Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Gezondheid alle pijlers

Knip open en ontstoken

01-04-2020 21:55 26 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hi allemaal!

Even mijn hart luchten...

Ik heb veel gezocht over ‘de knip’, maar mijn verhaal ben ik nog nergens tegen gekomen. Als iemand zich erin herkent hoor ik het graag, ook hoe lang het duurde voordat je hersteld was!

Afgelopen donderdag ben ik bevallen via een knip en vacuümpomp van ons mooie tweede dochtertje. De eerste is geboren met een spoedkeizersnede dus dit was mijn eerste bevalling via die weg. Ik wist dus ook niet goed wat normaal is met het herstel.

De kraamzorg kijkt elke dag naar mijn wond, en vond alles er vrij blauw uitzien, zo ook mijn knip, maar maakte zich weinig zorgen. Maar gisteren leek mijn knip op twee plaatsen open te zijn gaan staan en zelf vond ik het wat stinken, maar zij stelde me gerust dat het nog wel normaal was en wel dicht zou groeien. Door het Corona virus komt de VK niet meer langs, dus was het op haar oordeel vertrouwen. Nu vond ik het vanmorgen wel echt enorm stinken, en ook de kraamzorg en mijn vriend roken het al als je de kamer in komt. Dat vind ik ZO vies en voel me zo rot erover... Ook leken de openstaande stukjes zwart (?) en dus toch maar de VK gebeld dat ze bij uitzondering langs moest komen. Die besloot na 5 sec kijken (en ruiken) dat ik naar de gyn moest, dus wij daarheen.

De gyn heeft de hechtingen uit mijn knip gehaald omdat ze zag dat het flink ontstoken is en er een flinke infectie in zit. Nu komt er echt heel veel stinkende prut uit en het ziet eruit als een groot gapend donker gat :"-( . Ook heb ik AB gekregen, extra pijnstilling en moest ik het zo min mogelijk belasten (dus veel op bed vandaag). Zo kan ik helemaal niet voor mijn meisje zorgen... En het ziet er echt heel gek uit, zwarte stukken, gaten en heel slijmerig (sorry voor alle nasty details!). Ik zit echt al de halve dag te janken want ik zie niet hoe dit ooit nog netjes goed komt :(.

Pff, even opschrijven lucht wel op. Morgen weer naar de gyn en tot die tijd plassen onder de douche (wat ik al deed) en veel laten luchten (bleegh die geur, maar alles voor de genezing). Ik vind het zo spannend! Morgen zou ook een chirurg mee kijken, ben helemaal bang nu dat ik weer geopereerd moet worden, dat het herstel lang gaat duren en het nooit meer mooi wordt.. En door Corona mag mijn man ook niet eens mee tijdens het gesprek/behandeling. Heel logisch maar wel extra spannend.

Thanks voor het lezen, en iemand nog ervaringen met zo’n flinke knip ontsteking? Of gewoon een hart onder de riem? ;)
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat ontzettend ruk voor je.
Zelf geen ervaring met een ontsteking bij de knip, maar weet nog wel hoe verschrikkelijk pijn ik eraan had, laat staan als het dan ook nog eens ontstoken is.
Heel veel succes morgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat ontzettend naar voor je.
Ik hoop dat je snel herstelt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ah, dat is ruk! Ik moest een week plat liggen en heb dit ook echt gedaan (had het niet zo heftig als jij) en die rust en het ‘niet belasten’ heeft toen onwijs veel goed gedaan. Je kans sowieso nog voeden en geloof me, er komen nog jaaaaaaren van verzorging. Ik lag trouwens op een bed in de woonkamer.

Gefeliciteerd!
Sparrows jumped before they knew how to fly. They learned to fly only because they had jumped.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh wat afschuwelijk.. Ik heb gelukkig geen ontsteking gehad maar vond de hechtingen al zo naar. Dat beurse gevoel helpt ook niet mee.
Veel in bed blijven liggen, heb je een cosleeper voor de baby?

Ik herinner me iets van een biotex badje, heeft de VK of kraamhulp daar niks over gezegd?

Ik heb trouwens na de bevalling vreselijk tepelkloven gehad, VK kon toen ook niet langskomen en kraamhulp heeft foto's gemaakt, kan dat bij jou evt ook?

En natuurlijk gefeliciteerd met je dochter!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou vooral doen wat de gyn heeft gezegd en niet zelf met badjes gaan rommelen.
Sparrows jumped before they knew how to fly. They learned to fly only because they had jumped.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh dit klinkt heel pijnlijk! Sterkte!
Alle reacties Link kopieren Quote
Geen ervaring met een knip bevalling. En ook al kon je geen ervaringen vinden, ik denk dat het meer voorkomt dan je denkt. Gelukkig is de oorzaak duidelijk en kan er iets aan gedaan worden. Absoluut niet leuk, zeer ongemakkelijk en je lijf doet al van alles met je. Dus gun jezelf ook echt even de tijd om bij te komen en te herstellen. Neem haar lekker veel bij je, laat man voor jullie andere kind en jou zorgen. Dat zal hij ongetwijfeld doen als ik je verhaal zo lees. Ik hoop dat de kuur snel aanslaat en dat jij je gauw weer een beetje beter voelt! :hug:

Maar vooral, gefeliciteerd :cheer2::cheer2:
Alle reacties Link kopieren Quote
Sterkte joh. Niet leuk. Maar fijn dat er meteen een chirurg mee gaat kijken en er actie ondernomen wordt.

En niet experimenteren met badjes, tenzij de gyn dat aangeraden heeft!
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat akelig allemaal :hug:
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh nee, wat een ramp... Ik snap dat je er enorm van baalt zeg!

Ik heb het zelf niet gehad maar ik ken wel vrouwen bij wie het niet goed genas.

Je onderkant zal er na een bevalling toch nooit meer uitzien zoals vroeger. Wel kunnen ze het nu goed beoordelen en zorgvuldiger hechten dan na een bevalling. Laat je iig goed informeren over mogelijkheden.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren Quote
Gewoon even een dikke digitale knuffel voor jou! Wat naar om je kraamtijd zo vol onzekerheid door te brengen terwijl alles al anders is dan waarschijnlijk van te voren verwacht.

Kleine tip, als je meer wil "deelnemen" aan je gezin kun je via de thuiszorgwinkel ook een bed voor in de woonkamer huren. Dan kom je zelf nog in een andere ruimte en zul je de oudste ook zien spelen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Dankjewel voor alle lieve reacties! We gaan het horen morgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Klinkt heel naar, TO! Hoop dat het snel geneest!
Alle reacties Link kopieren Quote
Sorry hoor, maar niemand die hier vindt dat de kraamzorg eerder (gisteren) aan de bel had moeten trekken? Hoe vaak heeft ze de kraamhulp gekeken naar de wond gisteren?

Nu heeft de ontsteking 24 uur kunnen woekeren.

Sterkte TO, hopelijk slaat de kuur snel aan. Ik zou niet zelf dingen gaan doen met biotex badjes enz, daarvoor klinkt de wond te ernstig!
Als je je zorgen maakt, geef dat dan aan morgen bij de gyn. Vraag de gyn of het nodig is om antibiotica (hogere dosis) via een infuus te krijgen (dan slaat deze sneller aan). Vraag aan de gyn hoe heftig hij de wond vindt.

Sterkte, niet leuk dit!
Alle reacties Link kopieren Quote
Sterkte

:hug:
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren Quote
Sterkte. Ik kan me je zorgen goed voorstellen maar je bent nu de ontsteking aan het bestrijden door de AB en rust, zodra die geklaard is gaan ze waarschijnlijk de wondranden schoonmaken en weer hechten. Ontzettend balen dat daardoor het herstel langer duurt maar het helpt als je je daar nu gewoon op instelt en het beste ervan maakt. Zorg dat je ligt waar je wil liggen (liever op de slaapkamer of toch graag in de huiskamer?) en zorg dat man je dochter lekker brengt als je daar behoefte aan hebt. Als je nog geen co-sleeper hebt, regel die dan.
Alle reacties Link kopieren Quote
Gefeliciteerd met je dochter!

Wat ontzettend rot dit, maar gelukkig zitten ze er nu bovenop. Sterkte hoor!
Geloof niet alles wat je denkt.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hopelijk slaat de AB snel aan.

Succes vandaag :hug:
Alle reacties Link kopieren Quote
Komt goed schatje, komt goed!
Chocolade, altijd goed!
Alle reacties Link kopieren Quote
Zo dat klinkt heel erg pijnlijk! Hier ook flinke ontstekingen gehad bij de hechting. Een tip van mijn kraamhulp. Leg een boterhamzakje met wat appelstroop in de vriezer. Dit wordt heel koud maar niet hard. Doe er een zacht doekje of washandje om en leg in je ondergoed. Echt waar, wat een opluchting was dat! Even geen pijn. Heel veel.sterkte!
Alle reacties Link kopieren Quote
Bedankt voor alle lieve reacties, die had ik even nodig! Ik blijk een erg agressieve ontsteking te hebben waardoor er al veel dood weefsel is ontstaan. Dat behandel ik nu met een chloorspul (gekregen van de wondspecialist van het ziekenhuis) en verder veel rusten en hopen dat de AB z’n werk verder doet. Dinsdag op controle, als het er dan goed uitziet mag het wss daarna uit zichzelf genezen. Anders wordt het toch een hersteloperatie, maar daar gaan we maar even niet vanuit :).

Voor aanstaande mama’s die bang zijn voor de knip: volgens zowel de gyn als de wondspecialist is mijn wond echt een zeldzame complicatie, dus no worries: de kans dat je het ook zo krijgt is heel erg klein. :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat heftig. Ik hoop dat het zich goed ontwikkelt en je niet nog een operatie moet. Sterkte! En geniet vooral ook van je kindje :)
Sparrows jumped before they knew how to fly. They learned to fly only because they had jumped.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik las je topic en moest er gewoon even op reageren.
Ik werk namelijk als kraamverzorgende en ben dit jij wat nu hebt 2x eerder tegen gekomen. Bij de ene kraamvrouw was een herstel operatie nodig, de andere was uiteindelijk alsnog uit zichzelf genezen. Ik wil er wel even bij zeggen dat een knip eigenlijk bijna nooit dicht blijft in de kraamweek. Een knip word in 3 lagen gehecht. Vaak springen de buitenste hechtingen open omdat de vagina een vrij vochtig gebied is en daardoor lastig te hechten. Dat de binnenste hechtingen ook open zijn gegaan is uitzonderlijk en daarmee heb je echt heel veel pech gehad. De binnenste hechtingen daar word vaak wat dikker hechtdraad voor gebruikt, zou het kunnen dat je daar allergisch voor bent? Dit zou de heftige ontsteking namelijk veroorzaakt kunnen hebben. Een keizersnede word vaak ander hechtdraad voor gebruikt dus dit zou ik zeker even checken bij de gyn.
Verder natuurlijk heel veel sterkte en uiteindelijk gaat het echt mooi genezen, het heeft alleen langer tijd nodig.
Alle reacties Link kopieren Quote
Jeetje wat klote TO! Fijn dat je je gesteund voelt door de reacties en je wat gerustgesteld bent met de huidige plan van aanpak. Jammer dat er niet eerder aan de bel getrokken was, want mijn kraamhulp zei 'als het stinkt klopt het niet'. Ik had maar 3 weinig noemenswaardige hechtinkjes nodig na m'n bevalling, geen knip. Ik ken wel iemand met een knip die slecht genas, die vertelde toen ook dat de eerste tekenen waarvan ze wist dat het niet OK was de geur was.

Ik hoop dat de AB aanslaat en er geen operatie nodig hebt. Ik zou lekker veel op bed knuffelen met de kleine en de boel toch proberen lekker veel te laten luchten. Misschien is een ventilator (+ lekkere geurstokjes) in jouw buurt nog een idee voor wat frisse lucht? En inderdaad de boel lekker laten luchten, geen onderbroek aan en proberend de wond droog (maar wel soepel) te houden.
Weak people revenge. Strong people forgive. Intelligent people ignore.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven