Lijf & Lijn alle pijlers

Voor wie meer dan 25 kilo wil afvallen (met tabel) deel 4

06-03-2017 14:07 1665 berichten
In verband met het bereiken van 3000 berichten in het vorige topic openen we een nieuwe.

Dit topic is oorspronkelijk geopend in januari 2016 voor lotgenoten die 25 kilo of meer af willen/moeten vallen, deel 2 is in maart 2016 gestart en het derde deel is in augustus van dat jaar geopend.

In dit topic vallen we op een gezonde en blijvende manier af door verandering van eetgewoontes.

De afvallers:

Wijzigingen graag doorgeven via PB aan forumbezoeker samenflinkafvallen. Dit account wordt gezamenlijk beheerd door single1985, Izzy_, Ammennooitniet, Marici en Sterrenkijker zodat de continuïteit gewaarborgd is. Een maand geen gewicht doorgeven betekent dat je van de lijst wordt gehaald, zodat het hier overzichtelijk en up to date blijft.

Format voor doorgeven updates:
  • Nickname:
  • Huidig gewicht:
  • Afgevallen deze week (voor wie dat in de tabel wil hebben):
  • Totaal afgevallen sinds start:
  • Datum update:
llll Er zijn nog genoeg plekjes in de tabel vrij dus wil jij ook 25kg of meer afvallen wees welkom!
NicknameLftLengteGestartStartgewHuidigStreefWeekTotaaUpdate
Ammenooitniet231,66-11367,765- 45,308-10
Cactuss211,8227-05-201796,587,8662,18.716-10
LZHW331.867-11-2016132122100-1002-10
sanseveria301,73?11110686-5,016-10
Sunshine1992251.7123-10-2017115,711370-2,72,707-11
anoniem_303989 wijzigde dit bericht op 29-11-2017 09:19
41.71% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Oef vandaag 28 km gefietst en dat voel ik nu wel in mijn bovenbenen :-) het is zulk heerlijk weer. Laat de lente maar komen!
Ik wil morgen fietsen heb 3 verschillende rondjes op het oog. Ergens tussen de 30 en 60 km.

Ik vind die zon heerlijk heb het kussen voor mij schommelstoel al te voorschijn gehaald.
Alle reacties Link kopieren
quote:single1985 schreef op 11 maart 2017 @ 17:56:

Ik wil morgen fietsen heb 3 verschillende rondjes op het oog. Ergens tussen de 30 en 60 km.

Ik vind die zon heerlijk heb het kussen voor mij schommelstoel al te voorschijn gehaald.Ik hou heel erg van fietsen. Doen we ook veel met mooi weer. En dan ook echt een route. Maar we hebben drie kids die ook mee moeten op de fiets dus dat weegt er wel in haha. Goede workout.......
Alle reacties Link kopieren
Nou vandaag weer +400 gram, dus gewoon het gebruikelijke recept. Ik begin nu wel erg gespannen te worden voor de operatie. Gisteren heb ik eigenlijk heel veel te horen gekregen dat ik er zo slecht en veel ouder uitzie, die spanning heeft dus ook zijn weergave op mijn uiterlijk. Nu ga ik eten, weer eens lekker genieten van een broodje shoarma. Voor vanavond rode paprika gehaald om op te knabbelen



@ Takkentrol, Lekker dat het zo hard gaat met die centimeters. Je harde werken wordt beloond en terecht ook! Een exotische kont nog wel, nee ik moet het doen met mijn Hollandse glorie



@ Single, wat fijn dat het toch reuze meevalt zeg! Alvast veel plezier voor op de fiets gewenst. Het is ook prachtig weer.



@ Iselin, een feestje is met 67 kilo dan ook meer dan terecht. Zo hard zijn voor jezelf was ook niet nodig, je hebt al zoveel bereikt. Sterkte met de spierpijn.



@ Piony, losjes vanuit de heupen komt vanzelf lijkt me. Ik zou in ieder geval al een stuk stugger staan doordat je je nog moet focussen op techniek.
-
quote:Iselin schreef op 11 maart 2017 @ 18:01:

[...]





Ik hou heel erg van fietsen. Doen we ook veel met mooi weer. En dan ook echt een route. Maar we hebben drie kids die ook mee moeten op de fiets dus dat weegt er wel in haha. Goede workout.......



Ik ben ook gek op fietsen maar er gaat wel aardig wat tijd in zitten om het te doen. Heb nu een app op mij telefoon gezet kan ik knooppunten uit zetten zo een route bepalen kwa afstand.



Ammenooitniet
Alle reacties Link kopieren
Hee dames,



Ik volg jullie topic al heel lang en ik vind het geweldig hoe bij iedereen de kilo's er af gaan. Zelf heb ik ook mijn eigen strijd maar gaat nog niet zo hard. Ik hoef niet in de tabel maar ik heb wel een vraag.. Ik ben sinds vorige week ook begonnen met wandelen, elke avond na het eten, maar ik draag altijd sportschoenen maar merk dat ik dan last krijg van mijn voeten. Hebben jullie een advies wat betreft schoeisel bij wandelingen?

Succes allemaal.
Alle reacties Link kopieren
*
takkentrol wijzigde dit bericht op 23-05-2018 19:03
0.00% gewijzigd
Sommige mensen worden zeikend verwekt
@Takkentrol ik fiets vrij veel heb ook geen auto wel 2 fietsen



@Leentje ik heb vorig jaar in een paar goeie dure wandelschoenen ben naar een winkel geweest die echt de tijd er voor nam en goed gekeken naar mij voeten en wat goed voelt.



Heb vandaag 50km gefietst heerlijk gewoon
Alle reacties Link kopieren
*
takkentrol wijzigde dit bericht op 23-05-2018 19:03
0.00% gewijzigd
Sommige mensen worden zeikend verwekt
Wat goed, bijna onder de 100! En Single, 50 km gefietst, wow!



Leentje, ik heb wandelschoenen van Lowa, zijn heerlijk, zelfs voor mijn ongelukkige voeten (hallus vagus, zo'n knobbel).



Ik heb gisteren een nieuwe TV binnengekregen dus ik heb dit weekend genoeg afleiding van de +400g frustratie. Nog wat schoonmaken en dan kan ik weer met de beentjes omhoog.
Alle reacties Link kopieren
Ook fijn Izzy, een nieuwe tv. Komt meestal samen met nieuwe frustraties; voor je alles weer werkend hebt zoals jij dat wilt ....



Hoe ziet jullie weekmenu er trouwens uit? Onze is als volgt:

Gisteren een maaltijdsalade met makreel (zelf gemaakt natuurlijk)

Vandaag geroosterde groenten uit de oven

Maandag: groene asperges en broccoli met beefreepjes en noodles

Dinsdag: nasi

Woensdag: gnocchi met groente en stukje vis

Donderdag: rijst met kip/kerrie

Vrijdag: soep en een broodje



En voor de oplettende lezer , wij zouden gisteren uit eten gaan maar het restaurant was vol, ik was te laat met reserveren. Nu gaan we komende zaterdag.
Sommige mensen worden zeikend verwekt
Takkentrol die 2 cijfers gaat je snel lukken



Izzy goed bezig!!



Ik heb geen weekmenu heb van alles in huis en kijk wel waar ik trek in heb



Ik merk dat ik er steeds meer berusting in voel door niet meer te mogen tellen blijkbaar word ik rustiger in mij hoofd en maak ik onbewust steeds betere keuzes.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook niet echt een weekmenu, maar ik kook voor mijn gezin ook iets anders dan voor mezelf. Ik kan van de lunch meer werk maken dan van het avondeten dus daar kijk ik vaak het meeste naar uit. Vanmiddag eet ik pannenkoekjes (gezonde) gevuld met appel uit de oven en een komkommer/kaas salade.



wat hebben jullie mooie afstanden gefietst dames! Petje af.



Ik kijk terug op een meer succesvolle week dan vorige week, kan nu gerust zeggen dat ik geen plateau had bereikt. Er is 2,8 kilo af en nu zit ik op 15,5 kilo eraf. Zo blij mee!
Wow, wat goed saartje. En fijn single, dat je wat meer rust hebt.
Alle reacties Link kopieren
Single, je bent gewoon erg goed bezig!



saartje: Fijn!



Hier qua eten een redelijk weekend gehad, alleen die chocolade-eitjes he... wat een foute keuze om die in huis te halen.

Ze zijn ondertussen "gelukkig" zo goed als op Komen er ook niet weer in dit jaar!!

Niet gewogen deze week, maar zal nog steeds tussen de 67 en 68 schommelen denk ik.





Ontbijt: magere kwark met muesli

Tussendoor: banaan

Lunch: twee volkoren boterhammen met kipfilet, avocado, komkommer+wortels+radijsjes

Tussendoor: LU natural crackers

Avond: kipburger met wortel-aardappelpuree



Verder weet ik het nog niet, haha. Morgen bij m'n ouders en woensdag plan ik de rest van de week.
Alle reacties Link kopieren
Goedemiddag!



Inmiddels is de operatie achter de rug; deze is goed verlopen gelukkig en er hebben zich (nog) geen complicaties voorgedaan. De narcose viel mij achteraf wel echt tegen. Ik was natuurlijkerwijs mentaal en fysiek gezien niet moe, maar door de medicatie wel. Hierdoor kon ik enerzijds mijn ogen niet openhouden en was naar het toilet gaan al een onderneming, anderzijds kon ik dan weer niet slapen Deze toestand heeft al met al toch wel circa 7 uur geduurd. Tegenover me lag een wat oudere vrouw die dezelfde ingreep had laten doen, maar die was na een half uurtje al helemaal kwik en fit. Toen heb ik mij toch wel even afgevraagd of mijn conditie nou zo treurig was.



Het eerste dat ik na de operatie at was 100 gram fruit en een soja toetje, maar ik had een hele menukaart aan opties. Was heel goed geregeld allemaal, tegelijkertijd was ik gewoon te zwak en moe om meer naar binnen te kunnen krijgen. Eenmaal thuis kon ik wel weer een regulier bord risotto met gehakt en kip op, heeft me ook erg goed gesmaakt.

Vannacht lekker kunnen slapen, al werd ik later in de nacht/begin van de ochtend een aantal keer wakker van de pijn. Mede hierdoor stond ik uiteindelijk om half 8 al naast mijn bed. Vervolgens ontbeten met een smoothie en zojuist geluncht met een halve paprika en een stukje droge worst. Nog steeds niet veel eetlust, maar wat ik eet valt in ieder geval goed.



Om mezelf even te belonen zojuist twee BH's besteld (waar ik er eerst een zak snoep bij had gepakt ) Het zijn erg mooie BH's geworden: een in koper met zwart kant, de ander in het zwart met een fel rose strikje Nu duimen dat mijn cupmaat niet nog groter wordt (zit nu op een F). Ik ben nu namelijk nog blij met het optisch aanzicht, maar ik wil geen Barbie-porno achtig uiterlijk krijgen



@ Leentje, leuk dat je meeleest (en nu schrijft)! Ikzelf draag het liefst de sneakers die ik overdag ook draag, met inlegzooltjes. Ik ging voor die zooltjes erg vaak (in bepaalde periodes zelfs dagelijks) door mijn enkel, maar sindsdien daar geen last meer van en dus ook niet bij het lopen van lange stukken.



@ Takkentrol, de shoarma smaakte goed! Vriendlief had er nog een eitje doorheen gedaan, was een lekkere toevoeging. En wat spannend.. binnenkort ga je die 9 gewoon zien



Mijn weekmenu ziet er ongeveer zo uit deze week:

M: Risotto met gehakt & kip

D: Risotto met gehakt & kip (groente wordt over de dag heen gegeten)

W: Zilvervliesrijst-pasta met tonijn en sperziebonen in een tomaat-crème saus

D: Patat uit de Airfryer of aardappelpuree (aardappel, amandelmelk, zoete paprikapoeder, Parmezaanse kaas) met broccoli en biefstuk

V: Iets makkelijks, waarschijnlijk pizza salami.



@ Single, 50 kilometer toe maar weer! Heb je nu geen enorme last van je kont ? Knap van je hoor meid, ik doe het je niet na (normaliter evenmin overigens). Ook heel fijn dat je jezelf rustiger voelt worden, daar doe je het uiteindelijk voor



@ Izzy, leuk! Geniet van je voor-de-buis momentjes. Bevalt de nieuwe televisie goed?



@ Saartje, lekker bezig. Klinkt als een heerlijke lunch.



@ Vevana, ach, zolang je van die chocolade eitjes genoten hebt is dat ook prima eens per jaar. Lekker lijstje, hoe maak je wortel-aardappelpuree? Gewoon aardappels & wortels koken en tezamen pureren?
-
Wat fijn dat het achter de rug is Ammenooitniet. Hele opluchting zeker?



De nieuwe TV bevalt heel goed
Alle reacties Link kopieren
Ammenooitniet: fijn dat het goed verlopen is!

Dat van die narcose heeft niets te maken met je conditie hoor. Sommige mensen zijn daar gewoon gevoeliger voor dan andere. Ik heb daar zelf bv. ook amper last van, m'n vriend dan weer wel. Zijn conditie is beter dan de mijne



Wortel-aardappelpuree maak ik door aardappels te koken, en wortels met ui en tijm te stoven. Daarna alles bij elkaar gooien, beetje melk bij en pureren.



Izzy: hihi, leuk zo'n nieuwe tv! Kan toch zo heerlijk ontspannend zijn.
Aha, dat heet wortelstamp of hutspot in Nederland, dat eten we als hoofdgerecht met vlees (vaak rookworst of spek).
Alle reacties Link kopieren
Hier dus ook als hoofdgerecht hoor

Wij noemen dat "pekesstoemp" maar ik dacht niet dat jullie dat zouden kennen dan

Maar wij maken overal stoemp van. Bloemkool, broccoli, spruitjes, spinazie...
Alle reacties Link kopieren
*
takkentrol wijzigde dit bericht op 23-05-2018 19:04
0.00% gewijzigd
Sommige mensen worden zeikend verwekt
Je bent wandelverslaafd takkentrol, maar da's alleen maar goed natuurlijk.



Ja, tv doet alles wat ik wil en meer. Ik had een 32" en nu 43", dus ik ben nog aan het genieten van een groot beeld tot het normaal wordt.
Alle reacties Link kopieren
*
takkentrol wijzigde dit bericht op 23-05-2018 19:04
0.00% gewijzigd
Sommige mensen worden zeikend verwekt
Hoi Lees nog wel mee maar nu erg druk vader van een vriendin is overleden dus ben veel bij vriendin om haar te ondersteunen.



Reageer later uitgebreid.
Fijn dat je er voor haar kunt zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven