floor erin. Ze vond het allemaal prima en het zit erg prettig en heel gezellig.

Voor boodschappen doen vind ik het niet zo handig omdat je in de kinderwagen juist zoveel kwijt kunt maar op zo'n drukke koninginnedag is het natuurlijk ideaal zonder kinderwagen.

En Floor mag er zonder spreidbroekje in omdat de doek al voor de goede houding zorgt, zo kan ze dus even lekker zonder dat harde ding.



Zo, dat was weer genoeg draagdoekenpropaganda



Wat een heerlijk weer is het toch weer, ik kan er geen genoeg van blijven. Het mag van mij nog wel heeeeel lang zo blijven. Hoe is het weer trouwens in het buitenland (bloemje, ID84)??
Alle reacties Link kopieren
Daskja (ohoh... heb ik alle letters wel in de goede volgorde staan haha)

Thanx voor je tips over het spugen! Ik ga geen johannesbroodpitmeel gebruiken, dat vind ik te veel gedoe (ik geef niet voor niks bv natuurlijk)

Heb vandaag al rustiger aan gedaan na het voeden, ik let extra op hoe ze hapt (niet altijd goed, ze krijgt idd te veel lucht binnen) en ik hang haar niet meer over mijn schouder, maar zet haar op mijn knie rechtop. Dat heeft tot nu toe geholpen; geen gespuug! Ze moppert wel tussen borst 1 en borst 2, maar daar moet ze maar even aan wennen. Gelukkig heb ik vakantie en kunnen we er samen aan werken (als ik moet werken, krijgt ze toch weer dat flesje bij oma). Onze wandelwagenbak zetten we altijd wat schuiner, voor het bedje vind ik het nu nog niet nodig, maar ik had 'm al vaker gehoord.



Daarnet heb ik met Ella geknutseld. Zo grappig! Haar peetoom is jarig en ik bedacht me dat Ella nog niks voor 'm had.... ik had haar een kliederschort aangegeven en ben aan de tafel gaan zitten waar ik vouwblaadjes en stiften had liggen. Ik hoopte dat ze het vouwblaadje zou verfrommelen (en dat deed ze), dat heb ik op geplakt. Toen ik wat op wou schrijven, pakte ze de stift en trok 'm over het papier.... dus haar eerste knutsel is een feit!



Zo, nu ben ik weer weg! 

Alle reacties Link kopieren
Hehe, ik ben weer in het land der levenden. Tandarts was een drama. In eerste instantie niet goed verdoofd. Toen halve kies eruit getrokken. Oeps. Vervolgens bleef een wortel van de kies achter. Dat moest uitgeboord worden. Al met al niet fijn. Ik was afgelopen dagen zelfs geirriteerd wanneer Roan huilde.



Ik kan het 19-weken sprongetje ook merken geloof ik. Hij is de laatste dagen wat mopperiger. Huilt wat meer en lacht wat minder. Hij ligt nu ook te huilen in zijn bedje. Wanneer ik hem eruit haal jankt hij hier de hele boel bij elkaar en daar heb ik geen zin in. Lekker laten liggen dus.



Spugen gebeurt hier eigenlijk nooit. Heel af en toe een mondje terug, maar dat is dan ook alles.



Hm, brullen wordt nu toch wel wat erger. Toch maar even eruit halen.



Tot later!
Alle reacties Link kopieren
Krokus: naaar! Beterschap meis!



Daskja: leuk dat je weer terug bent. Het 19weken sprongetje dient zich vanaf week 14-15 aan heb ik begrepen. Als je mannetje te laat geboren is, kan dit al eerder zijn, want ze rekenen bij Oei ik Groei vanaf de uitgerekende datum en niet vanaf de geboortedatum.

Wij hebben vorige week een lastig mannetje gehad maar deze week is het weer een zonnetje. Hij doet niet aan sprongetjes blijkbaar :D



Doorslapen deed 'ie welgeteld drie weken (en dan ook meteen van 20.00 uur tot 07.30 uur), nu komt 'ie weer gezellig elke nacht om een uur of drie, vier. Ik zet mijn verstand maar op nul, ga het niet beredeneren. Gewoon hopen dat 'ie het op een moment weer gaat begrijpen...



grtz E,
Alle reacties Link kopieren
Mayte is ook 14 1/2 week wat kan ik verwachten qua sprongetje van 19 weken en wat houd zo'n sprongetje eigenlijk in? Iedereen heeft het er wel over, maar ik heb geen idee waar het nu eigenlijk over gaat! Ik heb het oei ik groei werkboek, maar dat gaat alleen over spelen enz.....niks geen sprongetjes oid....

Moet ik me voorbereiden op het ergste?



Ben nog steeds niet ongesteld geweest (nu al meer dan een jaar niet) Zit er eigenlijk wel een beetje op te wachten, zul je net zien dat ik het wordt als ik net weer aan het werk ben.....



Wijffe ligt te murmelen in de box, ff kijken of ik haar nog aan het lachen kan krijgen....
Alle reacties Link kopieren
@ringel: de sprongetjes zijn niet erg, de voorbereiding erop kan alleen wat gemopper opleveren. Zo'n sprongetje betekend eigenlijk dat ze daarna weer ineens veel meer kunnen. Het sprongetje van 19 weken heeft volgens mij met gebeurtenissen te maken. Speelgoed pakken en vooral bewegend speelgoed moet dan kunnen en ze kunnen dan in 1 beweging omrollen (dus niet eerst op de zij en dan pas verder). In principe hoeven ze dit niet allemaal in 1 keer te kunnen, elk kind ontwikkeld hetgene wat hem intresseert.



@krokus: aauuwiie, ik kan het bijna voelen.
Alle reacties Link kopieren
Blindje: ai, endometriose, dat is balen idd... Wel heftig zo, drie weken je menstruatie, pff... Hopelijk dat de BMA ( binnenmuisarchitect) je toch een beetje kan helpen hierbij. 



Pebbles: hier in het verre verre buitenland ( België hehe) is het even warm dan bij jullie:P als het niet warmer is;-)



Ris: heb ik hier ook steeds problemen mee, ventje wil wel snel de 2e borst maar als k hem dan niet lang genoeg rechthou kronkelt ie alle kanten op.

Lijkt mij leuk zo, met Ella knutselen!  Dat zie ik onze kleine man nog niet direct doen:-)



krokusje: brr, tandpijn, pure horror

veel sterkte!  slaapt mannetje al beter door ondertussen?





Evab: o jee, dan kan het toch... Heb het beruchte boek ook even boven gehaald en idd...deze sprong kan zich weken voordien aankondigen en kàn 5-6 weken aanhouden.:@

Ach ja, hebben we weer wat te doen de komende weken;)

Jij hebt dus ook 'even' de luxe gekend van een welverdiende nachtrust! Ik probeer er ook zo mee om te gaan maar kan niet ontkennen dat ik stiekem hoop op weer zo'n nachtje:D



Ringelding: zoals ik het begrijp is het best n heftige en lange sprong, ik denk maar dat ie achteraf kan afwassen of zo:)



Wie komt hier nou oorspronkelijk uit België, was jij dat niet Laluna?

Ben erg geïnteresseerd in je ervaring, ga dit misschien ook over x-aantal tijd doen, werk namelijk in E'hoven en dasjkaman is van Tilburg, vandaar



zo ga nog ff verder voeden, fijne avond ieder1 !





Alle reacties Link kopieren
Hi meiden,



Zo te lezen heeft iedereen een goede koninginnedag gehad en zijn de nodige rommelmarkten leeggekocht. Ben weer een tijdje niet op internet geweest echt veel te druk gehad afgelopen weekend.



@Krokus AAUUUWWW zeg gaat het al weer wat beter. Ben zelf echt als de dood voor de tandarts moet nog steeds afspaak maken.



@dasjka Wat een akelig verhaal zeg! Geen wonder dat je zo lang niet geweest was.



Verder aardbol vergeten dus weet eigenlijk alleen de echt nare verhalen ...



Oh ja @ mmmoi vervelend dat gedoe met jasmijn en slapen. Hoop dat dat binnenkort wat beter gaat. Heb daar geen ervaring mee. Kyran slaapt als een blok. Behalve in het camping bed daar rupst hij alle kanten op. Zal dus ook wel gaan gebeuren als hij in zijn grote bed gaat slapen, nu ligt hij nog in de wieg.



@blindje Hoe gaat het nu thuis?



Zit hier wel een beetje in een dipje. Werk valt toch wel zwaar in combi met bb en huishouden. Heb ook het idee dat het 'normale' leven een beetje langs me heen vliegt. Op de wereld bestaat bijna niets anders dan Kyran en ik. Ik leef in een soort bb-vacuum. Ook N-man schiet er vaak bij in. Ben dus niet zo blij met deze situatie. Niets is belangrijk (behalve Kyran), kan niets onthouden en ben eigenlijk de hele dag uitgeput. 's Avonds vaak huilbuien om niets (of van die achterlijke dingen als: wat als Kyran later gepest wordt of heeel ziek wordt) Hebben jullie daar ook last van? Is dit wel normaal? Ben echt een beetje in de war....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven