Lijf & Lijn alle pijlers

Spiraal na keizersnede

20-11-2023 22:55 7 berichten
Alle reacties Link kopieren Quote
Hoi dames,

Jaren terug heb ik een poging gedaan voor plaatsen spiraal. Het was zeer pijnlijk en 'smal' dat spiraal niet is gezet uiteindelijk.
Nu heb ik inmiddels een kindje doormiddel van een geplande keizersnede gekregen. Wel liep ik al rond met 1 cm ontsluiting en voorweeën.

Mijn verloskundige is ervan overtuigd dat ,ondanks geen natuurlijk bevalling, het plaatsen nu waarschijnlijk voorspoediger zou kunnen verlopen na de zwangerschap en 1 cm ontsluiting.

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft of kennis hiervan heeft?

Want ik zou het eel graag willen plaatsen maar ben oprecht bang van de vorige keer.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou het zeker door een gynaecoloog laten doen.
Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.
Alle reacties Link kopieren Quote
Je verloskundige heeft er kennis over en ervaring mee. Zij heeft zich moeten specialiseren in het plaatsen van een spiraaltje om de bevoegdheid voor het mogen plaatsen van een spiraaltje te krijgen.
Aan de anekdotische kennis en ervaring van de users van een forum heb je niks. Dat het bij user A, C, G & H, nog steeds niet ging, maar bij user B, D, E & F na een keizersnede en 1cm ontsluiting zonder moeite ging en bij user I, J, M & L, zelfs na een natuurlijke bevalling niet lukte, maar bij user K, N, O & P, wel ging na een keizersnede maar zij hadden wel 2cm ontsluiting dus dat is dan weer net iets anders, etc. etc. etc. Al die ervaringen heb je gewoon niks aan, want hoe het bij hun ging zegt niks over hoe het bij jou zal gaan.
Als je verloskundige, die ervoor geleerd heeft, denkt dat het waarschijnlijk voorspoediger zal gaan, dan zou ik er vanuit gaan dat ze weet waar ze het over heeft.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik ga daarvoor altijd naar gynaecoloog. Die kan met echo meekijken en dat doet een huisarts niet. Huisarts kreeg m nooit goed geplaatst en dan moest ik sowieso naar gynaecoloog. Dus nu maar rechtstreeks daar naartoe
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik raad je ook aan naar de gynaecoloog te gaan. In het land waar ik woon mag gelukkig alleen de gynaecoloog een spiraaltje laten zetten - al die horrorverhalen die ik uit Nederland al over incompetente huisartsen heb gehoord!

Ik had ook een keizersnede, maar wel al veel meer ontsluiting. Spiraal plaatsen doet altijd zeer, maar het is wel prima gelukt. Waar ik woon krijg je elk halfjaar een controle van de positie van de spiraal, ook heel geruststellend vind ik dat.
BROCCOLI IS OOK GEEN SPINAZIE AL IS HET WEL ALLEBEI GROENTE PEJEKA -- S-Meds
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik heb na 2 keizersnedes een spiraal laten plaatsen. Voorafgaand aan de 2e keizersnede had ik wel weeën en wat ontsluiting. Het plaatsen van de spiraal was niet prettig, maar is wel goed gegaan. Mijne is gezet door de verloskundige.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ik zou ook gynaecoloog of verloskundige adviseren. Die doen het meestal vaker dan huisartsen en kunnen idd gelijk checken of alles goed zit. Gynaecoloog gaat van je eigen risico af, verloskundige niet.

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven