Geld & Recht alle pijlers

Hoe heb jij een jurist/advocaat gevonden

02-06-2020 23:37 31 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil ergens juridisch advies over inwinnen. Nou vind ik via Google behoorlijk wat juristen en advocaten die zeggen gespecialiseerd te zijn op het terrein waar het over gaat (geen strafrecht).

Maar ik wil een echt goede, zo eentje die tot op het bot gaat om te proberen recht te halen, zelfs als de opening daartoe maar klein is.

Hoe vind je zo iemand? Volgens mij zijn hier best veel mensen die weleens een jurist of advocaat in de arm hebben genomen. Hoe kwam je aan de jouwe? Waarom koos je voor diegene en, als je het weer zou doen, zou je dan dezelfde keuze maken? Of zou je de zoektocht naar een goede raadsman (of -vrouw) nu heel anders aanpakken?
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
Alle reacties Link kopieren
gizzmo-returns schreef:
03-06-2020 08:08
Dit is toch echt een vooroordeel hoor. Genoeg positieve ervaringen in mijn werk, wel met pro deo.
Is geen vooroordeel, maar mijn mening en ervaring.
'I don't need an inspirational quote. I Just need coffee.
Alle reacties Link kopieren
haarklover schreef:
03-06-2020 08:47
Bij mijn weten zijn de vergoedingen voor pro deo-advokaten de afgelopen jaren omlaag gegaan.

Zijn uw ervaringen recent?
wat maakt dat nu uit? Veel advocaten die pro deo zaken doen, doen dat vanuit een bepaalde overtuiging. Dat ze per definitie slechter zijn is echt onzin.
Alle reacties Link kopieren
Ik gooi het probleem in de familie, laat hen discussiëren en daaruit rollen dan twee namen. Als het gaat om publiekrechtelijke toestanden dan kies ik gewoon mijn zus want gratis :-) .

Zonder die connecties zou ik op zoek gaan naar mensen met een vergelijkbaar probleem en hen vragen wie ze in de arm hebben genomen en of ze daar tevreden over waren. En online rondsnuffelen wie er zoal actief zijn op dat gebied.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Ik zou iig niet iemand kiezen die meerdere rechtsgebieden doet. Ik heb zelf een tijd als advocaat gewerkt en het kán gewoon niet dat je van al die verschillende rechtsgebieden dan alles weet en alles bij kunt houden. Verder zou ik gewoon mijn netwerk aanboren. Niet alleen vrienden en familie, maar misschien heb je wel een zakelijk contact dat je verder kan helpen? Want het werkt natuurlijk ook zo dat als mensen tevreden over iemand zijn, ze een ander graag ook naar die persoon sturen. Ook als die ander misschien net buiten de inner circle zit.
Ik zou het mijn partner vragen. Die heeft tientallen advocaten van even zovele kantoren in het netwerk. En praktijkervaring met een flink aantal.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie tips, daar kan ik mee verder.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven