Slecht slapen, slechte dag

13-01-2019 00:38 60 berichten
Hallo allemaal,

Ik ben sinds ik mijn paniekstoornis heb een slechte slaper geworden. Ik heb 4 maanden aan de oxazepam gezeten. Deze heb ik nu sinds 3 weken afgebouwd en overdag gaat dat mij redelijk goed af.

Nu zit ik nog wel aan de temazepam (slaapmiddel). Deze wilde huisarts met mij gaan afbouwen omdat het beter met mij ging. Dus ik probeer na het gesprek met de huisarts een nacht zonder temazepam 10 mg. Dit was een ware hel. Mijn paniekaanvallen waren weer terug en om half 5 sliep ik nog niet. Toen besloten om toch die slaappil in te nemen en ik heb die nacht 1 uurtje geslapen.

De volgende dag had ik een hartstikke slechte dag met veel huilbuien, paniekaanvallen en totaal gederealiseert. Ik de huisarts weer gebeld en kon de volgende dag terecht. Uit het gesprek kwam dat ik voor een week de slaapmedicatie kon verdubbelen. Dus van 10 mg naar 20 mg om even op adem te komen. Hij is er van overtuigd dat als ik niet slaap ik mijn herstel proces in de weg zit.

Dus die avons met 20 mg geprobeerd, ik sliep als een blok. Nu slik ik 5 dagen 20 mg en deze avond dus ook 20 mg. Ik heb het om half 11 ingenomen en het werkt niet meer lijkt wel. In mijn hoofd is de angst om niet te slapen zo groot geworden dat slapen daardoor niet meer lukt. Ik associeer slecht slapen automatisch met een slechte dag (wat vaak ook zo is).

Ik loop hiervoor nog bij de psych en we werken eraan, maar elke nacht die ik niet kan slapen wordt de angst groter. Ik ben zelfs overdag er mee bezig, dan hoop ik dat ik vanavond wel in een keer in slaap kom.

Ik heb al verschillende ontspanningsoefeningen gedaan. Het helpt voor geen meter. Nu lees ik verschillende verhalen over melatonine pillen misschien kan dat mij helpen. Ik wil in ieder geval niet dat de temazepam weer verhoogd wordt.

Wat zijn jullie ervaringen met slapeloosheid. Hoe komen jullie in slaap en hoe zijn jullie van je slaapprobleem afgekomen? Tips zijn van harte welkom ❤

Liefs
Ik heb min of meer hetzelfde (maar dan zonder echt paniekaanvallen). Ik saboteer mijn eigen slaap door bang te zijn voor de vermoeidheid van de volgende dag en dan lukt het juist niet.

Er is een boek dat voor mij exact de vinger op de zere plek legt: Slaap als een roos van Dr. Guy Meadows. Daarin leer je technieken die je weer een normale slaper maken. Niet direct een wondermiddel, maar wel de crux wat mij betreft om het op te lossen (het is mij ook nog niet gelukt, maar is iets dat je moet trainen).

Ik wens je veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Met slaappillen schijn je kwalitatief minder goed te slapen dan natuurlijk. Alleen daarom al wil je zonder slaappillen kunnen slapen.
Moet je de volgende ochtend op een bepaald tijdstip opstaan? Ik heb zelf geen slaapproblemen, maar heel soms kan ik de slaap niet vatten en dan ga ik me er ook druk over maken. Wat bij mij helpt is de wekker op veel later zetten of helemaal uitzetten. In praktijk word ik dan meestal alsnog op tijd wakker, maar het haalt de druk in de nacht er voor mij af.
Verder fantaseer ik altijd over leuke dingen als ik ga slapen, ik bedenk hele verhalen. Meestal kom ik niet ver, omdat ik al bijna slaap zodra ik mijn ogen dicht doe, maar in slechte nachten moet ik mezelf soms dwingen om aan een leuk verhaal te gaan denken, in plaats van piekeren.
Misschien heb je er wat aan.
anoniem_376676 wijzigde dit bericht op 13-01-2019 09:14
0.12% gewijzigd
lilalinda schreef:
13-01-2019 08:56
Heb je ook hulp?
Werk je?
Sport je? (Juist sporten heeft een geweldige invloed op je hersenen, en dan dagelijks, niet een uurtje in de week)

Jij hebt de nadruk nu op de nacht liggen (wat ik begrijp), die moet weer naar de dag verschoven worden.
Ik loop bij een psych. Hierbij EMDR gedaan wat mij flink op weg heeft geholpen. Ik werk niet, omdat ik nog studeer en het werken en studeren werd mij te veel en te druk. Verder wat ik zei wandel ik iedere dag met de hond. Ik weet niet of je dit kunt beschouwen als sporten? Wellicht dat ik daar iets aan kan veranderen
Linniex- schreef:
13-01-2019 08:53
Maar dat lukt niet, lijkt wel alsof die stroom van gedachtes automatisch gaan.
Dat gaan ze ook. De kunst is jezelf los te maken van die gedachtes. Jij bent niet je gedachtes. Maak er ruimte voor, bekijk ze, en laat ze weer los.

Is supermoeilijk! Lukt mij op moeilijke momenten ook echt (nog) niet! Maar dat is wel wat je moet blijven oefenen, ook overdag. Zijn mindfulnesstechnieken.
En je zult eerst langzaam moeten afbouwen van de medicatie, het js niet dat je die direct aan de kant kunt schuiven. Maar je zult echt moeten kunnen leren omgaan met die gedachten.
Zou me niets verbazen als jij je zo naar voelt Vd benzo’s in dit geval.
Zou vragen om af te bouwen rekening houdend met het feit dat je dan door een paar hele beroerde dagen gaat.
Neem wat melatonine als je moeite hebt om in slaap te komen.
De grootste openbaring uit dat boek was voor mij; hoe harder je probeert in slaap te komen (op welke manier dan ook, dus ook die tips die altijd worden gegeven over warm douchen, ontspanningsoefeningen, speciale thee, etc.), hoe minder het zal lukken. Dit omdat je hersenen in slaap vallen dan gaan beschouwen als een project, en een project laat je niet slapen.

Wat doen normale slapers om in slaap te vallen? Niets!
RégineFilange schreef:
13-01-2019 09:18
De grootste openbaring uit dat boek was voor mij; hoe harder je probeert in slaap te komen (op welke manier dan ook, dus ook die tips die altijd worden gegeven over warm douchen, ontspanningsoefeningen, speciale thee, etc.), hoe minder het zal lukken. Dit omdat je hersenen in slaap vallen dan gaan beschouwen als een project, en een project laat je niet slapen.

Wat doen normale slapers om in slaap te vallen? Niets!
Ik was ooit een hele goede slaper. Tot mijn paniekstoornis. Als mijn hoofd mijn kussen raakte was ik vertrokken voor 9 a 10 uur lang. Heeerlijk vond ik slapen.

Nu is slapen zowat mijn vijand geworden. En het grappige is, ik heb het gevoel dat ik niet meer weet hoe ik moet slapen. Waar ik aan moet denken als ik ga slapen. En zoals je zegt, niets doen. Niet er overnadenken. Ik probeer dat, maar zodra ik denk niet over nadenken, heb ik er al over gedacht. Volg je me nog haha?

Wat is het brein toch ongelofelijk moeilijk...
Linniex- schreef:
13-01-2019 09:40
Ik was ooit een hele goede slaper. Tot mijn paniekstoornis. Als mijn hoofd mijn kussen raakte was ik vertrokken voor 9 a 10 uur lang. Heeerlijk vond ik slapen.

Nu is slapen zowat mijn vijand geworden. En het grappige is, ik heb het gevoel dat ik niet meer weet hoe ik moet slapen. Waar ik aan moet denken als ik ga slapen. En zoals je zegt, niets doen. Niet er overnadenken. Ik probeer dat maar zodra ik denk niet over nadenken, heb ik er al over gedacht. Volg je me nog haha?

Wat is het brein toch ongelofelijk moeilijk...

Daarom denk ik dus dat jij ook baat zal hebben bij dat boek dat ik noemde. Die omschrijft namelijk exact de soort slapeloosheid waar wij last van hebben.
Je saboteert jezelf. Je moet weer een normale relatie krijgen met in slaap vallen.

Er niet over nadenken kan niet. Ik heb een cursus mindfulness gedaan en daar heb ik o.a. geleerd dat gedachten toch wel komen. Proberen weg te stoppen heeft geen zin. Heb ik ook jarenlang geprobeerd, maar je houdt jezelf voor de gek. Je zit er overdag zogenaamd niet aan te denken dat je vannacht misschien weer niet kan slapen, maar je denkt er toch aan.

Vandaar de mindfulnesstechnieken uit dat boek. Ga liggen, verwelkom de gedachten die bij je opkomen, bekijk ze van een afstandje, denk bijvoorbeeld 'daar is mijn gedachte weer', en focus je weer op je lichaam, of op bijvoorbeeld je ademhaling.
En accepteren. Alleen als je accepteert dat je misschien niet zult slapen, kun je in slaap vallen! Er tegen vechten is een activiteit, een vecht/vlucht-respons van je hersenen, die laat je écht niet in slaap vallen!

Klinkt moeilijk en onmogelijk, zeker op de momenten dat je in razende angst en paniek in bed ligt. Ik zit zelf ook nog middenin het proces, dus kan nog niet zeggen dat ik 100% 'genezen' ben, maar ik voel wel aan dat dit de manier is. Het boek klinkt ontzettend logisch en er zijn heel veel mensen al mee geholpen (sorry klinkt als een stom reclamepraatje :D Maar het is zo).
Alle reacties Link kopieren
Wat voor mij vroeger werkte was een fantasie wereldje bouwen. Ogen dicht en dan denken aan wat ik daar deed, op een vakantie of wat dan ook, niet denk een aan het ‘moeten’ slapen.

Depressiviteit en angst/paniek is lastig, het verlamt en maakt beide moeilijker. Uiteindelijk moet je dus je hele hoofd resetten en er weer anders tegenaan kijken.

Ik heb het slecht slapen min of meer geaccepteerd. Ik heb gisteren een grote aankoop gedaan en wist dat ik door de ‘onrust’ vannacht dus weinig zou slapen. Dan zet ik een serie op en ga gewoon ontspannen.

Het gaat niet een twee drie, ik weet hoe het voelt en het is af en toe om wanhopig van te worden! Toch moet die knop om wil je rust krijgen.
retrostar schreef:
13-01-2019 08:49
Wat ik altijd met benzo's oftewel pammetjes vond dat was dat die dingen me onverschillig maakten. Ik voelde me dan nergens fijn meer over. Het leven werd één grauwe suffe bende, en 's avonds had ik gewoon geen gezellige gevoelens, dromen en gedachten waarmee ik in slaap kon vallen. Als ik dan sliep was het door een narco-dreun maar dat is dan ook geen echte slaap waar je geestelijk van uitrust.
Ow, Star, dat onverschillige heb ik nu met Mirtazapine. Het komt wel 's avonds rond een uur of 8 pas opzetten. Heel raar dat een keukenbrandje bijvoorbeeld niet eens een "mwoah" als reactie zou kunnen triggeren. Adrenaline daargelaten want dat gaat óveral doorheen natuurlijk.

Woensdag ga ik weer richting de specialist, want ik weet zelf niet zeker of het door het per ongeluk cold turkey'en* van andere medicatie komt.

Heb jij intussen nog tips voor me? Misschien een activiteit die door de
onverschilligheid heen dringt? Tanden op elkaar en gewoon dóórrrr :hamer:

(* tja, foutje. Ik zag de bijverschijnselen van het afbouwen aan voor milde hallucinaties, HAP gebeld, crisisdienst aan de lijn en die zeiden dat ik het afbouwen meteen door mocht zetten naar nul. Achteraf zei de specialist dat ik niet de eerste was die deze 'inschattingsfout' heeft gemaakt. Ach ja, ben ik sneller klaar. :P)
Linniex- schreef:
13-01-2019 08:53
Overdag gebruik ik door de dag heel affirmaties, zoals:
-Ik gun mijzelf om te slapen
-Ik kan en ga lekker slalen
-Ik vertrouw op mijn lichaam dat ik ga slapen.

Verder doe ik 1 keer per week aan yoga. Overdag zorg ik voor afleiding. Elke dag een uur met het hondje wandelen. Met vriendinnen afspreken. Ook heb ik een goede slaaphygiëne. Ik drink 's avonds nog een kopje kamille thee en probeer niet over het slapengaan naar te denken. Maar dat lukt niet, lijkt wel alsof die stroom van gedachtes automatisch gaan.
Voeg daar nog aan toe:

- Als ik niet kan slapen is het oké.

Volgens mij doe je nu namelijk precies wat hoort bij een paniekstoornis, namelijk de cirkel in stand houden door je angst voor de paniek en andere nare gevoelens. Je hebt in je hoofd geprent 'oh nee, als ik niet slaap heb ik een slechte dag en dat kan ik niet aan'. Dus je MOET slapen, de druk wordt hoger, de angst wordt hoger en de slaap wordt.....minder.

Het slapen gaat nu niet van de één op de andere dag beter met zo veel stress. Je doet het volgens mij hartstikke goed met alles wat je inzet. Dus rustig aan doorgaan. Als je slecht slaapt heb je een mindere dag. Dat betekent dat je op de dag wat extra zorg nodig zal hebben. Wat is extra zorg voor jou? Dat kan zijn, rustiger aan doen, en extra wandeling met de hond, afspraken afzeggen of juist afspraken erbij maken, zorgen voor fijne momenten, extra naar de yoga, een film met een kop thee en iets lekkers kijken. Ik noem maar wat dingen, jij weet het beste wat past bij jou. Een mindere dag is niet het einde van de wereld, het is naar, maar je bent nu juist aan het leren om hier doorheen te gaan. Krampachtig proberen om het allemaal weg te houden wakkert alleen angst en controledrang aan. Om weer goed te kunnen slapen wil je juist van die angst en controledrang af.

Dat slapen moet je uit die vijandrol halen. Het is niet iets wat je moet controleren om je goed te voelen, want je kan het niet controleren en dat geeft juist alleen maar stress waardoor je én slechter slaapt én meer angst hebt. Ook nare gevoelens kan jij aan. Het betekent wel dat je op de dag dus goed voor jezelf moet zorgen.

Het is oké als je nu even minder goed slaapt. Dat betekent overdag milder zijn naar jezelf en meer zorg voor jezelf regelen/inzetten op de manieren die voor jou helpend zijn. Je kan hier doorheen. Stap voor stap.

Wat ik alleen niet zo goed begrijp is dat de huisarts zei afbouwen, maar dat dat betekende gelijk helemaal zonder? Dat is iets anders dan afbouwen, toch?
Alle reacties Link kopieren
Levade schreef:
13-01-2019 10:22
Wat voor mij vroeger werkte was een fantasie wereldje bouwen. Ogen dicht en dan denken aan wat ik daar deed, op een vakantie of wat dan ook, niet denk een aan het ‘moeten’ slapen.

Depressiviteit en angst/paniek is lastig, het verlamt en maakt beide moeilijker. Uiteindelijk moet je dus je hele hoofd resetten en er weer anders tegenaan kijken.

Ik heb het slecht slapen min of meer geaccepteerd. Ik heb gisteren een grote aankoop gedaan en wist dat ik door de ‘onrust’ vannacht dus weinig zou slapen. Dan zet ik een serie op en ga gewoon ontspannen.

Het gaat niet een twee drie, ik weet hoe het voelt en het is af en toe om wanhopig van te worden! Toch moet die knop om wil je rust krijgen.
Dit werkt voor mij precies zo!

Daarbij heb ik ook de ervaring dat het slaappatroon verandert wanneer je ouder wordt. Ik schurk tegen de overgang aan en merk dat mijn cyclus steeds meer van invloed is op mijn slapen. Ik kan op voorhand al voorspellen welke nachten ik waarschijnlijk geen oog dicht zal doen.

En wat ik ook merk: Als ik om een uurtje of twee wakker wordt, na een stressvolle dag, en ik laat dan vervolgens die gedachtes daarover de vrije loop, dan schiet ik daarin helemaal door.

Bewustwording dat die extreme gedachtes niet reeel zijn en voortkomen uit mijn half wakkere en suffe brein maken dat ik weer kan gaan slapen. In mijn hoofd benoem ik dan het feit dat die gedachtes voortkomen uit de situatie van dat moment en dat ik er morgenochtend waarschijnlijk heel anders naar kijk.

Men zegt niet voor niets dat je er beter nog “ een nachtje over kan slapen”.

Het klinkt allemaal heel simpel. En ik moet toegeven, het werkt niet altijd. Soms komt alles samen: hormonen, stress en mentale moeheid, en dan lukt het gewoon niet.
Acceptatie is dan het enige dat nog iets helpt.

Jouw situatie is uiteraard complexer . Maar ik denk dat ook jij bepaalde zaken wel degelijk zelf kunt sturen. Ik lees veel onzekerheid en angst. En juist daardoor houd je je eigen problemen in stand.

Stel me zo voor dat wanneer je arts je een nieuw medicijn zou voorschrijven en daarbij zou zeggen dat het om een nieuw middel gaat met lovende vooruitzichten dan zou je denk ik hierop best eens als een roos kunnen slapen.
Alleen de arts weet dat het een placebo is.

Begrijp me goed: ik wil je problemen niet bagetelliseren. Maar ik krijg een beetje de indruk dat je een een vicieuze cirkel zit die je zelf in stand houdt en niet bij machte bent die te doorbreken.
vera8 wijzigde dit bericht op 13-01-2019 11:44
Reden: Aanvulling
15.09% gewijzigd
I have neither the time nor the crayons to explain this to you.
Alle reacties Link kopieren
Melatonine bevalt me goed hoor.
Al 20 jaar dezelfde dosering.
Radar weet ook niet alles.
Bovendien hebben de meeste artsen geen kennis van melatonine.
Alle reacties Link kopieren
Ondertussen slaap ik prima, nog wel eens een terugval. Maar bij mij hielp inderdaad 's nachts mijn schoudes op te halen en te denken: nou dan maar geen slaap, Die dag komt wel weer om
Alle reacties Link kopieren
Promethazine.
Is niet verslavend zoals de temazepam enzo. Werkt ook tegen angst en je wordt er slaperig van.
Er zijn tabletjes van 25 mg. Maar ook meer.
Maar het voordeel is dat het ook in hoesdrankvorm is, wat heel handig us met afbouwen. 1 ml = 1mg. Dan neem je als je op de 25 mg zit bv na verloop van tijd ipv een tabletje 20 mg hoestdrank. En dat bouw je af naar 0. Voor iemand met paniek over het niet kunnen slapen heel handig. Daarnaast ook cognitieve gedragstherapie en goede slaaphygiene. Telefoon weg uit de kamer en ook niet gaan kijken hoe laat het is. Je hoort de wekker vanzelf wel. Moeilijk!!
miedo schreef:
13-01-2019 12:43
Melatonine bevalt me goed hoor.
Al 20 jaar dezelfde dosering.
Radar weet ook niet alles.
Bovendien hebben de meeste artsen geen kennis van melatonine.
Nee, de drogist en mensen zonder enige kennis wel. Lekker zelf kloten met melatonine. :roll:
Alle reacties Link kopieren
Zelfde probleem hier. Ook een paniekstoornis. Word bijna elke nacht hyperventilerend wakker en kan dan niet meer slapen. Volgende dag op het werk functioneer ik dan niet. Het is niet zo dat ik dan de volgende nacht beter slaap. Gek word ik ervan soms.

Ik voelde me raar van melatonine. Duizelig en onwerkelijk. Wat soms wel helpt is magnesium slikken voor het slapen gaan en 's nachts valeriaan extra sterk. Sinds kort heb ik een slaap meditatie app gedownload dat doe ik voor het slapen gaan en het biedt wel de rust om in te slapen. Maar doorslapen is het probleem. Dat lukt me niet.
Do you want to be right? Or happy?
Alle reacties Link kopieren
Van magnesium ga ik trouwens heel levendig dromen, dat is de enige bijwerking die ik tot nu toe heb gemerkt.
Do you want to be right? Or happy?
tu1nhek schreef:
13-01-2019 11:16
Voeg daar nog aan toe:

- Als ik niet kan slapen is het oké.

Volgens mij doe je nu namelijk precies wat hoort bij een paniekstoornis, namelijk de cirkel in stand houden door je angst voor de paniek en andere nare gevoelens. Je hebt in je hoofd geprent 'oh nee, als ik niet slaap heb ik een slechte dag en dat kan ik niet aan'. Dus je MOET slapen, de druk wordt hoger, de angst wordt hoger en de slaap wordt.....minder.

Het slapen gaat nu niet van de één op de andere dag beter met zo veel stress. Je doet het volgens mij hartstikke goed met alles wat je inzet. Dus rustig aan doorgaan. Als je slecht slaapt heb je een mindere dag. Dat betekent dat je op de dag wat extra zorg nodig zal hebben. Wat is extra zorg voor jou? Dat kan zijn, rustiger aan doen, en extra wandeling met de hond, afspraken afzeggen of juist afspraken erbij maken, zorgen voor fijne momenten, extra naar de yoga, een film met een kop thee en iets lekkers kijken. Ik noem maar wat dingen, jij weet het beste wat past bij jou. Een mindere dag is niet het einde van de wereld, het is naar, maar je bent nu juist aan het leren om hier doorheen te gaan. Krampachtig proberen om het allemaal weg te houden wakkert alleen angst en controledrang aan. Om weer goed te kunnen slapen wil je juist van die angst en controledrang af.

Dat slapen moet je uit die vijandrol halen. Het is niet iets wat je moet controleren om je goed te voelen, want je kan het niet controleren en dat geeft juist alleen maar stress waardoor je én slechter slaapt én meer angst hebt. Ook nare gevoelens kan jij aan. Het betekent wel dat je op de dag dus goed voor jezelf moet zorgen.

Het is oké als je nu even minder goed slaapt. Dat betekent overdag milder zijn naar jezelf en meer zorg voor jezelf regelen/inzetten op de manieren die voor jou helpend zijn. Je kan hier doorheen. Stap voor stap.

Wat ik alleen niet zo goed begrijp is dat de huisarts zei afbouwen, maar dat dat betekende gelijk helemaal zonder? Dat is iets anders dan afbouwen, toch?
Bedankt voor deze reactie❤. Ik herken mij erg in wat je zegt. Hoe meer ik over slapen nadenk hoe minder ik slaap.

Jouw reactie geeft hoop en het gevoel dat het goed komt.

Ha zei inderdaad dat als ik geen positief effect meer voel van het medicijn dat ik beter er meteen mee kon stoppen.
Vera8 schreef:
13-01-2019 11:37

Stel me zo voor dat wanneer je arts je een nieuw medicijn zou voorschrijven en daarbij zou zeggen dat het om een nieuw middel gaat met lovende vooruitzichten dan zou je denk ik hierop best eens als een roos kunnen slapen.
Alleen de arts weet dat het een placebo is.

Begrijp me goed: ik wil je problemen niet bagetelliseren. Maar ik krijg een beetje de indruk dat je een een vicieuze cirkel zit die je zelf in stand houdt en niet bij machte bent die te doorbreken.
Ik weet ook dat ik vast zit in een vicieuze cirkel. Het is echt een kwelling. Vooral omdat ik nog nooit slaapproblemen heb ervaren. Je wilt zo graag er niet over nadenken en toch doe je het. Het is zo gek. Misschien dat als ik een nieuw slaapmiddel krijg het beter gaat. Ik ga in ieder geval een afspraak maken bij de ha.
Alle reacties Link kopieren
Levade schreef:
13-01-2019 04:57
Je ligt lekker in je warme bed te relaxen, er zijn ergere dingen.
Vannacht werkte deze gedachte bij mij. Heb nog steeds niet echt goed geslapen, maar ik voelde me wel een stuk relaxter.
Do you want to be right? Or happy?
Vannacht redelijk goed geslapen. Nog steeds op 20 mg temazepam. Vanavond opcdokters advies terug naar 10 mg. En ik merk dat ik dat nu al spannend vind. Het denken aan leuke dingen helpt wel, maar het duurt nog steeds een tijd voor dat ik in slaap. Het is alsof de negatieve gedachtes mijn leuke gedachtes totaal overheersen.

Dus we wachten vanavond af. Als 10 mg temazepam niet werkt dan moest ik van de dokter terugkomen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vannacht prima geslapen op 5 mg melatonine.
miedo schreef:
14-01-2019 11:30
Ik heb vannacht prima geslapen op 5 mg melatonine.
Me too
Linniex- schreef:
14-01-2019 11:25
Vannacht redelijk goed geslapen. Nog steeds op 20 mg temazepam. Vanavond opcdokters advies terug naar 10 mg. En ik merk dat ik dat nu al spannend vind. Het denken aan leuke dingen helpt wel, maar het duurt nog steeds een tijd voor dat ik in slaap. Het is alsof de negatieve gedachtes mijn leuke gedachtes totaal overheersen.

Dus we wachten vanavond af. Als 10 mg temazepam niet werkt dan moest ik van de dokter terugkomen.
Lijkt me eigenlijk niet zo handig om per dag zo te rommelen, zo krijg je nooit de kans om een beetje vertrouwen weer op te bouwen. Succes vannacht en weet dat je waarschijnlijk eigenlijk minder goed gaat slapen juist vanwege de onrust van de laatste tijd. Daar kan je op rekenen, toch? Maar dat is oké, dat hoort er voor nu even bij en morgen dus zorgen dat je niet te veel van jezelf vraagt, want je zal moe zijn en ook meer gespannen dan anders.

Lees je onderschrift maar eens ;-D juist in het hier doorheen gaan met de wetenschap dat je dat kan is waar de winst in gaat zitten. Rustig aan! Deze nacht en deze dag gaan ook weer voorbij, al zijn ze misschien iets moeilijker dan je de laatste tijd gewend was. Je bent met een moeilijke stap bezig, dus dat is logisch. Geef jezelf de tijd om het weer op te pakken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven