Groningen!?

27-12-2007 21:12 36 berichten
Hoi;



Groningen is nou echt zo'n stad waar je vanuit de randstad niet zo snel heen gaat. Maar ik hoor en zie er hele leuke dingen over! Zijn er inboorlingen die me kunnen vertellen wat ik echt moet doen/zien daar? Waar te eten/ slapen? Deze lente krijg ik bezoek uit de UK en hoewel we aanvankelijk naar Duitsland zouden gaan blijken hun vliegtijden wat tegen te vallen en moet ik wat anders verzinnen. ZIj hebben de randstad en ook limburg al uitgebreid bezichtigd dus dacht ik nu Groningen te doen.. suggesties voor uitstapjes vanuit de stad zijn meer dan welkom!!
Deze ook voor Schorpioentje.
Alle reacties Link kopieren
Ik mis nog een heel stuk Groningen! Namelijk de kroegen rond de ellebogen! De Pintelier, de Wolthoorn, Soestdijk, Paard van Troje, Het zwarte schaap, die hoek, hartstikke leuk. De Wolthoorn is dit jaar nummer 1 geworden in de café top 100 van Nederland.



Verder kun je heerlijk eten bij Brussels Lof (vegetarisch/vis) en bij de Vietnamees op de Vismarkt. Ik ben niet zo weg van Cantina Mexicana, vind het er altijd erg vol en opgepropt, ik ga liever naar Four Roses (hoek Oosterstraat/Zuiderdiep). Op het Zuiderdiep vind ik Buckshot een leuke kroeg.



Heerlijk, Groningen, gelukkig 'mag' ik volgende week weer een weekendje!
-
Alle reacties Link kopieren
Hi Anemoon, alles goed?
Anemoon, je hebt helemaal gelijk! Je hebt in Grunn gewoond begrijp ik?
.
Alle reacties Link kopieren
Ik persoonlijk zou niet in het Hampshire Plaza willen zitten. Ik ben er vorig jaar langs gelopen en dat hotel doet heel doods aan, net alsof er een hotel tussen kantoorgebouwen is neergezet. Ik vond het er van buiten verlopen uitzien. Het natuurgebied is ook niet erg spectaculair hoor, ook dat is aangelegd. Je kunt er een blokje om, meer ook niet.



Groningen heeft een uitgebreid net van stadsbussen, waarmee je in maximaal een half uur in de betreffende wijk zit. De bussen rijden bijna allemaal meerdere keren per uur.



Zelf zou ik liever een hotel in de binnenstad zoeken. En als je met de auto komt zijn de nieuwe kamers van Van der Valk Westerbroek ook een aanrader. Als je daar zit, ben je met de auto ook in 10 minuten in de binnenstad.



Het ligt eraan wat voor verwachtingen je bij een bronnenbad hebt. Het feitelijke kuurbad is vrij klein. Het is een buitenbad met een temperatuur van ongeveer 32 graden. Er zijn leuke rustruimtes, er is een lavendelkamer en een leuke brasserie. Je kunt je verblijf uitbreiden met een bezoek aan het sauna gedeelte van het bad. Daar zijn verschillende soorten sauna's en een zwembad.



Je kunt ook een kuurbehandeling boeken. Fontana heeft verschillende lekkere arrangementen, variërend van een gezichtsbehandeling tot een volledige massage met lichaamspakking. Je kunt ook je arrangement op maat maken door losse behandelingen te boeken.



Ik vind Fontana zelf juist vanwege het kleinschalige karakter leuker dan bijvoorbeeld het kuuroord in Nijmegen, maar dat is natuurlijk wel erg persoonlijk.
Fontana Nieuweschans is niet mijn favoriet, voor sauna kun je naar Peize of Zevenhuisen (beide nog dichter bij ook).

Nieuweschans heeft een hele kleine sauna en verder dus een thermaal bad (maar ja aangezien je daar een zwempak voor nodig had kan ik je daar niet over vertellen.



Het hampshier plaza hotel ligt wel echt in een buitenwijk van groningen, zou ik zelf persoonlijk niet voor kiezen. Maar er gaat vast wel een bus langs (of daar in de buurt), maar 's avonds word dat denk ik wel al weer lastiger.



Heb zelf nog nooit in hotel in Groningen geslapen, maar als ik er een zou moeten uitkiezen die tegenover het UMCG (NH geloof ik) of die aan het kattendiep, tegenover casino. Zijn volgens mij gelijke prijsklasse als die die jij hebt opgenoemd en dan kan je lekker lopen naar het centrum.



Mocht je indiaas willen eten, kan ik je mijn favoriet, de kleine Moghul aanraden. Heerlijk, gezellig en betaalbaar!
Alle reacties Link kopieren
Er zit ook een wat kleiner hotel aan het Damsterdiep. En een Mercure hotel vlakbij Martiniplaza (op zich wel lopend te doen naar het centrum). En idd naast het UMCG.



Het centrum van Groningen is erg leuk. Rondvaartje, lekker winkelen. Eten bij Humphreys vind ik ook altijd leuk. Heb er zelf gestudeerd. Vanaf het station ben je zo in het centrum.
Alle reacties Link kopieren
Het Mercure zou ik persoonlijk niet kiezen. Die ligt aan een drukke weg en tussen de zakengebouwen. Het is veel leuker om in/tegen het centrum te zitten.
Alle reacties Link kopieren
Pieterburen (zeehondjes kijken bij Lenie t Hart), Het Groninger museum (tegenover CS, go china expositie op dit moment), Wagamama (eten, noodle en rijst gerechten aan de Vismarkt), Bioscoop Images aan de Poelestraat, Martinitoren beklimmen, shoppen in de Herestraat, Hortus Haren (botanische tuinen in Haren), Terrasje pakken aan de Grotemarkt of Poelestraat, een Rondvaart maken of zelf een kano/waterfiets/bootje huren (brug rechts van het CS), met een step of solex de stad verkennen, schaatsen/zwemmen/muurklimmen bij Kardinge.



ETC
Genoeg leuke ideeën, gaat helemaal goed komen. :)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven