Zwanger worden 12+ maanden..

20-04-2024 11:45 63 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Goedemorgen dames,

Ik vroeg me af of er meer vrouwen zijn die al (weer) een jaar bezig zijn en mee willen schrijven in een nieuw topic?

Iedereen die al wat langer bezig is is welkom, met of zonder traject 🤗

Indien gewenst kan ik een tabel bijhouden.
NAAM:LEEFTIJD:NOD:KIND: GESTART:BIJZONDERHEDEN:
Broodkruimel394eJuni 2023 (korte cycli)Nu pauze, start juni ronde 12
Zonnegloed291eApril 2023
Perenboompje351eJuni 20212e IVF poging
Olifantje1eJanuari 2023.IVF/ICSI traject
Pinchos311eJuli 2021.IVF traject
Koffiehagedis351eSeptember 2023Onderzoeken gestart
broodkruimel1984 wijzigde dit bericht op 30-04-2024 13:40
60.03% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Hier alweer 11 rondes erop zitten voor nr 4. De 3e duurde ook lang, 22 rondes met een mislukte innesteling in ronde 10. Toen had ik een positieve test maar werd ik een week later alsnog ongesteld. Nr 1 en 2 duurde 6 en 8 maanden maar toen was ik nog een stukje jonger. Ik word dit jaar 40. We slaan nu 2 eisprongen over maar vanaf half juni gaan we weer proberen. Ik heb van de week bloed opgestuurd voor onderzoek, benieuwd wat daar uit komt. Een fertiliteits traject willen we niet in, we hebben 3 gezonde kinderen waar we heel gezegend mee zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ha Broodkruimel! Ik schrijf hier graag mee. Wij kennen elkaar natuurlijk het het “zwanger worden vanaf september” topic. Lijkt mij fijn om hier mee te schrijven om ervaringen uit te wisselen en elkaar wat te steunen. Wanneer krijg je de uitslag van het bloedonderzoek?

Hier: 29 jaar (bijna 30 alweer). Sinds april 2023 actief aan het proberen zwanger te worden, dus nu ruim een jaar bezig. Het zou ons eerste kindje worden, als het allemaal mag gaan lukken. Binnenkort maken we een afspraak bij de huisarts om te kijken of we wat onderzoeken kunnen laten doen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi zonnegloed, ik had je al verwacht. Hopelijk hebben we beide gewoon gauw 2 streepjes op de test maar het lijkt me fijn om met anderen te schrijven die al langer bezig zijn. Wanneer gaan jullie je aanmelden? Er zullen wel wachtlijsten zijn van een paar maanden, verwacht ik?

Mijn uitslagen zouden er binnen 3 weken moeten zijn maar omdat ik op vakantie ga heb ik eind mei pas een afspraak om alles door te nemen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook graag mee hier, al ben ik al een stukje langer dan een jaar bezig. Inmiddels bijna 3 jaar onderweg voor ons eerste kindje. 1x zwanger geweest na bijna een jaar proberen, helaas een MA, waarvoor ik een curretage heb gehad. Sindsdien niet meer zwanger geraakt en een endometriose diagnose, 2 operaties en een mislukte ivf poging verder. Nu net weer gestart met prikken voor onze 2e ivf poging. Hoop echt dat het deze keer gaat lukken
Alle reacties Link kopieren Quote
Welkom perenboompje, wat zijn jullie al lang bezig zeg! Jeetje. Ik volg sinds een tijdje Ellen Daenen op insta, via haar heb ik nu ook het bloedonderzoek gedaan. Ben heel benieuwd naar de uitslag, misschien heb jij er ook iets aan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf hier ook graag mee. Ik schreef in het 'zwanger worden begin 2023 topic', totdat dat niet meer actief werd. Stiekem las ik al een tijdje stil mee met jullie in het topic van september, maar de drempel om daar wat te posten werd ook steeds groter toen daar allemaal buikjes kwamen. Dus heel fijn dat je dit topic bent gestart broodkruimel.

We zijn in januari 2023 begonnen en in december 2023 naar de huisarts gegaan. Daarna ging het voor ons eigenlijk allemaal heel snel. Inmiddels bezig met IVF/ICSI 1 en we zijn nu net na een mislukte verse terugplaatsing. We hebben 1 cryo, dus hopen dat dat ons gouden embryo is. We verwachten daar een terugplaatsing van in juni.
Alle reacties Link kopieren Quote
Welkom olifantje. “Fijn” dat je al zo snel aan een traject kon beginnen. Hopelijk lukt de terugplaatsing in juni 🙏 hoe heb je het traject zo ver ervaren?
Alle reacties Link kopieren Quote
Benieuwd naar wat er uit je bloedonderzoek komt Broodkruimel. Zelf inmiddels heel veel onderzoeken gehad en leefstijlaanpassingen gedaan de afgelopen 3 jaar, maar het heeft me qua vruchtbaarheid helaas weinig gebracht. Wel ben ik hierdoor zo'n 12 kilo afgevallen en dat maakt dat ik me in ieder geval fitter voel, wat natuurlijk wel winst is

Heel veel succes bij de huisarts Zonnegloed. Hopelijk kan er wat onderzoek gedaan worden waar je wat aan hebt

Welkom Olifantje. Jullie hebben ook al een weg afgelegd zo. Fijn dat jullie snel aan ICSI konden beginnen. Duim voor je dat de cryo mooi gaat blijven plakken. Hoe ervaar jij het mentale stukje van het traject? Merk zelf dat ik dat eigenlijk het lastigste vind, prikken en punctie viel me achteraf gezien best mee

Voor de tabel: ik ben inmiddels 35 en wij zijn bezig sinds juni 2021
Alle reacties Link kopieren Quote
Het is zoiets raars zo'n traject. In januari 2023 waren we zo hoopvol en dacht ik ook nog heel naïef dat het vast wel binnen een half jaar zou lukken. En nu kunnen we dan eindelijk wel iets doen, maar is nog zoveel onduidelijk en onzeker. Vooral dat mentale is me heel erg tegen gevallen. En dan zijn we pas net begonnen eigenlijk.

Fysiek is het me wel meegevallen. Ik was heel bang voor de hormonen en de punctie. En daar had ik zeker last van, maar je vergeet dat zo weer als je denkt waar je het allemaal voor doet.

We zijn trouwens aan het proberen voor een eerste kindje.

Edit: ik lees nu jouw reactie Perenboompje. Wel een beetje hetzelfde dus, vooral dat mentale valt heel erg zwaar. Hoe gaat het nu bij jou met prikken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Prikken gaat tot zover prima, heb gisteravond decapeptyl gezet en vanaf vanavond gonal f er weer bij. Vorige keer wel aardig wat bijwerkingen, vooral extreme hoofdpijn de hele dag, maar toen had ik een lang schema. Hoop dat ik er nu minder last van heb.

Mentaal is het inderdaad een rollercoaster, voor mij met name omdat het voelt alsof ik wat te verliezen heb na een terugplaatsing. Want tot dan is alles goed gegaan, het hoeft alleen nog maar verder te blijven groeien. In een natuurlijke cyclus weet je nooit zeker of de bevruchting überhaupt is gelukt, dus was voor mij de teleurstelling altijd minder groot. Herkenbaar voor jou?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik schrijf ook graag mee als dat mag, wij zijn inmiddels wel al veel langer dan 12+ maanden bezig..
Samenvatting van ons traject tot nu toe:

Juli ‘21 gestart met proberen
Mei ‘22 naar de gyn geweest ivm uitblijven zwangerschap
Nov ‘22 kijkoperatie gehad -> endometriose graad 3/4, afgesloten eileider en uterus bicornis
Maart ‘23 intake IVF
April ‘23 IVF 1: 1 embryo, terugplaatsing mislukt
Juni ‘23 IVF 2: 1 embryo, terugplaatsing mislukt
Juli ‘23: intake bij UZ Gent. Gedoe met de verzekering dus poging uitgesteld tot 2024.
Januari ‘24: ICSI 3: 2 embryo’s ingevroren.
Februari ‘24: eerste cryo is teruggeplaatst, zwanger! Helaas missed abortion na kloppend hartje, miskraam opgewekt met medicatie met 9 weken.

We hebben dus nog 1 cryo over. Mijn HCG moet eerst op 0 staan voordat we verder kunnen, de echo is wel ‘schoon’ gelukkig.

Ik ben 31 en het zou ons eerste kindje worden. Inmiddels houden we er ook wel rekening mee dat er helaas een kans is dat het niet gaat lukken bij ons. Maar we blijven hopen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat knap perenboompje! 12 kilo! Ik ben nu ook begonnen met leefstijl aanpassingen, alleen heb ik eigenlijk altijd hetzelfde geleefd en toch 3 gezonde kids op de wereld gezet dus geen idee of dat me wat gaat brengen. Maar wat je zegt, sowieso winst natuurlijk.

Het lijkt mij heel heftig, zo’n traject.

Ellen Daenen is wel de moeite om te volgen denk ik.
Alle reacties Link kopieren Quote
Vind het zo heftig voor je dat het toch misgelopen is Pinchos. Hoe gaat het inmiddels met je? Heb je al een idee wanneer je weer wil starten voor de cryo? Kan me ook goed voorstellen dat je het nog even niet ziet zitten, het is mentaal echt zwaar zo'n MA, dat was in ieder geval mijn ervaring. Doe wat goed voelt. Snap ook dat er rekening mee houdt dat het niet gaat lukken, dat doe ik ook al en ik zit pas in mijn tweede poging. Hoop dat het ons allebei gegund is

Hier inmiddels fors in de bijwerkingen, extreem vermoeid en hoofdpijn. Hoop dat dit betekent dat mijn lichaam hard aan het werk is en we een goede opbrengst gaan hebben. Zondag weer naar het ziekenhuis om te checken. Fingers crossed
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat heftig Pinchos! Wat een lang traject al. Ik zag je berichtje een tijdje geleden in een topic over dat het mis was gegaan. Wat onwijs verdrietig. Hoe gaat het nu?

Perenboompje, jeetje wat een tijd inderdaad, 3 jaar. Hoe vind je daar een manier in om er mee om te gaan? En wat vervelend van die bijwerkingen. Hoop op een goed bericht zondag voor jou!

Olifantje, ik herken jou van het ‘zwanger worden start 2023’ topic. Ik was toen een stiekeme meelezer omdat ik bijna ging starten met proberen, en heb alles op de voet gevolgd van alle dames daar. Heftig inderdaad, je begint vol goede moed, de buikjes in de tabel lopen op en je denkt daar gauw tussen te komen staan. Zo naar als je dan “over blijft”. Fijn dat jullie snel het traject in konden. Kan mij voorstellen dat je dan iets “kan doen” eindelijk. Maar inderdaad, het brengt ook een hoop onzekerheid met zich mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tja, hoe je daar mee omgaat.. denk dat er in mijn geval natuurlijk een hoop gebeurd is in de tussentijd ook. Na de MA in zomer 2022 is mijn leven eigenlijk best wel snel in het teken komen te staan van de medische onderzoeken ivm de endometriose, doorverwijzing naar specialist en zware operatie die nodig was. Ook herstel heeft lang geduurd en daarna een start met ivf en helaas weer een operatie na de mislukte eerste poging. Dus op een bepaalde manier is de tijd ook wel snel gegaan ofzo. Probeer er niet te vaak bij stil te staan dat het alweer 3 jaar is want dat is toch best heftig. Kijk uit naar de dag dat ik minder in het ziekenhuis zal hoeven zijn, of in ieder geval om een fijnere reden
Alle reacties Link kopieren Quote
Het lijkt mij ook heftig, zo’n traject maar ik kan me helemaal voorstellen dat je er “gewoon” voor gaat, zeker bij een eerste kind. Ik weet nog bij de 3e dat ik me voornam het een jaar te proberen. Toen ik de 10e ronde een positieve test had die niet meer opliep dacht ik; oeh nog maar 2 maanden kans en dan is het jaar om…. Dus werd het 1,5 jaar. Daarna 2 jaar… je verlegd toch je grenzen ofzo.. je ondergaat het. Ik hoop enorm dat het jullie nog gegund is 🍀

Ik heb nu net m’n eisprong gehad. Zoals gezegd deze en volgende ronde rust en dan half juni weer verder proberen. Dan heb ik ook de uitslagen van het dna onderzoek rondom vruchtbaarheid. Hopelijk komt daar iets uit wat relatief makkelijk te behandelen is want na 3 gezonde kinderen zijn wij niet van plan een traject in te gaan. Ergens besef ik ook wel dat het wsl aan mijn leeftijd ligt want het duurde bij alle kids steeds 2 rondes meer dan de vorige keer om zwanger te raken 😁 dus of daar dan nog iets aan te doen is…?
Alle reacties Link kopieren Quote
Het blijft een gek iets Broodkruimel. Over het algemeen genomen, als ik de statistieken bekijk per leeftijd dan zou je dat van de leeftijd inderdaad denken. Maar aan de andere kant blijft het ook een toevalstreffer. Genoeg mensen uit ons andere topic die ook midden/eind dertig zijn maar waarbij het super snel lukte. En ook mensen waarbij het eerst super snel ging, en daarna er jaren over deden voor de tweede. Waar dat dan aan kan liggen?
Ik begrijp dat jullie geen traject in gaan, na 3 kinderen. Dat lijkt me ook erg zwaar. Vriend en ik zullen dat wel doen, omdat wij graag minimaal 1 kind willen.

Hoop dat er inderdaad iets uit het dna onderzoek komt waar jullie wat aan kunnen doen zonder een traject in te hoeven.

Dat van dat jaar proberen klinkt ook bekend, steeds de grens wat verleggen “binnen die tijd zal het vast lukken”. Heb er een hard hoofd in deze ronde. De kansen blijven gelijk, maar na het aantikken van een bepaalde periode die men als “grens” heeft gesteld, is het toch lastiger om optimistisch te blijven.

En dan realiseer ik me goed dat ik pas net kom kijken vergeleken met de andere dames hier.

Ik duim voor iedereen hier :heart:
Alle reacties Link kopieren Quote
Echo vandaag was goed, nu 6 grotere follikels en nog een paar kleintjes. Dinsdag nog 1 keer terug voor een meting en dan waarschijnlijk donderdag al punctie. Gaat echt flink hard deze keer, en mijn lichaam reageert dus ook beter op dit protocol lijkt het. Nu maar hopen dat er allemaal eicellen inzitten en de kwaliteit ook goed is. Blijft toch spannend
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey Broodkruimel, ik ben heel blij met dit topic en sluit graag aan. Ik ben 35, partner 38, en hoe lang we bezig zijn (voor ons eerste kindje) is wat ingewikkeld uit te leggen. Eigenlijk al 6 jaar namelijk. Eerst maakten psychische problemen het onverstandig, toen bleek er sprake van littekenweefsel na traumatische ervaringen die een zwangerschap erg zouden bemoeilijken. Ook heb ik Crohn. Dus na tussenpauzes, en heel veel nadenken zijn we écht écht bezig (als in ovulatietesten en de hele mikmak) sinds september, maar gezien lage slagingskans zijn we vorige week begonnen met uitgebreide onderzoeken in de start van een traject. Ik hoop hier ook welkom te zijn.
Alle reacties Link kopieren Quote
Tuurlijk ben je welkom Koffiehagedis. Ik heb je in de tabel gezet. Heb als startdatum maar gewoon september 2023 aangehouden, als je het anders wil hoor ik het graag.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat fijn dat je goed reageert Perenboompje. Vandaag ook goed nieuws gehad bij de meting?

En welkom Koffiehagedis. Jullie zijn dus inmiddels al bij het ziekenhuis voor onderzoeken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Welkom Koffiehagedis! Klinkt als een heftige tijd die jullie al hebben gehad. Ik hoop dat het fertiliteitstraject jullie geluk gaat brengen

Meting was inderdaad goed nieuws. 5/6 grote follikels die waarschijnlijk wel voor eicellen gaan zorgen en nog een paar kleinere die misschien nog doorgroeien. De hoop is in ieder geval 5 eicellen. Vanavond trigger zetten en donderdag de punctie. En dan hopelijk zondag terugplaatsing. Begin het toch wel weer spannend te vinden nu
Alle reacties Link kopieren Quote
Lijkt mij ook enorm spannend Perenboompje. Alvast heel veel succes 🍀
Alle reacties Link kopieren Quote
Veel succes met de punctie morgen Perenboompje!

Doen ze bij jullie in het ziekenhuis altijd een driedaagse terugplaatsing?

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven