Gezondheid alle pijlers

Ogen verbeteren op natuurlijke wijze

17-11-2008 19:57 93 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi, ik ben momenteel bezig om mijn ogen te verbeteren op natuurlijke wijze. Dit houdt dat je door middel van jezelf goede zichtgewoontes aanleren je zicht kan verbeteren waardoor je steeds een lagere sterkte bril nodig hebt. Heeft iemand anders hiervan gehoord en heeft iemand hier ervaringen mee?



Ik heb een boek van Thomas Quackenbush "Relearning to See" gelezen en een cursus bij hem gevolgd. Op internet zijn nog vele ervaringen te vinden waarbij veel mensen hun zicht hebben verbeterd. Het is niet zo bekend, want omstreden, en een van mijn opticiens was zeer sceptisch, maar toch denk ik wel verbetering te merken. Draag momenteel brillen met lagere sterkte, en ik merk dat ik met een zo'n bril soms toch steeds scherper begin te zien. Het kan wel heel lang duren voordat je verbetering merkt, maar er zijn verhalen van mensen die al na een paar weken verbetering zagen.
Alle reacties Link kopieren
Oog opstelling met kinderen

Onze visie

Oogproblemen bij jonge kinderen vragen een speciale aanpak. Vooral erg jonge kinderen hebben nog een zo’n intensieve band met de ouders, dat ze dikwijls in hun gedrag weerspiegelen, waar hun ouders het moeilijk mee hebben. Daarnaast zijn kinderen ook heel sterk in het kopiëren van het gedrag van hun ouders.

Wij geloven niet in een behandeling van alleen het kind, wij willen graag samen met de ouders naar een oplossing zoeken.



Uit ervaring zien we dat oogproblemen bij jonge kinderen veroorzaakt kunnen worden door verstrikkingen van de ouders. Zonder dat de ouders zich er bewust van hoeven te zijn. Kinderen zijn er bijvoorbeeld heel gevoelig voor als ouders zeggen dat alles goed gaat terwijl de kinderen haarzuiver aanvoelen als dat niet zo is.

Het kind gaat dan twijfelen aan zijn eigen gevoelens, dat wat ze voelen klopt niet met dat wat ze te horen krijgen. Hierdoor kunnen kinderen wazig gaan zien.

Aanpak

Wij stellen een aanpak voor waarbij in een gesprek met de ouders, gekomen kan worden tot een vraag die kan leiden naar een gezinsopstelling.

Afhankelijk van de situatie en de leeftijd van het kind kan het kind hierbij zijn.



Soms is na zo’n gezinsopstelling het probleem al duidelijk. Maar er kan ook uit naar voren komen dat er een extra opstelling met de vader of de moeder nodig is.Tot slot kan met het kind zelf een opstelling gedaan worden. Bij hele jonge kinderen werken we dan met poppetjes.



Spelenderwijs laten we ze dan een opstelling doen. Vervolgens leren we de ouders hoe ze al spelend met hun kinderen oogoefeningen kunnen doen, zodat de ogen van het kind verder kunnen verbeteren



Kosten

Als we met ouders werken geven wij er de voorkeur aan met twee begeleiders te werken.

Wij rekenen hiervoor een uurtarief van € 35,- per begeleider

Een gezinsopstelling met voorgesprek duurt ca 3 uur.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
BGB: goed om te weten dat als ik als meisje de kees van 6 niet zulke emotionele problemen had gehad ik geen -4 had gehad!
FF kijken:



Lief: lui oog

Tila: -6 -8

Meisje-Klein: +2+7 en een behoorlijke cilinder en een lui oog

Jom: onbepaald, maar uberklunzig dus vast ook kippig.



Zijn we nu een disfunctioneel gezin? We houden wel heel veel van elkaar,maar zien elkaar niet? Ofzo?
Alle reacties Link kopieren
Cursus: 'Verbetering natuurlijk gezichtsvermogen' volgens de Bates Methode

Ook u kunt…



· helder zien op alle afstanden met gebruik van uw eigen ogen.



· gemakkelijk lezen zonder wazig zien, turen of vermoeidheid.



· meer helderheid van geest ervaren wat leidt tot doelgericht kijken tijdens het werk en vrije tijd.



· terugkeren tot natuurlijke 3-D visie en juiste diepte- en ruimtelijke waarneming.



· verbetering van concentratie en geheugen ervaren bij veel activiteiten. Hoofdpijn kan verminderen of verdwijnen.



· uw creatieve verbeelding en capaciteit voor kleurrijke expressies ontwikkelen.



· beginnen met positieve karakter veranderingen door mentale- en emotionele blokkades om te zetten in helder gezichtsvermogen.

· uw algemene geestelijke- en fysieke gezondheid verbeteren door het aanleren van ‘natuurlijke’ ooggewoontes.

In de cursus...



· leert u opnieuw ‘juiste kijkgewoontes’ door een natuurlijke wijze van kijken, d.w.z. op een ontspannen en juiste manier kijken.



· bestudeert u de dr. Bates Methode van natuurlijk zien, gebaseerd op jarenlang onderzoek. U begrijpt hoe u uw zicht kunt verbeteren en uw helderheid kunt behouden met de juiste ontspannen kijkgewoontes.



· leert u opnieuw de natuurlijke visuele bewegingen door schetsen en centraliseren.



· oefent u juiste kijkgewoontes voor lezen, computerwerk, TV kijken, autorijden, - in feite voor alle werk - en vrije tijd bezigheden.



· leert u met gesloten ogen in de zon te zitten om lichttolerantie en kleurintensiteit te vergroten.



· bestudeert en oefent u de juiste kijkvaardigheden voor overdag en ‘s nachts.



· leert u palmeren, drukpuntmassage en zelfmassage om chronische spanningen in ogen, nek en schouderspieren los te maken. Veel cursisten hebben hoofd-, nek- en oogongemakken verminderd door deze natuurlijke zelfhelende activiteiten.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:tilalia2 schreef op 17 november 2008 @ 20:42:

FF kijken:



Lief: lui oog

Tila: -6 -8

Meisje-Klein: +2+7 en een behoorlijke cilinder en een lui oog

Jom: onbepaald, maar uberklunzig dus vast ook kippig.



Zijn we nu een disfunctioneel gezin? We houden wel heel veel van elkaar,maar zien elkaar niet? Ofzo?Jullie schuld hoor , dat jullie kinderen zo kippig zijn en met tetrugwerkende kracht kun je je ouders en schoonouders ook nog beschuldigen .
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
quote:Luiaard schreef op 17 november 2008 @ 20:38:

Jemig de pemig, is het nu zo erg dat ik die man zijn naam noem?



Ok, ik heb het erbij gepakt: rechts eerst -11,50 daarna -10,75 links van -9,75 naar -9,00. En nee, dit verschil is inderdaad niet indrukwekkend, maar als je bedenkt dat ik daarvoor alleen maar slechter en slechter werd was ik er toch best blij mee. In ieder geval ging het niet achteruit. Hier zat overigens anderhalve maand tussen. Maar zoals ik al zei, ik ben er nog niet zolang mee bezig, dus ik kan helaas niet met spectaculaire verhalen komen. Ik kom hier ook niet om reclame te maken, ik kom hier om te vragen of andere mensen hier ervaring mee hebben en of zij merkten dat het hielp.



Wat je hiervoor moet doen is simpel. Het motto is sketch, breath and blink. Veel mensen krijgen de neiging om te staren, iets wat ik vaak deed omdat ik een dagdromer was, maar dat schijnt dus slecht te zijn omdat het de oogspieren verstart waardoor de oogbol uit zijn natuurlijke ronde vorm raakt en langer wordt.





Luiaardf, zoals ik al zei doet een tijdje goed slapen en ontspannen al wonderen voor je sterkte. Daar heb je geen opstelling en geldklopperij voor nodig.



Je wil mij echt wijsmaken dat jouw -10 puur door slecht ooggedrag komt? En niet door familiaire belasting of een baarmoederiaal bakfoutje? Hoe oud wasje toen je een bril kreeg?
Alle reacties Link kopieren
Ja Ti, de oogafwijking van je kids is je eigen schuld, zie je dat zelf niet?
Alle reacties Link kopieren
Tibetaanse oogtrainingskaarten !!!



http://home.planet.nl/~ru...gen_trainings_kaarten.htm
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
quote:blijfgewoonbianca schreef op 17 november 2008 @ 20:44:

[...]





Jullie schuld hoor , dat jullie kinderen zo kippig zijn en met tetrugwerkende kracht kun je je ouders en schoonouders ook nog beschuldigen .



Klopt sdxhoonouders zijn verantwoordelijk voor de luie ogen,mijn kant van de familie levert de behoorlijke sterktes



Maar nu weet ik dus dat het allemaal tussen onze oren zit.



* ?*



Bril staat toch òp je oren?
Alle reacties Link kopieren
bleh mosterd! Of had ik het gewoon nog niet gezien?

Mijn verbetering verandering heb ik een paar jaar over gedaan, wel extragratis zonder enige inspanning, met een stel lensjes. Daarvoor met -1 per jaar achteruitgang.
Alle reacties Link kopieren
Bron: Het Belang van Limburg

1 maart 2005

We zitten allemaal dagen voor de computer en de televisie. Johan Hanquier uit Wellen heeft er een vraag over: "Ik heb gesurfd naar www.rebuildyourvision.com Daarop staan allerlei oefeningen om je zicht te verbeteren. Kan dat? Is dat mogelijk?"



Kun je je ogen verbeteren?



WELLEN



"Neen, dat klopt niet", stelt professor dr. Werner Spileers, diensthoofd oogziekten UZ Leuven met klem. "En dat zal ik u uitleggen. Kijk, veel mensen zijn bijziend, myoop, dus. Dat wil zeggen dat ze wazig zien in de verte, tenzij gecorrigeerd met een bril of contactlens. Vergelijk het oog met een camera die moet scherp stellen. Bij een myoop is die camera niet perfect afgesteld omdat een bijziend oog net iets te lang is. Als je in de verte kijkt, moet het beeld netjes invallen op het netvlies. Bij een iets te lang oog - we spreken hier over fracties van millimeters - valt het beeld net iets vóór het netvlies. We plaatsen vóór het oog dan een negatieve lenscorrectie zodat het beeld opschuift tot op het netvlies. Maar om terug te komen op de vraag van uw lezer: bij mijn weten verandert de lengte van het oog niet door een spier die je kunt oefenen. Onzin, dus."



Computers



Veelgehoorde wijsheid: van computeren gaan uw ogen achteruit. Weeral niet waar, zo blijkt. Dr. Spileers: "Een computer heeft daar niks mee te maken. Vroeger werd dat ook gezegd van de wit-zwart-televisie, toen van de kleurentelevisie. Dat is allemaal net zo onschadelijk als een boek lezen. Wat wel waar is, is dat je ogen vermoeid worden, door lang te lezen, lang tv te kijken. Maar enig blijvend nadelig effect moet je daar niet van verwachten. Feit is enkel dat we onze ogen meer gebruiken dan vroeger, we stellen er veel hogere eisen aan. Beetje plat gesteld had de boer vroeger op zijn veld geen behoefte aan arendsogen. De kans dat hij 's avonds een boek las, is allicht ook nog klein. Door onze levenswijze valt de kleinste hinder veel sneller op. Maar het is belangrijk om dat pc-indianenverhaal eens uit de wereld te helpen."



Leesbril



Onze ogen dwalen al eens over de parking, naar de nieuwe gevangenis en weer terug naar het scherm, waarop we opzij leunen en iets vragen aan een collega. Met andere woorden: we kijken voortdurend van ver naar dichtbij. "Accommoderen, heet dat", vervolgt Werner Spileers, "vergelijk het met het draaien aan de lens van een fototoestel. Een ooglens kan zich makkelijk aanpassen, maar dat mechanisme vermindert met de leeftijd. Als kind hebben we een oververmogen van accommodatie. Vanaf 40, 45 jaar beginnen die reserves op te geraken. Dat is nu eenmaal onafwendbaar. Je kan nog wel eventjes ontsnappen met allerlei trucjes zoals een blad wat verder van je neus houden of onder een sterkere lamp gaan staan, maar uiteindelijk moet iedereen toegeven. Maar dat verschilt natuurlijk van de ene tot de andere."



Laser



Rest ons nog de trends op de markt: ten eerste de Excimerlaserbehandeling. Dr. Spileers: "Het hoornvlies van het oog is bolvormig gekromd. Wat we doen bij een laserbehandeling is een kleine aanpassing van die kromming. Let wel: deze behandeling is vooral toepasbaar op bijziende mensen. Het leesbrilletje vanaf 45 jaar zal er niet door verdwijnen."



En dan de kleine, modieuze brilletjes. Geven die wel voldoende zicht? "Geen probleem", zegt dr. Spileers. "Op zich is daar niks verkeerd aan. Alleen zullen jouw multifocale glazen daar niet goed in passen."
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
quote:Mevrouwdekees schreef op 17 november 2008 @ 20:37:

Damn! echt Tila, kolere, had ik eerder moeten weten! Nou ja, niet echt, een operatie aan je ogen lijkt me doodeng.Vriendin van mij kwam daar boij toeval achter, ze wilde het al laten doen en had al geld gereserveerd toen ze hoorde dat ze dat vanwege de 'handicap' gewoon vergoed kreeg
Alle reacties Link kopieren
Tilalia, ik wil jullie niks wijsmaken. Ik vertel jullie alleen een beetje over de theorie. Ik moet zeggen dat ik ook niet geloof dat mijn -10 puur en alleen door slechte kijkgewoontes komt, maar ik geloof zelf ook zeer zeker dat zoiets erfelijk is (iets waar de theorie dan zelf niet in gelooft). Immers, -10 is gewoon wel erg slecht, maar evengoed zie ik wel wat in de theorie dat slechte kijkgewoontes je zicht kunnen verslechteren en goede kijkgewoontes je zicht kunnen verbeteren. Ik herkende in mezelf heel veel van de slechte kijkgewoontes. De Bates methode gaat overigens ook heel erg uit vanuit dat ontspanning het sleutelwoord is en dat dat je zicht kan verbeteren. Het palmen is hier ook een voorbeeld van.
quote:Mevrouwdekees schreef op 17 november 2008 @ 20:44:

Ja Ti, de oogafwijking van je kids is je eigen schuld, zie je dat zelf niet? Dat lijkt me logisch toen Mk een brillie moest was ik ook niet echt verbaasd. Wel dat ze + heeft ipv - (en een cilinder, dat is ook nog niet in de familie voorgekomen, geloof ik)
Luiaard, mag ik vragen hoe oud je bent ?

Toen ik puber was is mij (-9 mét cilinder, én - 6 met cilinder) vertelt dat ik tegen mijn veertigste waarschijnlijk minder sterke glazen nodig zou hebben.

Zeg maar dat je dan hetzelfde overkomt als mensen die een leesbrilletje nodig hebben.



Elke twee jaar werden mijn ogen weer slechter (vermoedelijk door de anisometropie, weet ik nou), totdat ik op mijn 18de eindelijk lenzen mocht. Sindsdien staan mijn ogen al 20 jaar stil.



Overigens kan ik die lenzen niet bij H.A. of Pareltje kopen, en zelfs niet bij een zogenaamd medisch contactlenscentrum, daar werd ik naar huis gestuurd met de mededeling dat ik een hopeloos geval was en daarmee moest leren leven.



Leve mijn lensspecialist in het ziekenhuis, anders was ik nu waarschijnlijk officieel visueel gehandicapt.
Alle reacties Link kopieren
Hey Luiaard,

Grappig ik ben hier zelf ook mee bezig, door gewoon minder vaak de bril of lenzen in / op te doen. Langzaam afbouwen qua sterkte zou denk ik beter zijn zoals je in je OP al aangeeft.



Ik heb nooit begrepen waarom de opticiens mij steeds sterkere lenzen wouden geven, terwijl ik dit niet wou. Soms wouden ze mij geeneens meer lenzen geven, omdat het volgens hun niet de bedoeling was dat ik ging bepalen welke sterkte lenzen ik nodig had (ik wou altijd lager dan dat zij aangaven). Echt bullshit, sommige opticiens.



Jarenlang kon ik niet zonder bril autorijden en deze zomer was de eerste keer sinds tijden dat ik het vaak wel deed. Mijn ogen zijn dus neem ik aan verbeterd. 's Winters lukt het me niet om zonder bril te rijden, dan is het ook wat donkerder.



Maar goed, ik ga binnenkort eens de berichten hierboven lezen, want vind dit wel interessant.
anoniem_74559 wijzigde dit bericht op 17-11-2008 20:52
Reden: woordje vergeten
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Batesmethode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ga naar: navigatie, zoeken

De Batesmethode is een controversiële methode om het gezichtsvermogen te verbeteren en om de juiste kijkgewoontes te herleren die begin van de 20e eeuw ontwikkeld werd door de Amerikaanse oogarts William Bates (1860-1931). Kijkgewoontes zijn volgens Bates slechter geworden door spanning(en) en het daaruit volgende misbruik van de ogen. Ondanks de controverse zijn er veel mensen die zeggen dat de Batesmethode hen geholpen heeft. De Batesmethode vormt de ruggengraat van de Natural Vision Improvement Beweging.



Bates stelde dat verschillende gevarieerde typen van gewoonte-spanning, met hun oorsprong in de geest, verantwoordelijk zijn voor niet alleen refractieve fouten, welke gewoonlijk gecompenseerd worden een bril (zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en oudziendheid), maar ook verantwoordelijk zijn voor andere abnormale condities van het oog, inclusief strabismus, staar, glaucoom, amblyopia, bindvliesontsteking, blefaritis en ziektes van de oogzenuw en het netvlies. Bates heeft zijn benadering om patienten te helpen spanning(en) weg te nemen en zodoende het zicht te verbeteren, uitgegeven in een boek getiteld Perfect Sight Without Glasses (1920), en later in zijn maandelijkse tijdschriften getiteld Better Eyesight (1919-1930).



Omdat de auteursrechten van de orginele versie van Perfect Sight Without Glasses verlopen zijn is het boek imiddels gratis beschikbaar op het internet[1]. In 1943 heeft de weduwe van Bates, Emily Bates, eveneens een aangepaste versie van Bates' oorspronkelijke boek gepubliceerd. In deze aangepaste versie zijn veel van Bates' controversiële claims zoals het perfect herinneren van de kleur zwart als een geschikte vervanging van Anesthesie verwijderd[2] alsook claims die met het kijken naar de zon te maken hadden. Toch geven velen aan Bates' orginele boek, uit 1920, de voorkeur, om de gezaghebbende wijze waarop hij de methode uitlegt.[3][4]



Ondanks het gegeven dat veel mensen claimen door de methode geholpen te zijn[5], is de Batesmethode omstreden. Bates' theorie dat het oog niet focust door werking van de lens van het oog, maar door het verlengen van de oogbol, d.m.v. de extra-oculaire en obliquus oogspieren, is en blijft weerlegd door de reguliere oogheelkunde.[6]



“Natuurlijk zicht leraar” Thomas R. Quackenbush definieërt de Batesmethode als:



"Een educatief programma, gecreëerd door de oogarts W.H. Bates, waarbij natuurlijke correcte kijkgewoontes, gebaseerd op ontspanning van de geest en het lichaam, worden geleerd, optionele zelfgenezings activiteiten en spelletjes worden vaak ook gedaan, om de integratie en genezing te versnellen, vaak verkeerd begrepen als alleen maar oogoefeningen, zelfs door veel Batesmethodeleraren."[7]
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Matama , jij denkt dat ze voor de lol jou sterkere glazen dan nodig geven ? Of omdat ze duurder zijn , of om jou te pesten , ofzo ?

Jeumig.......
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Mja Matamata, dan vind ik jou dus een gevaar op de weg en onverantwoord stuntend met je gezondheid. Je realiseerd je dat je met een verkeerde sterkte glazen/ lenzen je ook je zicht kunt verslechteren?
Alle reacties Link kopieren
Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan en haar ogen zijn erg verbeterd, het duurde alleen erg lang, maar ze ging steeds een sterkte naar beneden.



Ik vond het erg interessant, maar niets voor mij, omdat ik een drukke baan heb en een studie doe, ik moet me dus regelmatig inspannen, veel lezen, veel achter de computer enz.. heb er dus geen tijd en geen geduld voor, maar ik geloof er zeker in, zoals die vriendin mij dat toen uitlegde klonk het heel logisch. Veel succes als je hiermee aan de slag gaat en je moet een lange adem hebben!
Jaren geleden werd er in bladen als Onkruid met zo'n brilletje geadverteerd. Ik ken niemand die het heeft uitgeprobeerd, jullie wel ?



Alle reacties Link kopieren
Moppetoet, ik ben 26, dus nog vrij jong. Ik ken ook de theorie dat je ogen weer vooruit kunnen gaan als je een bepaalde leeftijd bereikt. Maar ja, 40, da's pas over 14 jaar voor mij. En als het zo zou doorgaan kon ik best weleens met -20 eindigen op mijn 40e. Dus ik had zoiets van, baadt het niet, dan schaadt het niet. Bijziendheid kan beste nare gevolgen hebben. Mensen wiens hoornvlies los zijn geraakt, daarvan is een vrij groot percentage sterk bijziend, zoals ik. Yikes! Vandaar dat ik erg open sta voor dit soort methodes, met mijn almaar slechter wordende ogen. Lenzen heb ik overigens 5 jaar gedragen, maar kon ze toen niet meer langer dan 2 uur inhouden. Werd een beetje zinloos dus.



matama: fijn als je ogen daadwerkelijk verbeterd zouden zijn. Ik heb ook talloze verhalen gelezen op internet van mensen die vooruit zijn gegaan. Ik merkte altijd dat ik als ik weer een nieuwe, sterkere bril op 100% sterkte voor het eerst opdeed dat ik dan altijd duizelig werd, niet echt fijn dus. Kwestie van wennen zeggen ze altijd. Maar dan wende ik zo erg dat die bril weer zwakker werd. :(
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 17 november 2008 @ 20:43:

Cursus: 'Verbetering natuurlijk gezichtsvermogen' volgens de Bates Methode

Ook u kunt�

· helder zien op alle afstanden met gebruik van uw eigen ogen.

Helder zien met gebruik van je eigen ogen? Het moet niet gekker worden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Gisselle schreef op 17 november 2008 @ 20:57:

Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan en haar ogen zijn erg verbeterd, het duurde alleen erg lang, maar ze ging steeds een sterkte naar beneden.



Ik vond het erg interessant, maar niets voor mij, omdat ik een drukke baan heb en een studie doe, ik moet me dus regelmatig inspannen, veel lezen, veel achter de computer enz.. heb er dus geen tijd en geen geduld voor, maar ik geloof er zeker in, zoals die vriendin mij dat toen uitlegde klonk het heel logisch. Veel succes als je hiermee aan de slag gaat en je moet een lange adem hebben!



Phew! Bedankt voor je verhaal Giselle. Ik dacht mensen te wijzen op iets wat echt kan helpen en vervolgens word ik als een of andere achterlijke uitvreter op de schandpaal genageld! Maar ik kan me heel goed voorstellen dat mensen sceptisch zijn hoor. Ik ben er zelf nog maar 2 maanden mee bezig, maar ben van plan om dit vol te houden. Wie weet kan ik over 5 jaar hier een topic openen over eventuele "spectaculaire resultaten."



Matama: ik weet niet hoe slecht je ogen zijn, maar evengoed raad ik je wel aan om met een bril te gaan autorijden hoor. Je wil echt geen ongeluk op je geweten hebben om nog maar niet te zwijgen over wat er gebeurt als ze erachter komen als je met onvoldoende zicht achter je stuur zit. Op je verzekering hoef je in ieder geval niet te rekenen. Als ik achter het stuur zit is dat vaak in het donker, dus heb sowieso altijd wel een goeie bril bij me.
Alle reacties Link kopieren
. Bates' theorie dat het oog niet focust door werking van de lens van het oog, maar door het verlengen van de oogbol, d.m.v. de extra-oculaire en obliquus oogspieren, is en blijft weerlegd door de reguliere oogheelkunde.[6]





Luiaard , wil je hier eens op reageren ?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven