Geen resultaten gevonden Probeer een andere zoekterm

Zoekfilters:

Baby 6 maanden fles weigeren

14-02-2020 19:56 28 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Mijn baby van 6 maanden heeft ( op een paar weken na) helaas altijd de fles geweigerd.
Op dit moment ben ik een beetje zoekende wat handig is om aan te bieden qua type drinkfles/beker als vervolgstap waaruit ze zelf kan leren drinken.

Bij mijn eerste kind ging ik langzaam over naar een drinkfles met oren met soort speenvorm en materiaal. Zo ging dat stapje voor stapje verder. Maar het hele speengebeuren is dus het probleem...

Werkt een tuitbeker al op deze leeftijd en welke moet ik dan hebben? Wie heeft hier ideeën?
Alle reacties Link kopieren Quote
Sierkussentje schreef:
14-02-2020 21:17
Jij bent er dus ook mee bekend.. vanaf wanneer ben jij met de rietjesbeker begonnen? Heb je ook een plaatje van de Duitse dm beker?
Ik heb bij mijn oudste veel geprobeerd maar na 6 maanden heb ik het opgegeven. Soms kwam de oppas met dochter naar mijn werk en anders dronk ze als ik weg was dus niks. Dat haalde ze daarna wel weer in (ik werkte destijds niet zoveel). Het ophouden met proberen gaf in ieder geval wat rust voor mij. En toen waren we op vakantie, was het heel warm en dacht ik: "laat ik voor de grap eens kijken of mijn baby een slokje water wil". Tot ieders verbazing begon ze zo aan het rietje te lurken. Toen was ze dus 8 maanden. Daarna pakte ze ook een (MAM) fles steeds vaker.

Jongste dochter is nu 6 maanden maar weigerde in het begin ook flessen. Bij haar was het echter een heel sterk kokhalsreflex wat de fles heel vervelend maakte. Ze moest soms al kokhalzen van de borst. Voor haar nog één nieuwe fles gekocht (ik had er al een stuk of 8 in huis van zus) en die pakte ze eigenlijk meteen. De Suavinex Zero Zero. De speen vandeze fles is anders gevormd, de melk komt tegen het gehemelte in plaats van direct in de keel.

Ik kan geen plaatjes plakken, maar het gaat om dit is de beker van DM (het printje wisselt): https://www.dm.de/babylove-trinkhalmfla ... 60308.html
Ik vind hem fantastisch. Dochter dronk er goed uit en het is de enige rietjesbeker die (zelfs na jaren intensief gebruik) gewoon niet lekt. Ik heb al een nieuwe klaarliggen voor jongste.

Succes TO! Het voelt zo alles overheersend als je kind niet kan drinken bij een ander...
Alle reacties Link kopieren Quote
We hebben wel de goedkoopste gewone tuitbeker van de hema voor onderweg gebruikt omdat die echt niet lekt.

Als ik in jouw situatie zat TO dan zou ik met die harde tuitbeker beginnen en niet met speenachtig materiaal. Dat weigert je kind immers?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb goede ervaringen met Nuk bekers. Zowel tuitbekers als de bekers met zelfde werking als de munchkin.

https://www.prenatal.nl/eten-en-drinken ... X7EALw_wcB

https://www.plein.nl/nuk-magic-cup-roze ... epEALw_wcB

Mocht je in duitsland zijn: bij de DM stuk goedkoper.

Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven