Werk & Studie alle pijlers

Wat als je niet meer hóeft te werken

21-09-2015 22:56 169 berichten
Hoe zou jij je leven inrichten als je (vanwege het geld) niet meer zou hóeven werken?



Zou je blijven werken? Hetzelfde werk als nu of juist iets heel anders?
Ik besteed veel tijd aan hobby's en sport. In de winter gaan we naar onze vakantiewoning in het buitenland. En verder allemaal dingen die ik leuk vind zoals lunchen met vriendinnen, reizen, naar de sauna of schoonheidsspecialiste, koken, uit eten, shoppen, lekker in de infra rood cabine zitten en/of jacuzzi. En ik zou best af en toe willen werken maar wel wanneer het mij uitkomt. En zo'n baan heb ik nog niet kunnen vinden.
quote:Zebraa schreef op 22 september 2015 @ 16:24:

[...]



Ik was vrijwel financieel onafhankelijk toen ik elk jaar 4 maanden onbetaald verlof (legaal vlg CAO) ging aanvragen. Op alle mogelijke manieren hebben ze mij het leven zuur gemaakt om mij eruit te werken. Voor mij was het juist de sport om -samen met een bevriende jurist- een zo hoog mogelijke gouden handdruk te regelen. De werkgever is dus in mijn "val" getrapt om mij op een smerige manier te lozen. Precies zoals ik wilde, maar wat ze niet lukte omdat ik de jokers in handen had... Best joke ever! 😁Ben je daar nou echt trots op?
Ik zou echt totaal niets anders doen dan nu, ben ik bang.

Ik heb een prima leven met een heel fijn gezin, geen geldzorgen, leuk werk, mooi huis in een fijn dorp, voldoende vakantie, veel leuke vrienden, leuke hobby's.. Kan er tig op mijn rekening gestort worden maar wat moet je daar dan mee.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bambi schreef op 23 september 2015 @ 00:04:

Ik zou echt totaal niets anders doen dan nu, ben ik bang.

Ik heb een prima leven met een heel fijn gezin, geen geldzorgen, leuk werk, mooi huis in een fijn dorp, voldoende vakantie, veel leuke vrienden, leuke hobby's.. Kan er tig op mijn rekening gestort worden maar wat moet je daar dan mee.Ik wil je mijn rekeningnummer wel doorgeven mocht het je overkomen en er geen bestemming voor hebben?
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Misschien zou ik ook zomaar echt een paar maanden ergens anders gaan wonen. Dat reizen vind ik zo'n gesleep van hot naar her. Maar 3 maanden in New York in een appartement? Dat wordt een heel ander verhaal.
Alle reacties Link kopieren
Wat een opluchting, hier kan ik tenminste schrijven wat ik echt vind van werk! Een paar jaar geleden zou ik zeggen: gewoon fulltime blijven werken en veel tijd en geld investeren in goede doelen. Inmiddels werk ik al jaren en heb door al dat kantoorzitten nog steeds te weinig tijd en energie voor andere belangrijke dingen in het leven zoals een relatie, snap niet hoe je een leven kunt opbouwen naast een fulltime baan! Ik ben een beetje vrijwilligerswerk ernaast gaan doen en dat bevalt prima. Ik zou als ik rijk was helemaal stoppen met werken en parttime vrijwilligerswerk gaan doen, echt een win-winsituatie: ik blij, de mensen die geholpen worden blij en een goed doel blij met mijn financiele bijdrage:-)
respecteer de overtuigingen van een ander
Alle reacties Link kopieren
quote:hiltje schreef op 23 september 2015 @ 00:10:

Misschien zou ik ook zomaar echt een paar maanden ergens anders gaan wonen. Dat reizen vind ik zo'n gesleep van hot naar her. Maar 3 maanden in New York in een appartement? Dat wordt een heel ander verhaal.Oei, nee in zo'n stad zou ik het niet zolang uithouden. Lijkt me dat ik na 'n week snak naar rust en veel natuur om me heen. Maar ik zie me wel overwinteren in 'n tropisch land, kunnen m'n ouders ook gewoon mee, voor de strammer wordende botten is warmte tenslotte ook gezonder dan de winterse kou hier.
Shoot first, ask questions later!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou alles laten vallen waar ik nu mee bezig ben en een boederijtje kopen in een warm land. Lekker de hele dag buiten zijn en fysiek werk verrichten. Moestuin, dieren, buiten koken en ik zou ook een safaritruck kopen met tent om een lange reis te maken en ik wil graag nog een paar studies doen en ik wil ook nog leren hoe je zelf een auto of een motor kan bouwen en ik wil ook nog eens helemaal zelf een huis bouwen en ik wil ook nog leren om zelf mooie kleding te maken en nog meer reizen en uitgebreid lunchen zonder elke keer op mijn horloge te kijken en nog wat talen leren en, en, en, ik zou het drukker hebben dan ooit maar met alleen maar leuke dingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Thirtyplus schreef op 23 september 2015 @ 08:48:

Inmiddels werk ik al jaren en heb door al dat kantoorzitten nog steeds te weinig tijd en energie voor andere belangrijke dingen in het leven zoals een relatie, snap niet hoe je een leven kunt opbouwen naast een fulltime baan! Denk je dat mensen met een relatie 24/7 bezig zijn om die te onderhouden?
Alle reacties Link kopieren
Nee, gelukkig niet zeg! Heb wel een relatie gehad maar vond het toen heel lastig om een paar avonden per week vrij te houden om quasi-vrolijk en energiek naar mijn vriend te gaan terwijl ik eigenlijk behoefte had aan wat rust en nog een berg administratie had liggen.
respecteer de overtuigingen van een ander
quote:prik schreef op 23 september 2015 @ 09:35:

[...]



Denk je dat mensen met een relatie 24/7 bezig zijn om die te onderhouden?Ja, alleen op 24 juli
Alle reacties Link kopieren
quote:Thirtyplus schreef op 23 september 2015 @ 09:42:

Nee, gelukkig niet zeg! Heb wel een relatie gehad maar vond het toen heel lastig om een paar avonden per week vrij te houden om quasi-vrolijk en energiek naar mijn vriend te gaan terwijl ik eigenlijk behoefte had aan wat rust en nog een berg administratie had liggen.Dat is nou het mooie van een relatie; ik hoef bij mijn man niet quasi-vrolijk en energiek te zijn/doen als ik me niet zo voel. En we hoeven elkaar niet altijd te entertainen als we andere dingen te doen hebben. In een goede relatie moet je jezelf kunnen zijn en kun je gerust in je slonzige joggingpak op de bank liggen als je daar zin in hebt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Blondie456 schreef op 23 september 2015 @ 09:44:

Ja, alleen op 24 juli
Alle reacties Link kopieren
ik zou mijn baan op zeggen en de eerste tijd gebruiken om samen met mijn man zelf een nieuw huis bouwen.

Ook echt zelf bouwen.



Daarna zou ik een lange vakantie nemen om uit te rusten van het bouwgebeuren en daarna zou ik een eigen bedrijf op starten.

Iets waarmee ik kan werken naar eigen inzicht. Een goed team onder me zetten die op afstand eventueel kunnen worden aangestuurd.
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Alle reacties Link kopieren
Heerlijke droom. Ik doe altijd mee met de staatsloterij en Lotto, hij moet ergens vallen dus waarom niet bij mij.

Ik zou wel blijven werken. Minder uren als nu. Ik werk nu 32 en dat is met een gezin ernaast soms best even zoeken. Ik heb ook altijd erg veel behoefte aan sociale contacten dus vanuit dat oogpunt zou ik niet zomaar thuis gaan zitten. Ik zou wel alles inzetten wat mijn leven makkelijker kan maken. De schoonmaakster die nu 1 x p 14 dagen komt gewoon lekker 3 x pw laten komen, boodschappen laten bezorgen, personal trainer, kopen wat ik wil. Heerlijk!
ach.. ik doe ook maar wat..
Ik zou gewoon mijn studie afmaken en misschien nog een extra studie er tegenaan gooien als ik toch het geld heb Dan kan ik een appartementje huren in de buurt van mijn uni om de reistijd te verkorten, lekker op mijn tempo studeren en alsnog, zij het op latere leeftijd dan, mijn droombaan starten .



Ik zou dus wel zeker blijven werken en studeren, al is het maar omdat ik mij nuttig wil voelen. Het geld gebruik ik voor de studiekosten en ik koop een kleine bungalow. Met de rest van het geld hoop ik het uit te zingen tot mijn dood, wat vast moet lukken als ik er naast blijf werken Ik zou dan waarschijnlijk ook mijn ouders een bedrag geven zodat zij ook ergens fijn hun oude dag kunnen doorbrengen.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou stoppen met het werk wat ik nu doe en een winkeltje beginnen. Met vrienden. We hebben het er nu wel al vaker over maar durven nog niet echt de stap te nemen. ik zou vaker op vakantie gaan en misschien wat verder weg al hoewel ik mijn kinderem zo een lange vliegreis ook niet aan wil doen nog. Ik zou ook meer doen op de school van mijn kinderen. Vind ik altijd zo leuk! Vooral bij de kleuters.

Verder zou ik een iets groter huis kopen en een tuin met een kas. Moestuinieren is mijn hobby. Een schoonmaakster inhuren. En verder zou mijn leven wel hetzelfde blijven.
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 23 september 2015 @ 00:02:

[...]

Ben je daar nou echt trots op?Ja, de meeste mensen bezwijken onder de geestelijke terreur van een werkgever. Als je financieel onafhankelijk bent dan is het wegpesten van medewerkers erg grappig.
Life is fun. Live it.
quote:Zebraa schreef op 23 september 2015 @ 11:49:

[...]



Ja, de meeste mensen bezwijken onder de geestelijke terreur van een werkgever. Als je financieel onafhankelijk bent dan is het wegpesten van medewerkers erg grappig.Ik doel eigenlijk ook op het gedeelte ervoor. Het klinkt een beetje als oneigenlijke weggetjes en gebruik maken van andermans fouten/ tekortkomingen (CAO) in jouw voordeel.
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 23 september 2015 @ 12:08:

[...]





Ik doel eigenlijk ook op het gedeelte ervoor. Het klinkt een beetje als oneigenlijke weggetjes en gebruik maken van andermans fouten/ tekortkomingen (CAO) in jouw voordeel.Hoezo, als in de cao staat dat werknemers vier maanden (onbetaald) verlof mogen aanvragen, moet je dat toch gewoon doen als je wilt? Dit klinkt een beetje zoals mijn collega die uit (mijn inziens) misplaatste loyaliteit naar het bedrijf toe geen parkeerkosten declareert. Ik declareer alles, tot op een flesje water toe, omdat dit mogelijk gemaakt wordt door de cao. Maar goed, dit is een andere discussie. Ik snap het gevoel als je fumoney hebt wel
Hope for the best, plan for the worst - Jack Reacher
@roxy t zal ook best allemaal kloppen maar ik krijg er gewoon een 'onsympathiek' gevoel bij. Maar ik ben dan inderdaad ook wel zo'n 'niet-declareertype'.
Ja heerlijk; stoppen met werken, cursus meubelmaken doen, cursus edelsmit, cursus fietsen maken doen,

mooie boerderij kopen aan de rand van de stad waar ik nu woon, opruimconsulent inhuren, nieuw auto kopen en daarmee rondreizen door Europa en van bea and breakfast naar bed and breakfast reizen!
Studie van mijn kinderen betalen,,,,
Alle reacties Link kopieren
Leuke vraag! Ik zou denk ik wel stoppen met het werk dat ik nu doe, maar ik word erg ongelukkig van een leven zonder structuur dus daar zou ik wel iets op moeten verzinnen.

Ik zou mijn studie afmaken (er nooit van gekomen wegens geld- en tijdgebrek) en daarnaast me opwerpen als pleeggezin voor kittens of bij de egelopvang gaan werken. En tussendoor veel op vakantie en weekendjes weg.
Nothing happens for a reason
quote:juliet64 schreef op 23 september 2015 @ 13:59:

Leuke vraag! Ik zou denk ik wel stoppen met het werk dat ik nu doe, maar ik word erg ongelukkig van een leven zonder structuur dus daar zou ik wel iets op moeten verzinnen.

Ik zou mijn studie afmaken (er nooit van gekomen wegens geld- en tijdgebrek) en daarnaast me opwerpen als pleeggezin voor kittens of bij de egelopvang gaan werken. En tussendoor veel op vakantie en weekendjes weg.Doe ik ook. Heel leuk!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven