Vanmiddag hoor ik of ik dood ga - knuffel nodig

12-01-2017 10:32 3047 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dramatische titel (en dat voor mijn eerst geopende topic na 8 jaar meelezen), maar zo voel ik me nu even ook.

Vanmiddag heb ik een gesprek met de oncoloog. Na 4 maanden van intensieve chemotherapie is het nu alles of niets. Van te voren is er gezegd dat er een kans was van <10% dat er na de chemo geopereerd zou kunnen worden. Zo niet, heb ik waarschijnlijk nog 2 jaar te leven.

Gisteren de CT-scan gehad, vanmiddag volgt dus de uitslag.



Ik heb vanochtend brood gesmeerd, de kinderen naar school gebracht, me aangekleed zoals ik er uit zag voordat ik ziek werd (panty en jurkje ipv een joggingbroek en slobbertrui), en ik doe net alsof ik niet elk moment keihard kan gaan huilen. Ik ben bang dat als ik eenmaal begin ik niet meer kan stopppen.

Na het gesprek zal ik alle tranen weer opdrogen, en zodra ik de kinderen weer zie een glimlach opzetten en weer doen alsof alles normaal is.



Maar nu wil ik heel graag even virtueel uithuilen en een (virtuele) knuffel van krijgen.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Haha, ja ze kunnen mooie (logische) regels verzinnen daar.



Veel plezier in de Grand Canon, zover zijn wij niet doorgereden, het schijnt erg indrukwekkend te zijn.
Zo gaaf en indrukwekkend. Je kunt boven trouwens je flesjes water bijvullen.
Alle reacties Link kopieren
Wat maken jullie een fantastische reis en zo fijn dat je er ook echt van kunt genieten. Wat een waardevolle en prachtige vakantie. Het is ongeveer dezelfde route die mijn vriend en ik twee jaar geleden maakten, toen ik zwanger was van onze dochter. Door jouw berichtjes komen de herinneringen weer op!

Toen we in de grand canyon waren, zagen we een prachtige regenboog, heel indrukwekkend. Ik hoop dat jullie nog veel mooie herinneringen met elkaar gaan maken.
Ik zag net dat je favoriete tv-programma vanaf 1 mei weer begint.



Fijne reis nog!
Alle reacties Link kopieren
Als je als kind (of volwassene) geconfronteerd wordt met een veelheid aan speelautomaten, zit je echt niet meteen in een gevarenzone hoor.

Het inademen van rook is aantoonbaar schadelijk, maar de aanblik of het gebruik van gokautomaten is niet meteen verslavend. Dat zou namelijk betekenen dat je een kind ook niet mee een cafe in kan nemen want gevaar op alcoholverslaving, of mee naar een all you can eat gevaarte, want kans op eetverslaving.
Iets wat vier dagen bloedt en niet doodgaat is niet te vertrouwen.
Alle reacties Link kopieren
Dat weet ik wel hoor VC, in mijn post kwam het er misschien niet helemaal zo uit als ik bedoelde. Ik vond het contrast gewoon zo groot: je moet met je kinderen namelijk wel de hele tijd dwars de casino's oversteken, waarbij ze dus ook in de rooklucht zijn, maar als je dus ook maar even stil staat, mag dat niet. Terwijl je verder in de hele stad geconfronteerd wordt met van alles wat ik nou niet echt kindvriendelijk vind. Maar goed, de kinderen vonden het een leuke stad .



Vandaag was een beetje een dramadag. We gingen naar de grand canyon, maar oudste was zo dwars en driftig dat we hem niet uit de auto durfde te laten. Dus man bleef met hem in de auto terwijl ik met jongste ging kijken. Na half uurtje teruggegaan, toen begon jongste te zeuren dat hij het nu wel gezien had en terug wilde naar het hotel. Ik zat zo te balen dat ik vervolgens midden op de parkeerplaats keihard begon te janken, waarna man er zo doorheen zat dat hij tegen de kinderen zei dat hij het niet leuk vond dat ze de laatste vakantie met mamma voordat ze dood gaat aan het verpesten waren. Waarna we natuurlijk met z'n allen huilend op de parkeerplaats stonden... .

Toch nog het oark ingegaan daarna, en het was wel supermooi en er waren leuke momenten, maar jongste bleef zeuren... niet echt een topdag gehad dus . Man is nu zwemmen met oudste, jongste zit te lezen en ik probeer mijn goede humeur terug te vinden.

Waarbij het natuurlijk helpt dat mijn favo tvprogramma weer gaat beginnen!
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
Ach Anna...

Hopelijk vandaag een betere dag.
Alle reacties Link kopieren
Wat vreselijk jammer van de dramadag gisteren - waarschijnlijk moesten de negatieve emoties er gewoon even uit. Dat is ook belangrijk. Er ligt ook wel veel druk op iedereen om hier een geweldige herinnering van te maken; alsof jullie met zijn allen een prestatie moeten leveren.



Ik hoop voor jullie dat de druk er nu een beetje af is en dat je de rest van de vakantie weer gewoon verder kunt gaan met genieten. Fijn dat je je lichamelijk in elk geval goed voelt.
"I'm gonna see if you know the words to this song. If you don't you better ask somebody!"
Alle reacties Link kopieren
Klopt, de druk is ook wel groot. Gisterenavond kwam er bij oudste ook uit dat hij heimwee heeft: hij mist zijn knuffels (er mochten er maar 3 mee ipv alle honderden) en zijn vrienden en hij vindt het miets dat we steeds in andere hotels slapen. Tja, dat hij niet zo flexibel is wisten we al, maar toch hadden we deze niet zo door. Is dus achteraf gewoon niet zo'n handige vakantie voor hem. Nog een week, dan zijn we weer thuis.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf nooit heimwee en ik ga behoorlijk vaak op vakantie, maar ik vond de vakantie die jullie nu doen ook behoorlijk heftig hoor. Zoveel indrukken overal. Wij deden Yosemite en Death Valley tegen het einde en wij hebben vooral in Death Valley dingen overgeslagen. We wilden alleen nog maar in Vegas aan een zwembad liggen en vooral niks doen. Wat dat betreft snap ik hem wel. Hopelijk lukt het jullie om hem toch weer de lol van dingen in te laten zien.
Alle reacties Link kopieren
Ja, het is ook wel heel intensief. Aan het eind zitten we 3 nachten in hetzelfde hotel, dus dan moeten we maar wat lummeltijd inbouwen voor bij het zwembad. Slaan we evt bryce maar over.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
Hij gaf overigens toe dat hij het wel allemaal mooi vindt en ook wel leuk
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
quote:AnnA_C schreef op 28 april 2017 @ 01:59:



Waarbij het natuurlijk helpt dat mijn favo tvprogramma weer gaat beginnen!Hebben ze daar ook Rad van Fortuin??
Alle reacties Link kopieren
Geen idee. Maar volgende week zijn we weer terug, dus dan mis ik maar een paar afleveringen
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
Ik ganu nog even proberen te slapen (is hier half 4 s nachts)....
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
quote:AnnA_C schreef op 28 april 2017 @ 12:29:

Geen idee. Maar volgende week zijn we weer terug, dus dan mis ik maar een paar afleveringen Kun je mooi rvf marathon doen voor de laptop
Slaap lekker!
Alle reacties Link kopieren
Dank je!
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
Anna, ik schrijf niet vaak wat. Ik lees vooral je berichtjes...

wat fijn dat jullie samen een mooie reis maken... hij zal vast onvergetelijk zijn en begrijpelijk dat daar ook emotionele momenten tussen zitten.. ik wens jullie nog veel plezier daar!!!
Ik had een tijdje niet gelezen en zie nu dat jullie een geweldige reis aan het maken zijn. Dan doen jullie goed!

Bedenk dat op geen enkele reis elke dag perfect is. Jullie zijn samen en maken herinneringen, daar gaat het om
Alle reacties Link kopieren
Ach Anna, wat lastig dat de oudste zo'n last heeft van heimwee. Het is ook niet niks om "maar" vier knuffels mee te mogen nemen.



Lieve Anna geniet nog even van jullie geweldige reis.



Wellicht is er een mogelijkheid (als je je dan nog goed genoeg voelt) om nog een keer op vakantie te gaan met je man en kinderen om even helemaal niks te doen?
Alle reacties Link kopieren
Ach Anna, een paar jaar geleden hadden we ook zo'n dwarse schipper tijdens een pittige rondreis. Maar laatst vroeg oma wat zijn mooiste reis ooit was en toen noemde hij juist die vakantie...



Nog veel plezier daar en veel mooie dagen! En kinderen kunnen soms best dwars zijn op de voor jou verkeerde momenten. Dat hoort er gewoon bij. We hebben hier nog wel meer voorbeelden
Alle reacties Link kopieren
Anna, ik was een beetje aan het surfen op Etsy en ik kwam dit tegen. Ik moest aan je denken. Als je de Taurus niet kan vinden in de app



klik (geen aandelen)
Alle reacties Link kopieren
Laatste dagen bewust geprobeerd wat rustiger aan te doen. Eigenlijk vonden man en ik het tempo ook best hoog en heftig .

Vanuit de grand canyon zijn we naar monument valley gereden. Daar aangekomen even een dipje gehad omdat het restaurant net gesloten bleek en al het eten wat er wel was ' vies' was. En dat ze het stom vonden dat ze op zo'n stomme jeeptour mee moesten. Uiteindelijk hebben ze zich hartstikke netjes gedragen en hadden ze ook nog een beetje geluk: de jeep kreeg autopech (in het gebied waar geen bereik was) en uiteindelijk duurde de tocht daardoor 4 uur ipv de geplande 1,5. We zaten de kinderen al een beetje te plagen dat het 3 uur lopen was naar de bewoonde wereld, maar uiteindelijk hebben we gewoon de tablet uit onze rugtas gehaald en daar hebben ze zich de hele tijd mee vermaakt. En ja, monument valley is prachtig, en er zijn beroerdere plekken om stil te staan, maar ook ik had na een uur de eye of the sun wel gezien...

Uitgeput kwamen we in het motel aan, waar ik van mijn man al snel de tip kreeg om mijn lenzen uit te doen en lekker naar bed te gaan ( ), want het bleek dus echt een smerig motel te zijn.

Volgende ochtend vroeg vertrokken (we durfden niet te douchen) en daarna heerlijk in het volgende hotel gedouched, gezwommen en genikst voordat we naar antilope canyon gingen. Iemand daar geweest? Echt bizar! Waar monument valley gewoon verlaten was (we waren de enigen bij de jeeptour en stonden dus echt een uur stil voordat we opgepikt werden door een andere jeeptour), gaan er bij antilope canyon duizend toeristen per uur door die canyon. En moet (ja moet!) iedereen precies dezelfde foto maken. Als je dat niet doet wordt je toestel gewoon door de gids uit je handen gerukt waarna zij de foto voor je maakte. Man heeft 'stiekem' foto's gemaakt van hoe iedereen na elkaar dezelfde foto maakte (als je ergens anders foto's van maakte kreeg je commentaar dat je het fout deed ).

Vanochtend naar zion gereden waar we nu zitten. Hebben heerlijk een middag aan het zwembad gelummeld (met uitzicht op de rotsen). Morgen gaan we Zion bekijken en verder lummelen en Bryce gaan we maar laten zitten. We hebben wel genoeg gezien geloof ik . En dan vliegen we woensdag alweer naar huis.....
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Alle reacties Link kopieren
quote:hoelahoepla schreef op 29 april 2017 @ 13:47:

Anna, ik was een beetje aan het surfen op Etsy en ik kwam dit tegen. Ik moest aan je denken. Als je de Taurus niet kan vinden in de app



klik (geen aandelen)Haha, deze zijn wel leuk! Geloof alleen niet dat mijn man dit in huis wil hebben
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven