Mode & Beauty alle pijlers

Tot in de puntjes verzorgd, hoe doen jullie dat?

14-11-2017 00:08 83 berichten
Alhoewel ik er altijd netjes uitzie ben ik niet iemand er tot in de puntjes verzorgd uitziet. Ik heb veel respect voor mensen die er altijd tiptop uitzien. Dat moet ik ook kunnen, denk ik dan. (en waar halen ze de tijd vandaan denk ik erachteraan)

Qua kleding zit ik meestal wel goed, zakelijke jurkjes met een hak of een laars. Schoenen koop ik altijd van het merk Tommy Hilfiger mijn voeten zijn er voor gemaakt en het is de investering waard, ik loop er meestal een jaar of twee op.

Maar dan:

Mijn huid; Ik heb geen geduld voor een schoonheidsspecialiste dus ik hou het op eenvoudige argan olie voor mijn gezicht. En wassen met water.

Mijn haar is halflang en 'hangt'. Met een groot gezin is het wel zo handig dat er 1x per 6 weken een kapper aan huis komt. Maar na die knipbeurt zijn de puntjes nog net zo punterig als van tevoren.. Ik los het vaak op door 's nachts met een knot te slapen, dan heb ik in de ochtend zowaar slag. Shampoo van Andrélon en soms wat argan olie, daar blinkt alles van ;)

Nagels; zie ander topic daar heb ik inmiddels een oplossing voor, met dank!

Make up; iedere ochtend even snel tussen het smeren van de boterhammen door. Max Factor Miracle Touch foundation, eyeliner en mascara van Etos eigen merk. En een beetje lipstick, mijn favoriet is Rouge Allure van Chanel.

Het niet dat ik als een slons door het leven ga maar tot in de puntjes verzorgd ben ik zeker niet. Dat moet anders kunnen, alle tips zijn dus zeer welkom!
MinionX schreef:
14-11-2017 12:21
Gedurende de week ben ik redelijk presentabel ( vind ik ), ik hoor van anderen dat ze mij er netjes en verzorgd vinden uitzien.
Persoonlijk ben ik zelf altijd een tomboy geweest, altijd buiten, altijd sporten , stoere dingen doen, en dat blijf je zien. Ik zal nooit een elegante dame worden, en dat maakt niets uit want dat past niet bij me.
Eens, je manier van doen maakt ook heel veel verschil. Ik blijf dus altijd redelijk ‘dames-achtig’ / elegant vanwege ballet-achtergrond. Je motoriek, beweeg je je lomp of gracieus, bewust?

Ik vind het lastig er precies de vinger op te leggen want sommige mensen kunnen echt alles uit de last trekken qua nette kleding, kapsel, persoonlijke verzorging en hygiëne, en blijft het op één of andere manier slonzig overkomen, terwijl een ander er in zo-zo passende kleding met een haastig ingedraaide hoge knot en alleen wat mascara er fabulous, model-like uit kan zien. En dan kunnen beiden maat 36 of maat 46 hebben, dat is daarvan niet afhankelijk. Wel vind ik dat als men echt buitenproportioneel dik wordt, dat het heel lastig is om er (überhaupt) verzorgd (laat staan tot in de puntjes verzorgd) uit te zien. Dit heeft denk ik mede te maken met minder verkrijgbare kleding en ook minder goed in het vel zitten dus minder uitstraling hebben. Maar misschien is dat off topic.
Moemoe64 schreef:
18-11-2017 15:45
Ik vind make-up echt niks. Waarom zou ik mezelf niet laten zien zoals ik ben?
Ik schat dat ik 2x/ jaar make-up draag - en dan nog heel discreet- en zelfs dan voel ik me daar niet goed bij.
Foundation heb ik nog nooit gedragen trouwens. Elke oneffenheid op je gezichtshuid wordt erdoor geaccentueerd.
Soms zie ik dames van 60+ met 'barsten' in hun gezicht door die foundation. Lelijk!
Degenen bij wie de make up slecht is aangebracht of die niet de juisteproducten / kleuren voor hun huid gebruiken, vallen jou dus op, en omdat je zelf geen ervaring hebt met make up vallen degenen bij wie het wel goed is aangebracht jou wss niet op. Dat wil niet zeggen dat die niet rondlopen.
Heel veel vrouwen hebben wel foundation op maar de truc is juist om het zo te dragen dat je het niet ziet zitten.
En dan kan het dus echt heel mooi zijn!
MadameJean schreef:
14-11-2017 08:54
Mijn 'truuk' is eigenlijk: kies een eigen kleding die goed bij je lichaam past en stem daar je huid en haar op af. Dat creert een plaatje dat je dan alleen maar hoeft in te vullen.
Hoe vind je kleding die goed bij je lichaam past? Ik heb daar echt moeite mee namelijk. Korter dan 1.55 en niet tenger/poppig gebouwd (geen overgewicht, maar wel boezem en ook geen gebrek aan bil).

Jurkjes passen vrijwel nooit (taille te laag, geldt trouwens ook voor getailleerde shirts en jasjes), rokken en broeken altijd te lang... neem je dan een kleermaker in de arm of zo?
Alle reacties Link kopieren
Er tip top uitzien zoals TO het ws bedoelt kost tijd en dat moet je bijhouden.
Ik doe daar best veel voor op jaar, maand, week en dagelijkse basis (soort vaste rituelen zeg maar) en los daarvan kost het ook geld (goede kapper, manicure, pedicure etc..)
Ik doe dat graag want ik voel met niet prettig als ik er in mijn ogen als een slons (slordig haar, onopgemaakt en met ongelakte nagels en ongeschoren benen en oksels) bijloop.

Maargoed dat zijn mijn standaarden....snap dat dit voor iedereen anders is.
De beste stuurlui, zitten op het Viva forum.
Alle reacties Link kopieren
Moemoe64 schreef:
18-11-2017 15:45
Ik vind make-up echt niks. Waarom zou ik mezelf niet laten zien zoals ik ben?
Dus als je make up draagt laat je je niet zien zoals je zelf bent??

Wat een onzin, ik ben mezelf, draag wat make up, laat mijn haar verven en knippen (in jouw ogen dus ook niet mezelf zijn omdat ik niet alles klakkeloos laat groeien), doe leuke kleding en sieraden aan.
Scheer mijn benen, oksels en bikinilijn

En toch ben ik mezelf :)
Niet. In Nederland regent het regelmatig, hier in Rotterdam waait het ook nog eens regelmatig erg hard. Daar valt niet tegenop te make-uppen of te kammen als je veel gebruik maakt van de fiets, zoals ik doe. De mensen op mijn werk die er het netst uitzien, komen met de auto.

Ik ga altijd netjes weg, maar kom niet altijd netjes aan op de plek van bestemming. Gelukkig heb ik daarom altijd wat in mijn tas: kam, haarolie (ik krijg van die leuke babyhaartjes als het regent), deodorant, make-uptasje met het belangrijkste. En vaak ook nog een blouse of shirt. Ik draag vaak een simpel shirt op de fiets, want ik krijg het nogal snel warm, zeker als ik met de bakfiets ga.

Ik heb zo'n pluisjes-apparaat (weet iemand hoe zoiets heet?) waardoor ik kleding kan ontpillen. Daardoor ziet het er vaak weer netjes uit als het een paar keer is gedragen. Hier heb ik overigens niet altijd het geduld voor.

Ik lak elke week mijn nagels met nagellak en dan een gellaagje er overheen, zo blijft het vaak wel een paar dagen netjes.

Ik doe elke ochtend mijn make-up. Maar alleen wenkbrauwen, ogen en lippen. Ik smeer niets op mijn huid. En waar nodig, werk ik het gedurende de dag bij.

Mijn haar zit onderweg meestal in een lage losse staart of knotje of clip. Op de plek van bestemming schud ik het dan even los of zet het in een clipje.

Make-up haal ik elke avond eraf en daarna smeer ik met een goede crème. Paar minuutjes werk en heel goed voor je huid. Elke ochtend, ja ook in de winter, wat zonnebrand nadat ik mijn dagcrème heb aangebracht. Scheelt veel rimpels.
z-u-s schreef:
21-11-2017 21:09
Hoe vind je kleding die goed bij je lichaam past? Ik heb daar echt moeite mee namelijk. Korter dan 1.55 en niet tenger/poppig gebouwd (geen overgewicht, maar wel boezem en ook geen gebrek aan bil).

Jurkjes passen vrijwel nooit (taille te laag, geldt trouwens ook voor getailleerde shirts en jasjes), rokken en broeken altijd te lang... neem je dan een kleermaker in de arm of zo?
Naar een kledingwinkel gaan waar goede verkoopsters werken en je laten adviseren.
Alle reacties Link kopieren
Mijn man is een ster in “tot de puntjes verzorgd zijn”. De trucs die ik van hem heb afgekeken:
Kleding altijd strijken
Luchtje gebruiken
Goedpassende kleding, indien nodig laten vermaken
Schoenen altijd schoon en gepoetst

Zelf ben ik meerdere malen een tutje genoemd. Dus volgens mij kan ik er ook wat van:
Goed kapsel, van 1 knipbeurt heb ik maanden plezier
Nagellak, beschadigingen altijd bijwerken en anders verwijderen
Make up die bij je huid past. Ik gebruik foundatian, concealer, poeder, blush, wenkbrauwpotlood, mascara, lippenstift en -potlood. Ik heb nu een combinatie van Mac en Chanel voor concealer, foundatian en poeder die goed bij mijn huid past. Hiermee krijgt mijn huid een mooie glow zonder dat je de make up op mijn huid ziet liggen.
Wenkbrauwen goed in vorm en bijgetekend
Lippenstift met bijpassend potlood gebruiken, toont net wat meer af

Ik sta meestal een half uurtje eerder op voor dat getut. Vind het fijn om even rustig aan te rommelen om mijn dag op mijn gemak te beginnen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven