Huis kopen met tuin grenzend aan schoolplein

04-09-2015 12:37 108 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



We denken erover na om ons droomhuisje te kopen. We hebben volgende week onze 2e bezichtiging gepland en zijn laaiend enthousiast over het huis. Alles heeft het, en het is perfect afgewerkt en onderhouden. Het enige minpunt is dat er een basisschool grenst aan de achtertuin van het huis. Het enige wat het schoolplein scheid van de tuin is een hoge heg van 2,5 meter.



Het is een grote school met BSO en voor schoolse opvang. We kunnen zelf moeilijk inschatten wat de geluidshinder hiervan is. Mijn vrouw wil haar praktijk (Welness praktijk) aan huis starten.en ik werk 4 dagen per week buitenshuis.



Mijn vrouw denkt dat het allemaal wel zal meevallen. Ik heb echter mijn twijfels en weet niet hoe het zit met voortdurende geluidsoverlast en hangjongeren na schooltijd.



Hebben jullie advies?



Ps. We hebben vanmiddag weloverwogen besloten om de 2e bezichtiging te annuleren en voortaan droomhuizen vlakbij scholen ook niet meer te overwegen. Bedankt voor alle reacties!
anoniem_251459 wijzigde dit bericht op 06-09-2015 15:31
Reden: Bedankt voor alle reacties, wij hebben onze keuze gemaakt :)
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@doreia,



Aan de achterkant, maar in een moderne geïsoleerde verbouwde garage met glazen pui.
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 13:24:

@vitamined, de achtertuin grenst aan het basisschool plein. De grotere slaapkamer is aan de voorkant van het huis. Het is een 2 onder 1 kap. Het huis grenst aan de parkeerplaats van de school.

Daar begin je al mee, met auto's van ouders in spitstijden, en na school voetballende kinderen na schooltijd. Die nog even willen spelen.

ik zou even flink wat gaan kijken hoe het daar loopt als de school net begint en uitgaat met slecht weer.
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 13:35:

@doreia,



Aan de achterkant, maar in een moderne geïsoleerde verbouwde garage met glazen pui.Met toestemming van de gemeente?
Alle reacties Link kopieren
Onze basisschool is geeneens een hele grote, maar praktisch iedereen rijdt met de SUV tot aan de poort helaas. Dus driemaal daags is er een verkeerschaos in alle aangrenzende straten. Je komt er niet in of uit. Niet ideaal als je een zaak aan huis hebt.
Even if you are on the right track, you will get run over if you just sit there.”
Ik heb ervaring en ik zou het NOOIT doen, echt nooit. Je wordt gek van het voortdurende gegil en geschreeuw. En als je denkt dat het 'alleen maar' in de pauzes is, dan kom je bedrogen uit, want scholen hebben voortdurend pauzes. De ene groep na de andere. Dus hoe mooi het huis ook is, ik zou het nooit doen.
Ook zou ik geen schoonheidsspecialiste zoeken die naast een school woont.

En bedenk ook: wat voor de een aanvaardbaar is, is dat voor een ander totaal niet. De een vind het gezellig, de ander raakt er erg gestrest van.
Alle reacties Link kopieren
Indien je overdag aan het werk bent elders is erg weinig aan de hand. Maar die wellnesspraktijk aan huis gaat em niet worden denk ik. Uit ervaring weet ik dat de geluidshinder enorm kan zijn.
Alle reacties Link kopieren
Net gebeld met de school. Het hek gaat op slot s' na sluitingstijd. Als er toch hangjongeren op het plein zijn vind de school het gewenst als de wijkagent wordt gebeld. Sowieso is het voor auto's of scooters niet mogelijk om het schoolplein te betreden ivm het gesloten hek.
Alle reacties Link kopieren
Houd er ook rekening mee dat wat jij nog aanvaardbaar vindt, misschien niet geldt voor (in de al dan niet verre toekomst) volgende eigenaren van je huis. Zo'n extra complicatie maakt een huis minder aantrekkelijk, dus minder goed verkoopbaar, dus minder waard.
Alle reacties Link kopieren
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 13:55:

Net gebeld met de school. Het hek gaat op slot s' na sluitingstijd. Als er toch hangjongeren op het plein zijn vind de school het gewenst als de wijkagent wordt gebeld. Sowieso is het voor auto's of scooters niet mogelijk om het schoolplein te betreden ivm het gesloten hek.Kijk, mooi zo. Eén telefoontje en één van je zorgen is weg.
Wie de schoen past, krijgt geen blaren.
Alle reacties Link kopieren
Hangjongeren is wel het minste waar je je druk om moet maken. Ik zou meer in ziitten over de enorme takkeherrie de gehele dag.
Waren dat ooit vroeger schoolwoningen?
Alle reacties Link kopieren
Nog een tip, neem contact op met de gemeente over de vestiging van een bedrijf aan huis. Hier zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo mag je maar 30 % van de woonruimte voor je bedrijf gebruiken conform de meeste bestemmingsplannen. Ook moet er rekening gehouden worden met de parkeerdruk.
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 13:55:

Net gebeld met de school. Het hek gaat op slot s' na sluitingstijd. Als er toch hangjongeren op het plein zijn vind de school het gewenst als de wijkagent wordt gebeld. Sowieso is het voor auto's of scooters niet mogelijk om het schoolplein te betreden ivm het gesloten hek.Dus het kan toch voor komen dat er 's avonds hangjongeren zitten en dan mag jij de wijkagent gaan bellen.
Alle reacties Link kopieren
Ik woonde vroeger ook met een basisschool en kinderdagverblijf in mijn achtertuin. Echt vreselijk!

Als het overdag eens een uurtje stil is is het lang. Pauzes gaan vaak om de beurt, dus het is de hele dag geschreeuw en gekrijs.

In vakanties of op vrije dagen kun je uitslapen wel vergeten.

Overdag in de tuin zitten? Als je doof wil worden vooral doen.



's Avonds waren er ook wel hangjongeren, maar die zitten doorgaans alleen een beetje te blowen, daar heb je niet zo'n last van.



Ik zou het nooit meer doen!
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 13:35:

@doreia,



Aan de achterkant, maar in een moderne geïsoleerde verbouwde garage met glazen pui.Dan zou ik dáár een bezichtiging plannen tijdens een pauze, waar jullie gaan zitten en gewoon stil zijn. Gewoon luisteren, horen en ervaren. En daar je keus op maken. Er zijn vast meer huizen met een omgebouwde garage tot praktijkruimte. Of je bouwt een slaapkamer om tot ruimte. Maar dit is te belangrijk om het er maar op te gokken als het toch te lawaaiig is.
Alle reacties Link kopieren
Jij hebt je beslissing al gemaakt
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
ai wat een pech, droomhuis x grote basisschool.. je kan die kinderen niet uit zetten he, oneindige stroom hoge kinderstemmetjes. maar mijn tolerantie voor dit specifiek soort geluid is niet heel hoog, goed idee om tijdens de waarschijnlijke piekuren in het pand te vertoeven. benieuwd hoe je het ervaart!
Alle reacties Link kopieren
Nee hoor, Viva Amber,



Ik ben er juist wat huiverig door geworden. Tijdens de bezichtiging was dit ook het minpunt wat ik heb aangekaart. Vrijdag gaan de scholen wat eerder dicht voor de kleinere. Wellicht is 12u dan juist een goed meet punt.
quote:viva-amber schreef op 04 september 2015 @ 14:09:

Jij hebt je beslissing al gemaaktDat denk ik ook. Succes Aanzijn!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vroeger ook naast een basisschool gewoond en mijn moeder, die de hele dag thuis was, werd gek van de herrie. Die huilde van opluchting toen we na 5 jaar verhuisden naar een rustiger buurt. Ik zou er dus niet aan beginnen.
Alle reacties Link kopieren
Ik klom altijd met vriendinnetjes over of door zo een hek, altijd wel een spijl die wat krom staat of ergens een laag hekje.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Zoek een mooie dag uit, neem een picknickmand mee en breng de dag door in de buurt van het schoolplein.



Mijn opa woonde in een straat met 2 scholen. Zijn tuin lang aan de achterkant van het huis, zijn keukenraam keek uit op de schoolpleinen. Vanwege zijn leeftijd is hij inmiddels verhuisd naar een aanleunwoning en zegt nu dat hij de kinderen mist. Elke dat dat grut langs het raam, altijd wel een paar die zwaaiden. Kinderen kwamen aan de deur met kinderpostzegels, sponsorloterij, paaseierenverkoop en alle andere dingen die een school organiseert.

Eén van de scholen verhuurt de gymzaal ´s avonds als sportzaal, maar dat ligt wel wat verder van zijn deur, dus dat stoorde hem niet, anderen misschien wel, dat weet ik niet.



Of die school wel of niet storend is, is denk ik ook afhankelijk van het aantal kinderen, de ligging van de school, de parkeergelegenheid en de pauzes.

Plus; ik ben zelf iemand die het vervelend vindt om in de auto te moeten stappen, speciaal voor een massage ofzo. Als een dergelijke salon naast de basisschool van Caat had gelegen, hadden die aan mij dus wel een goede gehad.



Maar ik zou dus een dagje ´meedraaien´ en daarna pas beslissen.
quote:aanzijn schreef op 04 september 2015 @ 14:15:

Nee hoor, Viva Amber,



Ik ben er juist wat huiverig door geworden. Tijdens de bezichtiging was dit ook het minpunt wat ik heb aangekaart. Vrijdag gaan de scholen wat eerder dicht voor de kleinere. Wellicht is 12u dan juist een goed meet punt.Nee, de ergste drukte heb je echt in de ochtendpauze als alle groepen tegelijk buiten spelen. Zo rond 10.00 / 10.15 uur.
Er zijn meerdere droomhuizen voor jullie, kiezen jullie voor iets anders dan vind je natuurlijk ook weer iets moois.

Je vrouw ziet geen bezwaar schrijf je, zij lijkt mij het moeilijkste 'punt' nog.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven