Lijf & Lijn alle pijlers

Gewicht verliezen Challenge 2023 -

18-12-2022 18:29 1215 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Iedereen is welkom om mee te schrijven over het gewicht verlies. We hebben geen tabel (meer). Je staat vrij om te delen wat je wilt delen.

Regels:
Voor iedereen is er één doel en dat is gewicht verlies. Het proces doet het hier niet toe en daarom houden we het gezellig voor iedereen.
:cheer: Iedereen heel veel succes!! :applause:
cherryblossom- wijzigde dit bericht op 17-09-2023 20:25
91.09% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben fener, 42 jaar, steeds meer bewust van gedrag rondom stress, onvoldoende herstel, vermoeidheid en de relatie met voeding van deze thema’s
Huidig gewicht 87 kg bij 1.73
Doel prettig voelen! En in elk geval gezind bmi/vetpercentage. Uitgedrukt in kilo’s zal dat rond 74 liggen

Later meer!
Alle reacties Link kopieren Quote
Leuk fener!

Ik ben CherryBlossom, 31 jaar en moeder. Mijn suiker/Koolhydraten minderen levert mij veel energie op waardoor ik me beter voel. December laat ik het wat varen maar ben van September bezig met gezonde voeding. Dat leverde -10 kg op en dat ga ik weer oppakken in Januari.
Huidige gewicht zal rond de 96 kilo zijn en mijn (eerste) streefgewicht 85 kilo
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi!

Ik wil ook graag mee gaan schrijven.

Ik ben Sunshine, 30 jaar en ook moeder. Ik ben voor mijn zwangerschap inmiddels 3.5jaar geleden veel afgevallen van ongeveer 130 naar 100kg. Door de zwangerschap weer wat aangekomen en dat moet er weer af. Inmiddels alweer heel wat kwijt afgelopen maanden. Laatste maand niet ivm vakantie. Ik woog 113kg en nu 94kg dus weer bijna 20kg kwijt. In januari wil ik weer echt beginnen. Streefgewicht 75kg dus ben nu halverwege.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe ook mee!
Pamflet, 43 jaar. Ben 1.69 en 88 kilo. Voor coronatijd was ik 71 kilo.. daar wil ik naar terug.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk, ik doe graag mee!
Ik ben Kruimeltaart, 38 jaar en al een hele geschiedenis van (veel) afvallen en (nog meer) aankomen.
Laagste gewicht afgelopen jaren was 78, hoogste was 132.
Eerder wou ik graag afvallen voor vooral cosmetische redenen, nu vooral gezondheidsredenen. Merk dat nu ik wat ouder word, ik meer pijntjes krijg die te linken zijn aan overgewicht. En bovendien wil ik ook risico op diabetis en hartkwalen verminderen (zit in familie)
Ben nu sinds 4 weken weer bezig, en de eerste 4 kilo zijn eraf. Huidig gewicht is 126 rond. Streef doe ik niet aan, want dat levert mij alleen maar frustratie op. Wat eraf is, is er af :)
Alle reacties Link kopieren Quote
Leuk meer die mee gaan schrijven.

Knap kruimeltaart dat je weer bent begonnen! Hopelijk blijft het er deze keer af!

Weten jullie al hoe je het gaat aanpakken?
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben 36 en weeg 86 kg. Streefgewicht 76 kilo. En gisteren begonnen met afvallen 😀 hoop ik 😀
Alle reacties Link kopieren Quote
Sunshine9 schreef:
19-12-2022 10:39
Leuk meer die mee gaan schrijven.

Knap kruimeltaart dat je weer bent begonnen! Hopelijk blijft het er deze keer af!

Weten jullie al hoe je het gaat aanpakken?
Koolhydraatarm eten heeft mij vorige x erg geholpen. Minder brood, pasta, rijst, aardappels. Meer kaas, vlees, ei, groente, fruit (niet te veel).

Vooral minder koekjes en sapjes, en verder redelijk normaal eten, als ik honger heb ga ik eten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi, ik wil ook graag meeschrijven. Ik ben 39. 174 lang en weeg 95 kilo.
Ik wil dolgraag terug naar een gewicht tussen de 80 en 85, wat ik voor Corona ook woog.
Voor Corona was ik vrij actief, 4 dagen per week naar kantoor fietsen en dat is sowieso teruggedraaid naar 1 dag op kantoor (vanaf januari wel weer verplicht 2 dagen) en 's avonds sportte ik ook nog regelmatig.
Tegenwoordig is dag voornamelijk veel wandelen. Het sporten heb ik inmiddels wel weer opgepakt met een haalbaar doel van 2 x per week.
Eigenlijk wil ik de eerste 3 maanden van 2023 ook de alcohol laten staan (met uitzondering van mijn 40e verjaardag) maar daar ben ik nog niet helemaal overuit.
:high5:
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja ik doe ook weer mee. Ben dit jaar al bijna 5 kilo afgevallen, maar wil het tempo na de feestdagen toch een beetje opvoeren.
Zal mijn specs qua gewicht later doorgeven, want die weet ik niet precies nu, rond de 85 kilo gok ik.

Ik ben iig 32, 1.63m.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga niets bijzonders doen qua eten. Fratsen werken bij mij niet. Minderen met koek, snoep en snacks wel. En ik wandel veel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Sunshine9 schreef:
19-12-2022 10:39

Weten jullie al hoe je het gaat aanpakken?
Ik wil de app van WW gaan bijhouden (ik betaal er al 3 jaar voor, maar het versloft steeds :-s). En daarnaast wil ik gaan hardlopen. Ik doe dit in een groepje, maar vanwege rugklachten kon ik een tijdje niet. Dat pak ik nu weer op.

Sinds 1,5 jaar ben ik vegetariër. Ik merk dat ik sindsdien veel ben aangekomen, omdat ik veel meer koolhydraten eet. Wokmaaltijden met tofu of tahoe vind ik niet lekker. Iemand misschien een tip? Koolhydraatarm werkt voor mij namelijk wel. Ik eet soms wel vis trouwens, vooral met het oog op voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe ook graag mee. Eerder geprobeerd maar voel vaak wat meeschrijf-druk.
Het lukt me niet echt om op alle verhalen van iedereen te reageren, misschien hoeft dat niet maar is wel iets wat me soms tegenhoudt om met dit soort topics mee te doen.

Dus nu alvast een scusi voor het niet fervent meeschrijven.

Ik ben 40 en weeg meer dan ooit. Nml 89 kg en ik wil er graag zo'n 12 kg af. Lengte 1.75
Moeder van dochter waar ik alleen mee woon.

Ik eet zoveel mogelijk kha/beperkt en wil weer minstens 3 per week zo'n 6 a 7km gaan wandelen.
Verder heb ik gave workout filmpjes voor thuis.

Voorheen ging dit altijd prima maar ik ben geen volhouder :|
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil ook graag meedoen! Vind 2 januari een mooie datum om echt te beginnen. Ik let nu al wel op maar helemaal vol in de decembermaand er voor gaan dat gaat me echt niet lukken.

Ik ben 45, 170 lang en al bezig geweest dit jaar, begonnen eind april rond de 98 en zit nu al lange tijd vast op 91.
Vanaf eind januari gaan we met het hele gezin sporten, 2 pubers hier en ze staan mooi als bankversiering maar er mag wat meer actie in :-D

Ik denk dat ik vooral ga letten op een meer gebalanceerde koolhydraat inname, ook goed voor mn diabetes wat in april aan het licht is gekomen, en minder snoepen. doe ik op zich al niet heel veel maar meer balans is beter.

Ben inmiddels ook begonnen met afbouwen medicatie, als ik goed afval dan kan de medicatie misschien de deur uit :yes:
Geniet van vandaag want je weet nooit of morgen je gegeven is...
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe graag mee!
Ik ben Charlotte, ben 27 jaar. Voorjaar 2022 bevallen van een zoontje.
Ik ben 1.68 lang en ben nu 83 kilo. Dat is voor mijn doen te veel en ik zou graag naar de 75 kilo gaan.

Gaan jullie nu direct beginnen? Ik merk dat gezonder eten/bewegen wel lukt nu, maar om gewicht kwijt te raken moet ik echt wel meer doen en dat lukt me niet zo goed deze periode, met alle feestdagen. Daarom is mijn plan om vanaf januari weer aan de bak te gaan. Wellicht doe ik Weight Watchers. Mijn man doet ook mee.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik let deze tijd wel echt al op. In de weekenden lukt dat echter niet altijd even goed.
Ik zat afgelopen week ook al eens rond de 93, maar vanochtend iets meer door wijn en chips dit weekend.
Na de kerst ben ik een weekje vrij en wil dan lekker actief doen; huishoudelijke taken die zijn blijven liggen, wandelen en thuis workouts.
Die oudejaarsavond valt dan weer in het weekend, dus verwacht ik niet mega veel meer te eten dan normaal in het weekend (ik eet dan sowieso al te veel)
Ik wil de focus voornamelijk leggen op gezonder eten, meer eiwitten, groente en fruit. Koolhydraatarm doe ik niet, maar bewuste keuzes maken voor een keertje chips of chocola.
En geen alcohol werkt bij mij dus altijd wel goed. Slaap er beter door, waardoor ik me overdag fitter voel en betere eetkeuzes maak.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ben ook al een poos gestopt met alcohol (niet om dieetredenen overigens). Merk dat dat wel heel erg helpt. Slaap beter, daardoor meer energie om dingen te ondernemen en minder gesnaai.

Ik gun mezelf op 25/26/31 december wel gewoon wat meer, maar voor de rest geen gekkigheid. Gezond, normaal eten.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik doe ook mee. Ik hoef maar een paar kilo kwijt, maar het lukt mij al sinds de zomer niet. Hiermee hoop ik een stok achter de deur. Met alcohol ben ik sinds een half jaar flink geminderd, maar daar lijkt een chocoladeverslaving voor terug. Ik wil kleine stapjes maken, het eerste doel is om 's avonds, na het avondeten, niets meer te nemen.

Ik weeg nu 66,6 kg, wil graag naar 63 ongeveer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik wil ook meeschrijven.
Twee maanden terug waren de batterijen van mijn weegschaal al leeg en de nieuwe zitten er nog niet in. Voor het nieuwe jaar alvast wat te doen.

Ik ga van een actieve baan naar een kantoorfunctie dus moest van mezelf ook al gaan sporten en meer moeite doen om te bewegen.
Alle reacties Link kopieren Quote
Wat leuk dat jullie ook meedoen. Gezellig!!

Ik kan ook niet overal op reageren net als een ander dit ook niet kan maar het is wel fijn om soms een reactie te ontvangen toch?
We doen ons best en voor iedereen is er 1 doel, afvallen!! :-D

Verder doe ik aan calorieën tellen en gezonde keuzes maken. Ik zondig wel eens als het dus kan. Als ik eenmaal in de flow zit dan hoef ik niet meer tellen en weet ik wat ik wel kan eten en wat niet. Ik eet niet heel gevarieerd qua ontbijt/lunch. Heb daar geen behoefte aan en ik val prima af. Maak ook geen uitgebreide bijzondere gezonde maaltijden. Geen tijd voor en vaak maak je het 1 keer klaar en vindt er altijd wel 1 het niet zo lekker haha. We hebben zo ons eigen recepten o.a. wraps als avond eten. Mmm..

1 ding wat ik geleerd heb is dat heel gevarieerd eten niet veel uit maakt qua afvallen. Vreselijk zag ik daar tegen op omdat er wordt gezegd dat het wel zo ' hoort'. Ik hou het lekker simpel ;-)
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb precies hetzelfde, dacht dat ik ontzettend gevarieerd moest eten, maar daardoor legde ik de lat veel te hoog voor mezelf. Maar als je de ene dag appel door je kwark met muesli doet en de dag erop blauwe bessen, varieer je ook al. Ik hou ook van simpel.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ja precies. Ik snap wel waarom beginnen met afvallen voor een 'onbekende' lastig is om te beginnen. Ik heb daar ook gestaan en baal dat ik niet beter wist.
Ik vermijd ook extra zulke ingewikkelde-zie-mij voeding Influencers. Niks waard :nut:

Simpel, haalbaar en lekker eten :thumbsup:
Alle reacties Link kopieren Quote
CherryBlossom- schreef:
19-12-2022 18:21
Wat leuk dat jullie ook meedoen. Gezellig!!

Ik kan ook niet overal op reageren net als een ander dit ook niet kan maar het is wel fijn om soms een reactie te ontvangen toch?
We doen ons best en voor iedereen is er 1 doel, afvallen!! :-D
Uiteraard! Soms zal ik momenten hebben dat ik meeschrijf. Soms lees ik enkel en soms stuur ik mijn wegingen.

Wil je mijn streef verzetten naar 73?
Alle reacties Link kopieren Quote
greenmoustache schreef:
19-12-2022 22:37
Uiteraard! Soms zal ik momenten hebben dat ik meeschrijf. Soms lees ik enkel en soms stuur ik mijn wegingen.

Wil je mijn streef verzetten naar 73?
Aangepast!

Hoe willen de rest het gewicht verliezen aanpakken?

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven