Altijd rekening houden met gevoelens van minderheden?

04-07-2020 13:30 1148 berichten
Alle reacties Link kopieren
Actueel door schrijfster Rowling

De schrijfster van Harrie Potter lag onder vuur na een vrij onschuldige tweet, ze schreef dat je mensen die menstrueren VROUW noemt (vrij vertaald)

Afbeelding

Direct felle reacties want " ze beledigde" transgenders

Storm van kritiek na tweets J.K. Rowling over seksuele identiteit en transgenders
https://www.linda.nl/trending-op-twitte ... ansgender/

Afbeelding

Omdat in Nederland 1% van de mensen twijfelt over zijn geslacht man / vrouw hangen er in sommige toiletten dit soort bordjes een urinoir voor mannen die zich vrouw voelen want het kan kwetsend zijn voor een man die zich vrouw voelt naar een mannen toilet te moeten.

Afbeelding

We hebben het over nog geen 1% van de bevolking.


Cijfers SCP :
Volgens een onderzoek van het SCP uit 2017 heeft 0,6% van de mannen en 0,2% van de vrouwen problemen met het eigen geboortegeslacht.[11] Een rapport van de Rutgers Stichting uit 2018 zegt dat 0,6 tot 0,7% van de Nederlandse volwassenen en middelbare scholieren transgendergevoelens hebben

Ik heb dit voorbeeld genomen omdat het door de Tweet van Schrijver J.K. Rowling actueel is maar uiteraard zijn er vele voorbeelden van kleine groepen die amok maken omdat ze zich gekwetst voelen.



TO trapt af:

Kwetsen en gekwetst worden hoort nu eenmaal bij het leven en als je een gezond gestel hebt kan je dat van je afschudden en relativeren.
Een samenleving hoeft niet in alle gevallen rekening te houden met kleine groepen mensen die hun eisen kenbaar maken en als mensen zich gekwetst voelen is dat vervelend maar geen groot probleem.


Hans Teeuwen legt het heel goed uit:
https://www.youtube.com/watch?v=jvkshYLyi1k


De poll heb ik expres een beetje zwart - wit gemaakt.

De samenleving hoeft niet met iedereen rekening te houden, soms heb je gewoon pech.

Totaal aantal stemmen: 253

1) Eens (83%)
2) Oneens (15%)
3) Anders toelichting in de draad (3%)
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
makreel schreef:
08-07-2020 10:30
Welke rechten zijn dat?
Bedoel je het recht om naar een dames-wc te gaan?

Wat mij betreft gaat iedereen naar de wc waar ze zich het meest op het gemak voelen.
Dat gezegd hebbende kan het dan ook voorkomen dat iemand met het uiterlijk van een man naar de damestoilet gaat,
of naar de dameskleedkamer. Omdat deze persoon zich wel identificeert als vrouw maar aan de buitenkant een man is.

De vraag is dan hoeveel moet de ene groep zich aanpassen aan de andere groep. Het kan voor de vrouw in mannenlichaam ongemakkelijk zijn, het is voor de vrouwen met vrouwenlichamen net zo ongemakkelijk om een vreemde 'man' in de kleedkamer te hebben.

Geen idee hoe je dat soort zaken zou moeten ondervangen, er zal in beide gevallen iemand niet 100% tevreden zijn. De wereld kan niet altijd naar individuele wensen worden ingericht en ik denk dat de meeste mensen hier best begrip voor hebben.

Ik vind overigens dat er onevenredig aandacht is geweest voor genderneutrale toiletten etc. Er zijn nog steeds zat gebouwen die niet voldoende zijn ingericht op minder valide, die kunnen niet eens het gebouw binnen of zich binnen goed verplaatsen, laat stáán er van het toilet gebruik maken.
anoniem_318965 wijzigde dit bericht op 08-07-2020 11:41
0.92% gewijzigd
julius schreef:
08-07-2020 10:28
Als iemand een kat genoemd wil worden, heb ik daar geen probleem mee.

Als zo iemand zich vervolgens meldt bij het dierenasiel omdat ie een baasje zoekt, en meent het recht te hebben op onderdak in het asiel omdat ie zich identificeert als kat, dan is het denk ik tijd om zo iemand tegen zichzelf te beschermen.

En zo is het bij mensen ook. Je kan je identificeren als van alles, geweldig, gewoon doen, het is een vrij land. Maar als zo iemand vervolgens bepaalde rechten wil claimen op basis van een zelf gekozen identiteit, denk ik niet dat we daar als maatschappij in mee moeten gaan.
Zou je werkelijk iemand een kat noemen omdat deze persoon zich daarmee identificeert, of ga je deze persoon gewoon uit de weg?

Het dik gedrukte is toch waar het de laatste tijd over gaat? Spreek je hier jezelf niet tegen trouwens? Of maak je hier een onderscheidt in de gevraagde aanspreekvorm bij persoonlijk contact en de ongeschreven regels binnen een maatschappij (want ik kan me niet voorstellen dat het wettelijk vastgelegd is dat mannen niet naar een vrouwentoilet mogen gaan).
Moirmel schreef:
08-07-2020 10:56
Zou je werkelijk iemand een kat noemen omdat deze persoon zich daarmee identificeert, of ga je deze persoon gewoon uit de weg?
Ik zou zulke personen uit de weg gaan. Ik ben te conservatief om in die waan van de dag hypes mee te gaan.
Griebus67 schreef:
08-07-2020 10:23
Waarom zou je de ander moedwillig een buitenbeentje willen maken of houden?
Sorry, maar er zijn personen die zich laten ombouwen tot kat, vampier, etc.
Zelf kan ik niet anders dan ze als buitenbeentjes beschouwen, rijp voor de psych.

Zou jij ze werkelijk als een gelijke behandelen?
Alle reacties Link kopieren
Moirmel schreef:
08-07-2020 11:01
Sorry, maar er zijn personen die zich laten ombouwen tot kat, vampier, etc.
Zelf kan ik niet anders dan ze als buitenbeentjes beschouwen, rijp voor de psych.

Zou jij ze werkelijk als een gelijke behandelen?
Ja. Er zitten op dit forum genoeg ‘buitenbeentjes’ met labels en rugzakken in allerlei smaken. Die neem ik ook serieus, tenzij ze zichzelf in een discussie diskwalificeren door herhaaldelijk aperte onzin uit te kramen.

Ik hoef niet met mensen mee te kunnen voelen om ze als mijn gelijke te behandelen.
Alle reacties Link kopieren
Wat mij betreft is er een groot verschil tussen persoonlijke omgang en hoe zaken juridisch worden vastgelegd.

Iemand die je kent aanspreken als man/vrouw omdat ze dat prettig vinden, waarom niet? Maar ben je daar om wat voor reden dan ook op tegen, vind ik ook dat je daar zelf voor moet kunnen kiezen. Consequenties zijn dan wellicht dat je wat vrienden kwijtraakt, ik zou het raar vinden als je daar je baan om kan verliezen. En ik vind al helemaal niet dat je van bijvoorbeeld een winkelmedewerker kan verwachten dat die iedereen aanspreekt op de manier waarop de klant zich identificeert, simpelweg omdat je dat niet eerst aan iedereen gaat vragen.

Dat is volgens mij het punt wat Jordan Peterson maakte. Je kunt (juridisch) een ander niet verplichten "jouw woorden" te gebruiken. Er is wetgeving over wat we niet mógen zeggen (haat, bedreiging, opruiing etc), maar zover ik weet geen wetgeving over wat we moeten zeggen?

Wat ik heb begrepen uit het hele Rowling verhaal is dat zij zich hardmaakt voor vrouwenrechten, en dat die soms clashen met de rechten van trans vrouwen, en dat we daar goed over moeten spreken en nadenken vóór we daar juridisch dingen over gaan vastleggen.

Dat hele gesprek komt er niet eens meer van omdat iedereen helemaal de pan uit flipt. Iets simpels als "oh, zullen we anders een man/vrouw/gemengd toilet invoeren?" kan niet eens meer besproken worden omdat het voorstel alleen al als transfobie wordt weggezet.

Zelf-identificatie, oftewel "ik zeg dus ik ben", lijkt me niet iets om zo 1, 2, 3 in te voeren. Dan zet je dus de deur open voor mensen die daar misbruiken van willen en kunnen (en zullen) maken. En volgens mij is de hele discussie zo uit de hand gelopen door de mensen die er al misbruik van proberen te maken, niet door de trans vrouwen die gewoon op een normale manier willen worden aangesproken.

Ik denk dat er een aantal dingen gaande zijn en er een soort extremisme aan het ontstaan is waar o.a Rowling tegen ageert.

In Canada zijn er al best wat rare dingen gaande volgens mij. Neem iemand als "Yessica Yaniv". Trans vrouw (zegt ze). Met mannelijke geslachtsdelen. Die heeft meerdere rechtszaken aangespannen tegen schoonheidsspecialistes die weigerden haar penis/ballen te harsen. Yessica riep discriminatie/transfobie etc. De schoonheidsspecialistes zeiden, nee, de service die ik aanbied is het harsen van vagina's. Penissen vallen daar per definitie buiten. Oh, nou, uitgemaakte zaak zou je denken. Nee dus, dat werden serieuze zaken die voorkwamen en waar ze jarenlang over hebben lopen emmeren. (conclusie, Yessica mocht iemand niet dwingen haar ballen te harsen, duh).

Dat zijn de gevolgen als je gaat lopen rommelen met definities van woorden. Er is altijd iemand die er dan mee aan de haal kan gaan. Het gaat niet om hoe je op persoonlijk niveau met iemand omgaat, het gaat om de rechten waar we ons als mens/man/vrouw op kunnen beroepen.

Verkrachters die in de gevangenis uit de kast komen en dan naar de vrouwengevangenis worden verplaatst. Zonder hormonen, zonder transitie, met penis. En daar nogmaals één/enkele vrouwen verkrachten voor ze weer ergens anders worden neergezet.

Ja, dat zijn de excessen, natuurlijk. Nee ik zeg niet dat trans vrouwen "predators" zijn, ik denk wel dat "predators" zullen gaan doen alsof ze trans vrouw zijn.

Als je kijkt naar het twitter gebeuren rond Rowling zie je precies welke engerds het zijn die misbruik gaan maken van wetgeving. Dat zijn mannen die zeggen trans vrouw te zijn, kwaad zijn op Rowling en daarom naaktfoto's posten met "suck my lady dick". Op een reactie die Rowling geeft op een tekening van een kind. Is dat dan nog activisme? Ik vind het seksuele intimidatie. En als je verwacht dat je op die manier "meer begrip en acceptatie" creëert ben je niet goed snik.

Die - kleine - groep vind blijkbaar ook dat er biologisch geen verschil is tussen m/v vrouw/trans vrouw. Immers, biologie heeft niets te maken met geslacht, een penis kan ook vrouwelijk zijn. Er is zelf een groep trans vrouwen die beweren dat ze menstrueren. Ga je daar tegenin dan ben je een TERF. Het neemt een beetje cult vormen aan.

- kijk dit soort meuk komt er vanuit die activisten, ik weet niet of dit vooruitgang is.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/0 ... -refusing/
moezewoes wijzigde dit bericht op 08-07-2020 12:20
Reden: linkje toegevoegd
2.36% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
08-07-2020 10:59
Ik zou zulke personen uit de weg gaan. Ik ben te conservatief om in die waan van de dag hypes mee te gaan.
conservatief zijn is blijkbaar vooral een excuus om grof en onbeschoft te zijn.
Moezewoes schreef:
08-07-2020 12:19
Wat mij betreft is er een groot verschil tussen persoonlijke omgang en hoe zaken juridisch worden vastgelegd.

Iemand die je kent aanspreken als man/vrouw omdat ze dat prettig vinden, waarom niet? Maar ben je daar om wat voor reden dan ook op tegen, vind ik ook dat je daar zelf voor moet kunnen kiezen. Consequenties zijn dan wellicht dat je wat vrienden kwijtraakt, ik zou het raar vinden als je daar je baan om kan verliezen. En ik vind al helemaal niet dat je van bijvoorbeeld een winkelmedewerker kan verwachten dat die iedereen aanspreekt op de manier waarop de klant zich identificeert, simpelweg omdat je dat niet eerst aan iedereen gaat vragen.

Dat is volgens mij het punt wat Jordan Peterson maakte. Je kunt (juridisch) een ander niet verplichten "jouw woorden" te gebruiken. Er is wetgeving over wat we niet mógen zeggen (haat, bedreiging, opruiing etc), maar zover ik weet geen wetgeving over wat we moeten zeggen?

Wat ik heb begrepen uit het hele Rowling verhaal is dat zij zich hardmaakt voor vrouwenrechten, en dat die soms clashen met de rechten van trans vrouwen, en dat we daar goed over moeten spreken en nadenken vóór we daar juridisch dingen over gaan vastleggen.

Dat hele gesprek komt er niet eens meer van omdat iedereen helemaal de pan uit flipt. Iets simpels als "oh, zullen we anders een man/vrouw/gemengd toilet invoeren?" kan niet eens meer besproken worden omdat het voorstel alleen al als transfobie wordt weggezet.

Zelf-identificatie, oftewel "ik zeg dus ik ben", lijkt me niet iets om zo 1, 2, 3 in te voeren. Dan zet je dus de deur open voor mensen die daar misbruiken van willen en kunnen (en zullen) maken. En volgens mij is de hele discussie zo uit de hand gelopen door de mensen die er al misbruik van proberen te maken, niet door de trans vrouwen die gewoon op een normale manier willen worden aangesproken.

Ik denk dat er een aantal dingen gaande zijn en er een soort extremisme aan het ontstaan is waar o.a Rowling tegen ageert.

In Canada zijn er al best wat rare dingen gaande volgens mij. Neem iemand als "Yessica Yaniv". Trans vrouw (zegt ze). Met mannelijke geslachtsdelen. Die heeft meerdere rechtszaken aangespannen tegen schoonheidsspecialistes die weigerden haar penis/ballen te harsen. Yessica riep discriminatie/transfobie etc. De schoonheidsspecialistes zeiden, nee, de service die ik aanbied is het harsen van vagina's. Penissen vallen daar per definitie buiten. Oh, nou, uitgemaakte zaak zou je denken. Nee dus, dat werden serieuze zaken die voorkwamen en waar ze jarenlang over hebben lopen emmeren. (conclusie, Yessica mocht iemand niet dwingen haar ballen te harsen, duh).

Dat zijn de gevolgen als je gaat lopen rommelen met definities van woorden. Er is altijd iemand die er dan mee aan de haal kan gaan. Het gaat niet om hoe je op persoonlijk niveau met iemand omgaat, het gaat om de rechten waar we ons als mens/man/vrouw op kunnen beroepen.

Verkrachters die in de gevangenis uit de kast komen en dan naar de vrouwengevangenis worden verplaatst. Zonder hormonen, zonder transitie, met penis. En daar nogmaals één/enkele vrouwen verkrachten voor ze weer ergens anders worden neergezet.

Ja, dat zijn de excessen, natuurlijk. Nee ik zeg niet dat trans vrouwen "predators" zijn, ik denk wel dat "predators" zullen gaan doen alsof ze trans vrouw zijn.

Als je kijkt naar het twitter gebeuren rond Rowling zie je precies welke engerds het zijn die misbruik gaan maken van wetgeving. Dat zijn mannen die zeggen trans vrouw te zijn, kwaad zijn op Rowling en daarom naaktfoto's posten met "suck my lady dick". Op een reactie die Rowling geeft op een tekening van een kind. Is dat dan nog activisme? Ik vind het seksuele intimidatie. En als je verwacht dat je op die manier "meer begrip en acceptatie" creëert ben je niet goed snik.

Die - kleine - groep vind blijkbaar ook dat er biologisch geen verschil is tussen m/v vrouw/trans vrouw. Immers, biologie heeft niets te maken met geslacht, een penis kan ook vrouwelijk zijn. Er is zelf een groep trans vrouwen die beweren dat ze menstrueren. Ga je daar tegenin dan ben je een TERF. Het neemt een beetje cult vormen aan.

- kijk dit soort meuk komt er vanuit die activisten, ik weet niet of dit vooruitgang is.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/0 ... -refusing/

Goede post, volledig mee eens.
julius schreef:
08-07-2020 10:10
Vergezocht? Jij bent degene die beledigen en kwetsen wil verbieden?

Uiteraard zijn er momenteel geen woorden verboden. We leven in een vrije maatschappij. Laten we dat zo houden.
Ik heb niks over verbieden gezegd, hoe kom je daarbij? Je gaat wel erg creatief met taal om zeg. Fantaseer maar lekker deze dialoog verder.
Verkrachters die in de gevangenis uit de kast komen en dan naar de vrouwengevangenis worden verplaatst. Zonder hormonen, zonder transitie, met penis. En daar nogmaals één/enkele vrouwen verkrachten voor ze weer ergens anders worden neergezet.
Is dit serieus gebeurd? :O
Je kunt iemand met 'n penis toch niet in een vrouwengevangenis zetten? :bonk:

Biedt ze dan de optie tot hakkie takkie weg met 'n zakkie. Als euneuch kunnen ze weinig kwaad meer.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
08-07-2020 13:10
Is dit serieus gebeurd? :O
Je kunt iemand met 'n penis toch niet in een vrouwengevangenis zetten? :bonk:

Biedt ze dan de optie tot hakkie takkie weg met 'n zakkie. Als euneuch kunnen ze weinig kwaad meer.
Bijv. Karen White, in Engeland. Daarbij komt dan ook nog het verhaal dat een trans vrouw die veroordeelt wordt in de statistieken wordt opgenomen als vrouw. Dan kun je zeggen, wat maakt dan nou uit, ze is toch een vrouw. Maar ja, waarom houden we de statistieken dan nog bij op die manier?

Moeten trans vrouwen dan op de mannen afdeling? Weet ik niet. Maar ik denk wel dat we verkrachters met piemels sowieso niet op de vrouwenafdeling willen? Leek mij een open deur, maar ja, zodra je in de wet gaat opnemen dat iemand zijn sekse in het bevolkingsregister kan aanpassen, krijg je dus uiteindelijk dit soort situaties. En volgens mij is dit waar Rowling het over heeft. De gevolgen en gevaren van de excessen en dat we daar misschien nog niet zo goed over hebben nagedacht.
Alle reacties Link kopieren
Andre Hazes mag ook niet meer.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... ug-racisme
Denk aan de egels en eekhoorns in de herfst en winter.
SweetFirefly schreef:
08-07-2020 15:05
Andre Hazes mag ook niet meer.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... ug-racisme
Ze maken zichzelf steeds belachelijker met hun hetze tegen de blanken.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
08-07-2020 15:08
Ze maken zichzelf steeds belachelijker met hun hetze tegen de blanken.
Lekker laten gaan,uiteindelijk vreet de revolutie altijd zijn eigen kindertjes op.
Ik had jou op negeer maar door de quotes las ik het. Op aktueel ben jij simpelweg een full blown racist. Doe niet alsof wij hier gek zijn.
SweetFirefly schreef:
08-07-2020 15:05
Andre Hazes mag ook niet meer.

https://www.telegraaf.nl/entertainment/ ... ug-racisme
Van 1 persoon.
Als we dit beeld aan de koning aanbieden voor in de tuin kunnen we ook een stuk schrijven over hoe de koning zich te goed voelt voor onze volkszanger.
Er zijn heel veel verschillende redenen om een hekel aan de man te hebben, deze mevrouw heeft die reden.
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
08-07-2020 15:08
Ze maken zichzelf steeds belachelijker met hun hetze tegen de blanken.
Eén rare mevrouw, dus kalm maar.
Wat eten we vanavond?
Tja, sommige mensen hebben behoefte aan een hobby, wel jammer dat deze mevrouw er anderen mee lastig valt.

Afbeelding
Alle reacties Link kopieren
Moezewoes schreef:
08-07-2020 13:24
Bijv. Karen White, in Engeland. Daarbij komt dan ook nog het verhaal dat een trans vrouw die veroordeelt wordt in de statistieken wordt opgenomen als vrouw. Dan kun je zeggen, wat maakt dan nou uit, ze is toch een vrouw. Maar ja, waarom houden we de statistieken dan nog bij op die manier?

Moeten trans vrouwen dan op de mannen afdeling? Weet ik niet. Maar ik denk wel dat we verkrachters met piemels sowieso niet op de vrouwenafdeling willen? Leek mij een open deur, maar ja, zodra je in de wet gaat opnemen dat iemand zijn sekse in het bevolkingsregister kan aanpassen, krijg je dus uiteindelijk dit soort situaties. En volgens mij is dit waar Rowling het over heeft. De gevolgen en gevaren van de excessen en dat we daar misschien nog niet zo goed over hebben nagedacht.
Naast Karen White nog Jessica Winfield f.k.a. Martin Ponting, Craig/Lisa Hauxwell, enz.

In dat opzicht deel ik de mening dat daar heel goed over nagedacht moet worden, die ‘self-identification policy’ in het gevangeniswezen. Zeker bij veroordeelde roofdieren (kindermisbruik, verkrachters, aanranders) of mensen met een groot agressieprobleem. Zeker als de verhoudingen letterlijk heel erg mank gaan. Zoals die trans vrouw in dat filmpje een paar pagina’s terug (It’s Ma’am!). Die slaat de gemiddelde oplichtster of dievegge helemaal in de poeier bij een fittie. En ik denk dat de gemiddelde vrouwelijke gevangene al genoeg foute mannen in haar leven de revue heeft zien passeren. In een gevangenis kun je geen kant op, het is geen optie om stilletjes de aftocht te blazen en te denken “Zo, daar kom ik nooit meer/Die zoekt het maar lekker zelf uit”.

Ik snap ook niet dat bepaalde activisten zo’n verkrachter steunen. Doet de zaak toch absoluut geen goed en ik denk dat trans vrouwen en mannen er net zo zwaar van walgen. En al helemaal als ze door zo’n hyperactieve, policor SJW op één hoop worden geveegd als minderheid met zulk tuig van de richel.
Nee heb je, ja kun je krijgen
aoibheann schreef:
07-07-2020 21:02
Nee ik kan dat niet bepalen net zo min als jij dat kan.
Ik kan dat als vrouw heus wel voor mezelf bepalen hoor.
Maar klopt, jij kan dat niet voor mij of welke andere vrouw dan ook gaan bepalen. Het heeft dan ook geen nut om met uitspraken à la "moeten aanvaarden" af te komen, als je tegelijk meent dat het veiligheidsgevel van vrouwen belangrijk is, en dat niemand anders in hun plaats kan en mag bepalen. Of je neemt het serieus, of niet, maar je kan niet half-zwanger zijn.
Daar doet dit ene voorbeeld waar je mee komt, hoe verschrikkelijk ook, niks aan af.
Nee? Het zet anders per direct wel je statement over geen "feiten" bij de vuilbak, aangezien de eerste hit op een eenvoudige google-search die al naar boven brengt. Een statement dat je echter wel gebruikte om je mening kracht bij te zetten.
Wat ik zeg is dat de angst voor trans vrouwen niet gebaseerd is op feiten maar op de onderbuik.
De feiten zijn er; beter nog, je gaf in de vorige zin zelfs toe dat dat voorbeeld verschrikkelijk is.
Dat maakt de angst niet minder dat snap ik ook wel.
Maar heb je die angst praat met elkaar.
Sta open voor elkaar en luister naar elkaar.
Dan kom je er samen echt wel uit.
Vergeet niet onbekend maakt onbemind.
Hoe zou dat lukken als je dat eerder combineert met de boodschap dat we ze moeten aanvaarden?
Trans vrouwen, vrouwen, mannen, trans mannen, transgender personen (and all who haven't made up their mind yet. line from kinky boots)
allemaal willen we toch gewoon leven, werken,liefhebben, samen zijn.
De dag dat ik je zie pleiten voor een volledige afschaffing van vrouw/man-only gelegenheden, zal ik je geloven in die uitspraak, niet eerder :)
Alle reacties Link kopieren
redbulletje schreef:
08-07-2020 10:21
Nou dit dus!
De wereld wordt steeds idioter.
Moeilijk he, als mensen niet meer in hokjes passen.
Alle reacties Link kopieren
Gelukkig beginnen er wat mensen wakker te worden:

https://nos.nl/artikel/2340001-j-k-rowl ... elijk.html
Ik had jou op negeer maar door de quotes las ik het. Op aktueel ben jij simpelweg een full blown racist. Doe niet alsof wij hier gek zijn.
Alle reacties Link kopieren
ja, die zijn woke :nut:


Maar goed, ik ben het wel eens met wat ze zeggen. Het is te makkelijk om mensen te cancelen, daarmee kom je gewoon niet verder en drijf je mensen alleen maar verder uiteen. Uitleggen, vragen kom je denk ik verder mee, de diehards uitgezonderd. Die willen gewoon lekker blijven discrimineren, beledigen en kwetsen, want er is vrijheid van meningsuiting.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Rosabella1 schreef:
09-07-2020 10:31
Gelukkig beginnen er wat mensen wakker te worden:

https://nos.nl/artikel/2340001-j-k-rowl ... elijk.html
Goed te lezen!
Alle reacties Link kopieren
rosanna08 schreef:
09-07-2020 11:21
ja, die zijn woke :nut:


Maar goed, ik ben het wel eens met wat ze zeggen. Het is te makkelijk om mensen te cancelen, daarmee kom je gewoon niet verder en drijf je mensen alleen maar verder uiteen. Uitleggen, vragen kom je denk ik verder mee, de diehards uitgezonderd. Die willen gewoon lekker blijven discrimineren, beledigen en kwetsen, want er is vrijheid van meningsuiting.
Nee woke is een andere religie. :bonk:
Ik had jou op negeer maar door de quotes las ik het. Op aktueel ben jij simpelweg een full blown racist. Doe niet alsof wij hier gek zijn.
Alle reacties Link kopieren
Rosabella1 schreef:
09-07-2020 12:07
Nee woke is een andere religie. :bonk:
verrassend
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven