Versterkte gebedsoproep moskeeën

01-05-2020 10:32 1737 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik las deze week dat de burgemeester van Roermond toestemming had gegeven voor 'Versterkte gebedsoproep' door moskeeën. Volgens mij zijn in haar stad drie moskeeën. Wat houd dat in? Ik dacht als de burgemeester daar toestemming voor geeft dan zal het wel in orde zijn. Maar nu ik vandaag er weer het een en ander overlas ging ik googlen wat dat inhoud. Dat is oproepen tot gebed via luidsprekers. O_O

Niet alleen in Roermond maar ook in Almere is er 'gedoe'. Daar hebben burgemeester en wethouders vorige week de moskeebesturen in Almere gevraagd om af te zien van het oproepen tot gebed via luidsprekers.

Volgens de Grondwet is er vrijheid van Godsdienst. Katholieken en andere gelovigen kunnen nu ook niet naar de kerk met z'n allen, en gaan daarom ook niet via luidsprekers het Onze vader roepen.

Hoever mag die Godsdienstvrijheid gaan als alle andere gelovigen of niet-gelovigen meerdere keren per dag een islamitisch gebed moeten aanhoren dat via luidsprekers door de lucht word geroepen. Het heeft iets oorlogs-achtigs. Iets dwangmatig's.

1 keer per maand het testen van het luchtalarm is nodig en meer dan genoeg "luchtgeluid".

Ik geniet nu juist van het vogeltjesgeluid en de rust is nu goed om echt in gebed te zijn als ik dat zou willen. Gebed doe je privé. En integer. Godsdienstvrijheid oké, maar wel voor iedereen, mijn geloof hoeft niet te lijden onder het geloof van anderen.

Luidsprekers zou ik afschuwelijk vinden. Wat vinden jullie?



30 april 2020
College vroeg moskeeën af te zien van versterkte gebedsoproep https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/1 ... bedsoproep

2 uur geleden
Versterkte gebedsoproep moskeeën mag volgens grondwet http://a.msn.com/01/nl-nl/BB13snUo?ocid=st

4 apr. 2020 https://youtu.be/6nibM-2EXJs NL
Moskeeën laten versterkte gebedsoproep horen

15 november 2019
Zo klinkt de versterkte gebedsoproep van de Blauwe Moskee https://www.parool.nl/ts-be39f6f5 via @parool
(Lang voor de Coronacrisis)
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
missie_m schreef:
28-05-2020 23:25
Hoezo verwacht je van mij een update over die toestand in Turkije?
Heb jij daar geen update van?
Ik verwacht dat omdat je altijd de actualiteit op de voet volgt. Zelfs als het maandenlang stil is kom je altijd met een informatieve en relevante update. Wat handig is voor de mensen die minder tijd hebben om het internet af te struinen maar toch belangstelling hebben voor je topics.
Let’s Go Brandon!
Betty_Slocombe schreef:
28-05-2020 16:05
Als we nu allemaal een strakke groene broek aandoen, is het probleem dan opgelost?
Alleen als ie goed staat
Alle reacties Link kopieren
Heftig dit. :(

De Telegraaf
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnen ... ailsignout
LOEP ME MAAR aub.
missie_m schreef:
30-05-2020 19:42
Heftig dit. :(

De Telegraaf
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnen ... ailsignout
Tjonge zeg. Wat doen die mensen daar met z’n allen om er zo’n superspreader event van te maken? Is een moskee net zoiets als de apres-ski hut?
Alle reacties Link kopieren
Minstens 21 personen besmet en 1 overleden. En de gebedsdienst mét besmette familieleden gewoon door laten gaan in de moskee. Dat vind ik wel heftig.

ps:Het is niet echt on-topic maar wel meer on-topic dan een plaatje over goals of van een animatiefilmpje. Corona is niet niks. Ik hoop niet dat er nog meer mensen ziek gaan worden.
missie_m wijzigde dit bericht op 13-07-2020 14:19
35.57% gewijzigd
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Ja ??? Wat heeft dat te maken met de oproep tot gebed ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/ ... dordrecht/


Het gaat nu kennelijk over ongehoorzaamheid dus......




De politie heeft ingegrepen bij een straatfeest in Dordrecht, na klachten over geluidsoverlast. Vijftig tot zestig mensen waren in de nacht van zaterdag op zondag bij het verjaardagsfeest in de Brikstraat.

Toen de agenten arriveerden zagen zij dat op straat een feest werd gehouden voor de verjaardag van een bewoner. Op straat stonden meerdere picknicktafels, een opblaasbaar zwembadje en een dj draaide muziek. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het op dit moment niet toegestaan om straatfeesten te houden.

In been gebeten
Toen de jarige de politie liet weten dat hij niet van plan was het feest te beëindigen, kreeg hij een waarschuwing. Toen hij daarop niet reageerde, greep de politie in. Hierop keerden enkele feestgangers zich tegen de agenten.

Lees ook: Het wordt een heerlijk Pinksterweekend, maar ‘vermijd drukke plekken’

Een aangehouden verdachte raakte gewond door beten van een politiehond. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent. Hij was onder invloed van alcohol en testte positief op het gebruik van harddrugs. Hij werd na behandeling gearresteerd.“
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
blijfgewoonbianca schreef:
31-05-2020 15:36
Ja ??? Wat heeft dat te maken met de oproep tot gebed ?
Ze hebben kennelijk te goed ernaar geluisterd. ;)
...
Alle reacties Link kopieren
Dit artikel hoort hier wel thuis vind ik.


RTL Nieuws
Kamercommissie: buitenlandse lange arm heeft Nederlandse moskeeën in greep
25-06-2020
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnen ... ailsignout

In meerdere moskeeën in ons land worden moslims beïnvloed door organisaties en regeringen uit Golfstaten en Turkije. Daardoor krijgen antidemocratische ideeën vat op Nederlandse moslims, concludeert de commissie van Tweede Kamerleden die dat heeft onderzocht. "Een zorgelijke ontwikkeling."

Die beïnvloeding gebeurt zichtbaar maar ook onzichtbaar. .................
.................................
.......................................

etc.etc.etc.
LOEP ME MAAR aub.
Ik vind het een slecht plan. Het is wetenschappelijk bewezen dat geluidsoverlast lichamelijke schade toebrengt, ook al denk je dat je er geen last van hebt en er zo doorheen slaapt. Nog meer herrie is niet nodig en ongezond.
.
Alle reacties Link kopieren
Omdat op dit topic vaak het vergelijk werd gemaakt tussen én over klokkengelui (zeker niet hetzelfde als die luidsprekers) en de Versterkte Arabische gebedsoproepen door luidsprekers plaatst ik dit artikel:

Kerkklok Hout-Blerick stil na klacht van bewoner: dorp op achterste poten
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20201105_95755629

.................
Al zolang ze zich kan herinneren, luiden elke ochtend om half acht in Hout-Blerick de kerkklokken. Ans Hermans-Huys is een geboren Hout-Blerickse en woont sinds vijf jaar op zo’n twintig meter afstand van de Sint-Josephkerk. „Door de morgen-, middag- en avondklok weten we altijd precies hoe laat het is.” Een week of drie geleden bleef het ’s ochtends ineens stil.
..................
.....................
..................
De parochiefederatie zegt verrast te zijn door de vele reacties van inwoners. Het luiden wordt binnenkort dan ook weer geactiveerd, laat die weten. De klokkenluider door wie Hout-Blerickenaren de afgelopen weken te laat wakker werden, wilde niet met de krant praten.
LOEP ME MAAR aub.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven