Iemand ervaring met emotionele heling?

02-05-2016 20:30 106 berichten
Alle reacties Link kopieren
Oké, ik wist niet exact hoe ik het met noemen. Maar ik zit iets van 9 maanden in therapie. Het is een soort van coaching. Het wordt ook wel een emotioneel helingproces genoemd. In de therapie leer je onderscheid te maken tussen je volwassen bewustzijn en je kinderlijke pijnen/verstoten ikken. Je leert hoe je contact kan maken vanuit het volwassen bewustzijn met die verstoten en getraumatiseerde ikken zodat het geheel in balans komt. Ik leg het wat raar uit wellicht, maar hoop dat t een beetje duidelijk is. In het begin vond ik het fijn: eindelijk een vorm van therapie die bij mij paste; ik hoefde niet urenlang te praten en te overdenken, nee, de therapeut 'voelt' mijn verdriet, pijn en onrust, hij weet de binnenkant ook te kalmeren. Ik kreeg steeds meer helderheid over mijn eigen verdriet. Gaandeweg merk ik dat er (ik ga eens in de twee weken) steeds meer pijnen naar boven komen bij hem, vervolgens voel ik me dagen ellendig. Ik voel me ergens afhankelijk van de therapeut, want het lukt mij nog niet om goed contact te maken met de binnenkant. Hij zegt het ook voortdurend hoe belangrijk het is dat ik zo vaak mogelijk blijf komen. Dat zal heus voor mijn eigen bestwil zijn maar ergens voelt het ook als n gebed zonder einde. Ik heb op t forum ook wel eens verhalen gelezen van vrouwen met een gelijksoortige therapie, ik ben heel erg benieuwd naar ervaringen want hoe postitief ik in t begin was; ik sta er nu totaal anders in. Dank!
Alle reacties Link kopieren
Het klinkt niet okay.
Once you’ve accepted your flaws, no one can use them against you.
Is dit een alternatief traject?
Alle reacties Link kopieren
Is het een optie om over te stappen naar een andere behandelaar?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er geen ervaring mee, maar als het een manier om je problemen op lange termijn oplost zeker doorgaan. Het blijft een verwerking proces.
Alle reacties Link kopieren
quote:Troeteltje schreef op 02 mei 2016 @ 20:33:

Is dit een alternatief traject?Klopt, het wordt ook niet vergoedt door het ziekenfonds.
Hoeveel kost het per sessie?

Je schrijft dat het niet wordt vergoed door de verzekeraar.

Bij welke beroepsverenigingen is hij aangesloten?



Een therapeut verwijst vooral door naar zichzelf. Oftewel, hij zegt: "Het is heel goed voor jou om bij mij te blijven komen."



Als je er niet van houdt om veel te praten in een verwerkingsproces, zijn er verschillende mogelijkheden voor therapie hoor.
is je behandelaar een big geregistreerd psycholoog?

van heel veel "therapieen" is de werkzaamheid nooit bewezen, de enige therapievorm waarbij dat wel het geval is (cognitieve gedragstherapie) gaat juist helemaal niet over je verleden en je "verstoten ikken", maar over hoe jij functioneert in het hier en nu.
Wat voor therapeut is dit precies?
quote:LilyJ schreef op 02 mei 2016 @ 20:37:

[...]





Klopt, het wordt ook niet vergoedt door het ziekenfonds.dat zegt niks. Het ziekenfonds bestaat niet meer en in de basisverzekering zit amper nog psychologische hulp. De aanvullende verzekering vergoedt vaak wel, ook kwakzalvertherapieen. Of het wel of niet vergoed wordt zegt dus niks
Alle reacties Link kopieren
Het klinkt als iets waar alleen de peut beter van wordt.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een charlatan. Oftewel een kwalzalver.



Hoe kalmeert hij je binnenkant dan?

Heeft hij een erkende opleiding?

Is de therapie beschreven en heeft deze een wetenschappelijk aangetoond effect?
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
Heeft de huisarts je doorverwezen? Wat kost dat?
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Oh wacht, ik lees dat het een alternatieve therapievorm is en dat het niet vergoed wordt. Ik zou hier direct mee stoppen.
quote:sabbaticalmeds schreef op 02 mei 2016 @ 20:40:

[...]

dat zegt niks. Het ziekenfonds bestaat niet meer en in de basisverzekering zit amper nog psychologische hulp. De aanvullende verzekering vergoedt vaak wel, ook kwakzalvertherapieen. Of het wel of niet vergoed wordt zegt dus niksZowel generalistische basis-GGZ als specialistische GGZ zit in de basisverzekering. En het stapje daarvoor POH-GGZ valt zelfs onder huisartsenzorg.
quote:tinypotato schreef op 02 mei 2016 @ 20:43:

[...]





Zowel generalistische basis-GGZ als specialistische GGZ zit in de basisverzekering. En het stapje daarvoor POH-GGZ valt zelfs onder huisartsenzorg.ja maar dan moet er wel een DSM diagnose zijn. Niet iedereen met psychische klachten heeft een etiketje.
Alle reacties Link kopieren
Staat niet op zijn site, waar ie bij is aangesloten. Ik betaal ook contant. Klinkt heel fout, maar in t begin, zon 10 maanden geleden (burnout, persoonlijke ellende) voelde het als een verademing.
Ik vind dit ook best gevaarlijk trouwens: een therapeut die je verdriet "voelt" (wat een idioot). TO voelt zich alleen maar slechter, waarschijnlijk zal hij zeggen dat dit komt omdat ze aan het "helen" is. Onzin natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:tinypotato schreef op 02 mei 2016 @ 20:42:

Oh wacht, ik lees dat het een alternatieve therapievorm is en dat het niet vergoed wordt. Ik zou hier direct mee stoppen.50 euro voor 90 minuten.
quote:LilyJ schreef op 02 mei 2016 @ 20:48:

Staat niet op zijn site, waar ie bij is aangesloten. Ik betaal ook contant. Klinkt heel fout, maar in t begin, zon 10 maanden geleden (burnout, persoonlijke ellende) voelde het als een verademing. Hij wist me te kalmeren. De afgelopen maanden zit iets me niet lekker. Hij loopt zelf ook bij n heelmeester od, omdat hij nog niet vindt dat ie klaar is.

contant betalen? Hoeveel kost zo'n "consult"?

Dit is een oplichter joh
Alle reacties Link kopieren
quote:sabbaticalmeds schreef op 02 mei 2016 @ 20:49:

Ik vind dit ook best gevaarlijk trouwens: een therapeut die je verdriet "voelt" (wat een idioot). TO voelt zich alleen maar slechter, waarschijnlijk zal hij zeggen dat dit komt omdat ze aan het "helen" is. Onzin natuurlijk.Nou ja daar komt het wel op neer, ik verwerk enzo, volgens hem, dat zou erbij horen. Maar voel me inderdaad verotter en verotter want er komt steeds meer bij.
en je hoeft niet te praten? Hoe ziet zo'n sessie eruit?
quote:LilyJ schreef op 02 mei 2016 @ 20:51:

[...]





Nou ja daar komt het wel op neer, ik verwerk enzo, volgens hem, dat zou erbij horen. Maar voel me inderdaad verotter en verotter want er komt steeds meer bij.wat komt er dan bij? Bedenkt hij dat?
Heb je uitgerekend hoeveel je de afgelopen tien maanden aan hem hebt betaald?

Ongeveer duizend euro?

20 sessies van €50 is €1000.



Waarschijnlijk werkt hij zwart.

Alleen contante betaling. Geen factuur.
Kwakzalverij... De enige die hier echt beter van wordt is de "therapeut" zelf. Triest dat dit soort praktijken mogen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven